X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    No i z bólu gardła wykluło się jakieś paskudztwo. Stan podgorączkowy, łzawiące piekące oczy, mdłości i ogólne rozbicie... Czyli następne dni spędzę w łóżku :/ Dobrze, że chociaż we wtorek zobaczę córunię.
    Salenne na gardło dobre są płukanki z wodu utlenionej. Po tym najszybciej przechodzi bół gardła

salenne lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iruletka. Chyba muszę spróbować bo aż się w nocy z bólu budzę :/

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pomoc mam czy teściowych to u nas sytuacja jest taka, że moja mama na początku grudnia jedzie na operację kolana. Także nie da rady nam pomóc bo będzie pewnie długo dochodzić do siebie. Natomiast teściowa uwielbia wmawiać wszystkim wokół choroby. A, że jest emerytowanym lekarzem to jest bardzo wiarygodna w tych swoich wymysłach. Wolny czas najchętniej spędza w kościele i zrobiła się z niej straszna dewota. Także dla naszego zdrowia psychicznego bardzo ograniczyliśmy z nią kontakt ;-) i nie chcę korzystać z jej pomocy.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Dzięki Iruletka. Chyba muszę spróbować bo aż się w nocy z bólu budzę :/
    Nie ma za co. Nie pamiętam teraz proporcji ale na buteleczce wody jest rozpiska w jaki sposób należy przygotować płukankę. Możesz jeszcze psikać gardło Hascoseptem lub Tantum Verde

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam o kauflandzie. Widocznie wszystko zależy od ludzi. Rano w biedronce też pewnie musiałabym stać, ale pani w kasie mnie puściła. Choc kiedyś pytałam pan w biedronce jak to jest z kobietami w ciąży i niespelnosprawnymi. Ona powiedziała, że nie mają kas pierwszeństwa, Ale można podejść poza kolejnością. No na "bezczela",to się dzisiaj nie chciałam wpychać, bo przy tych kasach ciasno, a ludzie by mnie zliczowali. Ale tu pani sama prosiła, żebym podeszła od drugiej strony. A w kauflandzie, to wtedy ja sama trochę jakbym wymusiła ten przywilej. Może byłam pewna siebie i pani w kasie nie chciała dyskutować, skoro wisi znak :) a ja miałam 2rzeczy. Ale wiem, że dużo zależy od pan kasjerek. Bo ludzie w kolejce sami z siebie nie ustapia

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak czuję, że nie mam siły w sklepie, to pytam ludzi, czy mogliby mnie przepuścić. Oprócz babć-emerytek, które by każdego wózkiem rozjechały i laseczką poprawiły, to generalnie nie spotykam się ze sprzeciwem.

A co do mam i teściowych, to ja do mojej mam 300 km, mężuś do swojej 400 km, wystarczy mi dobrych rad przez tel :) I tak są obie powściągliwe, szczególnie moja mama się zmieniła, jak mieszkałam z rodzicami, to miałam po dziurki jej rządzenia się moim życiem i nie żałuję, że mieszkam w takiej odległości. Przy dziecku - wiadomo, byłaby jakaś pomoc. Ale wierzę, że sobie poradzimy. A dziadkowe będą może chętniej zabierać na wakacje.

Salenne, nie wiem jaki rodzaj bólu masz. Mi jedna internistka poleciła Glosal - ziołowy i bezpieczny w ciąży wg ulotki, super nawilża i smakuje jabłuszkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 20:43

salenne, magdzia26 lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja pisałam o kauflandzie. Widocznie wszystko zależy od ludzi. Rano w biedronce też pewnie musiałabym stać, ale pani w kasie mnie puściła. Choc kiedyś pytałam pan w biedronce jak to jest z kobietami w ciąży i niespelnosprawnymi. Ona powiedziała, że nie mają kas pierwszeństwa, Ale można podejść poza kolejnością. No na "bezczela",to się dzisiaj nie chciałam wpychać, bo przy tych kasach ciasno, a ludzie by mnie zliczowali. Ale tu pani sama prosiła, żebym podeszła od drugiej strony. A w kauflandzie, to wtedy ja sama trochę jakbym wymusiła ten przywilej. Może byłam pewna siebie i pani w kasie nie chciała dyskutować, skoro wisi znak :) a ja miałam 2rzeczy. Ale wiem, że dużo zależy od pan kasjerek. Bo ludzie w kolejce sami z siebie nie ustapia

W Reserved ostatnio stała kolejka jakieś 10 osób i nawet się na nikogo nie oglądałam tylko na bezczela ominęłam i podeszłam do kasy. Jest napis wielkimi literami o pierwszeństwie, wiec stwierdziłam, że nie będę ankiety robić kto mnie przepuści. W Rossmannie za to bardzo podoba mi się podejście kasjerek, mam wrażenie, że firma chyba musi bardzo kłaść nacisk na ten przywilej, bo zawsze mają radary w oczach i wypatrują czy przypadkiem jakaś ciężarna albo mama z dzieckiem nie stoją. Ciekawa jestem czy jeszcze w jakimś sklepie to funkcjonuje, bo rzadko chodzę na zakupy.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś jakoś pierwszy raz ogarnął strach przed tym co przede mną - kwestia cc i tego co potem stało sie jakoś takie realne i bliskie że aż mnie uciska w klatce

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, pol dnia mi sie dziecko nie rusza, zaczynam panikowac....nic co dzialalo do tej pory nie skutkuje...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Kurcze, pol dnia mi sie dziecko nie rusza, zaczynam panikowac....nic co dzialalo do tej pory nie skutkuje...
    Cos slodkiego tez nie pomaga ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały smoku dzięki za informację. Jestem bardzo ciekawa tego oddziału. Następnym razem zrób kilka fotek z ukrycia hehe :) :)

Dzisiaj w ogole zauważyłam że leci mi po kilka kropel mleka z piersi. To chyba dobry objaw biorąc moje implanty....

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Mam nadzieję, że się nie rozłożę na amen. Póki co hebatka z miodem, imbirem i cytrusami trochę mi dodała energii.

Co do kolejek w sklepach to raz jeden mi się zdarzyło w Rossmanie, że mnie poproszono do kasy bez kolejki, a często bywam w Rossmanie. W innych sklepach jeszcze mi się nie zdarzyło.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti zazdroszcze Ci choć u nas już też widać koniec. Dajecie wiarę, że on 3 razy musiał skuwać płytki i kłaść je na nowo bo źle obliczył?! Najpierw obok drzwi, potem pod prysznicem i na końcu źle wymierzył ludtro. Przecież to debil 3 razy latał to sklepu bo musiał dokupić płytek. Już silikony i montaż umywalki i szafek mąż sam zrobi bo też już ma go dość a ja z nim siedzę od 3 tygodni i nie mogę już na niego patrzeć :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Dzisiaj w ogole zauważyłam że leci mi po kilka kropel mleka z piersi. To chyba dobry objaw biorąc moje implanty....
    Ja też zauważyłam, że sutki robią sie wilgotne. Jeszcze nie krople, ale jak przyłożę chusteczke to odznacza się plama. Mąż już nazywa mnie Krowka Milka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 23:04

Coco55, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja też zauważyłam, że sutki robią sie wilgotne. Jeszcze nie krople, ale jak przyłożę chusteczke to odznacza się plama. Mąż już nazywa mnie Krowka Milka.
    Ciekawa jestem czy Bedzie to miało przełożenie po porodzie... już powoli nie mogę się doczekać grudnia ;)

emikey lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Ciekawa jestem czy Bedzie to miało przełożenie po porodzie... już powoli nie mogę się doczekać grudnia ;)
    Ja bym chciała żeby mały miał już 1h ;) tak łatwo jednak nie ma... muszę go wypchnąć...

Swoją drogą Gabi kopie już naraz po obu stronach brzucha. Więc już wiem, że wali mnie i nogami i głowa. Do tej pory zastanawiałam się czym tak puka.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    I co ruszylo sie przez noc? Ja tez zawsze panikuje jak sie nie rusza a jak kopnie to taka ulga...Ja sie od wczoraj czuje mega kiepsko duzo nerwow, bol piersi plecow brzucha taki ciężki okresowy wiec tez czekam na kopniaki

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - ojoj, współczuję pierniczenia z łazienką :/ Ja płytki na łazienki wyliczałam sama po wstępnych pomiarach glazurnika odnośnie rozmiaru płytek. Modliłam się, żeby sufit był prosto wytynkowany bo na ścianach było różnie, trochę pionu nie trzymały, a na wysokość płytek łącznie z fugą było na styk. Całe szczęście było ok. W łazience mamy zabudowę toalety i wanny, całą łazienkę robił 2 tygodnie, łazienka w nowym domu (pow. około 10m2). Nie wyobrażam sobie skuwania tam i roboty od nowa...

Malysmoku - i jak? W nocy może coś się ruszało jeśli się budziłaś czy rano? Moja wczoraj spokojniejsza niż poprzedniego dnia, mało miałam chwili takiego totalnego relaksu, poprzedniego dnia wieczorem mocno szalała, a wczoraj powiedzmy połowa tego może była.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19.08.17 godz 11.45 moj maz szczesliwy poczul ruchy malego ;)) :) mowi ale lobuz kopie

Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, magdzia26, Lady Savage, Wachciowa, Petitka lubią tę wiadomość

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze nikt w żadnej kasie nie przepuścił :D wiec, albo słabo widać, albo na Śląsku mieszkają mało sympatyczni ludzie :D

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ