Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
_darkblueberry wrote:Ani nie mów
u mnie same ciąże w pracy, zaczęło się ode mnie w marcu i teraz wszyscy się śmieją żeby zamykać drzwi do mnie żeby więcej sie nie zaraziło, w moim kręgu 5 ciąż
W ogóle zaczął mi się już 25 tc a ja nie mam jeszcze NIC!
któraś jest ze mną?
ale jakoś nie mam czasu przez prace... muszę zacząć coś ogarniać bo obudzę się z ręka w nocniku
jak się czujecie? Ja miewam czasem lekkie skurcze, macie tez?
Ja mam też w szczególności koło 23.00. -
aga1402 wrote:dziewczuny rozmawiam z rodzinka a one mowia ze jak sie pierwsze ruchy poczuje to trzeba dodac 4 mce i tydzien i wychodzi data porodu.mowia ze u nich tak bylo kazda tak mowi...
to miwychodzi 3 grudzien -
Jacqueline wrote:Aga - każdy ma jakieś teorie, ale dla mnie to bzdura akurat
dziecko wyjdzie kiedy chce bądź trzeba mu pomoc jak cos się dzieje, że sporo wcześniej. Ruchy to dość indywidualna sprawa fizycznie uwarunkowana kiedy się pierwsze czuje. Córkę pierwszą powinnam urodzić w takim przypadku jak piszesz miesiąc przed terminem prawie a teraz byłby to hmmm 33tc wiec zdecydowanie za wcześnie. Ja chce tak do 38tc dociągnąć chociaż
38 tc wybije i niech się dzieje co chce, byle szybko xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 17:57
aga1402 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alxawl wrote:no macmiror brudzi okropnie. mi jeszcze lekarka w zwiazku z częstymi infekcjami radziła zrezygnować z wkładek a jeśli naprawdę muszę to mam kupić wkładki bawełniane, zapachowe i z domieszką bawełny wywalić
zna ktoś jakieś wkładki 100% bawełna? :o dobrze ze ja z domu nie wychodzę bo bym miała spodnie żółte:/
z tych trzech globulek na grzybka nystatyna najmniej brudzi ale aplikowanie nie jest przyjemne bo nie jest niczym powlekana i raz się nią tak zadrapalam że aż krew poszła:(
u mnie też zawsze mam skierowanie na krew mocz i posiew. lekarka zawsze mi wypisuje i czasami coś dodatkowego np to obciążenie glukozami zawsze coś wychodzi w tym posiewie i zawsze jest co innego :o
lady ale świnie z tych ludzi... też kiedyś usiadłam na gumie do żucia i teraz zawsze patrzę. to zwykła złośliwość bo jak już jakiś Dupek wyjmuje tą gumę z buzi to mógłby zrobić jeszcze kolejny ruch w kierunku kosza , ale nie bo lepiej komuś uprzykrzyc życie, nienawidzę takich niewychowanych baranów... jak przyjdziesz do domu od razu zamroz, potem ładnie zejdzie
Możesz na początek wypróbować te żółte bezzapachowe Bella pokryte bawełną lub Facelle z Rossmanna. Jeśli nie pomoże to wtedy musisz przerzucić się na te z bawełny organicznej np: http://www.i-apteka.pl/product-pol-40704-Wkladki-higieniczne-o-anatomicznym-ksztalcie-100-bawelny-organicznej-x-30sztuk.html lub przejść na wkładki wielorazowe. -
aga1402 wrote:dziewczuny rozmawiam z rodzinka a one mowia ze jak sie pierwsze ruchy poczuje to trzeba dodac 4 mce i tydzien i wychodzi data porodu.mowia ze u nich tak bylo kazda tak mowi...
Ten zabobon to pewnie sie wziął z tego, ze kiedys kobiety szly do lekarza dopiero jak pierwsze ruchy czuly i tak na oko liczyly miediace ciazy (np moja mama, ona rodzila 45lat temu pierwsze dziecko)22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
To ja bym musiała uriszic w 34 tygodniu11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:Dziewczyny, ja po polowkowych. Mala ok, nic nie znalazl niepraqidolowego...ale..to badanie to byl jakis dramat! Pomijam pogode, zaduch i opoznienia, to trafilam na jakiegos buca. Na dzien dobry walnal nam tekst, ze to ze nifty wyszlo dobrze, to nie znaczy ze dziecko jest zdrowe. Zebym.nie byla wczoraj u swojego lekarza to bym chyba padla na zawal. Badani robil moim zdaniem na odwal sie, trwalo moze minut, wygniotl mi brzuch tak ze myslalam ze padne i w sumie niewiele mowil. Cisnienia nie zmierzyl, szyjki tez nie
Generalnie tylko mnie wkurzyl. Ale mam wczorajsze badania od mojego gina wiec tamto plus to oba prawidlowe, zakladam wiec ze tak jest.
Moje dziecko dzisiaj poza 3 kopniakami nie rusza sie wogole! Nic! Moze sie obidzi jakos pozniej bo.ta cisza w brzuchu mi dziala na nerwy:/ -
na wsiach w Polsce stare kobiety mówiły, że jak się poczuje ruchy to trzeba dodać dokładnie drugie tyle i wtedy będzie poród.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iruletka wrote:Eli czemu masz mieć tak wcześnie wyznaczone cc?
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś posłałam: kupiłam dwie komody, łóżeczkowa fotel do pokoju młodego - jeszcze trochę i zbankrutuję
U nas jest burza, prądu w całej okolicy nie ma i powietrze nadal nie do zniesieniaLady Savage lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
_darkblueberry wrote:Ani nie mów
u mnie same ciąże w pracy, zaczęło się ode mnie w marcu i teraz wszyscy się śmieją żeby zamykać drzwi do mnie żeby więcej sie nie zaraziło, w moim kręgu 5 ciąż
W ogóle zaczął mi się już 25 tc a ja nie mam jeszcze NIC!
któraś jest ze mną?
ale jakoś nie mam czasu przez prace... muszę zacząć coś ogarniać bo obudzę się z ręka w nocniku
jak się czujecie? Ja miewam czasem lekkie skurcze, macie tez?
Też narazie nie mam czasu, cały czas jest coś do zrobienia w domku, latam też jeszcze do pracy. I Fabian ma miesiąc wakacji i nie chodzi do przedszkola, więc on pochłania sporo czasu. A dziś mnie wzięło i pomyłam okna w domciu...świeże pachnące firanki, uwielbiam
I też mam małe skurcze, dziwne niekomfortowe uczucie, brzuch się spina...