Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Też muszę sobie sprawić kostium bo niestety mój jednoczęściowy za bardzo uciska mi brzuch. A, że kiedyś pływałam wyczynowo to nie jestem przyzwyczajona do dwuczęściowego. No chyba, źe na plażę do opalania
Jak syn od września wróci do szkoły do chcę codziennie chodzić na basen. A, że mam bardzo blisko to muszę koniecznie to wykorzystać. Teraz jak byliśmy w górach to trochę popływałam w basenie i czułam niesamowitą ulgę, ból pleców ustąpił.
-
nick nieaktualnyTo u mnie na każdej wizycie pomiar ciśnienie, wazenie. Omówienie badań.Potem badanie na samolocie
wziernikowo i palpacyjnie, a potem usg -mierzenie szyjki przez usg dopochwowe, usg brzuszne. Sprawdzana czynność serduszka. A potem pytania i odpowiedzi. No i zlecane kolejne badania. I tak mam co wizytę
No chyba, że wypada to dłuższe usg, wtedy wiadomo dokładne pomiary i sprawdzanie wszystkiego wraz z opisem
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej, temat badań i kostiumów to i ja się wypowiem
Chodzę prywatnie. Na pierwszej wizycie miałam wszystkie badania na choroby i tak dalej, teraz na każdej wizycie dostaję skierowanie na morfologię, mocz i crp. Badanie na fotelu, potem usg.
A co do kostiumów kąpielowych to ja sobie kupiłam takie ciążowe tankini. Majtki z szerokim pasem i koszulka z drapowaniem na brzuszku. Super sprawa -
salenne wrote:Hej hej, temat badań i kostiumów to i ja się wypowiem
Chodzę prywatnie. Na pierwszej wizycie miałam wszystkie badania na choroby i tak dalej, teraz na każdej wizycie dostaję skierowanie na morfologię, mocz i crp. Badanie na fotelu, potem usg.
A co do kostiumów kąpielowych to ja sobie kupiłam takie ciążowe tankini. Majtki z szerokim pasem i koszulka z drapowaniem na brzuszku. Super sprawa
Salenne moźesz przesłać zdjęcie tego tankini ? Sam się nad takim właśnie kostiumem zastanawiam. Obawiam się, że typowo jednoczęściowy moźe wystarczyć znowu na krótko, a nie mam ochoty kupować nowego kostiumu co miesiąc. A tankini z drapowaniem starczy na dłużej -
PrzysZedł odkurzacz zamówiony przez męża ale .... czy to jeszcze odkurzacz czy już zabawka dla naszego dziecka ???
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba69e851add.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 12:15
Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, [m]alina, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIruletka wrote:Salenne moźesz przesłać zdjęcie tego tankini ? Sam się nad takim właśnie kostiumem zastanawiam. Obawiam się, że typowo jednoczęściowy moźe wystarczyć znowu na krótko, a nie mam ochoty kupować nowego kostiumu co miesiąc. A tankini z drapowaniem starczy na dłużej
Jasne, proszę bardzo, zdjęcia poniżej. Takie stroje mam 2. Jeden z rozszerzanym dołem lekko drapowany i jeden z troczkami po bokach. Osobiście wolę tez z troczkami. Wybacz ten syf na zdjęciu za mną
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5b81370dc67.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/032fe6357e0c.jpgaga1402, Iruletka, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Iruletka wrote:Salenne moźesz przesłać zdjęcie tego tankini ? Sam się nad takim właśnie kostiumem zastanawiam. Obawiam się, że typowo jednoczęściowy moźe wystarczyć znowu na krótko, a nie mam ochoty kupować nowego kostiumu co miesiąc. A tankini z drapowaniem starczy na dłużej
ja tez trenowałam pływanie i dwuczęściowe uznaje tylko do leżakowania na płazy. Spokojnie kupisz taki standardowy sportowy. Ja kupiłam w Decathlonie trzy tygodnie temu. Nic mnie nie obciskalo a jak pływałam to czułam sie swobodnie i nie stresowałam sie ze cos mi wyjdzie
U nas jest dziś taki upał a do tego robotnicy ze chyba zaraz wykorkujejak cudnie byłoby iść teraz na basen ...
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
salenne wrote:Jasne, proszę bardzo, zdjęcia poniżej. Takie stroje mam 2. Jeden z rozszerzanym dołem lekko drapowany i jeden z troczkami po bokach. Osobiście wolę tez z troczkami. Wybacz ten syf na zdjęciu za mną
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5b81370dc67.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/032fe6357e0c.jpgfajnie się prezentuje, a gdzie go kupiłaś?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
78beti wrote:Jeśli trenowałam pływanie to nie wiem czy rankini ci podejdzie ?
ja tez trenowałam pływanie i dwuczęściowe uznaje tylko do leżakowania na płazy. Spokojnie kupisz taki standardowy sportowy. Ja kupiłam w Decathlonie trzy tygodnie temu. Nic mnie nie obciskalo a jak pływałam to czułam sie swobodnie i nie stresowałam sie ze cos mi wyjdzie
U nas jest dziś taki upał a do tego robotnicy ze chyba zaraz wykorkujejak cudnie byłoby iść teraz na basen ...
No właśnie zastanawiam się, pod uwagę biorę tankini wiązane z boku, aby nic nie podchodziło do góry. Ale muszę jeszcze to przemyśleć. Do tej pory korzystałam z jednoczęściowego Speedo, biust na miejscu i lekki luz w brzuchu. Niestety w chwili obecnej brzuch w nim mam za bardzo ściśnięty. Jeśli kupię taki sam ale większy to obawiam się, że moje wielkie cycki wyfruną z niegoA są firmy np AVA, która szyje tankini dla biuściastych, tylko nie wiem czy akurat takie z wiązaniem w boku. Muszę zgłębić temat do końca sierpnia.
-
nick nieaktualny
-
Lura82 wrote:Ja mialam tuz przed ciążą wszystkie badania wirusologiczne i na poczatku ciazy musialam zrobic tylko cukier na czczo, morfologie i mocz. Potem nic i dopiero teraz morfologia, mocz i test obciążenia glukoza. Czyli tylko 2 razy byly badania.
Na każdej wizycie mam usg przez brzuch i 3 tyg temu poraz pierwszy mierzona dl szyjki . Ani razu nie badal mnie na fotelu.
Tak sie zastanawiam czy to jest wystarczająco
Ps. Tsh tez bylo 2 razy
Ja do tej pory nie mialam szyjki mierzonej. Ginekolog mi mowil, ze poki nie bede miala wylecznej infekji (jestem po kolejnej nystatynie i w nastepnym tygodniu ide na posiew) to on nie poleca mierzyć szyjki, bo bedzie roznosil infekcje i , ze jesli chce to moze mi ja zmierzyc, ale nie poleca. Także kazdy ginekolog ma inne podejście do roznych badan. Usg mialam wczoraj pierwsze od 13 tygodnia. Nastepne pewnie dopiero zrobi mi kolo 30 tygodnia, tak jak jest zalecane. Nie chodze do lerzarza na NFZ, tylko prywatnie. Za to mam czesto badania krwi i moczu. Ci dwa, trzy tygodnie ( co wizytę ogolnie mowiac).Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 12:45
11.12.2017 syn Adaś