X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey bombowy komplecik.

A z kąpielą każda zrobi jak uważa.

emikey lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Z codzienna kąpielą niemowlaka nie chodzi tylko o higienie ale też o rytuał żeby dziecko się przyzwyczailo że codziennie o tej i o tej jest kąpiel, kolacja, spanie nocne to jest dla dziecka bardzo ważne każde zaburzenie rytmu dnia powoduje rozdrażnienie...Ps. Ja biorę prysznic 2x dziennie i nie wyobrażam sobie inaczej nie ma tu znaczenia pora roku ;)

No właśnie ten rytuał, to fajna sprawa. To jedynie mnie przekonuje. Pamiętajcie, że brak kąpieli nie oznacza braku higieny- nie myjemy się tylko w wannie, lub pod prysznicem, jak się dzidziuś ufajdoli po pachy to do mycia raz-dwa :)
    A z ilością kąpieli u każdego inaczej - ja w zależności od potrzeby i jak mam ochotę- czasami z 3-4 razy dziennie przy mega upałach- a czasami raz na dwa dni i mi z tym dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 11:04

Lady Savage lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mnie czasem jeszcze w sklepach ściska jak widzę dziewczynskie ciuszki. W Polsce jest jedna półka dla chłopców 90% sklepu dla dziewczynek. W Anglii jest trochę lepiej i dla chłopców są cudne ubranka. NaucZysz się he odróżniać :) wszystko co w samochody i dinozaury jest dla chłopców ;) ja mam teraz frajdę z kompletowania męskiej garderoby ;) np o tak

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ea0d648f400.jpg
    Cudny komplecik, gdzieś widziałam ten motyw autek na spodenkach ale z tego co kojarzę rozmiar, który chciałam był już niedostępny. Proszę przypomnij mi co to za firma

emikey lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Z codzienna kąpielą niemowlaka nie chodzi tylko o higienie ale też o rytuał żeby dziecko się przyzwyczailo że codziennie o tej i o tej jest kąpiel, kolacja, spanie nocne to jest dla dziecka bardzo ważne każde zaburzenie rytmu dnia powoduje rozdrażnienie...Ps. Ja biorę prysznic 2x dziennie i nie wyobrażam sobie inaczej nie ma tu znaczenia pora roku ;)
    Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Nie trzeba Bóg wie jak namydlać malucha, o ile nie jest ufajdany po pachy ;-). Wystarczy choćby zanurzyć na chwilę w wanience i delikatnie muskać skórę. Nie wiem czy akurat ta rytualna kąpiel o stałej porze u nas pomogła, ale Adaś w wieku 3 miesięcy przesypiał juź całe noce.

magdzia26 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Cudny komplecik, gdzieś widziałam ten motyw autek na spodenkach ale z tego co kojarzę rozmiar, który chciałam był już niedostępny. Proszę przypomnij mi co to za firma
    To H&M. Ja kupiłam 68. Koszulkę dokupiłam z miesiąc później ale też w tej samej sieci.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To H&M. Ja kupiłam 68. Koszulkę dokupiłam z miesiąc później ale też w tej samej sieci.
    Dzięki, teraz będę pamiętać i polować na gatki :-)

dhpclr4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja slyszalam o tym kapaniu co drugi dzien ale do mnie to nie przemawia. Dla mnie to brak higieny...a przecieranie husteczkami mokrymi tego myciem nazwac nie mozna. Sami sie kapiemy codziennie( ja dwa razy dziennie bo lubie jak wstane i przed spaniem) to dziecko tez bede kapac codziennie.

A ja wręcz słyszałam zalecenia pediatrów, żeby myć raz na tydzień. Sama jesteś inaczej aktywna: pocisz się, chodzisz w różne miejsca, dotykasz wszystkiego, wiele ubran ma sztuczna domieszkę. Maluszek w zasadzie tylko leży, o ile jest dobrze ubrany i nie ryczy tak, ze się napoci, to wydaje mi się ze brudu nie ma. A co do husteczek nawilzonych, to można poprawić pieluszka wilgotna.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wychodzą wam już włosy? Ja słyszałam, że wychodzą dopiero po porodzie a mi już dużo wychodzi. Biorę te witaminy żeby dziecku nic nie brakowało a i tak włosy wychodzą. Ja mam burze włosów na głowie więc nie widać tego po mnie, widzę to po szczotce. Mąż mi mówi, że nie wiem ile mi rośnie teraz. Może tam szybko rosną, że stare wypadają. Nie wiem, ale się martwię :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam opinię lekarzy, że niemowlaka powinno się kąpać kilka razy w tygodniu, a najlepiej codziennie.

Zreszto jakby się myło raz na tydzień to ciemieniucha gwarantowana.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemieniucha nie jest od niemycia. Jest od nadaktywnego działania gruczołów. Owszem, jeśli się pojawia, to należy myć główkę często. Żeby było drugą stronę, że częste mycie jej zapobiega, to nie słyszałam.

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    A ja wręcz słyszałam zalecenia pediatrów, żeby myć raz na tydzień. Sama jesteś inaczej aktywna: pocisz się, chodzisz w różne miejsca, dotykasz wszystkiego, wiele ubran ma sztuczna domieszkę. Maluszek w zasadzie tylko leży, o ile jest dobrze ubrany i nie ryczy tak, ze się napoci, to wydaje mi się ze brudu nie ma. A co do husteczek nawilzonych, to można poprawić pieluszka wilgotna.
    No tak ale dziecko ulewa robi kupy siku ;) nie wyobrazam.sobie nie wykapac codziennie i juz ;) rytulal tez jest bardzo wazny :) latem dziecko sie poci ( i nie sluchajcie glupot ze dziecko sie nie poci bo i takie dyrdymaly polozne rozglaszaja ;) ) a zima chodzi o odswiezenie.

Znam mamusie co kapią co dwa trzy dni a pozostaly czas przemywaja chusteczkami dla niemowalt ehmmmm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 12:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym odnosnie zalecen to sie zmienia co chwila jak wiatr zawieje tak zalecaja ;) trzeba myslec rozsadnie i tyle.

Z glupim jedzeniem raz maslo bylo fuj margaryna cacy a teraz znowu odwrotnie. Jajka nie zalecane bo podnosza cholesterol a teraz jajka okej.

Trzeba miec swoj rozum.

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam opowiedzieć, bo przeżyłam wczoraj scenę jak z horroru. Wzięłam psa na dodatkowy spacer o 23, bo nie zrobił wcześniej tego co powinien, byłam już prawie pod blokiem jak zobaczyłam, że pod śmietnik osiedlowy podchodzą dwa wielkie psy, wyglądały na wilczury, ale tylko kontury w ciemności widziałam. Śmietnik był na naszej trasie do klatki, ale wzięłam szybko psa na ręce i skręciłam, obeszłam cały długi blok obok, na szczęście do swojego mogę dostać się trzema furtkami. Miałam tylko nadzieję, że psy poszły w przeciwną stronę. Dawno się tak nie bałam, mojego 5 kg wielkoluda nie noszę ze względu na brzuch, bo zaczyna mnie ciągnąć przy większym ciężarze, ale w ogóle o tym nie myślałam, bo oczami wyobraźni widziałam już jak go rozszarpują, chciałam tylko jak najszybciej dotrzeć do domu. A jeszcze pies na rękach wywołuje u drugiego większą agresję. Może to i były jakieś Bogu ducha winne łagodne psy, ale kto by ryzykował. Mój Bruno zauważył, że coś się stało, bo jak usiadłam, żeby odetchnąć, to położył się przy mnie na kanapie i dał się długo głaskać. Normalnie na żadnych łóżkach od dawna nie leży, bo nie lubi, głaskania jak śpi tak samo. Mam psy od dziecka, ale zawsze zadziwia mnie ich zdolność wyczuwania ludzkich emocji. Rano obudziłam się i spał ze mną na łóżku.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy wychodzą wam już włosy? Ja słyszałam, że wychodzą dopiero po porodzie a mi już dużo wychodzi. Biorę te witaminy żeby dziecku nic nie brakowało a i tak włosy wychodzą. Ja mam burze włosów na głowie więc nie widać tego po mnie, widzę to po szczotce. Mąż mi mówi, że nie wiem ile mi rośnie teraz. Może tam szybko rosną, że stare wypadają. Nie wiem, ale się martwię :(
    U mnie strasznie...z kuba mialam super geste mocne a paznokcie takie sobie. Teraz paznokcie mam extra ale wlosy wylatuja na potęge :( przed ciaza mialam przeswity a treaz to masakra...

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    No tak ale dziecko ulewa robi kupy siku ;) nie wyobrazam.sobie nie wykapac codziennie i juz ;) rytulal tez jest bardzo wazny :)
    Nie wspominając o spoconych pachwinach od pampersa. Trzeba też pamiętać o pielegnacji kikuta pepowiny. Nie polozylabym się spać wiedzac, że położyłam spać nieumyte dziecko. Rozumiem że czasem.zdążają się sytuację kiedy kąpiel umyka ale będę się starać kąpać codziennie. I mam nadzieję, że nasze dziecko będzie uwielbiać kąpiele. Mąż i ja je uwielbialismy i nadal uwielbiany.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obfitszych kształtów, gzdie kupujecie biustonosze? Ja z moich wyrosłam, i widzę że jest ciężko, znaleźć, wygodny biustonosz, dla babki mającej pod piersiami obwód 125 ;/ o dużej miseczce.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    raz na tydzień o.O?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

z Zuzą miałam całą ciążę piękne, gęste włosy, nie wypadały w ogóle, teraz od początku ciąży wypadają mi garściami, jakbym była po chemioterapii, myślę że to przez hormony, i nie mamy się co martwić, ;) łysa jeszcze nie jestem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny obfitszych kształtów, gzdie kupujecie biustonosze? Ja z moich wyrosłam, i widzę że jest ciężko, znaleźć, wygodny biustonosz, dla babki mającej pod piersiami obwód 125 ;/ o dużej miseczce.
    Ja kupuje w Triumphie i też mam kłopot z cyckonoszami bo mimo miseczki F mam tylko 75 pod biustem. Ciężko dostać 75F.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ciemieniucha nie jest od niemycia. Jest od nadaktywnego działania gruczołów. Owszem, jeśli się pojawia, to należy myć główkę często. Żeby było drugą stronę, że częste mycie jej zapobiega, to nie słyszałam.

Zgadzam się z tym, ja myłam młodą co 2 dzień, i nigdy nie mieliśmy z tym problemu, ani przez moment się nie pojawiła, żona mojego kuzyna która w styczniu urodziła Antosię, kąpała ją codziennie, i się męczyli z ciemieniuchą 4 miesiące.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ