Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki witam sie w w 26tc
mam dwa pytania 1. Czy ktores z Was leca jeSzcze na luteinie lub dupku pomimo juz zaawansowanych ciaz?
2. Czy farbujecie wlosy farba rozjasniajaca na blond od skory glowy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 10:08
Lady Savage, aga1402 lubią tę wiadomość
-
A i jeszcze rzucam temat kombo na dzis
ile juz przytylyscie od poczatku ciazy?
Ja 9 kg. ChciLabym nie przekroczyc całościowo 16 kg ale watpie ze realne Zostaly jeszcze 3 mieś ponad a ja potrafie tyć kilo lub dwa na tydzien
nesairah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Noo to juz by cos poslali mysle
ciekawe kiedy kasa wplynie
)
Masz na konto??Teraz po 25tym, będę donosić kolejne zwolnienie. We wrześniu będę zaglądać na konto
-
Mi zostały 4 dni pracy i jakoś mi smutno... lubię tą pracę i coś czuję, że przez pierwsze dni na L4 będę płakać. Nie będzie mnie tu ponad rok... przeraża mnie to, ale wiem, że już czas odpocząć.
-
nick nieaktualnyNola wrote:A i jeszcze rzucam temat kombo na dzis
Ja 9 kg. ChciLabym nie przekroczyc całościowo 16 kg ale watpie ze realne Zostaly jeszcze 3 mieś ponad a ja potrafie tyć kilo lub dwa na tydzien
-
Nola wrote:A i jeszcze rzucam temat kombo na dzis
Ja od początku mam 6-7kg na plusie. Też mi się wydaje, że dużo. Lekarz powiedział, że będzie zdrowo, jak przytyję jeszcze max 7kg. -
Ja do tej pory 1,5kg. Ostatnio mi wskoczyło
sam mały waży ponad pół kilo więc jakiejsc tragedia nie ma.
Ja nie farbuje włosów bo kocham ich kolor (brąz z kasztanowymi refleksami). Jak narazie to wygląda na to, że odziedziczyłam po mamie długowiecZność koloru. Mama ma 60 lat i ani jednego siwego włosa.
Duphaston miałam odstawiony w 18 tygodniu. -
Nola wrote:A i jeszcze rzucam temat kombo na dzis
Ja mam około +7,0 kg. Zawsze byłam maniaczką na punkcie swojej wagi, ale już w miarę się oswoiłam, że do +15 kg pewnie dojdzie.
Dla większości pewne się wyda, że przesadzam, ale od początku ciąży prowadzę sobie dziennik- zapisywałam wszystko co zjadałam- gramatury, godziny posiłków itp. wraz z codzienną wagą.
Nie to żebym sobie czegoś odmawiała, bo jem wszystko, ale pilnuję dzięki temu godzin posiłków i się nie objadam bez sensu. Zresztą jak już mam takie zapiski, fajnie się do tego wraca i od razu widać, co mi służy a co nie
-
Nola wrote:Dziewczynki witam sie w w 26tc
mam dwa pytania 1. Czy ktores z Was leca jeSzcze na luteinie lub dupku pomimo juz zaawansowanych ciaz?
2. Czy farbujecie wlosy farba rozjasniajaca na blond od skory glowy?
Co do wagi to u mnie jakieś 12-13kg na plusiemój gin nie czepia sie mnie ze tyle przytyłam
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Kamcia1988 wrote:Ja mam około +7,0 kg. Zawsze byłam maniaczką na punkcie swojej wagi, ale już w miarę się oswoiłam, że do +15 kg pewnie dojdzie.
Dla większości pewne się wyda, że przesadzam, ale od początku ciąży prowadzę sobie dziennik- zapisywałam wszystko co zjadałam- gramatury, godziny posiłków itp. wraz z codzienną wagą.
Nie to żebym sobie czegoś odmawiała, bo jem wszystko, ale pilnuję dzięki temu godzin posiłków i się nie objadam bez sensu. Zresztą jak już mam takie zapiski, fajnie się do tego wraca i od razu widać, co mi służy a co nie
o kurczę, hardcore; ja zapisuję co jem od diagnozy cukrzycowej, łatwiej mi wywnioskować co mi podnosi cukier co nie; ale mam w tym i tak tyle luk, że w zasadzie jadę na spontan... i tak jestem na budziku z godzinami posiłków i pomiarów cukru... masakra, nikomu nie życzę, mam wrażenie, że żyję jedzeniem; mam nadzieję, że po ciąży przejdzie, bo polegnę jak nicCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Hejka
ale produkujecie, na szczęście udało mi się nadrobić zaległości
Dzisiaj mam lekarza, juz sie nie mogę doczekać
Przytylam od początku jakieś 8kg.
Włosów narazie nie farbuje
A duphaston jeszcze biorę, ale juz ostatnie pudełko i po jednej tabletce dziennie. Trochę boję się odstawić, jakoś tak się pewniej czuję jak go biorę.Kamcia1988 lubi tę wiadomość
Oliwierek- 22.12.2017r. -
nick nieaktualnyMi lekarz nic nie mówi o wadze, mimo,że startowałam z dość wysoką. Ale on wie, ile wysiłku i czasu kosztowało mnie zajscie w ciąże. Przybieram w miarę rozsądnie. cudowny lekarz, który ani razu nie powiedział nic niestosownego, jesli chodzi o mój wygląd czy wagę. Koleżanka w 22tyg była 6kg na plusie, szczuplutka, starowała z waga 54kg i jak poszła do swoejj lekarki, to ta ją ochrzaniła,że za szybko tyje. Skonczyła ciąże na 14kg do przodu. A kobiety w mojej rodzinie wszystkie na tym etapie co ja, to były już co najmniej 14-16 kg do przodu. Więc uważam,że ze mną nie jest tak źle
-
k878 wrote:o kurczę, hardcore; ja zapisuję co jem od diagnozy cukrzycowej, łatwiej mi wywnioskować co mi podnosi cukier co nie; ale mam w tym i tak tyle luk, że w zasadzie jadę na spontan... i tak jestem na budziku z godzinami posiłków i pomiarów cukru... masakra, nikomu nie życzę, mam wrażenie, że żyję jedzeniem; mam nadzieję, że po ciąży przejdzie, bo polegnę jak nic
Mam czasuwielbiam jeść i gotować, gdyby nie to, pewnie bym już miała + 15 kg
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mi lekarz nic nie mówi o wadze, mimo,że startowałam z dość wysoką. Ale on wie, ile wysiłku i czasu kosztowało mnie zajscie w ciąże. Przybieram w miarę rozsądnie. cudowny lekarz, który ani razu nie powiedział nic niestosownego, jesli chodzi o mój wygląd czy wagę. Koleżanka w 22tyg była 6kg na plusie, szczuplutka, starowała z waga 54kg i jak poszła do swoejj lekarki, to ta ją ochrzaniła,że za szybko tyje. Skonczyła ciąże na 14kg do przodu. A kobiety w mojej rodzinie wszystkie na tym etapie co ja, to były już co najmniej 14-16 kg do przodu. Więc uważam,że ze mną nie jest tak źle
Pewnie, to normalny przyrost. Dziwna lekarka- przecież te 12kg sama ciąża waży... Ważne, żeby się nie objadać niezdrowym żarciem i robić z ciąży wymówki do jedzenia -
Ewka094 wrote:Hejka
ale produkujecie, na szczęście udało mi się nadrobić zaległości
Dzisiaj mam lekarza, juz sie nie mogę doczekać
Przytylam od początku jakieś 8kg.
Włosów narazie nie farbuje
A duphaston jeszcze biorę, ale juz ostatnie pudełko i po jednej tabletce dziennie. Trochę boję się odstawić, jakoś tak się pewniej czuję jak go biorę.Powodzenia!! zazdroszczę wizyty- ja w czwartek
-
No to ja znów lapie minusy i na dzisiejszy dzień mam 10 kg z lekkim hakiem na minusie...mieszczę się w spodnie z wysokim stanem sprzed ciąży...szoook...bo w te spodnie ledwo przed ciążą się dopinałam bo są bez spandexu czy innych elastanów..a brzuch urósł na maxa...z żadnym dzieckiem nie miałam takiego brzucha do porodu...lekarz nie widzi w tym nic złego...jestem gruba więc mogę
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Kamcia1988 wrote:ale super
Powodzenia!! zazdroszczę wizyty- ja w czwartek
Szybko zleci, odkąd czuję małego to te 4 tygodnie nie są takie długie i nie zamartwiam się cały czas, że coś jest nie tak, ale i tak sie cieszę, że zobaczę mojego małego bokseraOliwierek- 22.12.2017r. -
k878 wrote:Ja póki co +3 kg. I jeszcze gin mi kazała pilnować wagi z uwagi na cukrzycę
Że niby tyle to wystarczy zapasów.
Ja mam +2kg, wyniki krzywej cukrowej w normie, ale przy górnej granicy, jak to lekarz powiedział jestem zaraz pod kreską i muszę uważać. W sumie nie kazał mi powtarzac krzywej cukrowej ale ja dla spokoju chyba w 30tc powtórze tak dla siebie....Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017