Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Chcę być mamą wrote:Nie mam jeszcze wyników z krwi więc liczę że dostanę coś takiego. U nas to się nie nazywa test Pappa. Wiem że byłam pewna że idę na to badanie A okazało się że nazywa się zupełnie inaczej. To pewnie standardy też zupelnie inne.
Poczekam jeszcze na te wyniki. Może lekarz to wszystko mierzył Ale nic nie mówił więc pewna też nie mogę być. Ale dziwne to wszystko...będę bardzo zła jeśli to zwykle usg i nic nie będzie wiadomo -
Tortie wrote:Ja myślałam, że właśnie te badania dokładne w DE to standard i że są bezpłatne dla wszystkich, a nie jak w PL po 35 roku życia i po wskazaniach typu choroba genetyczna w rodzinie, czy poronienia.
Ja też wcześniej czytałam na jakiejś polskiej stronie że w Niemczech badania prenatalne są za darmo Ale jednak się zdziwiłam jak okazało się że nie.
Co do starań to było tutaj też ciężko bo lekarze jednak nie znają się tak dobrze jak w Polsce.
Ja już mam porównanie i na pewno będę kontrolować ciążę w Polsce
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Mała panda wrote:To jest sam wynik USG prenatalnego, bez testu PAPPA. Długość kości udowej, nosowej i przezierność karku to główne wyznaczniki wad genetycznych, więc nie ma opcji, żeby na badaniach prenatalnych tego nie mierzyli... Może to nie były badania prenatalne, te na których byłaś...? Bo to aż niedowiary, żeby nie podali takich szczegółów...
😮😮😮😮😮😮😮
To na pewno badania prenatalne Ale nie test Pappa.
Gdybym wiedziała że są tak niedokładni to bym tego nie robiła bo na ta chwilę to nie wiem nic więcej.
Ale nie mogę też się zadreczac że jest coś nie tak bo tego też nie wiadomo. Pozostało czekać do następnych badań i wtedy będę się was dopytywac jak to wygląda w PL.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
Od 07.2019 - Novum
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Hmm jest jeszcze test potrójny z krwi, tam nie ma białka Pappa tylko bada się HCG, AFP i estriol. Tylko to badanie wykonuje się trochę później i jest podobno mniej wiarygodny niż test podwójny (Pappa), więc się od niego odchodzi.
Ciekawa jestem jaki to był test. A kiedy masz mieć wyniki?
Ponad dwa lata starań -
nick nieaktualnyChcę być mamą wrote:😮😮😮😮😮😮😮
To na pewno badania prenatalne Ale nie test Pappa.
Gdybym wiedziała że są tak niedokładni to bym tego nie robiła bo na ta chwilę to nie wiem nic więcej.
Ale nie mogę też się zadreczac że jest coś nie tak bo tego też nie wiadomo. Pozostało czekać do następnych badań i wtedy będę się was dopytywac jak to wygląda w PL. -
Tortie wrote:Hmm jest jeszcze test potrójny z krwi, tam nie ma białka Pappa tylko bada się HCG, AFP i estriol. Tylko to badanie wykonuje się trochę później i jest podobno mniej wiarygodny niż test podwójny (Pappa), więc się od niego odchodzi.
Ciekawa jestem jaki to był test. A kiedy masz mieć wyniki?
To badanie nazywa się nackentransparenzmessung czyli w tłumaczeniu mierzenie przyziernosci karkowej. A dodatkowo bada się krew na hormon Pappa i wolne beta hCG dlatego byłam pewna że to badanie to jest test Pappa. Ale jak widać Niemcy mają jak zawsze swoje podejście.
Nie ma sensu sprawdzać czy lekarz ma ten certyfikat bo Niemcy mają swoje certyfikaty i napewno by w Anglii nie robili kursów.
Także znów jestem zdziwiona Ale przy okazji podpytam się koleżanek które tutaj rodziły o te wszystkie badania.
Ten lekarz u którego miałam badanie to nie jest mój lekarz prowadzący- musiałam specjalnie do niego jechać na to badanie...
Czasem mam wrażenie że Niemcy sami sobie wszystko wymyślają żeby nie dorabiać innych krajów i w tym przypadku się zgadza.
Żałuję że nie zrobiłam NIFTY[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
Od 07.2019 - Novum
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Chcę być mamą wrote:To badanie nazywa się nackentransparenzmessung czyli w tłumaczeniu mierzenie przyziernosci karkowej. A dodatkowo bada się krew na hormon Pappa i wolne beta hCG dlatego byłam pewna że to badanie to jest test Pappa. Ale jak widać Niemcy mają jak zawsze swoje podejście.
Nie ma sensu sprawdzać czy lekarz ma ten certyfikat bo Niemcy mają swoje certyfikaty i napewno by w Anglii nie robili kursów.
Także znów jestem zdziwiona Ale przy okazji podpytam się koleżanek które tutaj rodziły o te wszystkie badania.
Ten lekarz u którego miałam badanie to nie jest mój lekarz prowadzący- musiałam specjalnie do niego jechać na to badanie...
Czasem mam wrażenie że Niemcy sami sobie wszystko wymyślają żeby nie dorabiać innych krajów i w tym przypadku się zgadza.
Żałuję że nie zrobiłam NIFTYChcę być mamą lubi tę wiadomość
-
Jak wyżej dziewczyny piszą wszystko się zgadza i tak wygląda badanie u mnie jeszcze oprócz ginekologa ze specjalizacją RMF patrzył na wyniki genetyk robił wywiad itd itp i mówił co i jak do tego jeszcze między 20-22 TC będę mieć echo serca płodu.Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Dzięki dziewczyny.
Poczekam aż będą wyniki tego badania. Jeśli będą jakieś podejrzenia albo nie wiadome to na pewno będę myśleć o dodatkowych badaniach.
I będę wam zadawać milion pytań żeby wszystko dokładnie wiedzieć na następny raz 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘mon!ta^, Mała panda lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
Od 07.2019 - Novum
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Tortie wrote:Mam pytanie, czy któraś z Was robiła może badanie Nifty albo podobne? Interesuje mnie głównie sytuacja w której nie było jakiś większych wskazań. U mnie wszystkie badania wychodzą ok, ale jakoś mnie to kusi.
Tortie lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj od rana mam brązowe plamienia i bóle brzucha 😒
Nie jest tego bardzo dużo, ale jednak jest i trochę sie niepokoje.
Jutro postaram się gdzieś dostać do lekarza chociaż tu gdzie jestem teraz u rodziców to może być trudne.
Przez cały dzień jem nospe , magnez z potasem, luteinę dopochwowo.
Myślałam ze plamienia mam już za sobą , a jednak nie 😔
W poprzedniej ciąży ustały mi około 13 tygodnia. Ehh jakoś pod górkę wszystkoSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina może jakiś szpital jest gdzieś niedaleko z ginekologia? Trzymam kciuki żeby to nie było coś poważnego...
Ja mam dzisiaj kolejna wizytę u diabetologa, błagam w cukrach sprawia że jestem już tym wszystkim załamana i coraz bardziej się boję o dzieckoKokaina lubi tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Ja dzisiaj od rana mam brązowe plamienia i bóle brzucha 😒
Nie jest tego bardzo dużo, ale jednak jest i trochę sie niepokoje.
Jutro postaram się gdzieś dostać do lekarza chociaż tu gdzie jestem teraz u rodziców to może być trudne.
Przez cały dzień jem nospe , magnez z potasem, luteinę dopochwowo.
Myślałam ze plamienia mam już za sobą , a jednak nie 😔
W poprzedniej ciąży ustały mi około 13 tygodnia. Ehh jakoś pod górkę wszystkoKokaina lubi tę wiadomość
-
Kokaina - leż i odpoczywaj najwięcej jak Ci się uda, czytałam na innym wątku że jak jest brązowe krwawienie to nie zwiastuje nic złego bo to "stara" rana jakaś prawdopodobnie, jak świeża to wiadomo że coś wystąpiło nagle spokój odpoczynek i konsultacja z lekarzem ale nie martw się na zapas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 09:36
Kokaina lubi tę wiadomość
-
Chcę być mamą wrote:To badanie nazywa się nackentransparenzmessung czyli w tłumaczeniu mierzenie przyziernosci karkowej. A dodatkowo bada się krew na hormon Pappa i wolne beta hCG dlatego byłam pewna że to badanie to jest test Pappa. Ale jak widać Niemcy mają jak zawsze swoje podejście.
Żałuję że nie zrobiłam NIFTY
Wejdź na stronę fmf i zobacz.
Są lekarze z całego świata.Chcę być mamą lubi tę wiadomość