Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki, skasowałam swój wpis przez przypadek. Szukałam jakichś bezpiecznych jednorazowych, bo wyczytałam, że te zwykłe mało tego, że są bielone chlorem, to jeszcze zawierają glikol propylenowy, ale udało mi się już znaleźć jedne, więc daruję sobie taką materiałową matę. Później trzeba to prać po szpitalu, więc tylko dodatkowy kłopot.Szczesliwa_mamusia wrote:Ja myślę, że tak. Ale jedna paczkę podkładów poporodowych-typu ogromna podpaskach to sobie weź na wszelki wypadekGaja

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
aga1402 wrote:no ok ale jaka jest dobra ta w ksztalcie lit u czy jaka ?
Chyba każda z choćby najmniejszym przedłużeniem na plecy będzie dobra, czli C, 9 albo U. Ja nie potrafię spać zupełnie na boku, bo drętwieje mi ręka i opieram plecy częściowo właśnie o to przedłużenie, zapobiega też przekręcaniu na prawą stronę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 12:51
Gaja

nick nieaktualnyMoja mama to jest mistrzyni dyplomacji. Wysłałam jej zdjęcie brzucha, a ona mi odpisuje-no nieźle się Wojtek rozpycha, skoro masz już takie rozstępy! Musiałam jej wytłumaczyć, że to odgnioty od sukienki, a rozstepow jeszcze nie mam
to by mi brzuch pociachaly
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moja mama to jest mistrzyni dyplomacji. Wysłałam jej zdjęcie brzucha, a ona mi odpisuje-no nieźle się Wojtek rozpycha, skoro masz już takie rozstępy! Musiałam jej wytłumaczyć, że to odgnioty od sukienki, a rozstepow jeszcze nie mam
No nie
Gaja

No właśnie ja jeszcze nie byłam w szpitalu św ogole bo lekarka powiedziała ze póki co zwiedzanie oddziału jest niemożliwe że względu na remont.teraz podobno przyjmują tylko skrajnie trudne ciąże i te, których nie można już odesłać...malysmok84 wrote:a mi wlasnie lekarz mowil ostatnio ze raczej powinno byc ok ? no teraz to tam faktycznie jest masakrs, ja sie tam zawsze gubie jak ide na wizyte czy badania.
A zapisujesz sie do szkoly rodzenia tam?
Zapisuję się, teraz podobno trzeba dzwonić 22.08 od rana do tej położnej - najbliższy kurs zaczyna się 25.września. -
Szczęśliwa - Ja ostatnio usłyszałam od mojej ze mam już bebzon jak w 8 miesiącu....Szczesliwa_mamusia wrote:Moja mama to jest mistrzyni dyplomacji. Wysłałam jej zdjęcie brzucha, a ona mi odpisuje-no nieźle się Wojtek rozpycha, skoro masz już takie rozstępy! Musiałam jej wytłumaczyć, że to odgnioty od sukienki, a rozstepow jeszcze nie mam
-
nick nieaktualny
-
Nie ma to jak komplement z ranaSzczesliwa_mamusia wrote:Moja mama to jest mistrzyni dyplomacji. Wysłałam jej zdjęcie brzucha, a ona mi odpisuje-no nieźle się Wojtek rozpycha, skoro masz już takie rozstępy! Musiałam jej wytłumaczyć, że to odgnioty od sukienki, a rozstepow jeszcze nie mam
moja teściowa mi powiedziała, że nieważne jak nasze dzieci będą wyglądały i tak nie będą ładniejsze od jej synów.
-
nick nieaktualnyIle może być ważne skierowanie do poradni? W 7tyg byłam u kardiologa, prywatnie-dalala mi lekarka skierowanie do poradnik echokardiograficznej, ale sie nie zapisałam, bo nie się nie działo. Ostatnio jednak miewam małe napady tachykardii i zastanawiam się, czy iść znowu do kardiologa, czy z tym skierowaniem uderzyć prosto do poradnii
-
nick nieaktualny
-
A ja na belly mam wpisany termin z OM...wchodzę dziś a tam szok...zaczął się 27 tydzień i zapisali mi już 7 miesiąc...ale licząc z USG brakuje mi jeszcze 1.5 tyg

Witam wszystkie...gorącoooooooo...
Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Coco55 wrote:No właśnie ja jeszcze nie byłam w szpitalu św ogole bo lekarka powiedziała ze póki co zwiedzanie oddziału jest niemożliwe że względu na remont.teraz podobno przyjmują tylko skrajnie trudne ciąże i te, których nie można już odesłać...
Zapisuję się, teraz podobno trzeba dzwonić 22.08 od rana do tej położnej - najbliższy kurs zaczyna się 25.września.
tez bede probowac, zobaczymy czy sie zalapie na ten wrzesien w ogole.
No ja mam nadzieje ze mne nie odesla...wszystko tam mam, lekarza badania ...Lilka

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyTeoretycznie nie powinni odesłać. Mi lekarz tłumaczył,ze zawsze pierwszeństwo w przyjęciu mają pacjentki lekarzy z danego szpitala, chyba że naprawdę mają oblężenie.malysmok84 wrote:tez bede probowac, zobaczymy czy sie zalapie na ten wrzesien w ogole.
No ja mam nadzieje ze mne nie odesla...wszystko tam mam, lekarza badania ... -
nick nieaktualny
-
Już po wizycie teściów. Nie było źle, ale teściowa marudziła, że wybraliśmy brzydkie imię dla synka i zaczęła wymyślać swoje. Ehh wielu osobom nie podoba się imię Czarek, ale my już postanowiliśmy, nie wiem po co te komentarze. My jesteśmy rodzicami, nasza sprawa, a ludzie non stop komentują, źe nie takie...
aga1402, k878, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Mały smoku A kto Cię prowadzi ? Myślę, ze nie powinnyśmy mieć problemu. A ogólnie jesteś zadowolona z opieki tam ?malysmok84 wrote:tez bede probowac, zobaczymy czy sie zalapie na ten wrzesien w ogole.
No ja mam nadzieje ze mne nie odesla...wszystko tam mam, lekarza badania ... -
Któraś z Was wspominała tutaj chyba o kasie pierwszeństwa w Kauflandzie. U mnie niestety takowa nie istnieje
Poszłam do kasy z oznaczonym wózkiem dziecięcym i inwalidzkim, wystałam normalnie i zapytałam kasjerkę czy obejmuje też kobiety w ciąży. Okazało się, że to nie kasa pierwszeństwa, tylko kasa z szerszym przejazdem dla wózków... Jakby tego było mało to baba z dużymi zakupami przepuściła stojącą przede mną parę motocyklistów z dwiema rzeczami, ja z czterema, ciężką torbą i brzuchem już się nie zakwalifikowałam.
Do tej pory z takich kas korzystałam tylko w Rossmannie i ostatnio w Reserved, czym byłam zaskoczona.Gaja

Coco55 wrote:Mały smoku A kto Cię prowadzi ? Myślę, ze nie powinnyśmy mieć problemu. A ogólnie jesteś zadowolona z opieki tam ?
od poczatku dr Skowyra, ktory jest super mily i pomocny. Dzieki niemu jestem.zadowolona, bo mase rzeczy on mi zalatwia i pomaga. Ale bez tego jest tam po prostu ...jak na nfz...Duzo czekania.
Ale ja widzialam oddzial np bo teraz jest tam izba przyjec i wyglada calkiem sympatycznie.
Wiekszosc poloznych czy pielegniarek na ktore wpadlam byla taka w miare sympatyczna. Poza paroma wyjatkami, ale tego sie nie da unikanac chyba nigdzie.
Znajomej kolezanka rodzila tam w maju, ma sie dopytac o to jak to realnie wyglada i dac mi znac.Lilka

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny