Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zamiast octeniseptu polecam asept. Preparat ma zdecydowanie krótszy skład a działa podobnie.
http://www.sosrodzice.pl/fenoksyetanol-powszechny-skladnik-ktory-warto-uwazac/
Fenoksyetanol jest zawarty w octenisepcie. Od kilku pacjentów wiem że nie zasuszal pepuszka tylko go "rozpuszczal" i potrafiło się długo paskudzic przez kilka tygodni. Może wszystko zależy od higieny i kontroli rodzica, nie wiem nie mi to oceniać. To nasze pierwsze Dzieciątko.
Zawsze są jakieś za i przeciw przy każdym preparacie. O asepcie wiem od doświadczonych farmaceutów.
nataliamonika, k878 lubią tę wiadomość
-
To samo czytałam na temat octeniseptu, że babrał pępek. No i druga sprawa to skład. Ja raczej kupię spirytus ale wcześniej poczytam o tym asepcie o którym piszesz bo moźe warto wypróbować choćby na starszakuWachciowa wrote:Zamiast octeniseptu polecam asept. Preparat ma zdecydowanie krótszy skład a działa podobnie.
Fenoksyetanol jest zawarty w octenisepcie. Od kilku pacjentów wiem że nie zasuszal pepuszka tylko go "rozpuszczal" i potrafiło się długo paskudzic przez kilka tygodni. Może wszystko zależy od higieny i kontroli rodzica, nie wiem nie mi to oceniać. To nasze pierwsze Dzieciątko.
Zawsze są jakieś za i przeciw przy każdym preparacie. O asepcie wiem od doświadczonych farmaceutów. -
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Zamiast octeniseptu polecam asept. Preparat ma zdecydowanie krótszy skład a działa podobnie.
Zawsze są jakieś za i przeciw przy każdym preparacie. O asepcie wiem od doświadczonych farmaceutów.
u nas na octanisepcie odpadł po 4 dniach
nawet nie wiedzialam ze asept taki dobry
obecnie uzywam jak jestem gdzieś gdzie rąk porządnie nie moge umyć a musze cukier zbadać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 15:24
-
Powiem Wam że ja to chyba będę codziennie kąpać.cjakos nie przemawia do mnie rzadsze kapanie. Ja nawet jak myje ręce mokrymi chusteczkami to mam wrażenie ze sie kleja I nadal są brudne. No ale ja nawet nie wyobrażam sobie wziąć prysznica m wieczór A rano po prostu iść do pracy. Chyba bym nie dała rady
-
Podcięcie włosów nie spowoduje ich wzmocnienia czy zagęszczenia
optycznie owszem jeśli wiszą cienkie rzadkie to krótsze lepiej wyglądają. A tak to odpowiednia dieta plus porządna pielęgnacja włosów i skóry głowy, czasem mimo zdrowej diety włosy lecą, a wystarczy o skórę na głowie zadbać żeby było lepiej 
U nas w szpitalu myli dziecko w drugiej dobie, pępuszek mógł być zamoczony przy kąpieli, ale później kazali dobrze wysuszyć i dezynfekować. W szpitalu używali wtedy Octeniseptu wtedy, nie wiem jak teraz
Kąpać kąpałam codziennie bo córka mocno ulewała, czasem co dwa dni, jak gorąco czy zaczęła chodzić to codziennie.
12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyA mi się włosy wzmocniły w ciąży. Ale u mnie to kwestia hormonów, bo w końcu w ciąży mi się wyrównaly i tak nie skaczą. Przez tarczyce strasznie mi leciały, a teraz widzę, że powoli odrastają. Teraz je zapuszczam, co bym mogła do porodu związać je gumka. Są niesforne, a żeby ładnie wyglądały, musiałabym je układać. A tak je sobie zwiąże. No i chyba sie wzmocniły, też przez witaminy, paznokcie również mam mocne. Mam nadzieję, że już mi tak zostanie po porodzie.
-
Dobry wieczór trochę mnie tu nie było ale starałam się was trochę nadrobić

Byliśmy z naszym synem nad morzem był zachwycony plaża woda
a później byliśmy u mojej rodziny i Kacper poznał swoją prababcię 
W czwartek podejrzelismy nasza córeczkę i już 12 września mamy USG 3 trymestru .... Jak ten czas leci ....
Co do kąpieli noworodka , jak byłam w szpitalu z synem to mówili że czy dziecko chore czy zdrowe kąpać codziennie . Natomiast inne znajome mówiły żeby rzadziej .
Ja kąpałam syna codziennie i to był nasz rytuał po kąpaniu mleczko i nocne spanie nasz rytm działał bardzo dobrze i teraz też tak będę robić . -
Patrycja jak tam przygotowania do drugich urodzinek Kacpra? Robisz torcik? Gdzie byliscie nad morzem? Mam nadzieję ze pogoda dopisała? A jak się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 21:12
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 21 sierpnia 2017, 18:08

25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert
-
Lady Savage wrote:
Patrycja jak tam przygotowania do drugich urodzinek Kacpra? Robisz torcik? Gdzie byliscie nad morzem? Mam nadzieję ze pogoda dopisała? A jak się czujesz?
Weronika w Krynicy morskiej byliśmy
A później w Grudziądzu .
Torcik tak będę robić . A czuję się coraz lepiej brak już wymiotów ale mdłości i mega zgaga są .
A jak u ciebie jak Zuzia ? Sto lat dla małej -
nick nieaktualny
-
Dokładnie zgadzam się, ja Fabiana też kąpałam i kąpie codziennie, dla higieny ale również żeby miał rytuał kąpieli o tej samej porze, potem smarowanie, piżamka i spać. Mycie chusteczkami nawilżanymi...bez komentarzaAmus87 wrote:Donladnie u nas do roku czasu chyb dwa dni sie zdarzyly ze mlody nie wykapany byl :p
Lady zrobisz jak uwazasz
twoje dziecko twoja sprawa wyrazilam swoje zdanie
uwazam ze kapiel to nie iest jakas mega wymagajaca sytuacja i czas na to znajde
lubie czuc sie swiezo to i dziecko bede kapac codziennie
chusteczki nawilazane to nie to sama co czysciutka woda i tyle
Amus87 lubi tę wiadomość

-
Hihi ja też podcinam o dobrą połowę, 28 sierpnia mam wizytę już zaklepaną i zaszalejęEli wrote:Tez planuje podciac do ramion, bo zapuszczalam do slubu, a juz miesiac po to moge skrocic. I tak wiekszosc czasu chodze w zwiazanych, a jak rozpuszczam to leca potwornie.

-
Amus rosną nam chłopaki, mój jeszcze u kolegi nie był na nockę...tylko u babci. Dla dzieci to frajda, inne otoczenie, będzie dobrzeAmus87 wrote:Moj syn idzie jutro nocowac 1 raz do kolegi :o ale mam stresa :p spal juz u babci i u mojego brata no ale kolegi nigdy :p

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa cala noc spac nie bede :p ale opieke ma dobra bo kolega w wieku kuby ale mamusia starsza odchowala juz 4 dzieci i maja po 20 latAnuśka...G wrote:Amus rosną nam chłopaki, mój jeszcze u kolegi nie był na nockę...tylko u babci. Dla dzieci to frajda, inne otoczenie, będzie dobrze

(dzieci :p) ten to sie tak pozno trafil :p no ale stresa mam :p tel sobie weznie i ma zadzwonic na msng przed spaniem heheh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 22:39
-
Ekstra! Krynicy jest bardzo ładnie. Tort zamawiałam, bo nie umiem robić xD lepiej, zdecydowanie lepiej wychodzą mi ciasta drożdżowe. Zuza zachwycona, codziennie śpiewa sto lat xD. Bardzo się cieszę że na reszcie odpuściły ci mdłościCzarna_88 wrote:Weronika w Krynicy morskiej byliśmy

A później w Grudziądzu .
Torcik tak będę robić . A czuję się coraz lepiej brak już wymiotów ale mdłości i mega zgaga są .
A jak u ciebie jak Zuzia ? Sto lat dla małej
i będziesz mieć parkę, a wiadomo co Ania nosi pod serduchem?