WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie mam potrzeby bo łóżeczko mamy. Sypialnia tez ogromna wiec spokojnie sie zmieści łóżeczko koło łóżka. CHyba to oleje :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zapaleniem dróg moczowych do szpitala na oddzial?! To ja bym musiala co miesiąc tam siedzieć. W ciąży na szczęście miałam tylko raz ale wczesniej to permanentnie. Przestrzeń to u mnie też problem ale łóżeczko się wmiesci. Gorzej jak z niego wyrośnie :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też kosze podobają, ale na tak krótko, to uważam za zbędny wydatek. Ja mam juz upatrzone łóżeczko 120/60 z materacykiem gryczano-kokosowym na allegro. Czekam na wrzesień i kasę z Zusu i od razu kupuje. Na listopad to już bym chciała zostawić sobie drobiazgi do kupienia. A jeszcze pewnie już w listopadzie będę chodzić do gina co 2tyg, to będę miała na co kasę wydawac :)

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widze ze wczoraj byl jakis wysyp glupich lekarzy na wizytach :/

ja lekarza prowadzacego tez mam super, ale polowkowe robilam w szpitalu na nfz, a tam kto sie trafi na dyzurze to akurat jest. Na genetycznych byl swietny a tu mi sie buc trafil. Nic to, odpoczelam odespalam, malutka dzisiaj zsecydowanie bardziej aktywna wiec i ja mam juz dobry humor. Szykujemy sie na kolejny upalny dzien.

Nadlugi weekend umowlismy sie z M. na dopracowanie listy wyprawkowej, zeby od wrzesnia juz powoli zaczac zakupy. Ciesze sie barfzo naten etap przygotowan, ale mam tez troszke stracha - jakies to wszystko coraz bardziej realne

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mi się też kosze podobają, ale na tak krótko, to uważam za zbędny wydatek. Ja mam juz upatrzone łóżeczko 120/60 z materacykiem gryczano-kokosowym na allegro. Czekam na wrzesień i kasę z Zusu i od razu kupuje. Na listopad to już bym chciała zostawić sobie drobiazgi do kupienia. A jeszcze pewnie już w listopadzie będę chodzić do gina co 2tyg, to będę miała na co kasę wydawac :)
    Szczęśliwa mamusiu i wszystkim którzy zastanawiają się nad zakupem materaca gryczano kokosowego polecam przemyślane sprawy i poczytanie o tych materacach bo podobno potrafią w nich robale się rozwijać...ja w pierwszej ciazy też kupiłam ale jak o tym się dowiedziałam to warstwę kokos i gryka wywalilam od razu...

Iruletka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz? To może kupię sam kokosowy. My mamy na łóżku sypialnianym kokosowy. Czytałam trochę o tych materacach gryczanych i wiem, że na długi okres się nie nadają, ale podobno taki zdrowy. Czytalam,ze trzeba często wietrzyc i nie dopuszczać do przemęczenia. Dzięki. Jeszcze przemyślę sprawę. Do września jeszcze ponad 2tyg :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jak będę kupowała to taki i dla starszego i mlodszego z Hevea snudo

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosza nie kupuję, chociaż bardzo mi się podobają. Niestety posłużą krótko, co utwierdziło mnie w przekonaniu, że łóżeczko będzie lepsze.

współczuję Wam dziewczyny tych bucowatych lekarzy :/ Coraz częściej się tacy zdarzają... mój akurat jest miły, ale zauważyłam, ze jak jestem na wizycie sama, to jakoś gorzej mnie traktuje, tak byle jak. Zdjęć nie drukuje, załatwia wszystko tak szybko i do widzenia. Za to jak jestem z narzeczonym, to wszystko powoli, dokładnie tłumaczy, daje nam masę zdjęć i w ogóle inaczej jest.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) dzis u nas polowkowe, chyba juz jako jedna z ostatnich? :)

magdzia26, Lady Savage, Petitka lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Natalka, a te alloprzeciwciała robisz ze względu na ujemną grupę krwi?
    Tak, mam ABRh-, małż 0Rh+

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • omii Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:

My mamy powtórzenie badań za tydzień, więc raczej nie jako ostatni :D

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    My mamy powtórzenie badań za tydzień, więc raczej nie jako ostatni :D
    Dlatego napisalam jakp jedna z ostatnich ;) wlasnie czytalam, ale nie jestem w stanie byc na biezaco, wiec dlaczego macie powtorke?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostanę od znajomych kosz. W sypialni łóżeczko nie wejdzie to raz, a dwa, kosz jest bardziej mobilny: jak coś w kuchni będę robić na przykład, to będzie można dziecko przynieść.

Potwierdzam z kokosem i gryka, sam kokos tez. Słyszałam takie historie o robalach. Wez pod uwagę ze dziecko ulewa i sika, nawet jak dasz na materac jakiś ochraniacz to to nie jest szczelna folia, która nic nie przepuści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 09:53

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • omii Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dlatego napisalam jakp jedna z ostatnich ;) wlasnie czytalam, ale nie jestem w stanie byc na biezaco, wiec dlaczego macie powtorke?

Pani nie zdołała sprawdzić serduszka i kręgosłupa bo Mały chyba spał i nie chciał się obudzić i przekręcić dobrze :D
    na szczęście wizyta jest za darmo bo mimo wszystko byśmy poszli na sprawdzenie czy jest dobrze, bo kolega właśnie mówił że u niego coś z serduszkiem było nie tak i żona dostała leki i się ustabilizowało wszystko więc to byłby dla nas priorytet mimo wszystko, mimo że byśmy mieli znów płacić

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Pani nie zdołała sprawdzić serduszka i kręgosłupa bo Mały chyba spał i nie chciał się obudzić i przekręcić dobrze :D
    na szczęście wizyta jest za darmo bo mimo wszystko byśmy poszli na sprawdzenie czy jest dobrze, bo kolega właśnie mówił że u niego coś z serduszkiem było nie tak i żona dostała leki i się ustabilizowało wszystko więc to byłby dla nas priorytet mimo wszystko, mimo że byśmy mieli znów płacić
    Moje dziecko tez trudno zbadac, wiec lekarz kazal zarezerwowac dluga wizyte ;) dobrze, ze macie powtorke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 10:01

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Moje dziecko tez trudno zbadac, wiec lekarz kazal zarezerwowac dluga wizyte ;) dobrze, ze macie powtorke.

O której połówkowe ? :)
    My widzieliśmy malucha tydzień temu i to dla nas za mało :D dobrze w sumie że jest ta powtórka to przynajmniej zobaczymy go znów :D

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kosz kupuję, przemyslalam sobie ze kupie na olx, dokupie tylko nowy materacyk,a potem praktycznie za tą samą cenę sprzedam. Więc czemu by nie kupić :)

Magdzia będę długo w Pl to bardzo chętnie się spotkam na kawkę. Będę za 1.5 tygodnia, mam nadzieję, że uda nam się zobaczyć :) A co do tej szkoly rodzenia, raczej pojde z Mężem, bo to w sumie jego mama nam zalatwila. Nie wiem gdzie beda te zajecia, wydaje mi sie ze w szpitalu... ? Nie wiem, zapytam :) Wiem tylko ze będą je prowadzily dwie polozne, Kasia i Daria i akurat zajecia beda w tym czasie co bedziemy w Pl wiec chcemy skorzystac. Moze ktoras z nich to ta Twoja polozona? Ale zobaczymy ile wyniesiemy z dwoch zajec, myslimy jeszcze o jakiejs weekendowej szkole rodzenia, jesli uda nam sie leciec gdzies w pazdzierniku do Pl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 10:22

magdzia26 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja mam 16.08. Ale to już będzie drugie. Pierwsze miałam na Węgrzech.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bardzo mala sypialnię i zwykle łóżeczko sie nie zmieści. Chce żeby mala spala z nami i dlatego kupimy łóżeczko dostawne, te wejdzie na styk. A jak juz z niego wyrośnie sprzedam to i kupimy normalne lub turystyczne do jej pokoiku. Materac na 100% chce piankowo-lateksowy, my na takim spimy i za nic bym go nie zamienila na nic innego.

Co do pepka :) zawsze mialam gleboki a teraz zrobil sie o polowe plytszy.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć materac memory foam (nie wiem jaka nazwę nosi w Polsce). Mąż się w nich lubuje.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ