Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zamiast octeniseptu polecam asept. Preparat ma zdecydowanie krótszy skład a działa podobnie.
http://www.sosrodzice.pl/fenoksyetanol-powszechny-skladnik-ktory-warto-uwazac/
Fenoksyetanol jest zawarty w octenisepcie. Od kilku pacjentów wiem że nie zasuszal pepuszka tylko go "rozpuszczal" i potrafiło się długo paskudzic przez kilka tygodni. Może wszystko zależy od higieny i kontroli rodzica, nie wiem nie mi to oceniać. To nasze pierwsze Dzieciątko.
Zawsze są jakieś za i przeciw przy każdym preparacie. O asepcie wiem od doświadczonych farmaceutów.nataliamonika, k878 lubią tę wiadomość
-
Wachciowa wrote:Zamiast octeniseptu polecam asept. Preparat ma zdecydowanie krótszy skład a działa podobnie.
Fenoksyetanol jest zawarty w octenisepcie. Od kilku pacjentów wiem że nie zasuszal pepuszka tylko go "rozpuszczal" i potrafiło się długo paskudzic przez kilka tygodni. Może wszystko zależy od higieny i kontroli rodzica, nie wiem nie mi to oceniać. To nasze pierwsze Dzieciątko.
Zawsze są jakieś za i przeciw przy każdym preparacie. O asepcie wiem od doświadczonych farmaceutów. -
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Zamiast octeniseptu polecam asept. Preparat ma zdecydowanie krótszy skład a działa podobnie.
Zawsze są jakieś za i przeciw przy każdym preparacie. O asepcie wiem od doświadczonych farmaceutów.
u nas na octanisepcie odpadł po 4 dniach
nawet nie wiedzialam ze asept taki dobryobecnie uzywam jak jestem gdzieś gdzie rąk porządnie nie moge umyć a musze cukier zbadać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 15:24
-
Powiem Wam że ja to chyba będę codziennie kąpać.cjakos nie przemawia do mnie rzadsze kapanie. Ja nawet jak myje ręce mokrymi chusteczkami to mam wrażenie ze sie kleja I nadal są brudne. No ale ja nawet nie wyobrażam sobie wziąć prysznica m wieczór A rano po prostu iść do pracy. Chyba bym nie dała rady
-
Podcięcie włosów nie spowoduje ich wzmocnienia czy zagęszczenia
optycznie owszem jeśli wiszą cienkie rzadkie to krótsze lepiej wyglądają. A tak to odpowiednia dieta plus porządna pielęgnacja włosów i skóry głowy, czasem mimo zdrowej diety włosy lecą, a wystarczy o skórę na głowie zadbać żeby było lepiej
U nas w szpitalu myli dziecko w drugiej dobie, pępuszek mógł być zamoczony przy kąpieli, ale później kazali dobrze wysuszyć i dezynfekować. W szpitalu używali wtedy Octeniseptu wtedy, nie wiem jak terazKąpać kąpałam codziennie bo córka mocno ulewała, czasem co dwa dni, jak gorąco czy zaczęła chodzić to codziennie.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyA mi się włosy wzmocniły w ciąży. Ale u mnie to kwestia hormonów, bo w końcu w ciąży mi się wyrównaly i tak nie skaczą. Przez tarczyce strasznie mi leciały, a teraz widzę, że powoli odrastają. Teraz je zapuszczam, co bym mogła do porodu związać je gumka. Są niesforne, a żeby ładnie wyglądały, musiałabym je układać. A tak je sobie zwiąże. No i chyba sie wzmocniły, też przez witaminy, paznokcie również mam mocne. Mam nadzieję, że już mi tak zostanie po porodzie.
-
Dobry wieczór trochę mnie tu nie było ale starałam się was trochę nadrobić
Byliśmy z naszym synem nad morzem był zachwycony plaża wodaa później byliśmy u mojej rodziny i Kacper poznał swoją prababcię
W czwartek podejrzelismy nasza córeczkę i już 12 września mamy USG 3 trymestru .... Jak ten czas leci ....
Co do kąpieli noworodka , jak byłam w szpitalu z synem to mówili że czy dziecko chore czy zdrowe kąpać codziennie . Natomiast inne znajome mówiły żeby rzadziej .
Ja kąpałam syna codziennie i to był nasz rytuał po kąpaniu mleczko i nocne spanie nasz rytm działał bardzo dobrze i teraz też tak będę robić . -
Patrycja jak tam przygotowania do drugich urodzinek Kacpra? Robisz torcik? Gdzie byliscie nad morzem? Mam nadzieję ze pogoda dopisała? A jak się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 21:12
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 21 sierpnia 2017, 18:08
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Lady Savage wrote:
Patrycja jak tam przygotowania do drugich urodzinek Kacpra? Robisz torcik? Gdzie byliscie nad morzem? Mam nadzieję ze pogoda dopisała? A jak się czujesz?
Weronika w Krynicy morskiej byliśmy
A później w Grudziądzu .
Torcik tak będę robić . A czuję się coraz lepiej brak już wymiotów ale mdłości i mega zgaga są .
A jak u ciebie jak Zuzia ? Sto lat dla małej -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Donladnie u nas do roku czasu chyb dwa dni sie zdarzyly ze mlody nie wykapany byl :p
Lady zrobisz jak uwazasztwoje dziecko twoja sprawa wyrazilam swoje zdanie
uwazam ze kapiel to nie iest jakas mega wymagajaca sytuacja i czas na to znajde
lubie czuc sie swiezo to i dziecko bede kapac codziennie
chusteczki nawilazane to nie to sama co czysciutka woda i tyle
Amus87 lubi tę wiadomość
-
Eli wrote:Tez planuje podciac do ramion, bo zapuszczalam do slubu, a juz miesiac po to moge skrocic. I tak wiekszosc czasu chodze w zwiazanych, a jak rozpuszczam to leca potwornie.
-
Amus87 wrote:Moj syn idzie jutro nocowac 1 raz do kolegi :o ale mam stresa :p spal juz u babci i u mojego brata no ale kolegi nigdy :p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnuśka...G wrote:Amus rosną nam chłopaki, mój jeszcze u kolegi nie był na nockę...tylko u babci. Dla dzieci to frajda, inne otoczenie, będzie dobrze
(dzieci :p) ten to sie tak pozno trafil :p no ale stresa mam :p tel sobie weznie i ma zadzwonic na msng przed spaniem heheh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 22:39
-
Czarna_88 wrote:Weronika w Krynicy morskiej byliśmy
A później w Grudziądzu .
Torcik tak będę robić . A czuję się coraz lepiej brak już wymiotów ale mdłości i mega zgaga są .
A jak u ciebie jak Zuzia ? Sto lat dla małeji będziesz mieć parkę, a wiadomo co Ania nosi pod serduchem?