Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
... a wrzesień już za miesiąc
Nie mogę się doczekac, a przez to ze jestem po poronieniu jakoś nie umialam szybko rozpoczac zakupów. To ze ogladam w necie codziennie wszystko to inna sprawa. Wozek mamy wybrany tylko zamowic... Myślę że będziemy w Polsce, przełom sierpnia/września to już zaczniemy cos kompletować. W końcu nie ma co byc pewnym ze ciaza potrwa do 40 tyg, moze urodze juz w 35 tygodniu...
-
78beti wrote:Dzięki ale kto będzie pilnował tych moich robotników
Spoko, sami się popilnują
A tak na poważnie, to zapomniałam, że masz rozwalone pół chałupy. Mogę przesłać tylko dużo siły i cierpliwości!!! -
Zołzimagic wrote:ja się ostatnio dowiedzialam, ze moja przyjaciolka jest w ciazy i baaaaaaardzo sie ciesze
Magdzia a Ty bedziesz chodzic do szkoly rodzenia? Ja bede miala okazje isc w Mwie na dwa spotkania i chyba skorzystam.w sumie jak ma się już jedno dziecko to nie wiem co nowego mogę się dowiedzieć
a gdzie będziesz chodziła dokładnie? Sama czy z m?
-
nick nieaktualnyaga1402 wrote:u nas te kosze sa po ok 200 zl i tez sie nadnim zastanawiam bo zawsze mozna postawic obok lozka i w nocy nie trzeba wstawac daleko
więc chyba się skuszę
-
U mnie w bliskiej rodzinie łącznie z moim troje dzieci w tym roku
więcej sie nie szykuje w najbliższym czasie
wśród bliskich znajomych też nie
Co do ruchów to w upały zazwyczaj mniej sie rusza, ale też zwróćcie uwagę na tryb życia, jak co chwile gdzieś wstajecie, idziecie to dzieci są bardziej kołysane i mniej się ruszają a dopiero po chwili jak przysiądziemy to pukanieAż z ciekawości postanowiłam dziś policzyć ile moje sie rusza
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja od 3 tygodni w domu nie byłam przez ten upał. Wcześniej góry, a teraz działka bo tu trochę chłodniej. Pogoda ma się zepsuć w weekend to może w końcu uda się wrócić do domu. Bo przecież zaraz połowa sierpnia za pasem i muszę wyprawić starszego do szkoły. Jak Mlody będzie na lekcjach to będę miała więcej czasu i wtedy zrobię przegląd ciuszków oraz sprzętów po Adasiu. A resztę brakujących rzeczy na spokojnie dokupię.
-
magdzia26 wrote:Rozmawiałam dzisiaj ze swoją położna stwierdziła że u mnie nic nie wskazują na cukrzyce ciążowa a test glukozy faktycznie mógł być zafalszowany i spokojnie mogę powtórzyć test glukozy więc w sobotę idę na drineczka
oby wyszedł dobrze bo zwariuje normalnie
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Ja to mam stres, że nie zdążymy z wyprawką. Ciągle jeszcze tyyyyle brakuje. Boję się, że mały będzie chciał się wcześniej urodzić. No cóż, w pierwszej kolejności kupię rzeczy potrzebne do szpitala, całą resztę można później dokupić.
-
nick nieaktualnyOj, ja wczoraj wyjątkowo się dużo ruszam i chyba to się nie podobało mojemu synowi, bo jak tylko usiadlam/polozylam sie, to od razu kopał. A dzis mam lenia totalnego (ledwo zamiotlam i zrobiłam 2sloiki ogórków) i on też leniwy. Z rana trochę pokopał, a teraz nic. Wczoraj to do późnej nocy urządzał sobie balange w moim brzuchu. Dzisiaj jest chyba za ciężkie powietrze. Dobrze,ze mam obiad z wczoraj.
Co do ciąż, to chyba ze 3urodzily na początku roku, a jedna będzie rodzic lada chwila. Ale na "miescie", to bardzo dużo kobitek w ciąży widzę. -
Iruletka wrote:To kciuki w góry aby to nie była cukrzyca !!!
-
nesairah wrote:Ja to mam stres, że nie zdążymy z wyprawką. Ciągle jeszcze tyyyyle brakuje. Boję się, że mały będzie chciał się wcześniej urodzić. No cóż, w pierwszej kolejności kupię rzeczy potrzebne do szpitala, całą resztę można później dokupić.
nie mam ciśnienia i zakupy pewnie dopiero w październiku rozpoczne
Teraz priorytet dla mnie to samochód żebym miała jak się poruszaćnoi synka ktoś musi do przedszkola wozić
nie wiem jak my to ogarniemy mamy max tydzień na znalezienie czegoś i kupienie bo muszę się jeszcze "oswoic" z autem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 14:43
-
Obliczylam dzis, ze jezeli historia sie powtorzy i druga corcia tez bedzie malutka pod koniec ciąży, to urodze okolo 24 listopada. Jesli wszystko bedzie ok to w okolicy 1-6 grudnia pewnie wyznacza termin cc. Trzymajcie kciuki obym miala grudniowe dziecko. Natalka miala byc z 10 maja, a jest z 20 kwietnia, kazdy dzien w brzuchu na wage zlota
-
Dziewczyny, ja po polowkowych. Mala ok, nic nie znalazl niepraqidolowego...ale..to badanie to byl jakis dramat! Pomijam pogode, zaduch i opoznienia, to trafilam na jakiegos buca. Na dzien dobry walnal nam tekst, ze to ze nifty wyszlo dobrze, to nie znaczy ze dziecko jest zdrowe. Zebym.nie byla wczoraj u swojego lekarza to bym chyba padla na zawal. Badani robil moim zdaniem na odwal sie, trwalo moze minut, wygniotl mi brzuch tak ze myslalam ze padne i w sumie niewiele mowil. Cisnienia nie zmierzyl, szyjki tez nie
Generalnie tylko mnie wkurzyl. Ale mam wczorajsze badania od mojego gina wiec tamto plus to oba prawidlowe, zakladam wiec ze tak jest.
Moje dziecko dzisiaj poza 3 kopniakami nie rusza sie wogole! Nic! Moze sie obidzi jakos pozniej bo.ta cisza w brzuchu mi dziala na nerwy:/
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
magdzia26 wrote:Też się modlę o to... ale u mnie nie może być nudno w pierwszej ciąży "akcja z cholestaza" która się nie potwierdziła teraz z cukrzyca z którą coś czuję będzie podobnie jak z tą cholestaza...tylko stresu się najem... dziewczyny pamiętajcie o tych wszystkich "procedurach" przed testem glukozy żeby nie powielać moich bledow... czyli 12h przed nic nie jeść, noi nawet najmniejsza infekcja w organizmie może zafalszowac wyniki