WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja się witam z pracy. Jeszcze 9 dni pracujących mi zostało :) A później urlop!

Ostatnio przymierzałam swój strój kąpielowy (jednoczęściowy), oczywiście za mały. Myślicie, że taki zwykły nieciążowy, ale w większym rozmiarze się nada? Nie chcę przepłacać na jeden wyjazd, a w decathlonie są tanie stroje kąpielowe.
    Ja tak kupiłam i sprawdził sie bardzo dobrze

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, że w ciąży może być "nieciazowy " kostium ;) sama ubieram taki w rozmiarze 42 i pasuje - brzuch i reszta się mieszczą i nic się nie wylewa ;) przed ciazą miałam 38 rozmiar kostiumu więc ten teraz jest o 2 numery większy

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Amus ja używam maxmiror, te to dopiero są wielkie krowy
    a który raz go bierzesz ? pomaga coś? bo ja już drugi raz go biorę- pierwszy raz w 14tc jak pimafucin i nystatyna nic nie dały. i po wtorkowej wizycie mi lekarka zapisała zaś 12 tabletek macmiroru a 10 dni po skończeniu kuracji mam iść na posiew :/
    lekarka podejrzewa że te infekcje są od luteiny i zastanawiała się czy mi ją odstawić ale ze na początku ciąży miałam krwiaki i mam jedno poronienie w przeszłości to stwierdziła że nie będziemy ryzykować, bo zawsze mogę dostać jakiegoś plamienia po odstawieniu i mnie znowu wezmą do szpitala :(

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trafilam na koncowke mojego dwuczesciowego - cycki sie mieszcza na styk. Sadze ze mozna nosic nieciazowy - wazne zeby mocno brzucholka nie uciskal ;))

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę swój dwuczęściowy nieciazowy z tamtego roku i o dziwo jest nawet luzniejszy niż w tamtym roku :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    morfologii nie masz co jakiś czas?

cos ty wogole robia tu zlewke na wszystko.jedynie co to jak jest ta wizyta u poloznej to bada mocz i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    a który raz go bierzesz ? pomaga coś? bo ja już drugi raz go biorę- pierwszy raz w 14tc jak pimafucin i nystatyna nic nie dały. i po wtorkowej wizycie mi lekarka zapisała zaś 12 tabletek macmiroru a 10 dni po skończeniu kuracji mam iść na posiew :/
    lekarka podejrzewa że te infekcje są od luteiny i zastanawiała się czy mi ją odstawić ale ze na początku ciąży miałam krwiaki i mam jedno poronienie w przeszłości to stwierdziła że nie będziemy ryzykować, bo zawsze mogę dostać jakiegoś plamienia po odstawieniu i mnie znowu wezmą do szpitala :(
    Ja brałam raz, w 7tyg. Tam chyba 7-8tabletek jest. Po 3dniach już widziałam poprawę

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Chorwacji używałam swojego bikini. Brzuchate fajnie wyglądają w bikini :)

Wczoraj się przeprowadzalismy i spałam aż 4h ;( zasnęłam po 2 a mały na dodatek nie chciał iść spać i mnie skopał na koniec. Pocieszające to, że przychodził do ręki więc mogłam się z nim "pobawić". Wstałam rano i już posprzątałam łazienkę. Chwilę odpocznę i czeka mnie kuchnia. Czekam też na kuriera bo mają nam przywieźć nowy odkurzacz. A jutro wracam na trochę do Polski. Mam wizytę i usg. I stęskniłam się już za domem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Co do mojego samopoczucia dziś. Psychicznie w miarę dobrze, ale poczułam jakieś bóle podbrzusza, jakby okresowe... lekkie takie. Już przeszło, ale miałam przez chwilę stracha.
    Wczoraj tez mialam, a rzadko mi sie zdarzaja jakiekolwiek bole w ciazy, ale to chyba normalne.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wreszcie zdecydowałam sie na komodę z przewijakiem :) strasznie chciałam mieć komodę z przewijakiem i obok druga taką samą tylko już bez przewijaka. trochę mi to zajęło bo ostatnio miałam robione komody na zamówienie i teraz żadna mi nie pasowała :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • k878 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    cos ty wogole robia tu zlewke na wszystko.jedynie co to jak jest ta wizyta u poloznej to bada mocz i tyle.

ja dotychczas miałam 1 morfo na początku ciąży i drugą bo się upomniałam; resztę morfo mam z tytułu innych dolegliwości od innych lekarzy, mocz co wizyta tak jak ty, więc to wcale tak mocno nie odbiega od polskich standardów;

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Alxawl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja brałam raz, w 7tyg. Tam chyba 7-8tabletek jest. Po 3dniach już widziałam poprawę
    No to u mnie też poprawa po kilku dniach a zwykle 2-3 dni po skończonej kuracji objawy wracają:/

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Eli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Aa :) to sprobuje . Pimafucin lepiej sie zakladalo bo to takie sliskie. A ten clortimazol wielki i taki stricte tabletkowy
    To prawda, ale nie zrazaj sie ak bedziesz czula na poczatku pieczenie lub klucie, mi po 2 dniach juz przechodzilo i wtedy takiego.uczucia nie bylo, a na nastepnej wizycie lekarz potwierdzil, ze wszystko juz ok :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    No to u mnie też poprawa po kilku dniach a zwykle 2-3 dni po skończonej kuracji objawy wracają:/
    To mi na szczęście już nie nie wróciło. Odpukać do tej pory spokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    ja dotychczas miałam 1 morfo na początku ciąży i drugą bo się upomniałam; resztę morfo mam z tytułu innych dolegliwości od innych lekarzy, mocz co wizyta tak jak ty, więc to wcale tak mocno nie odbiega od polskich standardów;
    Ja co wizytę mam zalecana morfologię, tsh, mocz. No i jak mija jakoś termin to kolejne badania z krwi. Mój lekarz wszystkiego pilnuje. Generalnie jest przygotowany do wizyty, bo jak przychodzę, to już wie jak zadawać nowe pytania, jakby poprzednia wizyta była wczoraj, a nie 4tyg temu.

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ja mocz miałam dopiero dwa razy, czyli nawet nie co wizyta ...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa, ale ty miałaś epizod w szpitalu i problemy z żelazem chyba od początku... to też inaczej; ja mam mnóstwo badań, mam wrażenie, że co tydzień jestem kłuta, ale to z uwagi na te wszystkie przypadłości... mam nadzieję, ze się cholerstwa odczepią po ciąży

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    do tej pory miałam 2 morfologie i mocz, teraz byłam na wizycie i mam trzecią do zrobienia. W poprzedniej ciąży częściej latałam do laboratorium. U nas wszystko ok: Tomek harcuje, leży nogami w dół i wali matkę aż kilka razy bym się posikała w gacie, waży 370 gram, szyjka wysoko. Za tydzień w piątek jedziemy całą ferajną na połówkowe.

Jacqueline lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co wizyte musze miec morfologie, mocz, tsh, d dimery i crp zrobione.

Po wczorajszej wizycie ustalilam z ginekologiem zmiane w przyjmowaniu luteiny. Teraz mam brac 2x1 tego co mi zostalo.

Wczoraj pisalyscie o produktach bogatych w zelazo. Czytalam, ze sliwki i orzechy nerkowca, winogrona sa tez zalecane.

Mnie tez juz leci morfologia.. Wczoraj zajadalam sie wolowina z buraczkami i dzidosj powtorks z rozrywki ;) Pokrzywa tez poszla w ruch :)

11.12.2017 syn Adaś
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tuz przed ciążą wszystkie badania wirusologiczne i na poczatku ciazy musialam zrobic tylko cukier na czczo, morfologie i mocz. Potem nic i dopiero teraz morfologia, mocz i test obciążenia glukoza. Czyli tylko 2 razy byly badania.
    Na każdej wizycie mam usg przez brzuch i 3 tyg temu poraz pierwszy mierzona dl szyjki . Ani razu nie badal mnie na fotelu.
    Tak sie zastanawiam czy to jest wystarczająco
    Ps. Tsh tez bylo 2 razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 11:27

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ