WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wkładki semi Lady-oddychajace wkładki urologiczne. Zakładam je na noc. Mały tak czasem kopie,ze popuszczam trochę w nocy.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Ani nie mów :D u mnie same ciąże w pracy, zaczęło się ode mnie w marcu i teraz wszyscy się śmieją żeby zamykać drzwi do mnie żeby więcej sie nie zaraziło, w moim kręgu 5 ciąż :D W ogóle zaczął mi się już 25 tc a ja nie mam jeszcze NIC! :) któraś jest ze mną? :) ale jakoś nie mam czasu przez prace... muszę zacząć coś ogarniać bo obudzę się z ręka w nocniku :D jak się czujecie? Ja miewam czasem lekkie skurcze, macie tez?

Ja mam też w szczególności koło 23.00.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    dziewczuny rozmawiam z rodzinka a one mowia ze jak sie pierwsze ruchy poczuje to trzeba dodac 4 mce i tydzien i wychodzi data porodu.mowia ze u nich tak bylo kazda tak mowi...

to miwychodzi 3 grudzien

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Aga - każdy ma jakieś teorie, ale dla mnie to bzdura akurat ;) dziecko wyjdzie kiedy chce bądź trzeba mu pomoc jak cos się dzieje, że sporo wcześniej. Ruchy to dość indywidualna sprawa fizycznie uwarunkowana kiedy się pierwsze czuje. Córkę pierwszą powinnam urodzić w takim przypadku jak piszesz miesiąc przed terminem prawie a teraz byłby to hmmm 33tc wiec zdecydowanie za wcześnie. Ja chce tak do 38tc dociągnąć chociaż :)
    to ja tak samo :) 38 tc wybije i niech się dzieje co chce, byle szybko xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 17:57

aga1402 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie sie nie zgadza bo ja pierwsze bulgotanie to gdzies ok 19 tc a potem przeerwa i teraz znowu... ja sie tezymam daty 18 grudnia mi sie ta data podoba haha ciekawe czy synus sie zgodzi z mama ;)) wazne aby przed swietami

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    no macmiror brudzi okropnie. mi jeszcze lekarka w zwiazku z częstymi infekcjami radziła zrezygnować z wkładek a jeśli naprawdę muszę to mam kupić wkładki bawełniane, zapachowe i z domieszką bawełny wywalić:/ zna ktoś jakieś wkładki 100% bawełna? :o dobrze ze ja z domu nie wychodzę bo bym miała spodnie żółte:/
    z tych trzech globulek na grzybka nystatyna najmniej brudzi ale aplikowanie nie jest przyjemne bo nie jest niczym powlekana i raz się nią tak zadrapalam że aż krew poszła:(

u mnie też zawsze mam skierowanie na krew mocz i posiew. lekarka zawsze mi wypisuje i czasami coś dodatkowego np to obciążenie glukoza ;) mi zawsze coś wychodzi w tym posiewie i zawsze jest co innego :o

lady ale świnie z tych ludzi... też kiedyś usiadłam na gumie do żucia i teraz zawsze patrzę. to zwykła złośliwość bo jak już jakiś Dupek wyjmuje tą gumę z buzi to mógłby zrobić jeszcze kolejny ruch w kierunku kosza , ale nie bo lepiej komuś uprzykrzyc życie, nienawidzę takich niewychowanych baranów... jak przyjdziesz do domu od razu zamroz, potem ładnie zejdzie ;)

Możesz na początek wypróbować te żółte bezzapachowe Bella pokryte bawełną lub Facelle z Rossmanna. Jeśli nie pomoże to wtedy musisz przerzucić się na te z bawełny organicznej np: http://www.i-apteka.pl/product-pol-40704-Wkladki-higieniczne-o-anatomicznym-ksztalcie-100-bawelny-organicznej-x-30sztuk.html lub przejść na wkładki wielorazowe.

dhpclr4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    dziewczuny rozmawiam z rodzinka a one mowia ze jak sie pierwsze ruchy poczuje to trzeba dodac 4 mce i tydzien i wychodzi data porodu.mowia ze u nich tak bylo kazda tak mowi...
    Jejku lepiej, zeby tak nie bylo. Bo inaczej 33-34 tydz bym rodzila.
    Ten zabobon to pewnie sie wziął z tego, ze kiedys kobiety szly do lekarza dopiero jak pierwsze ruchy czuly i tak na oko liczyly miediace ciazy (np moja mama, ona rodzila 45lat temu pierwsze dziecko)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że zabobon. Idąc tym tokiem myślenia każda druga i kolejna ciąża kończyłaby się kilka tygodni przed wyznaczonym terminem.

Lady Savage, aga1402 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

To ja bym musiała uriszic w 34 tygodniu ;)

11.12.2017 syn Adaś
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly smoku, wspolczuje wizyty. Wredny typ!

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, ja po polowkowych. Mala ok, nic nie znalazl niepraqidolowego...ale..to badanie to byl jakis dramat! Pomijam pogode, zaduch i opoznienia, to trafilam na jakiegos buca. Na dzien dobry walnal nam tekst, ze to ze nifty wyszlo dobrze, to nie znaczy ze dziecko jest zdrowe. Zebym.nie byla wczoraj u swojego lekarza to bym chyba padla na zawal. Badani robil moim zdaniem na odwal sie, trwalo moze minut, wygniotl mi brzuch tak ze myslalam ze padne i w sumie niewiele mowil. Cisnienia nie zmierzyl, szyjki tez nie :/ Generalnie tylko mnie wkurzyl. Ale mam wczorajsze badania od mojego gina wiec tamto plus to oba prawidlowe, zakladam wiec ze tak jest.

Moje dziecko dzisiaj poza 3 kopniakami nie rusza sie wogole! Nic! Moze sie obidzi jakos pozniej bo.ta cisza w brzuchu mi dziala na nerwy:/
    Zabilabym....najwazniejsze badanie i na odwal....moje trwalo 45min i bylo mega dokladne. Ale bucem tez byl. Dowalil sie do mojej tuszy itp....

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na sesję zdjęciową, już widzę zdjatka moich dzieci w sypialni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 18:47

Szczesliwa_mamusia, aga1402 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Taki zabobon :) na wsiach w Polsce stare kobiety mówiły, że jak się poczuje ruchy to trzeba dodać dokładnie drugie tyle i wtedy będzie poród.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi uaktualnisz liste na pierwszej stronie ? u mnie synus :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Tizzi uaktualnisz liste na pierwszej stronie ? u mnie synus :)
    Tizzy już nie prowadzi listy, tylko Madzia. Tizzy gdzieś zaginęła, niżej, pod postem Tizzy masz listę od Madzi.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki widze ze Madzia czuwa :)

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Eli czemu masz mieć tak wcześnie wyznaczone cc?
    Bo pierwsza corcia miala hipotrofie, czyli byla mala na ten tydzien ciazy i wtedy porod jest okolo 37 tc, jesli wczesniej sprawdza, ze przeplywy sa prawidłowe. Historia moze sie.powtorzyc i jeśli znowu urodze Calineczke to poród jeszcze w listopadzie, mam nadzieje, ze przekroczy jednak wage 2500 ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza przeszla i jest super powietrze :)))

• 78beti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś posłałam: kupiłam dwie komody, łóżeczkowa fotel do pokoju młodego - jeszcze trochę i zbankrutuję :)

U nas jest burza, prądu w całej okolicy nie ma i powietrze nadal nie do zniesienia :(

Lady Savage lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Ani nie mów :D u mnie same ciąże w pracy, zaczęło się ode mnie w marcu i teraz wszyscy się śmieją żeby zamykać drzwi do mnie żeby więcej sie nie zaraziło, w moim kręgu 5 ciąż :D W ogóle zaczął mi się już 25 tc a ja nie mam jeszcze NIC! :) któraś jest ze mną? :) ale jakoś nie mam czasu przez prace... muszę zacząć coś ogarniać bo obudzę się z ręka w nocniku :D jak się czujecie? Ja miewam czasem lekkie skurcze, macie tez?
    Spokojnie, ja też praktycznie nic nie mam. Jeden zestaw pieluszek muślinowych, pajacyk i wszystko :) Też narazie nie mam czasu, cały czas jest coś do zrobienia w domku, latam też jeszcze do pracy. I Fabian ma miesiąc wakacji i nie chodzi do przedszkola, więc on pochłania sporo czasu. A dziś mnie wzięło i pomyłam okna w domciu...świeże pachnące firanki, uwielbiam :)
    I też mam małe skurcze, dziwne niekomfortowe uczucie, brzuch się spina...

gann3e3klgptngn9.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ