X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... a wrzesień już za miesiąc <3 Nie mogę się doczekac, a przez to ze jestem po poronieniu jakoś nie umialam szybko rozpoczac zakupów. To ze ogladam w necie codziennie wszystko to inna sprawa. Wozek mamy wybrany tylko zamowic... Myślę że będziemy w Polsce, przełom sierpnia/września to już zaczniemy cos kompletować. W końcu nie ma co byc pewnym ze ciaza potrwa do 40 tyg, moze urodze juz w 35 tygodniu...

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dzięki ale kto będzie pilnował tych moich robotników :)

Spoko, sami się popilnują ;)

A tak na poważnie, to zapomniałam, że masz rozwalone pół chałupy. Mogę przesłać tylko dużo siły i cierpliwości!!!

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    ja się ostatnio dowiedzialam, ze moja przyjaciolka jest w ciazy i baaaaaaardzo sie ciesze :) <3

Magdzia a Ty bedziesz chodzic do szkoly rodzenia? Ja bede miala okazje isc w Mwie na dwa spotkania i chyba skorzystam.
    Nawet nie myslalam o tym w pierwszej ciąży byłam na takiej "weekendowej" szkole rodzenia ;) w sumie jak ma się już jedno dziecko to nie wiem co nowego mogę się dowiedzieć :P a gdzie będziesz chodziła dokładnie? Sama czy z m?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic a tak wogole to jak będziesz w okolicy koniecznie daj znać to się umówimy na kawkę ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś poszedł na drzemke niestety braciszek/siostrzyczka w brzuchu szaleje w najlepsze więc ja dzisiaj nie skorzystam z drzemki :/ a robić mi się też nic już nie chce wystarczy że pół domu odkurzylam :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    u nas te kosze sa po ok 200 zl i tez sie nadnim zastanawiam bo zawsze mozna postawic obok lozka i w nocy nie trzeba wstawac daleko
    no łóżeczko tez mialam z Kubą zaraz kolo łóżka no ale tak mi sie podoboają te kosze hehehe :P więc chyba się skuszę :)

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    a widzisz, a ja miałam ostatnio USG tylko przez brzuch i szyjkę niby zmierzyła :D

Dobrze wiedzieć, ze tak sie da :D

11.12.2017 syn Adaś
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w bliskiej rodzinie łącznie z moim troje dzieci w tym roku ;) więcej sie nie szykuje w najbliższym czasie ;) wśród bliskich znajomych też nie ;)

Co do ruchów to w upały zazwyczaj mniej sie rusza, ale też zwróćcie uwagę na tryb życia, jak co chwile gdzieś wstajecie, idziecie to dzieci są bardziej kołysane i mniej się ruszają a dopiero po chwili jak przysiądziemy to pukanie ;) Aż z ciekawości postanowiłam dziś policzyć ile moje sie rusza ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieciaczkow to ja i moje 2 rodzone siostry w tym roku :) jedna już urodziła w kwietniu druga ma termin na sierpień a ja grudzień ;) wiec będzie wesoło w rodzince :P

Eli, Modrzewiowa, Aztoria lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 tygodni w domu nie byłam przez ten upał. Wcześniej góry, a teraz działka bo tu trochę chłodniej. Pogoda ma się zepsuć w weekend to może w końcu uda się wrócić do domu. Bo przecież zaraz połowa sierpnia za pasem i muszę wyprawić starszego do szkoły. Jak Mlody będzie na lekcjach to będę miała więcej czasu i wtedy zrobię przegląd ciuszków oraz sprzętów po Adasiu. A resztę brakujących rzeczy na spokojnie dokupię.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Rozmawiałam dzisiaj ze swoją położna stwierdziła że u mnie nic nie wskazują na cukrzyce ciążowa a test glukozy faktycznie mógł być zafalszowany i spokojnie mogę powtórzyć test glukozy więc w sobotę idę na drineczka ;) oby wyszedł dobrze bo zwariuje normalnie
    To kciuki w góry aby to nie była cukrzyca !!!

magdzia26 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam stres, że nie zdążymy z wyprawką. Ciągle jeszcze tyyyyle brakuje. Boję się, że mały będzie chciał się wcześniej urodzić. No cóż, w pierwszej kolejności kupię rzeczy potrzebne do szpitala, całą resztę można później dokupić.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja wczoraj wyjątkowo się dużo ruszam i chyba to się nie podobało mojemu synowi, bo jak tylko usiadlam/polozylam sie, to od razu kopał. A dzis mam lenia totalnego (ledwo zamiotlam i zrobiłam 2sloiki ogórków) i on też leniwy. Z rana trochę pokopał, a teraz nic. Wczoraj to do późnej nocy urządzał sobie balange w moim brzuchu. Dzisiaj jest chyba za ciężkie powietrze. Dobrze,ze mam obiad z wczoraj.

Co do ciąż, to chyba ze 3urodzily na początku roku, a jedna będzie rodzic lada chwila. Ale na "miescie", to bardzo dużo kobitek w ciąży widzę.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    To kciuki w góry aby to nie była cukrzyca !!!
    Też się modlę o to... ale u mnie nie może być nudno w pierwszej ciąży "akcja z cholestaza" która się nie potwierdziła teraz z cukrzyca z którą coś czuję będzie podobnie jak z tą cholestaza...tylko stresu się najem... dziewczyny pamiętajcie o tych wszystkich "procedurach" przed testem glukozy żeby nie powielać moich bledow... czyli 12h przed nic nie jeść, noi nawet najmniejsza infekcja w organizmie może zafalszowac wyniki

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja to mam stres, że nie zdążymy z wyprawką. Ciągle jeszcze tyyyyle brakuje. Boję się, że mały będzie chciał się wcześniej urodzić. No cóż, w pierwszej kolejności kupię rzeczy potrzebne do szpitala, całą resztę można później dokupić.
    Ja w pierwszej ciazy też się stresowalam a teraz dużo bardziej na luzie podchodzę ;) nie mam ciśnienia i zakupy pewnie dopiero w październiku rozpoczne :P
    Teraz priorytet dla mnie to samochód żebym miała jak się poruszać :P noi synka ktoś musi do przedszkola wozić :P nie wiem jak my to ogarniemy mamy max tydzień na znalezienie czegoś i kupienie bo muszę się jeszcze "oswoic" z autem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 14:43

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obliczylam dzis, ze jezeli historia sie powtorzy i druga corcia tez bedzie malutka pod koniec ciąży, to urodze okolo 24 listopada. Jesli wszystko bedzie ok to w okolicy 1-6 grudnia pewnie wyznacza termin cc. Trzymajcie kciuki obym miala grudniowe dziecko. Natalka miala byc z 10 maja, a jest z 20 kwietnia, kazdy dzien w brzuchu na wage zlota :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po polowkowych. Mala ok, nic nie znalazl niepraqidolowego...ale..to badanie to byl jakis dramat! Pomijam pogode, zaduch i opoznienia, to trafilam na jakiegos buca. Na dzien dobry walnal nam tekst, ze to ze nifty wyszlo dobrze, to nie znaczy ze dziecko jest zdrowe. Zebym.nie byla wczoraj u swojego lekarza to bym chyba padla na zawal. Badani robil moim zdaniem na odwal sie, trwalo moze minut, wygniotl mi brzuch tak ze myslalam ze padne i w sumie niewiele mowil. Cisnienia nie zmierzyl, szyjki tez nie :/ Generalnie tylko mnie wkurzyl. Ale mam wczorajsze badania od mojego gina wiec tamto plus to oba prawidlowe, zakladam wiec ze tak jest.

Moje dziecko dzisiaj poza 3 kopniakami nie rusza sie wogole! Nic! Moze sie obidzi jakos pozniej bo.ta cisza w brzuchu mi dziala na nerwy:/

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Też się modlę o to... ale u mnie nie może być nudno w pierwszej ciąży "akcja z cholestaza" która się nie potwierdziła teraz z cukrzyca z którą coś czuję będzie podobnie jak z tą cholestaza...tylko stresu się najem... dziewczyny pamiętajcie o tych wszystkich "procedurach" przed testem glukozy żeby nie powielać moich bledow... czyli 12h przed nic nie jeść, noi nawet najmniejsza infekcja w organizmie może zafalszowac wyniki
    Ja właśnie cały czas się zastanawiam czy ta cholerna cholestaza mnie znowu dopadnie

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja właśnie cały czas się zastanawiam czy ta cholerna cholestaza mnie znowu dopadnie
    Oby nie dopadła... masakra z tymi "chorobami ciazowymi" :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku....spokojnie. Tylko spokój.
    P.S. Twój rysunek mnie rozczula...strasznie

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ