Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAztoria wrote:A ja mam dzis kiepski dzien, bylam na poszukiwaniach sukienki na wesele na ten weekend i lipa totalna
jak nic nie znajde to bede sie wciskac w ta co mam ale wolalabym cos kupic. Brzuch mam dosc spory i nie jest latwo.
Jestem po tym taka padnieta ze teraz leze i odpoczywam bo mnie wszystko boli.
Co do szkoly rodzenia to ja zaczynam poczatkiem wrzsnia w szpitalu w ktorym chce rodzic, na czesc zajec maz pojdzie ze mna ale nie na wszystkie da rade przez prace.
Ja się zaopatrzyłam w super sukienki w tym sklepie: http://happymum.pl/sklep3/index.php
w tym na swój ślubpolska firma i ceny całkiem spoko. Ja przymierzałam różne modele w sklepie stacjonarnym w wawie i muszę przyznać że są skrojone z dużą tolerancją na wszelkie ciążowe przyrosty (brzuszki, balony, uda itp
)
Jak dzisiaj zamówisz to do wesela zdążysz na spokojnieCoco55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa tej stronie szkolarodzeniaprenalan.pl jest dużo ciekawych rzeczy, ale też dużo zbędnych. Moja siostra chodziła do szkoły rodzenia i mówi, że dużo marketingowych rzeczy było. A pod koniec kursu, kiedy w końcu zaczęli uczyć technik oddychania, to ona wylądowała w szpitalu na patologii.
Ćwiczenia oddechowe poszukam sobie na necie, a pielęgnację noworodka i tak mam już opanowana. A przykładami do piersi to i tak muszę "na żywca". Najwyzej skorzystam z poradni laktacyjnej. Bo przykładanie lalki do piersi nie wiele mi da. A zajęcia w szkole rodzenia i tak są w takich godz, gdzie mój mąż nie mógłby ze mną pójść, więc dla mnie to bezsensuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 16:57
-
Aztoria wrote:A ja mam dzis kiepski dzien, bylam na poszukiwaniach sukienki na wesele na ten weekend i lipa totalna
jak nic nie znajde to bede sie wciskac w ta co mam ale wolalabym cos kupic. Brzuch mam dosc spory i nie jest latwo.
Jestem po tym taka padnieta ze teraz leze i odpoczywam bo mnie wszystko boli.
Może spróbuj przez internet? Ja byłam zmuszona tak niestety zrobić bo na mieście nie mogłam znaleźć nic odpowiedniegoZamówiłam z Asosa typową taką dla ciężarówek i wisi sobie czekając na nadchodzący weekend
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 17:00
-
Szczesliwa_mamusia wrote:
Przez te cukry i testy śniło mi się teraz (godz temu obudziłam się zdrzemki), że też mam cukrzyce i poszłam do szpitala, a tam trafiła mi sie jakaś herod baba. Kiepski sen. Najchętniej poszłabym już zrobić ten test. Ale chce mieć inne wyniki na świeżo, więc jeszcze te 2tyg wytrzymam
Ja też jeszcze czekam. Mam zrobić obciążenie tydzień przed wizytą. Tak się cieszyłam że mogę jeszcze poczekać A wizytę mam 22.08. Jak ten czas szybko leci. Za tydzień muszę iść. Buuu
-
nick nieaktualnyLura82 wrote:Niestety po dzisiejszym badaniu wyszla cukrzyca ciazowa.
Na czczo 88, po 1godz 183, po 2godz 173.
Wizytę u gina mam w piątek i pewnie wtedy dostane skierowanie do diabetologa.
A bylo tak pięknie -
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Ja też jeszcze czekam. Mam zrobić obciążenie tydzień przed wizytą. Tak się cieszyłam że mogę jeszcze poczekać A wizytę mam 22.08. Jak ten czas szybko leci. Za tydzień muszę iść. Buuu
Jeśli Cię to jakoś pocieszy to będziemy w przyszłym tygodniu obie pić drineczki. Mam wizytę 23.08 i też muszę mieć już wynik. -
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Ja też jeszcze czekam. Mam zrobić obciążenie tydzień przed wizytą. Tak się cieszyłam że mogę jeszcze poczekać A wizytę mam 22.08. Jak ten czas szybko leci. Za tydzień muszę iść. Buuu
-
Lura82 wrote:Niestety po dzisiejszym badaniu wyszla cukrzyca ciazowa.
Na czczo 88, po 1godz 183, po 2godz 173.
Wizytę u gina mam w piątek i pewnie wtedy dostane skierowanie do diabetologa.
A bylo tak pięknie
może nie bedzie tak żle, może odpowiednia dieta, i insulina cię ominie. -
k878 wrote:Magdzia, Ty milas tylko na czczo skopane, prawda? To bym tylko na czczo powtórzyła. No, rzeczywiście zabawy z glukometrem i dieta fajne nie są. 8 posiłków? Ja 6 mam jesc. Lura, witam w klubie
-
nick nieaktualnyU mnie normy też do 99. Ale na początku na czczo miałam cukier 96.4 i lekarz kazał mi zrobić krzywą, bo miałam za wysoki cukier. Optymalnie dla niego do 90. I potem na plkrzywej miałam 90na czczo. Po dwóch godzinach 139, Ale po godzinie ok. Teraz się boję tej krzywej. Chodzę w sumie śpiąca. Pić mi się na okrągło chce. Oby to się dobrze skończylo
-
nick nieaktualnyDla nieciezarnych jest 99 dla ciezarnych 90 tak.samo po POSILKU dla ciezarnych jest 140 po 1 h ( o zgrozo bylo 120 jeszcze rok temu) a dla " normalnych" 140 ale dwie godziny po posilku.
Czekam.na polowkowe mam strasznego dr tzn on byl bardzo wredny dla mojej znajomej jak byla dwa msc temuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 17:38
-
Lady Savage wrote:może nie bedzie tak żle, może odpowiednia dieta, i insulina cię ominie.
Dziś jestem przerażona ta dietą, bo nie wiem jak sie za nia zabrac. Cale życie mialam problem, zeby diety pilnować, nic mi z tego nie wychodzilo. A tu koniecznie dla brzdaca trzeba zrobic wszystko, żeby zdrowe bylo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 17:49
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Amus87 wrote:Jakies zielone sluz mi sie pojawil o przykrym zapachu. Cos mi sie zdaje ze grzybek
mam w domu globulki ktore mialam na grzybka w 14 tc moge zastosowac?
-
MalaHD wrote:Ja miałam glukozę na czczo 79, a test obciązenia mam zrobić dopiero po 24tc.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
78beti - ja biorę Luteine 100mg 3x1, ciekawe ile jeszcze, czy już całkiem zejdziemy z Luteiny i w razie bóli/skurczy wracamy czy dalej normalnie, za tydzień sie dowiem12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyWezystko ok
tetno 153-168 bylo alw serce badal dlugo. 340 gramow ma dziewczynk@
usg trwalo 40 min
jedyny minus ze bylo mega bolesne bo bardzo dociskal glowice ( duzo tluszczu mam) chcialam sie w prwnym momencie zapytac czyj kregoslup bada moj czy dziecka serio bolalo.alw pewnie wie co robi i dziecku nie zaszkodzil.
Nie widzi wskazan do echa serca jak chce moge isc ale wszystko okej))
aga1402, salenne, [m]alina, Opolanka 85, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, ara, Wachciowa, magdzia26, Aztoria, Lady Savage, Petitka, Coco55, k878, Iruletka lubią tę wiadomość