X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki witam sie w w 26tc :) mam dwa pytania 1. Czy ktores z Was leca jeSzcze na luteinie lub dupku pomimo juz zaawansowanych ciaz? :) 2. Czy farbujecie wlosy farba rozjasniajaca na blond od skory glowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 10:08

Lady Savage, aga1402 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze rzucam temat kombo na dzis :) ile juz przytylyscie od poczatku ciazy? :) Ja 9 kg. ChciLabym nie przekroczyc całościowo 16 kg ale watpie ze realne Zostaly jeszcze 3 mieś ponad a ja potrafie tyć kilo lub dwa na tydzien :)

nesairah lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Noo to juz by cos poslali mysle :) ciekawe kiedy kasa wplynie :))

Masz na konto??
    Tak myśle, mam nadzieję,że nic nie przysłali na adres zameldowania, wyraźnie podałam na zwolnieniu adres zamieszkania. Wypełniałam druk zusowski z numerem konta i tam też podałam adres zamieszkania. Kasy dużo się nie spodziewam, bo miałam wcześniej ten preferencyjny zus, a na większym byłam 3mce. Ale zawsze to parę groszy do przodu plus to, co ewentualnie sobie dorobie. Na waciki wystarczy ;) Teraz po 25tym, będę donosić kolejne zwolnienie. We wrześniu będę zaglądać na konto

• nesairah Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostały 4 dni pracy i jakoś mi smutno... lubię tą pracę i coś czuję, że przez pierwsze dni na L4 będę płakać. Nie będzie mnie tu ponad rok... przeraża mnie to, ale wiem, że już czas odpocząć.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    A i jeszcze rzucam temat kombo na dzis :) ile juz przytylyscie od poczatku ciazy? :) Ja 9 kg. ChciLabym nie przekroczyc całościowo 16 kg ale watpie ze realne Zostaly jeszcze 3 mieś ponad a ja potrafie tyć kilo lub dwa na tydzien :)
    ja na dzień dzisiejszy jestem cały czas 6kg do przodu. Liczę na maksymalny przyrost 12-13kg. Ja zauważyłam,że tyje opk 2kg mcznie.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:

Ja od początku mam 6-7kg na plusie. Też mi się wydaje, że dużo. Lekarz powiedział, że będzie zdrowo, jak przytyję jeszcze max 7kg.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory 1,5kg. Ostatnio mi wskoczyło :/ sam mały waży ponad pół kilo więc jakiejsc tragedia nie ma.

Ja nie farbuje włosów bo kocham ich kolor (brąz z kasztanowymi refleksami). Jak narazie to wygląda na to, że odziedziczyłam po mamie długowiecZność koloru. Mama ma 60 lat i ani jednego siwego włosa.

Duphaston miałam odstawiony w 18 tygodniu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:

Ja mam około +7,0 kg. Zawsze byłam maniaczką na punkcie swojej wagi, ale już w miarę się oswoiłam, że do +15 kg pewnie dojdzie.

Dla większości pewne się wyda, że przesadzam, ale od początku ciąży prowadzę sobie dziennik- zapisywałam wszystko co zjadałam- gramatury, godziny posiłków itp. wraz z codzienną wagą.
    Nie to żebym sobie czegoś odmawiała, bo jem wszystko, ale pilnuję dzięki temu godzin posiłków i się nie objadam bez sensu. Zresztą jak już mam takie zapiski, fajnie się do tego wraca i od razu widać, co mi służy a co nie :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co +3 kg. I jeszcze gin mi kazała pilnować wagi z uwagi na cukrzycę :/ Że niby tyle to wystarczy zapasów.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem od czego mi wskoczył ten kg ostatnio! Do tej pory byłam na warzywach i owocach. od jakichś trzech tygodni mam ochotę na ketchup i majonez! Jem ketchup do kanapek, majonez do jajek. No i efekt mam :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Dziewczynki witam sie w w 26tc :) mam dwa pytania 1. Czy ktores z Was leca jeSzcze na luteinie lub dupku pomimo juz zaawansowanych ciaz? :) 2. Czy farbujecie wlosy farba rozjasniajaca na blond od skory glowy?
    Ja wciąż biorę i dupka i luteinę. Farbowałam i rozjaśniała włosy w II trymestrze.

Co do wagi to u mnie jakieś 12-13kg na plusie :( mój gin nie czepia sie mnie ze tyle przytyłam

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Ja mam około +7,0 kg. Zawsze byłam maniaczką na punkcie swojej wagi, ale już w miarę się oswoiłam, że do +15 kg pewnie dojdzie.

Dla większości pewne się wyda, że przesadzam, ale od początku ciąży prowadzę sobie dziennik- zapisywałam wszystko co zjadałam- gramatury, godziny posiłków itp. wraz z codzienną wagą.
    Nie to żebym sobie czegoś odmawiała, bo jem wszystko, ale pilnuję dzięki temu godzin posiłków i się nie objadam bez sensu. Zresztą jak już mam takie zapiski, fajnie się do tego wraca i od razu widać, co mi służy a co nie :)

o kurczę, hardcore; ja zapisuję co jem od diagnozy cukrzycowej, łatwiej mi wywnioskować co mi podnosi cukier co nie; ale mam w tym i tak tyle luk, że w zasadzie jadę na spontan... i tak jestem na budziku z godzinami posiłków i pomiarów cukru... masakra, nikomu nie życzę, mam wrażenie, że żyję jedzeniem; mam nadzieję, że po ciąży przejdzie, bo polegnę jak nic

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) ale produkujecie, na szczęście udało mi się nadrobić zaległości :)
    Dzisiaj mam lekarza, juz sie nie mogę doczekać :)
    Przytylam od początku jakieś 8kg.
    Włosów narazie nie farbuje ;)
    A duphaston jeszcze biorę, ale juz ostatnie pudełko i po jednej tabletce dziennie. Trochę boję się odstawić, jakoś tak się pewniej czuję jak go biorę.

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nic nie mówi o wadze, mimo,że startowałam z dość wysoką. Ale on wie, ile wysiłku i czasu kosztowało mnie zajscie w ciąże. Przybieram w miarę rozsądnie. cudowny lekarz, który ani razu nie powiedział nic niestosownego, jesli chodzi o mój wygląd czy wagę. Koleżanka w 22tyg była 6kg na plusie, szczuplutka, starowała z waga 54kg i jak poszła do swoejj lekarki, to ta ją ochrzaniła,że za szybko tyje. Skonczyła ciąże na 14kg do przodu. A kobiety w mojej rodzinie wszystkie na tym etapie co ja, to były już co najmniej 14-16 kg do przodu. Więc uważam,że ze mną nie jest tak źle

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    o kurczę, hardcore; ja zapisuję co jem od diagnozy cukrzycowej, łatwiej mi wywnioskować co mi podnosi cukier co nie; ale mam w tym i tak tyle luk, że w zasadzie jadę na spontan... i tak jestem na budziku z godzinami posiłków i pomiarów cukru... masakra, nikomu nie życzę, mam wrażenie, że żyję jedzeniem; mam nadzieję, że po ciąży przejdzie, bo polegnę jak nic

Mam czas :) uwielbiam jeść i gotować, gdyby nie to, pewnie bym już miała + 15 kg :P

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mi lekarz nic nie mówi o wadze, mimo,że startowałam z dość wysoką. Ale on wie, ile wysiłku i czasu kosztowało mnie zajscie w ciąże. Przybieram w miarę rozsądnie. cudowny lekarz, który ani razu nie powiedział nic niestosownego, jesli chodzi o mój wygląd czy wagę. Koleżanka w 22tyg była 6kg na plusie, szczuplutka, starowała z waga 54kg i jak poszła do swoejj lekarki, to ta ją ochrzaniła,że za szybko tyje. Skonczyła ciąże na 14kg do przodu. A kobiety w mojej rodzinie wszystkie na tym etapie co ja, to były już co najmniej 14-16 kg do przodu. Więc uważam,że ze mną nie jest tak źle

Pewnie, to normalny przyrost. Dziwna lekarka- przecież te 12kg sama ciąża waży... Ważne, żeby się nie objadać niezdrowym żarciem i robić z ciąży wymówki do jedzenia ;)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    Hejka ;) ale produkujecie, na szczęście udało mi się nadrobić zaległości :)
    Dzisiaj mam lekarza, juz sie nie mogę doczekać :)
    Przytylam od początku jakieś 8kg.
    Włosów narazie nie farbuje ;)
    A duphaston jeszcze biorę, ale juz ostatnie pudełko i po jednej tabletce dziennie. Trochę boję się odstawić, jakoś tak się pewniej czuję jak go biorę.
    ale super :) Powodzenia!! zazdroszczę wizyty- ja w czwartek :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja znów lapie minusy i na dzisiejszy dzień mam 10 kg z lekkim hakiem na minusie...mieszczę się w spodnie z wysokim stanem sprzed ciąży...szoook...bo w te spodnie ledwo przed ciążą się dopinałam bo są bez spandexu czy innych elastanów..a brzuch urósł na maxa...z żadnym dzieckiem nie miałam takiego brzucha do porodu...lekarz nie widzi w tym nic złego...jestem gruba więc mogę :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    ale super :) Powodzenia!! zazdroszczę wizyty- ja w czwartek :)

Szybko zleci, odkąd czuję małego to te 4 tygodnie nie są takie długie i nie zamartwiam się cały czas, że coś jest nie tak, ale i tak sie cieszę, że zobaczę mojego małego boksera ;)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ja póki co +3 kg. I jeszcze gin mi kazała pilnować wagi z uwagi na cukrzycę :/ Że niby tyle to wystarczy zapasów.

Ja mam +2kg, wyniki krzywej cukrowej w normie, ale przy górnej granicy, jak to lekarz powiedział jestem zaraz pod kreską i muszę uważać. W sumie nie kazał mi powtarzac krzywej cukrowej ale ja dla spokoju chyba w 30tc powtórze tak dla siebie....

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ