X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja myślę, że tak. Ale jedna paczkę podkładów poporodowych-typu ogromna podpaskach to sobie weź na wszelki wypadek
    Dzięki, skasowałam swój wpis przez przypadek. Szukałam jakichś bezpiecznych jednorazowych, bo wyczytałam, że te zwykłe mało tego, że są bielone chlorem, to jeszcze zawierają glikol propylenowy, ale udało mi się już znaleźć jedne, więc daruję sobie taką materiałową matę. Później trzeba to prać po szpitalu, więc tylko dodatkowy kłopot.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    no ok ale jaka jest dobra ta w ksztalcie lit u czy jaka ?

Chyba każda z choćby najmniejszym przedłużeniem na plecy będzie dobra, czli C, 9 albo U. Ja nie potrafię spać zupełnie na boku, bo drętwieje mi ręka i opieram plecy częściowo właśnie o to przedłużenie, zapobiega też przekręcaniu na prawą stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 12:51

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama to jest mistrzyni dyplomacji. Wysłałam jej zdjęcie brzucha, a ona mi odpisuje-no nieźle się Wojtek rozpycha, skoro masz już takie rozstępy! Musiałam jej wytłumaczyć, że to odgnioty od sukienki, a rozstepow jeszcze nie mam ;) to by mi brzuch pociachaly :D

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama to jest mistrzyni dyplomacji. Wysłałam jej zdjęcie brzucha, a ona mi odpisuje-no nieźle się Wojtek rozpycha, skoro masz już takie rozstępy! Musiałam jej wytłumaczyć, że to odgnioty od sukienki, a rozstepow jeszcze nie mam ;) to by mi brzuch pociachaly :D

No nie :(

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    a mi wlasnie lekarz mowil ostatnio ze raczej powinno byc ok ? no teraz to tam faktycznie jest masakrs, ja sie tam zawsze gubie jak ide na wizyte czy badania.

A zapisujesz sie do szkoly rodzenia tam?
    No właśnie ja jeszcze nie byłam w szpitalu św ogole bo lekarka powiedziała ze póki co zwiedzanie oddziału jest niemożliwe że względu na remont.teraz podobno przyjmują tylko skrajnie trudne ciąże i te, których nie można już odesłać...

Zapisuję się, teraz podobno trzeba dzwonić 22.08 od rana do tej położnej - najbliższy kurs zaczyna się 25.września.

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - Ja ostatnio usłyszałam od mojej ze mam już bebzon jak w 8 miesiącu....;D

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie :)

Coco55 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak komplement z rana ;) moja teściowa mi powiedziała, że nieważne jak nasze dzieci będą wyglądały i tak nie będą ładniejsze od jej synów.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile może być ważne skierowanie do poradni? W 7tyg byłam u kardiologa, prywatnie-dalala mi lekarka skierowanie do poradnik echokardiograficznej, ale sie nie zapisałam, bo nie się nie działo. Ostatnio jednak miewam małe napady tachykardii i zastanawiam się, czy iść znowu do kardiologa, czy z tym skierowaniem uderzyć prosto do poradnii

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nie ma to jak komplement z rana ;) moja teściowa mi powiedziała, że nieważne jak nasze dzieci będą wyglądały i tak nie będą ładniejsze od jej synów.
    Haha.. Niezla jest :)

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na belly mam wpisany termin z OM...wchodzę dziś a tam szok...zaczął się 27 tydzień i zapisali mi już 7 miesiąc...ale licząc z USG brakuje mi jeszcze 1.5 tyg ;)

Witam wszystkie...gorącoooooooo...

Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    No właśnie ja jeszcze nie byłam w szpitalu św ogole bo lekarka powiedziała ze póki co zwiedzanie oddziału jest niemożliwe że względu na remont.teraz podobno przyjmują tylko skrajnie trudne ciąże i te, których nie można już odesłać...

Zapisuję się, teraz podobno trzeba dzwonić 22.08 od rana do tej położnej - najbliższy kurs zaczyna się 25.września.

tez bede probowac, zobaczymy czy sie zalapie na ten wrzesien w ogole.

No ja mam nadzieje ze mne nie odesla...wszystko tam mam, lekarza badania ...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:

Teoretycznie nie powinni odesłać. Mi lekarz tłumaczył,ze zawsze pierwszeństwo w przyjęciu mają pacjentki lekarzy z danego szpitala, chyba że naprawdę mają oblężenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się doczytałam w sprawie skierowania :)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie teściów. Nie było źle, ale teściowa marudziła, że wybraliśmy brzydkie imię dla synka i zaczęła wymyślać swoje. Ehh wielu osobom nie podoba się imię Czarek, ale my już postanowiliśmy, nie wiem po co te komentarze. My jesteśmy rodzicami, nasza sprawa, a ludzie non stop komentują, źe nie takie...

aga1402, k878, magdzia26 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:

Mały smoku A kto Cię prowadzi ? Myślę, ze nie powinnyśmy mieć problemu. A ogólnie jesteś zadowolona z opieki tam ?

f2w3rjjgw9gbj8uz.png

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was wspominała tutaj chyba o kasie pierwszeństwa w Kauflandzie. U mnie niestety takowa nie istnieje :/ Poszłam do kasy z oznaczonym wózkiem dziecięcym i inwalidzkim, wystałam normalnie i zapytałam kasjerkę czy obejmuje też kobiety w ciąży. Okazało się, że to nie kasa pierwszeństwa, tylko kasa z szerszym przejazdem dla wózków... Jakby tego było mało to baba z dużymi zakupami przepuściła stojącą przede mną parę motocyklistów z dwiema rzeczami, ja z czterema, ciężką torbą i brzuchem już się nie zakwalifikowałam.
    Do tej pory z takich kas korzystałam tylko w Rossmannie i ostatnio w Reserved, czym byłam zaskoczona.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Mały smoku A kto Cię prowadzi ? Myślę, ze nie powinnyśmy mieć problemu. A ogólnie jesteś zadowolona z opieki tam ?

od poczatku dr Skowyra, ktory jest super mily i pomocny. Dzieki niemu jestem.zadowolona, bo mase rzeczy on mi zalatwia i pomaga. Ale bez tego jest tam po prostu ...jak na nfz...Duzo czekania.

Ale ja widzialam oddzial np bo teraz jest tam izba przyjec i wyglada calkiem sympatycznie.

Wiekszosc poloznych czy pielegniarek na ktore wpadlam byla taka w miare sympatyczna. Poza paroma wyjatkami, ale tego sie nie da unikanac chyba nigdzie.

Znajomej kolezanka rodzila tam w maju, ma sie dopytac o to jak to realnie wyglada i dac mi znac.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z bólu gardła wykluło się jakieś paskudztwo. Stan podgorączkowy, łzawiące piekące oczy, mdłości i ogólne rozbicie... Czyli następne dni spędzę w łóżku :/ Dobrze, że chociaż we wtorek zobaczę córunię.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff a u nas skończył sie remont. Jeszcze tylko w poniedziałek przyjedzie cześć mebli i koooniec :)

MalaHD lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ