Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja myślę, że tak. Ale jedna paczkę podkładów poporodowych-typu ogromna podpaskach to sobie weź na wszelki wypadekGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
aga1402 wrote:no ok ale jaka jest dobra ta w ksztalcie lit u czy jaka ?
Chyba każda z choćby najmniejszym przedłużeniem na plecy będzie dobra, czli C, 9 albo U. Ja nie potrafię spać zupełnie na boku, bo drętwieje mi ręka i opieram plecy częściowo właśnie o to przedłużenie, zapobiega też przekręcaniu na prawą stronę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 12:51
Gaja
nick nieaktualnyMoja mama to jest mistrzyni dyplomacji. Wysłałam jej zdjęcie brzucha, a ona mi odpisuje-no nieźle się Wojtek rozpycha, skoro masz już takie rozstępy! Musiałam jej wytłumaczyć, że to odgnioty od sukienki, a rozstepow jeszcze nie mam
to by mi brzuch pociachaly
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moja mama to jest mistrzyni dyplomacji. Wysłałam jej zdjęcie brzucha, a ona mi odpisuje-no nieźle się Wojtek rozpycha, skoro masz już takie rozstępy! Musiałam jej wytłumaczyć, że to odgnioty od sukienki, a rozstepow jeszcze nie mam
No nieGaja
malysmok84 wrote:a mi wlasnie lekarz mowil ostatnio ze raczej powinno byc ok ? no teraz to tam faktycznie jest masakrs, ja sie tam zawsze gubie jak ide na wizyte czy badania.
A zapisujesz sie do szkoly rodzenia tam?
Zapisuję się, teraz podobno trzeba dzwonić 22.08 od rana do tej położnej - najbliższy kurs zaczyna się 25.września. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Moja mama to jest mistrzyni dyplomacji. Wysłałam jej zdjęcie brzucha, a ona mi odpisuje-no nieźle się Wojtek rozpycha, skoro masz już takie rozstępy! Musiałam jej wytłumaczyć, że to odgnioty od sukienki, a rozstepow jeszcze nie mam
-
nick nieaktualny
-
moja teściowa mi powiedziała, że nieważne jak nasze dzieci będą wyglądały i tak nie będą ładniejsze od jej synów.
-
nick nieaktualnyIle może być ważne skierowanie do poradni? W 7tyg byłam u kardiologa, prywatnie-dalala mi lekarka skierowanie do poradnik echokardiograficznej, ale sie nie zapisałam, bo nie się nie działo. Ostatnio jednak miewam małe napady tachykardii i zastanawiam się, czy iść znowu do kardiologa, czy z tym skierowaniem uderzyć prosto do poradnii
-
nick nieaktualny
-
A ja na belly mam wpisany termin z OM...wchodzę dziś a tam szok...zaczął się 27 tydzień i zapisali mi już 7 miesiąc...ale licząc z USG brakuje mi jeszcze 1.5 tyg
Witam wszystkie...gorącoooooooo...Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Coco55 wrote:No właśnie ja jeszcze nie byłam w szpitalu św ogole bo lekarka powiedziała ze póki co zwiedzanie oddziału jest niemożliwe że względu na remont.teraz podobno przyjmują tylko skrajnie trudne ciąże i te, których nie można już odesłać...
Zapisuję się, teraz podobno trzeba dzwonić 22.08 od rana do tej położnej - najbliższy kurs zaczyna się 25.września.
tez bede probowac, zobaczymy czy sie zalapie na ten wrzesien w ogole.
No ja mam nadzieje ze mne nie odesla...wszystko tam mam, lekarza badania ...Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:tez bede probowac, zobaczymy czy sie zalapie na ten wrzesien w ogole.
No ja mam nadzieje ze mne nie odesla...wszystko tam mam, lekarza badania ... -
nick nieaktualny
-
Już po wizycie teściów. Nie było źle, ale teściowa marudziła, że wybraliśmy brzydkie imię dla synka i zaczęła wymyślać swoje. Ehh wielu osobom nie podoba się imię Czarek, ale my już postanowiliśmy, nie wiem po co te komentarze. My jesteśmy rodzicami, nasza sprawa, a ludzie non stop komentują, źe nie takie...
aga1402, k878, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
malysmok84 wrote:tez bede probowac, zobaczymy czy sie zalapie na ten wrzesien w ogole.
No ja mam nadzieje ze mne nie odesla...wszystko tam mam, lekarza badania ... -
Któraś z Was wspominała tutaj chyba o kasie pierwszeństwa w Kauflandzie. U mnie niestety takowa nie istnieje
Poszłam do kasy z oznaczonym wózkiem dziecięcym i inwalidzkim, wystałam normalnie i zapytałam kasjerkę czy obejmuje też kobiety w ciąży. Okazało się, że to nie kasa pierwszeństwa, tylko kasa z szerszym przejazdem dla wózków... Jakby tego było mało to baba z dużymi zakupami przepuściła stojącą przede mną parę motocyklistów z dwiema rzeczami, ja z czterema, ciężką torbą i brzuchem już się nie zakwalifikowałam.
Do tej pory z takich kas korzystałam tylko w Rossmannie i ostatnio w Reserved, czym byłam zaskoczona.Gaja
Coco55 wrote:Mały smoku A kto Cię prowadzi ? Myślę, ze nie powinnyśmy mieć problemu. A ogólnie jesteś zadowolona z opieki tam ?
od poczatku dr Skowyra, ktory jest super mily i pomocny. Dzieki niemu jestem.zadowolona, bo mase rzeczy on mi zalatwia i pomaga. Ale bez tego jest tam po prostu ...jak na nfz...Duzo czekania.
Ale ja widzialam oddzial np bo teraz jest tam izba przyjec i wyglada calkiem sympatycznie.
Wiekszosc poloznych czy pielegniarek na ktore wpadlam byla taka w miare sympatyczna. Poza paroma wyjatkami, ale tego sie nie da unikanac chyba nigdzie.
Znajomej kolezanka rodzila tam w maju, ma sie dopytac o to jak to realnie wyglada i dac mi znac.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny