WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Iruletka, jak będziesz szukać takiego tankini to zwróć baczną uwagę żeby w staniku były miseczki. Ja większość modeli jakie widziałam miały tylko materiał... no, chyba, że lubisz sterczące sutki po wyjściu z wody :D
    Ha ha, będę miała na uwadze :-)

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    a mi w te upały tak jakoś ciężko... nawet nie gorąco, a zwyczajnie ciężko.
    Mi ciężko i duszno a do tego nie mam sie w domu gdzie podziać :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:

Beti, zapraszam do mnie :)

Wprawdzie na piętrze mam wielką prasowalnie, bo narobiłam sobie zaległości, ale jest kanapa, więc się rozgościsz ;)

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też macie wrażenie, że ciąże sypią się jak z rękawa?

Dowiedziałam się, że moja "wtyka" na oddziale gin-poł zaciążyła, kolejna wiadomość od bardzo dobrej koleżanki ze studiów,że czekają na drugie Dzieciątko...no...ciekawe to wszystko :)

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa, ja bede zamykac tegoroczny wysyp ciezarnych. Moje bliskie kolezanki wlasnie urodzily w lipcy, a bliscy znajomi M maja po dzieciatku z pierwszej polowy roku :D

11.12.2017 syn Adaś
  • k878 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Ja do tej pory nie mialam szyjki mierzonej. Ginekolog mi mowil, ze poki nie bede miala wylecznej infekji (jestem po kolejnej nystatynie i w nastepnym tygodniu ide na posiew) to on nie poleca mierzyć szyjki, bo bedzie roznosil infekcje i , ze jesli chce to moze mi ja zmierzyc, ale nie poleca. Także kazdy ginekolog ma inne podejście do roznych badan. Usg mialam wczoraj pierwsze od 13 tygodnia. Nastepne pewnie dopiero zrobi mi kolo 30 tygodnia, tak jak jest zalecane. Nie chodze do lerzarza na NFZ, tylko prywatnie. Za to mam czesto badania krwi i moczu. Ci dwa, trzy tygodnie ( co wizytę ogolnie mowiac).[/QUOTE]

a widzisz, a ja miałam ostatnio USG tylko przez brzuch i szyjkę niby zmierzyła :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Dziewczyny, też macie wrażenie, że ciąże sypią się jak z rękawa?

Dowiedziałam się, że moja "wtyka" na oddziale gin-poł zaciążyła, kolejna wiadomość od bardzo dobrej koleżanki ze studiów,że czekają na drugie Dzieciątko...no...ciekawe to wszystko :)
    Ani nie mów :D u mnie same ciąże w pracy, zaczęło się ode mnie w marcu i teraz wszyscy się śmieją żeby zamykać drzwi do mnie żeby więcej sie nie zaraziło, w moim kręgu 5 ciąż :D W ogóle zaczął mi się już 25 tc a ja nie mam jeszcze NIC! :) któraś jest ze mną? :) ale jakoś nie mam czasu przez prace... muszę zacząć coś ogarniać bo obudzę się z ręka w nocniku :D jak się czujecie? Ja miewam czasem lekkie skurcze, macie tez?

Lady Savage lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam dzisiaj ze swoją położna stwierdziła że u mnie nic nie wskazują na cukrzyce ciążowa a test glukozy faktycznie mógł być zafalszowany i spokojnie mogę powtórzyć test glukozy więc w sobotę idę na drineczka ;) oby wyszedł dobrze bo zwariuje normalnie

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie żadnej ciąży tylko ja. Nawet nie ma z kim pogadać bo moje koleżanki w większości są bezdzietne.

Ja też nie miałam szyjki mierzonej. Po tym 12tc mam usg tylko przez brzuch, dr tylko ręcznie sprawdza

nesairah lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Ani nie mów :D u mnie same ciąże w pracy, zaczęło się ode mnie w marcu i teraz wszyscy się śmieją żeby zamykać drzwi do mnie żeby więcej sie nie zaraziło, w moim kręgu 5 ciąż :D W ogóle zaczął mi się już 25 tc a ja nie mam jeszcze NIC! :) któraś jest ze mną? :) ale jakoś nie mam czasu przez prace... muszę zacząć coś ogarniać bo obudzę się z ręka w nocniku :D jak się czujecie? Ja miewam czasem lekkie skurcze, macie tez?

My też nic nie kupujemy. Ja już bardzo chcę ale mój M twierdzi że jeszcze za szybko. :D jak już wybierzemy się na pierwsze zakupy to później sama szybko nadrobie. Wózek mamy wybrany, o łóżeczku rozmawiamy- on chce turystyczne ja drewniane, musimy zobaczyć dotknąć. Póki co mój widział tylko turystyczne na wypasie, co uważam za zbędne. ;) zabiorę go do znajomego który ma drewniane łóżeczka i tam go "przekabace". :D

W tym roku 3 kuzynki już się rozsypaly- styczeń, kwiecień ( 2 tygodnie przed swoim ślubem), czerwiec. Później ja- termin 25.11, kuzynka termin 14.12 I koleżanka z pracy z terminem na koniec grudnia początek stycznia. Trochę nas jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 13:37

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:

Chociaż tyle dobrze, że mały się rusza, ja jestem spokojniejsza dzięki temu :)

U mnie wysypu ciąż nie ma. Ja jestem jedyna w najbliższym otoczeniu. w sumie to nawet dzieciatych znajomych jakoś specjalnie nie mam. Każdy czeka i zwleka... a lata lecą :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Beti, zapraszam do mnie :)

Wprawdzie na piętrze mam wielką prasowalnie, bo narobiłam sobie zaległości, ale jest kanapa, więc się rozgościsz ;)
    Dzięki ale kto będzie pilnował tych moich robotników :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba i u nas bedzie kosz mojżesza a tak sie zapierałam ale mi sie podoba a mąż już ma w planach na urodzinki mi kupić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    chyba i u nas bedzie kosz mojżesza a tak sie zapierałam ale mi sie podoba a mąż już ma w planach na urodzinki mi kupić :P

u nas te kosze sa po ok 200 zl i tez sie nadnim zastanawiam bo zawsze mozna postawic obok lozka i w nocy nie trzeba wstawac daleko

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy też wysyp ciąży. 6 w tym 5 będzie mieć chłopaków

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ostatnio dowiedzialam, ze moja przyjaciolka jest w ciazy i baaaaaaardzo sie ciesze :) <3

Magdzia a Ty bedziesz chodzic do szkoly rodzenia? Ja bede miala okazje isc w Mwie na dwa spotkania i chyba skorzystam.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce kosza. Na za krótko starcza moim zdaniem. My przygotowaliśmy już kącik w sypialnię na łóżeczko :)

Nic mi się nie chce. A obiad mężowi muszę zrobić. Pójdę na łatwiznę i zrobię rosół ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli idzie o rzeczy dla Bąbla to moi rodzice malują łóżeczko po mnie, serio, serio. Jest w bardzo dobrym stanie, tylko trzeba lakier odświeżyć, więc lepiej zrobić to za wczasu. No i ma okrągłe szczebelki, a takiego to nie widziałam teraz.
    Sąsiadka rodziła we wrześniu ubiegłego roku i już dostałam od niej wanienkę i stelaż, ale jest o dziwo bardzo stabilny i mocny. Solidniejszy niż te, które dotąd oglądałam w różnych sklepach.
    Moja matula, bardzo rezolutna osoba, zwariowała już na punkcie wnuka. Szyje chyba ze 2 kompleciki pościeli i ochraniaczy na łóżeczko " ... bo przecież musisz mieć kompletami" - szalona kobieta, nie poznaję jej. Dodatkowo wynajduje w przeróżnych sklepach ubranka. Młody będzie miał więcej ciuchów niż ja, ale to trudne nie jest...a nawet więcej niż mój Poślubiony.

A jeśli idzie o pojawiające się ciąże ... żal mi tylko jednej dziewczyny z mojego otoczenia - kilka lat temu ciąża ektopowa, tylko 1 jajowód i do tej pory mimo starań, stymulacji nic. Widzę jak jej ciężko ... nawet nie wiem jak jej pomóc. Macie jakieś sugestie???

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkey rosol jest najlepszy :D Wszystko do gara, na gaz i robi się samo :D Ja robię dzis chinszczyzne ale tez nie mam jakos na nic sily, rano wstalam, pocwiczylam, zjadlam, pokrecilam sie i zasnelam do 11 :/ Mam poczucie ze marnuje czas ale energii brak. A mialo byc tak super w drugim trymestrze :D

emikey lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam może z 5 ubranek i nic więcej :) We wrzesniu będą zakupy ogromne :)

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ