Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nesairah wrote:Ja się witam z pracy. Jeszcze 9 dni pracujących mi zostało
A później urlop!
Ostatnio przymierzałam swój strój kąpielowy (jednoczęściowy), oczywiście za mały. Myślicie, że taki zwykły nieciążowy, ale w większym rozmiarze się nada? Nie chcę przepłacać na jeden wyjazd, a w decathlonie są tanie stroje kąpielowe.https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
jasne, że w ciąży może być "nieciazowy " kostium
sama ubieram taki w rozmiarze 42 i pasuje - brzuch i reszta się mieszczą i nic się nie wylewa
przed ciazą miałam 38 rozmiar kostiumu więc ten teraz jest o 2 numery większy
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Lady Savage wrote:Amus ja używam maxmiror, te to dopiero są wielkie krowy
lekarka podejrzewa że te infekcje są od luteiny i zastanawiała się czy mi ją odstawić ale ze na początku ciąży miałam krwiaki i mam jedno poronienie w przeszłości to stwierdziła że nie będziemy ryzykować, bo zawsze mogę dostać jakiegoś plamienia po odstawieniu i mnie znowu wezmą do szpitalaMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Ja trafilam na koncowke mojego dwuczesciowego - cycki sie mieszcza na styk. Sadze ze mozna nosic nieciazowy - wazne zeby mocno brzucholka nie uciskal
)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlxawl wrote:a który raz go bierzesz ? pomaga coś? bo ja już drugi raz go biorę- pierwszy raz w 14tc jak pimafucin i nystatyna nic nie dały. i po wtorkowej wizycie mi lekarka zapisała zaś 12 tabletek macmiroru a 10 dni po skończeniu kuracji mam iść na posiew
lekarka podejrzewa że te infekcje są od luteiny i zastanawiała się czy mi ją odstawić ale ze na początku ciąży miałam krwiaki i mam jedno poronienie w przeszłości to stwierdziła że nie będziemy ryzykować, bo zawsze mogę dostać jakiegoś plamienia po odstawieniu i mnie znowu wezmą do szpitala -
Ja w Chorwacji używałam swojego bikini. Brzuchate fajnie wyglądają w bikini
Wczoraj się przeprowadzalismy i spałam aż 4h ;( zasnęłam po 2 a mały na dodatek nie chciał iść spać i mnie skopał na koniec. Pocieszające to, że przychodził do ręki więc mogłam się z nim "pobawić". Wstałam rano i już posprzątałam łazienkę. Chwilę odpocznę i czeka mnie kuchnia. Czekam też na kuriera bo mają nam przywieźć nowy odkurzacz. A jutro wracam na trochę do Polski. Mam wizytę i usg. I stęskniłam się już za domem. -
nesairah wrote:Co do mojego samopoczucia dziś. Psychicznie w miarę dobrze, ale poczułam jakieś bóle podbrzusza, jakby okresowe... lekkie takie. Już przeszło, ale miałam przez chwilę stracha.
-
A ja wreszcie zdecydowałam sie na komodę z przewijakiem
strasznie chciałam mieć komodę z przewijakiem i obok druga taką samą tylko już bez przewijaka. trochę mi to zajęło bo ostatnio miałam robione komody na zamówienie i teraz żadna mi nie pasowała
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
aga1402 wrote:cos ty wogole robia tu zlewke na wszystko.jedynie co to jak jest ta wizyta u poloznej to bada mocz i tyle.
ja dotychczas miałam 1 morfo na początku ciąży i drugą bo się upomniałam; resztę morfo mam z tytułu innych dolegliwości od innych lekarzy, mocz co wizyta tak jak ty, więc to wcale tak mocno nie odbiega od polskich standardów;Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Amus87 wrote:Aa
to sprobuje . Pimafucin lepiej sie zakladalo bo to takie sliskie. A ten clortimazol wielki i taki stricte tabletkowy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyk878 wrote:ja dotychczas miałam 1 morfo na początku ciąży i drugą bo się upomniałam; resztę morfo mam z tytułu innych dolegliwości od innych lekarzy, mocz co wizyta tak jak ty, więc to wcale tak mocno nie odbiega od polskich standardów;
-
k878 wrote:ja dotychczas miałam 1 morfo na początku ciąży i drugą bo się upomniałam; resztę morfo mam z tytułu innych dolegliwości od innych lekarzy, mocz co wizyta tak jak ty, więc to wcale tak mocno nie odbiega od polskich standardów;
-
szczęśliwa, ale ty miałaś epizod w szpitalu i problemy z żelazem chyba od początku... to też inaczej; ja mam mnóstwo badań, mam wrażenie, że co tydzień jestem kłuta, ale to z uwagi na te wszystkie przypadłości... mam nadzieję, ze się cholerstwa odczepią po ciążyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Witajcie
do tej pory miałam 2 morfologie i mocz, teraz byłam na wizycie i mam trzecią do zrobienia. W poprzedniej ciąży częściej latałam do laboratorium. U nas wszystko ok: Tomek harcuje, leży nogami w dół i wali matkę aż kilka razy bym się posikała w gacie, waży 370 gram, szyjka wysoko. Za tydzień w piątek jedziemy całą ferajną na połówkowe.
Jacqueline lubi tę wiadomość
-
Ja co wizyte musze miec morfologie, mocz, tsh, d dimery i crp zrobione.
Po wczorajszej wizycie ustalilam z ginekologiem zmiane w przyjmowaniu luteiny. Teraz mam brac 2x1 tego co mi zostalo.
Wczoraj pisalyscie o produktach bogatych w zelazo. Czytalam, ze sliwki i orzechy nerkowca, winogrona sa tez zalecane.
Mnie tez juz leci morfologia.. Wczoraj zajadalam sie wolowina z buraczkami i dzidosj powtorks z rozrywkiPokrzywa tez poszla w ruch
11.12.2017 syn Adaś -
Ja mialam tuz przed ciążą wszystkie badania wirusologiczne i na poczatku ciazy musialam zrobic tylko cukier na czczo, morfologie i mocz. Potem nic i dopiero teraz morfologia, mocz i test obciążenia glukoza. Czyli tylko 2 razy byly badania.
Na każdej wizycie mam usg przez brzuch i 3 tyg temu poraz pierwszy mierzona dl szyjki . Ani razu nie badal mnie na fotelu.
Tak sie zastanawiam czy to jest wystarczająco
Ps. Tsh tez bylo 2 razyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 11:27
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤