Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNormalnie po tym usg mam zakwasy na brzuchu.........
Mialam meczacy dzien.
Po pracy bylam o 15:30 w domu
O 16:00 siostra M z dziecmi pezyjechala potem doszlo 3 kolegow mlodego i w sumie wszyscy poszli kolo 20 ogarnelismy armagedon zaladowalam zmywarke, mlody sie wykapal teraz czekam az pralka skonczy powiesze pranie i ide spac
Mala sie slabo rusza dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 22:04
-
nick nieaktualny
-
Eli wrote:Bo pierwsza corcia miala hipotrofie, czyli byla mala na ten tydzien ciazy i wtedy porod jest okolo 37 tc, jesli wczesniej sprawdza, ze przeplywy sa prawidłowe. Historia moze sie.powtorzyc i jeśli znowu urodze Calineczke to poród jeszcze w listopadzie, mam nadzieje, ze przekroczy jednak wage 2500
może ty razem obędzie się bez stresu i wcześniejszego rozwiązania, trzeba być dobrej myśli
Eli lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja co wizytę mam zalecana morfologię, tsh, mocz. No i jak mija jakoś termin to kolejne badania z krwi. Mój lekarz wszystkiego pilnuje. Generalnie jest przygotowany do wizyty, bo jak przychodzę, to już wie jak zadawać nowe pytania, jakby poprzednia wizyta była wczoraj, a nie 4tyg temu.
Profilaktycznie mam ten sam zestaw co wizytę plus alloprzeciwciała. Mój teraz mówił, żebym nie robiła nic, ale i tak sprawdzę morfologię i tsh dla własnego spokoju.Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Ja mam zawsze cwiczenia macicy ok 22-23, taki typowy BH - nic nie boli, ale czuje ze cos sie spina bo to akurat czas aktywnosci malej. O dziwo Wam powiem, ze jak sa bezbolesne to dla mnie to jest akurat przyjemne uczucie tego napiecia jak narazie ale ja to zawsze bylam dziwak.
-
Hello. Ja dzisiaj miałam miałam pracy cały czas zapierdziel. Dosłownie tuż przed weekendem nowe projekty. Mała dzisiaj wariowala cały dzień jak nigdy. Aż w to normalnie nie wierzyłam. Myślicie ze możliwe jest żeby kopala mnie tuż po cyckiem?
Jutro rano idę na drineczka, morfologie I mocz. Będę miała też pierwszy raz robione tsh. Boję się jak m mnie ta glukoza zadziała szczególnie ze będę kilka godzin później kierowca na mazury...
Co do zakupów ja póki co kupiłam komode i jedna bluzę. Dostaliśmy jeden kombinezonik i to tyle. Myślę ze bliżej października będziemy kompletowac wyprawkę -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Rzadko się udzielam, ale czytam na bieżąco i kibicuję wszystkim
temat wózków, ubranek itp zostawiam na wrzesień, bo wtedy będę miała wiecej czasu. Na razie jeszcze pracuję, czuję się dobrze, a brzuszek z dnia na dzień większy. Ale przychodzę sie wyżalić. Wczoraj przy wizycie w wc przed snem, poczułam lekkie ukłucie jakby w cewce. Nie powiem,troche mnie to zaniepokoilo, więc od razu sok z żurawiny i woda z cytryna poszly w ruch. Dzisiaj rano zrobilam badanie moczu, bakterie w moczu nieliczne, pozostale parametry takie jak dotychczas i u mojego prowadzacego nie wzbudzaly podejrzen. Moj lekarz niestety na urlopie, wiec pojechalam dla spokoju na IP.Tam trafilam na herod babe lekarza. Zero zbadania czy wysluchania tylko od razu pakuje mnie na oddzial, na tydzien leczenia, bo ona juz wie, ze mam zakazenie drog moczowych. Na badania nie spojrzala, zero rozmowy tylko krzyk, co ze mnie za matka,ze odmawiam pozostania w szpitalu. Zrobila usg w 2 minuty, wszystko okej ale wg niej glowka nisko i macica twarda . Nikt mnie w zyciu nie potraktowal z taka pogarda.I jeszcze tekst,ze ona miejsc na oddziale nie ma,ale dostawka na korytarzu sie znajdzie. Dobro dziecka najwazniejsze, ale z samego stresu juz tam na miejscu powiedzialam,że w szpitalu nie zostane. Pojechalismy do innego szpitala, tam lekarka spojrzala na wyniki, wypytala o objawy, ktorych de facto juz nie mam, oprocz tego jednorazowego wczoraj. Stwierdziła,ze wynik jest prawidlowy,dla uspokojenia mam powtorzyc jutro badanie moczu i zrobic posiew i przyjsc z wynikami juz do przychodni.Profilaktycznie kazala brać urosept. Tamta pierwsza tak mnie sponiewierala,ze jutro ide na usg. Do tej pory,a jestem w 24 tygodniu, ostatnie usg bylo dwa tyg.temu,wszystko prawidlowo,a jej sie ulożenie dziecka nie podoba, a dlugosci szyjki nawet nie zbadała.Ehh, musialam sie wygadać, bo spać nie mogę,a z nerwow to najchetniej bym się rozpłakała.
-
mycha91 wrote:Ja mam zawsze cwiczenia macicy ok 22-23, taki typowy BH - nic nie boli, ale czuje ze cos sie spina bo to akurat czas aktywnosci malej. O dziwo Wam powiem, ze jak sa bezbolesne to dla mnie to jest akurat przyjemne uczucie tego napiecia jak narazie ale ja to zawsze bylam dziwak.
Wkurzyłam mnie, powiedziałam że jak mi znajdzie faceta który na 9 miesięcy Rezygnuje z pracy by starszym dzieckiem się zająć, albo nianie 24h przez 9 miesięcy i zapłaci za nią, albo babcie 24h na 9 miesięcy to nie ma problemu.
-
aknelam wrote:Cześć dziewczyny! Rzadko się udzielam, ale czytam na bieżąco i kibicuję wszystkim
temat wózków, ubranek itp zostawiam na wrzesień, bo wtedy będę miała wiecej czasu. Na razie jeszcze pracuję, czuję się dobrze, a brzuszek z dnia na dzień większy. Ale przychodzę sie wyżalić. Wczoraj przy wizycie w wc przed snem, poczułam lekkie ukłucie jakby w cewce. Nie powiem,troche mnie to zaniepokoilo, więc od razu sok z żurawiny i woda z cytryna poszly w ruch. Dzisiaj rano zrobilam badanie moczu, bakterie w moczu nieliczne, pozostale parametry takie jak dotychczas i u mojego prowadzacego nie wzbudzaly podejrzen. Moj lekarz niestety na urlopie, wiec pojechalam dla spokoju na IP.Tam trafilam na herod babe lekarza. Zero zbadania czy wysluchania tylko od razu pakuje mnie na oddzial, na tydzien leczenia, bo ona juz wie, ze mam zakazenie drog moczowych. Na badania nie spojrzala, zero rozmowy tylko krzyk, co ze mnie za matka,ze odmawiam pozostania w szpitalu. Zrobila usg w 2 minuty, wszystko okej ale wg niej glowka nisko i macica twarda . Nikt mnie w zyciu nie potraktowal z taka pogarda.I jeszcze tekst,ze ona miejsc na oddziale nie ma,ale dostawka na korytarzu sie znajdzie. Dobro dziecka najwazniejsze, ale z samego stresu juz tam na miejscu powiedzialam,że w szpitalu nie zostane. Pojechalismy do innego szpitala, tam lekarka spojrzala na wyniki, wypytala o objawy, ktorych de facto juz nie mam, oprocz tego jednorazowego wczoraj. Stwierdziła,ze wynik jest prawidlowy,dla uspokojenia mam powtorzyc jutro badanie moczu i zrobic posiew i przyjsc z wynikami juz do przychodni.Profilaktycznie kazala brać urosept. Tamta pierwsza tak mnie sponiewierala,ze jutro ide na usg. Do tej pory,a jestem w 24 tygodniu, ostatnie usg bylo dwa tyg.temu,wszystko prawidlowo,a jej sie ulożenie dziecka nie podoba, a dlugosci szyjki nawet nie zbadała.Ehh, musialam sie wygadać, bo spać nie mogę,a z nerwow to najchetniej bym się rozpłakała.
Masakraja wczoraj też miałam nie fajna wizyte, bez komentarza.
Moim zdaniem powinno to wyglądać jak na egzaminie z prawka, że jest monitoring, bo to co odwalają lekarze w parę się nie mieści. -
nick nieaktualnymycha91 wrote:A w ogole to ludzie to chuje. Dzis mi taka przykrosc sprawila moja wlasna babcia ze ja pitole.
nie przejmuj sięnie warto
dziewczyny a ten kosz Mojżesza to do jakiego czasu dla dziecka ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 07:56
-
nataliamonika wrote:Profilaktycznie mam ten sam zestaw co wizytę plus alloprzeciwciała. Mój teraz mówił, żebym nie robiła nic, ale i tak sprawdzę morfologię i tsh dla własnego spokoju.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
Amus jeśli nie jest to u Ciebie potrzebne, to po co się pchać w zbędny wydatek. U mnie musi być kosz mojżesza, bo nie stać nas od razu wydać 1.000 zł na łóżko piętrowe, poczekam do wypłaty becikowego. Po dwa łóżeczko w którym obecnie śpi Zuzia nie zmieści się już do sypialni jak kiedyś, po za tym nie mam ani siły ani chęci je tam znowu przenosić, meble przestawiać, by za parę miechów znowu przenieść je do dzieciecego. Po 3 nie chcę robic wszystkiego na gwałt, mała spała w tym łóżku 2 lata, teraz ją wyrzucać z tego brutalnie, bo brat się pojawi? Nie mam serca, wolę wszystko jej wprowadzać pomalutku. U Ciebie jest inna sytuacja.
-
Hej dziewczynki
Jakbym mogła prosić o dopisanie Synka u nas
Rozmawiałam z moją przychodnią i mieli się skontaktować z Panią która robiła mi USG, po paru godzinach oddzwonili do mnie i powiedzieli że zapraszają mnie na DARMOWE powtórzenie badania i zapisali mnie na wizytę. Na szczęście nie musiałam dopłacać znów 220 zł na badanie, za które już płaciłam.
Fajnie, bardzo nas to ucieszyło i tym bardziej utwierdziło w przekonaniu że to dobra przychodnia i że dobrze że tu trafiliśmy
Co do kosza mojżesza, gdyby nie te ceny za którą będę miała normalne łóżeczko to bym się pewnie zgodziła bo mamy strasznie mały pokoik w którym stoi nasze łóżko.. Tylko że 4 miesiące to strasznie krótko. Dlatego postanowiliśmy sprzedać nasze łóżko i zrobić tam pokoik dla małego i kupić zwykłą małą kanapę.
Tak ciężko zrezygnować mi z mojego dużego wygodnego łóżka..
ale póki nie wybudujemy/kupimy domu to w tym mieszkaniu ciężko.
Chciałam je wstawić do piwnicy i poczekać aż będzie dom ale K uznał że co jak jakiś zwierz się do niego dopadnie to będzie po materacu i będziemy tylko stratni, a przecież później możemy kupić takie samo. Ehh.. mimo to ciężko. Przywiązałam sięOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak