X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. U mnie też chłodno dziś, w nocy tylko 8 st. C!

Ja w weekend poszalałam, kupiliśmy wózek i fotelik. Trafiła nam sie bardzo dobra okazja. Rzeczy używane, wózek 4miesiące, fotelik 0-13kg, więc pewnie coś koło roku. Stan jak nowe i prawie jak za darmo. Pościągaliśmy wczoraj pokrowce z wózka i fotelika bo wszystko trzeba uprać. Czekam tylko na jakąs lepsza pogodę co bym mogła przesuszyć na słońcu. Myślę że mimo instrukcji prania ręcznego, wypiorę w pralce, ale wirowanie włącze te najsłabsze i doschnie sobie na podwórku w słońcu. Boje się że może się trochę wszystko zmechacić albo pofarbować. Ma któras z takim praniem doświadczenie?

Także z weekendu jestem zadowolona :)

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się :) u nas jesiennie zimno :) ciekawe czy jeszcze zawita letni upał.

U mnie w Gdańsku na termometrze 15 stopni, ale jak byłam na pobraniu krwi to nie wydawało się tak zimno, na szczęście jest słoneczko :)
    Ciekawe co mi wyjdzie z dzisiejszych badań...

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chłodno,ale słonecznie. Pogoda jak dla mnie w sam raz :)
    Ja_Sonia- z okazji trzeba korzystać. Co do pranie, to ja często piorę w pralce coś, co powinno się prać ręcznie. Ustawiam program pranie delikatne, niższe oborty i się pierze. Jeszcze nigdy nic złego się nie stało. Ostatnio nawet wyprałam całą swoją poduszkę ciążową, wyschła i jest wszystko dobrze.

Do wizyty zostało mi, można powiedzieć 4 dni, bo już w piątek. Ciekawa jestem co tam u mojej Truskaweczki słychać.

Ja_Sonia lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie upał. Wszyscy chodzą na ramiączka. Te wszystkie burze omijają ten region.

Ja się dziś nie wyspałam. Obudziłam się o 2 bo tak mnie ssalo, że musiałam coś zjeść. Potem nie mogłam zasnąć przez 2h.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Witam sie i ja. U mnie też chłodno dziś, w nocy tylko 8 st. C!

Ja w weekend poszalałam, kupiliśmy wózek i fotelik. Trafiła nam sie bardzo dobra okazja. Rzeczy używane, wózek 4miesiące, fotelik 0-13kg, więc pewnie coś koło roku. Stan jak nowe i prawie jak za darmo. Pościągaliśmy wczoraj pokrowce z wózka i fotelika bo wszystko trzeba uprać. Czekam tylko na jakąs lepsza pogodę co bym mogła przesuszyć na słońcu. Myślę że mimo instrukcji prania ręcznego, wypiorę w pralce, ale wirowanie włącze te najsłabsze i doschnie sobie na podwórku w słońcu. Boje się że może się trochę wszystko zmechacić albo pofarbować. Ma któras z takim praniem doświadczenie?

Także z weekendu jestem zadowolona :)
    Ja odradzam, zrobiłam tak samo i mi się pofarbował wozek :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie położnej dziś tętno małego 133. Rozmawiałyśmy też o lanolinie. Jakie macie doświadczenie z tym produktem? Warto inwestować?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam wozek uztwany za 400 zl 3 w 1 :) taki zielonkawy :p

Witam z pracy. Ustalilm z szefem ze chodze na 6 h bo 8 za duzo. Brzuch mnie boli.

Ja_Sonia, k878 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- ja to się dziwie,że jeszcze chodzisz do pracy.

Puki co, powoli mija miesiąc i nie miałam na razie kontroli z zusu. Mam nadzieję,że tak już zostanie,a pieniądze wpłyną we wrzesniu. To będzie moja pierwsza "wypłata" z zusu

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam ostatnio też, że śmigam na warsztaty z bezpiecznego przewożenia dzieciaczków. Dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy, wypiszę Wam w punktach, pewnie większość już wiecie, ale same zobaczcie, może czymś Was zaskoczę:

*model w aucie 2+1= czyli rodzice i dziecko. Bezpieczniejsze przewóz dziecka jest gdy rodzice są z przodu dziecko z tyłu- w przypadku kolizji Twoje bezwładnie latające ręce są ogromnym niebezpieczeństwem dla maluszka. - nie wiem jak to wyjdzie w praktyce, czy będę potrafiła zostawić małą samą z tyłu, ale spróbuję.

*najbezpieczniejsze miejsce to tylne środkowe siedzenie auta- ale tylko jeśli jesteśmy w stanie zamocować fotelik stabilnie, często środkowe miejsce jest wyprofilowane w taki sposób, że zamocowanie nie jest możliwe. ( nigdy nie wiadomo z której strony może w Was coś uderzyć)
    Kolejne miejsce pod względem bezpieczeństwa to tylne za pasażerem- i to głównie pod względem wyciągania dziecka od strony chodnika a nie od ulicy.

* isofix- jak macie w aucie to koniecznie fotelik z isofixem- lepiej zabezpiecza przy uderzeniach bocznych- dużo większa stabilizacja fotelika

* najbezpieczniej przewozić do 15 msc życia dziecko tyłem- w razie kolizji, fotelik przyjmuje na siebie całą siłę uderzenia. Widziałam symulacje przewozu przodem i uderzenia- masakrycznie to wyglądało.... brrrr

* przewóz na przednim siedzeniu- to najbardziej kolizyjne miejsce, ale jeśli jadąc z dzieckiem same, będziecie się co chwilę obracać do tyłu i sprawdzać, to może być bardziej niebezpieczne niż, jak dziecko będzie z przodu- oczywiście przy wyłączonej poduszce powietrznej.

* przy zakupie fotelika koniecznie trzeba przymierzyć jak układa się w Waszym aucie- musi być jak najbardziej stabilny.

* co najśmieszniejsze- wg.prawa do 150 cm powinniśmy przewozić dziecko w foteliku :)- a jak to już nie jest dziecko to do 18 roku życia :)

* podstawka do auta dla starszych dzieci- najwięcej urazów podczas wypadków- lepiej kupować cały fotel- zabezpiecza głowę dziecka, czego przy podstawce nie ma...

To najciekawsze informacje, które zapamiętałam- było też sporo statystyk wypadkowych itp, ale konkretnych cyfr Wam nie przywołam... Mam nadzieję, że się przydadzą informacje

Ja_Sonia, emikey, Lady Savage, ara lubią tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja tez kupilam wozek uztwany za 400 zl 3 w 1 :) taki zielonkawy :p

Witam z pracy. Ustalilm z szefem ze chodze na 6 h bo 8 za duzo. Brzuch mnie boli.

Amuś ja czarny, mutsy.

Ja chodze na 4h, jest super. Wpadam do pracy, pogadam, popracuję, zjem 2 śniadanie i juz muszę spadać. Kregosłup ani razu w pracy mnie nie zabolał odkąd jestem na 4h. Tak mogę pracować do porodu :) Po drodze z pracy robie zakupy na obiad i dzień ustawiony, zorganizowany, dla mnie rewelka, poza tym ja lubię swoją pracę, odpoczywa mi głowa, bo tak to 1000 mysli na minute mam i zaczynam świrować :)

Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus- ja to się dziwie,że jeszcze chodzisz do pracy.

Puki co, powoli mija miesiąc i nie miałam na razie kontroli z zusu. Mam nadzieję,że tak już zostanie,a pieniądze wpłyną we wrzesniu. To będzie moja pierwsza "wypłata" z zusu
    Kase potrzebujemy a mam zle przeczucia z zusem :( wiadomo w razie zlego samopoczucia zrezygnuje ale poki co sprobuje z 6 h

Od ktorego cie zus przejął?

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja odradzam, zrobiłam tak samo i mi się pofarbował wozek :(

A w czym prałas? W zwykłym proszku, płynie?
    Zazstanawiam się czy jak wypiore w dzidziusiu to wystarczy, czy lepiej najpierw w mocnym proszku a potem przepłukac w tym delikatnym....hmmmmmm

Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Amuś ja czarny, mutsy.

Ja chodze na 4h, jest super. Wpadam do pracy, pogadam, popracuję, zjem 2 śniadanie i juz muszę spadać. Kregosłup ani razu w pracy mnie nie zabolał odkąd jestem na 4h. Tak mogę pracować do porodu :) Po drodze z pracy robie zakupy na obiad i dzień ustawiony, zorganizowany, dla mnie rewelka, poza tym ja lubię swoją pracę, odpoczywa mi głowa, bo tak to 1000 mysli na minute mam i zaczynam świrować :)
    No na 4 by mi sie nie oplacalo i tak mam mala wyplate :p i masz racje w pracy zawszw lepiej, czlowiek nie ma tyle czasu na myslenie :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był intensywny weekend wiec nie mam szans nadrobić zaległości na forum :(

Co do kąpieli to na początku kąpałam młodą codziennie a potem co drugi dzień. Pępuszek robiłam spirytusem. Teraz nie wiem czy przy nim zostać czy użyć gotowych środków.

Pierwszy raz mam taka długa przerwę pomiędzy wizytami ( miesiąc) i więcej sie nie zgodzę na taką przerwę :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kase potrzebujemy a mam zle przeczucia z zusem :( wiadomo w razie zlego samopoczucia zrezygnuje ale poki co sprobuje z 6 h

Od ktorego cie zus przejął?
    od 28 lipca.

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    No na 4 by mi sie nie oplacalo i tak mam mala wyplate :p i masz racje w pracy zawszw lepiej, czlowiek nie ma tyle czasu na myslenie :)

To zależy jak się dogadasz i od pracy jaką wykonujesz. Jakby mi szef zaproponował pół etatu za pół pensji to też bym się nie zgodziła. Ja jestem na samodzielnym stanowisku i tylko ja mogę robić swoją robotę, bo nikt się za mnie nie podpisze, więc ja robię 100% roboty tylko że zapierdzielam w 4h żeby sie wyrobić, a jak się nie wyrobię to zabieram do domu... trudno... ale póki co daje rade.

Aniołek [*]
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Pierwszy raz mam taka długa przerwę pomiędzy wizytami ( miesiąc) i więcej sie nie zgodzę na taką przerwę :)
    Ja mam zawsze 4 tyg przerwy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizyty raz w miesiącu.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    To zależy jak się dogadasz i od pracy jaką wykonujesz. Jakby mi szef zaproponował pół etatu za pół pensji to też bym się nie zgodziła. Ja jestem na samodzielnym stanowisku i tylko ja mogę robić swoją robotę, bo nikt się za mnie nie podpisze, więc ja robię 100% roboty tylko że zapierdzielam w 4h żeby sie wyrobić, a jak się nie wyrobię to zabieram do domu... trudno... ale póki co daje rade.
    Za godzine mam placone ;) no ale to 6 h wydaje sie okej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    od 28 lipca.
    Noo to juz by cos poslali mysle :) ciekawe kiedy kasa wplynie :))

Masz na konto??

‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ