WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym, któraś interesowało, to rozpiska badań dla kobiet w ciąży na NFZ
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b5835c7ba98.jpg

Iruletka, k878, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę sobie sprawić kostium bo niestety mój jednoczęściowy za bardzo uciska mi brzuch. A, że kiedyś pływałam wyczynowo to nie jestem przyzwyczajona do dwuczęściowego. No chyba, źe na plażę do opalania :-P Jak syn od września wróci do szkoły do chcę codziennie chodzić na basen. A, że mam bardzo blisko to muszę koniecznie to wykorzystać. Teraz jak byliśmy w górach to trochę popływałam w basenie i czułam niesamowitą ulgę, ból pleców ustąpił.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na każdej wizycie pomiar ciśnienie, wazenie. Omówienie badań.Potem badanie na samolocie :) wziernikowo i palpacyjnie, a potem usg -mierzenie szyjki przez usg dopochwowe, usg brzuszne. Sprawdzana czynność serduszka. A potem pytania i odpowiedzi. No i zlecane kolejne badania. I tak mam co wizytę :) No chyba, że wypada to dłuższe usg, wtedy wiadomo dokładne pomiary i sprawdzanie wszystkiego wraz z opisem

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać, że co ginekolog to inny obyczaj ;-)

dhpclr4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie chodze a mam mniej badan niz na nfz. Jutro sobie pogadam z doktorem

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, temat badań i kostiumów to i ja się wypowiem :) Chodzę prywatnie. Na pierwszej wizycie miałam wszystkie badania na choroby i tak dalej, teraz na każdej wizycie dostaję skierowanie na morfologię, mocz i crp. Badanie na fotelu, potem usg.

A co do kostiumów kąpielowych to ja sobie kupiłam takie ciążowe tankini. Majtki z szerokim pasem i koszulka z drapowaniem na brzuszku. Super sprawa :)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Hej hej, temat badań i kostiumów to i ja się wypowiem :) Chodzę prywatnie. Na pierwszej wizycie miałam wszystkie badania na choroby i tak dalej, teraz na każdej wizycie dostaję skierowanie na morfologię, mocz i crp. Badanie na fotelu, potem usg.

A co do kostiumów kąpielowych to ja sobie kupiłam takie ciążowe tankini. Majtki z szerokim pasem i koszulka z drapowaniem na brzuszku. Super sprawa :)

Salenne moźesz przesłać zdjęcie tego tankini ? Sam się nad takim właśnie kostiumem zastanawiam. Obawiam się, że typowo jednoczęściowy moźe wystarczyć znowu na krótko, a nie mam ochoty kupować nowego kostiumu co miesiąc. A tankini z drapowaniem starczy na dłużej

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrzysZedł odkurzacz zamówiony przez męża ale .... czy to jeszcze odkurzacz czy już zabawka dla naszego dziecka ??? :D :D :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba69e851add.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 12:15

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, [m]alina, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Salenne moźesz przesłać zdjęcie tego tankini ? Sam się nad takim właśnie kostiumem zastanawiam. Obawiam się, że typowo jednoczęściowy moźe wystarczyć znowu na krótko, a nie mam ochoty kupować nowego kostiumu co miesiąc. A tankini z drapowaniem starczy na dłużej

Jasne, proszę bardzo, zdjęcia poniżej. Takie stroje mam 2. Jeden z rozszerzanym dołem lekko drapowany i jeden z troczkami po bokach. Osobiście wolę tez z troczkami. Wybacz ten syf na zdjęciu za mną :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5b81370dc67.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/032fe6357e0c.jpg

aga1402, Iruletka, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Jeśli trenowałam pływanie to nie wiem czy rankini ci podejdzie ? :) ja tez trenowałam pływanie i dwuczęściowe uznaje tylko do leżakowania na płazy. Spokojnie kupisz taki standardowy sportowy. Ja kupiłam w Decathlonie trzy tygodnie temu. Nic mnie nie obciskalo a jak pływałam to czułam sie swobodnie i nie stresowałam sie ze cos mi wyjdzie :)

U nas jest dziś taki upał a do tego robotnicy ze chyba zaraz wykorkuje :( jak cudnie byłoby iść teraz na basen ...

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Jasne, proszę bardzo, zdjęcia poniżej. Takie stroje mam 2. Jeden z rozszerzanym dołem lekko drapowany i jeden z troczkami po bokach. Osobiście wolę tez z troczkami. Wybacz ten syf na zdjęciu za mną :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5b81370dc67.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/032fe6357e0c.jpg
    Dziękuję i wybaczam ;-) fajnie się prezentuje, a gdzie go kupiłaś?

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde mala dzisiaj sie malo co rusza
    u nas 37 stopniw biurze 29 moze dlatego ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do badań ja sama od ciebie robie co miesiac morfologie, mocz i tarczycowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    kurde mala dzisiaj sie malo co rusza
    u nas 37 stopniw biurze 29 moze dlatego ?
    Możliwe, moje w upały też mniej ruchliwe. Teraz duszno na dworzu, Jak w saunie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Dziękuję i wybaczam ;-) fajnie się prezentuje, a gdzie go kupiłaś?

W c&a. Były też inne kolory, ale ja nie chciałam takiego ciemnego więc wjechał marynarski :)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Jeśli trenowałam pływanie to nie wiem czy rankini ci podejdzie ? :) ja tez trenowałam pływanie i dwuczęściowe uznaje tylko do leżakowania na płazy. Spokojnie kupisz taki standardowy sportowy. Ja kupiłam w Decathlonie trzy tygodnie temu. Nic mnie nie obciskalo a jak pływałam to czułam sie swobodnie i nie stresowałam sie ze cos mi wyjdzie :)

U nas jest dziś taki upał a do tego robotnicy ze chyba zaraz wykorkuje :( jak cudnie byłoby iść teraz na basen ...

No właśnie zastanawiam się, pod uwagę biorę tankini wiązane z boku, aby nic nie podchodziło do góry. Ale muszę jeszcze to przemyśleć. Do tej pory korzystałam z jednoczęściowego Speedo, biust na miejscu i lekki luz w brzuchu. Niestety w chwili obecnej brzuch w nim mam za bardzo ściśnięty. Jeśli kupię taki sam ale większy to obawiam się, że moje wielkie cycki wyfruną z niego :-( A są firmy np AVA, która szyje tankini dla biuściastych, tylko nie wiem czy akurat takie z wiązaniem w boku. Muszę zgłębić temat do końca sierpnia.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    W c&a. Były też inne kolory, ale ja nie chciałam takiego ciemnego więc wjechał marynarski :)
    Super, dzięki za info. Będę musiała podjechać i przymierzyć

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka, jak będziesz szukać takiego tankini to zwróć baczną uwagę żeby w staniku były miseczki. Ja większość modeli jakie widziałam miały tylko materiał... no, chyba, że lubisz sterczące sutki po wyjściu z wody :D

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Ja mialam tuz przed ciążą wszystkie badania wirusologiczne i na poczatku ciazy musialam zrobic tylko cukier na czczo, morfologie i mocz. Potem nic i dopiero teraz morfologia, mocz i test obciążenia glukoza. Czyli tylko 2 razy byly badania.
    Na każdej wizycie mam usg przez brzuch i 3 tyg temu poraz pierwszy mierzona dl szyjki . Ani razu nie badal mnie na fotelu.
    Tak sie zastanawiam czy to jest wystarczająco
    Ps. Tsh tez bylo 2 razy

Ja do tej pory nie mialam szyjki mierzonej. Ginekolog mi mowil, ze poki nie bede miala wylecznej infekji (jestem po kolejnej nystatynie i w nastepnym tygodniu ide na posiew) to on nie poleca mierzyć szyjki, bo bedzie roznosil infekcje i , ze jesli chce to moze mi ja zmierzyc, ale nie poleca. Także kazdy ginekolog ma inne podejście do roznych badan. Usg mialam wczoraj pierwsze od 13 tygodnia. Nastepne pewnie dopiero zrobi mi kolo 30 tygodnia, tak jak jest zalecane. Nie chodze do lerzarza na NFZ, tylko prywatnie. Za to mam czesto badania krwi i moczu. Ci dwa, trzy tygodnie ( co wizytę ogolnie mowiac).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 12:45

11.12.2017 syn Adaś
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi w te upały tak jakoś ciężko... nawet nie gorąco, a zwyczajnie ciężko.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ