X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend cisza a teraz za wami nie nadążam 😂

No wkoncu jakas księżniczka będzie gratuluję!

Ja się budzę co noc ok 3 teraz jeszcze muszę mierzyć cukier w nocy to już w ogóle ciężko mi zasnąć... Walczę z ustabilizowaniem diety i dobrymi cukrami..
    Wizytę mam u gina dopiero w połowie lipca i już się strasznie niecierpliwie!

Co do ruchów to moje bejbe też ostatnio milczy nawet próbowałam mu dokuczać ale cisza...

oar89n73y6mg0rut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja mam termin na 14 grudnia :) to moja pierwsza ciąża :) od 8 tc też miałam problem z plamieniami ale po 2x100g luteiny dziennie po tygodniu się skończyły... Od wczoraj lekarka kazała odstawić więc jestem przerazona że znów coś zacznie się dziać :( póki co jak na początek 17 tygodnia nie czuję żadnych ruchów a brzuszek urosl tylko troszkę...

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko jak tak intensywnie czuje ruchy , nawet mojemu starszakowi już rączkę przykładam do brzucha żeby poczuł 😂

W pierwszej ciąży zaczęłam wyczuwać ruchy około 18 tygodnia.

Odnośnie tych poduszek do spania to tez nie mam zdania, sama nie mam i nie wiek czy byłoby to wygodne... dziewczyny które maja- czy po ciąży wykorzystujecie jeszcze ta poduszkę ?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was. Czy któraś bierze magnez Magne B6? Jak miałam problem z plamieniem to lekarka mi zapisała na początek 3x po 1 tabl a docelowo 3x po 2 tabl. Zastanawiałam się czy jest inny dobry magnez gdzie nie trzeba brać takiej ilości tabletek?

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim - ja bardzo dobrze sypiam aż za dobrze :D w prawdzie zaników pamięci nie mam ale chyba przejęłam "niegramotność" po partnerze tzn. wszystko mi wylatuje z rąk, a to coś stłuczę a to wyleję.. na początku się denerwowałam ale już przywykłam :D.

Kocia - myślę żeby kupić ale na myśleniu chyba się skończy. :) bo ja to wcale brzucha nie mam.

Savana - współczuje Ci tych pomiarów, ja jedyne co ustawiałam sobie budzik w nocy to jak okres miałam żeby nie "przeciec" a to już było dla mnie wyzwanie.

Tysia34 - nie zamartwiaj się i postępuj zgodnie z zaleceniami lekarza :) jak by się coś działo masz do niej numer? Ja brałam magne b6 ale mój ginekolog zalecił mi chelamagb6. W miarę możliwości biorę 2x2.

Kokaina - z tymi ruchami to chyba razem jesteśmy, mój mały ostatnio tak się rozpychał to aż podskakiwałam że poprosiłam partnera zeby reke przylozyl to mówił jakby fale czuł pod reka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 10:57

Kokaina, Tysia34, Kinaa lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Globojadek - dokładnie, cudowne uczucie ❤️

Tysia34- ja biorę Magne b6, jakoś mam największe do niego zaufanie , bo to lek a nie suplement.
    Mi lekarz zalecił brać go 2-3 razy dziennie po 1 tabletce. Jak mam bóle brzucha to biorę go częściej.

Glonojadek, Tysia34, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta niezdarnoscia w ciąży ponoć chodzi o osłabienie mięśni. I dlatego wszystko leci z rak.

Ja normalnie śpię z poduszka między nogami, bo inaczej bola mnie mega biodra. Wiec poduszka jesy dla mnie zbawieniem. Ja jej po ciąży nie uzywalam, głównie dlatego ze zajmuje dużo miejsca. I po prostu wkładałam zwykła poduszke, ale z rogalem jest wygodniej. Moja znajoma ja używała pózniej jako poduszke do karmienia, ale ja wole o niebo kurę z la millou. Młody mi idealnie na niej leżał i było mi wygodnie. A teraz jeździ na niej jak na koniu 🤣

Glonojadek, Kokaina lubią tę wiadomość

• Savana Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim moja córka 2l tak się przyzwyczaila do kury ze nie pozwala teraz nikomu jej dotknąć🙈 na poacztku służyła do karmienia bardzo polecam... Teraz dla malucha muszę kupić kolejna bo tej na pewno nie odzyskam 😂

Glonojadek lubi tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana wrote:
    PatSim moja córka 2l tak się przyzwyczaila do kury ze nie pozwala teraz nikomu jej dotknąć🙈 na poacztku służyła do karmienia bardzo polecam... Teraz dla malucha muszę kupić kolejna bo tej na pewno nie odzyskam 😂
    My mamy dwie, bo pierwsza ukradł tata do spania 😂 bardzo ją lubię, początkowo nie wzięłam jej do szpitala, ale szybko mąż mi ją dowiózł i komfort karmienia niebo a ziemia. Ale my spędziliśmy w szpitalu 14 dni, może przez 2-3 wytrzymałabym bez 😂

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie poduszka do spania to musy have przedewzzytakim prawidłowa pozycja bioder przy spaniu na boku plus pod brzuszkiem też lekko wspomaga :) co do powłoczkę sama je sobie szyję już mam kilka bo ogólnie mój mąż też śpi z tą poduszka uwielbia ja.

Do kp ja miałam i teraz też będę mieć motherhood fasolkę (nie premium).

Magnes b6 tak jak Kokaina wspomniała to lek i brałam w poprzednich ciążach jak będę musiała brać teraz w to tylko to.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informację :) chyba jednak zostanę przy tym Magne B6.
    Glonojadek- owszem w razie czego mam kontakt do lekarki ale mam nadzieję że nie będę musiała z niego skorzystać. A kolejna wizyta 14 lipca :)

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam poduszkę ,,C'' i bardzo sobie chwalę, później można ją wykorzystać jako zabezpieczenie dookoła dziecka, do łóżeczka lub samemu dalej używać :D kurę też planuję kupić, kuzynka miała i bardzo sobie ją chwaliła :D

ckai9jcgzvp69p78.png
  • potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi poduszka uratowała życie i kręgosłup w poprzedniej ciąży. Ta duża ł, jest super. Polecam wszystkim :)

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy macie może jakas sprawdzona aptekę internetową poza gemini?

oar89n73y6mg0rut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Savana ja najczęściej korzystam z Gemini ale swego czasu długo zamawiałam z apteki melissa. Szybka realizacja i ceny też nawet dobre wg mnie :)

• Kocia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy macie jakieś sposoby na cellulit? Ja po dzisiejszej wizycie na plaży stwierdziłam że mój tyłek odbiega wyglądem od mojego wyobrażenia o nim 😂 nigdy nie miałam z tym problemu, choć ćwiczenia omijałam szerokim łukiem, teraz nie poćwiczę, ale czy np masaże pomagają czy to pic na wodę? W pierwszej ciąży brzuch było mi widać dopiero w 5 mies i obyło się bez ubran ciążowych(oprócz spodni) . Teraz wyglądam jak w 6..i ciało już nie jest takie jedrne 😲 🙄

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy macie może jakas sprawdzona aptekę internetową poza gemini?

Tak naprawdę to chyba wszystkie te apteki internetowe są ok. Ja przeglądam oferty i kupuję, gdzie w danym momencie jest taniej :) Kupowałam już w Gemini, DOZ, Melissa, Wapteka, Olmed i jeszcze parę innych. W DOZ można osobiście odebrać, więc oszczędza się na przesyłce. Jakieś kosmetyki czy suplementy można też znaleźć na allegro w dobrych cenach.

Tysia34 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    A czy macie jakieś sposoby na cellulit? Ja po dzisiejszej wizycie na plaży stwierdziłam że mój tyłek odbiega wyglądem od mojego wyobrażenia o nim 😂 nigdy nie miałam z tym problemu, choć ćwiczenia omijałam szerokim łukiem, teraz nie poćwiczę, ale czy np masaże pomagają czy to pic na wodę? W pierwszej ciąży brzuch było mi widać dopiero w 5 mies i obyło się bez ubran ciążowych(oprócz spodni) . Teraz wyglądam jak w 6..i ciało już nie jest takie jedrne 😲 🙄

Dziewczyny z mojej pracy polecały szczotkowania na sucho taka specjalna szczotka do masażu, tylko trzeba być bardzo skrupulatnym i naprawdę robić to codziennie. Pewnie najwiekszy efekt dałyby ćwiczenia. Ja z kolei cellulit mam chyba całe życie😂 czy ważyłam 55 kg przy wzroście 176 , czy teraz kiedy wazę 10 kg więcej. Taka uroda i chyba się troszkę już przyzwyczaiłam 😏

Kocia lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Kokaina pisze szczotka na sucho potem kąpiel peeling i na to balsam po kąpieli :) tylko trzeba robić regularnie najlepiej rano i wieczorem (może być tylko masaż szczotka i potem balsam nałożyć. Ale ogólnie nic nie zastąpi ćwiczeń ;) możesz też pić pokrzywę bo jak ma.sie cellulit to też organizm zatrzymuje wodę i też pojawia się ten nieszczęsny cellulit ;) a w ciąży dozwolone.
    Ja kupuję na Gemini i dobieram e placówce koło domu więc nie płacę za dostawę ;)

Kocia lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Tak naprawdę to chyba wszystkie te apteki internetowe są ok. Ja przeglądam oferty i kupuję, gdzie w danym momencie jest taniej :) Kupowałam już w Gemini, DOZ, Melissa, Wapteka, Olmed i jeszcze parę innych. W DOZ można osobiście odebrać, więc oszczędza się na przesyłce. Jakieś kosmetyki czy suplementy można też znaleźć na allegro w dobrych cenach.
    Ja od jakiegoś czasu sprawdzam plus minus ceny w google w różnych aptekach. Szczególnie jak Gemini robi jakieś promocje czy darmowe dostawy to najczęściej wtedy podnoszą ceny. Kiedyś kupowałam tylko tam, bo było tanio i duzy asortyment ale ostatnio tam się pozmieniało. Jak macie smarta to dużo rzeczy można tanio na allegro znaleźć i wysyłka tez odpada jak się ma smarta

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ