Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczynki,
Na szczęście udało mi się umówić do ginekologa dzisiaj na 14.00.
Od rana ból brzucha jest mniejszy, plamienie na ten moment skąpe, ale aż się boje tej wizyty 😞
jjs wrote:Kokaina zwiększ sobie dawkę tej luteiny. Jak ja teraz bierzesz ?
Teraz biorę 2 razy dziennie po 100 mg. Dopytam na pewno o to lekarza.
Dobrze ze czuje już dosyć dobrze ruchy dziecka, bo to mnie troche uspokaja, ze on się tam wierci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 11:25
Betti37 lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:Dzięki dziewczynki,
Od rana ból brzucha jest mniejszy, plamienie na ten moment skąpe, ale aż się boje tej wizyty 😞
Dobrze ze czuje już dosyć dobrze ruchy dziecka, bo to mnie troche uspokaja, ze on się tam wierci.
Ja wreszcie mam wyniki Nifty.
Zdrowy chłopak.
Co za ulga....
Jakbym nie zadzwoniła to nie wiem kiedy by były .
Klinika już miała od 27.06Glonojadek, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Ja dziś miałam wizytę i też wszystko dobrze, lepiej niż 3 tygodnie temu 🙂
Jedynie muszę brać urosept, pić dużo wody, jeśli lekkostrawne posiłki i brać duphalac, bo bóle brzucha mnie męczą prawdopodobnie przez zaparcia, albo piasek w nerkach, albo to i to. Ale lekarz wykluczył, że to są bóle związane z macicą.
No i w końcu wiemy, że będziemy mieć córeczkę ♥️
Trzeba trochę osłabić ten gang chłopaków, który się tutaj zrobił 😂jjs, Chcę być mamą, Kokaina, Glonojadek, Edyciak lubią tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Dzięki dziewczynki,
Dobrze ze czuje już dosyć dobrze ruchy dziecka, bo to mnie troche uspokaja, ze on się tam wierci.
Co do ruchów to ja mam tak ostatnio, że w 15 tygodniu czułam codziennie, a teraz praktycznie w ogóle, może gdzie raz dziennie coś smyrnie..., Lekarz kazał mi się tym w ogóle nie przejmować jak na razie, no ale kurczę... W pierwszej ciąży też tak miałam, że w 16 tygodniu poczułam kopniaki, a potem kilka dni cisza, a potem już codziennie, ale no nie wiem, może teraz to łożysko na przedniej ścianie rzeczywiście tak wycisza.. jak jest u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 15:48
-
nick nieaktualny
-
Super dziewczyny że wyniki w porządku.
Kokaina na pewno wszystko dobrze. Daj znać co lekarz powie.
Ja schodzę z proga. Co prawda lekarz kazał odstawić od razu ale wole po woli schodzić. Tez boje się plamień.
To tez moja pierwsza ciaza i nie czuje ruchów. Ale sama nie wiem czy to ruchy. Za to dopadło mnie zmęczenie i bez popołudniowej drzemki sie nie obejdzie.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
No ja czasem czuję delikatnie właśnie, ale wiadomo, dzidzia mała, miejsca dużo. Ja w pierwszej ciąży w 19 tygodniu już mam uwiecznione na nagraniu kopniaczki, więc mam nadzieję, że ten dzidziuś nie będzie leniuszkiem i za niedługo się ujawni
-
Hej dziewczynki ,
U mnie wszystko na szczęście dobrze. Te plamienia mogły pochodzić z szyjki macicy , lekarz nie znalazł innej przyczyny. Nic się nie odkleja, nie ma krwiaków itd.
Pytał czy nie mam infekcji pęcherza , zalecił zrobienie czystości.
Zalecił tez oszczędny tryb życia i zakaz dźwigania ( co dla mojego 4 latka już jest trudne do zrozumienia ).
My mamy potwierdzenie ze będzie drugi synek ☺️ Z dzidzia wszystko w najlepszym porządku.
Lekarz powiedział żeby utrzymać taka dawkę luteiny jaka jest , 2 razy po 100 i to wystarczy.
Na fotelu jak mnie badał już nie było plamien. Kamień z serca ❤️
Witam nowe dziewczyny ❤️❤️Glonojadek, jjs, Chcę być mamą lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Mikimałs wrote:Cześć, dziewczyny jaką poduszkę ciążową polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Kokaina super wieści!!!
Ja ruchy czuje tzn wcześniej bardziej bąbelki od 14 TC mniej więcejKokaina lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hej dziewczyny, melduję troszkę późno ale w piątek miałam wizyte, od prenatalnych czyli tygodnia maluszek urósł prawie o cm, kazał odstawić encorton także zostałam tylko na duphastonie i zapytałam o ruchy dziecka i powiedział, że to co czuję to na pewno jeszcze nie ruchy tlyko jelita i nie wiem co sądzić dalej bo tak się cieszyłam
Kokaina pytałaś o kurzajki ja niestety mam i to od paru lat .. niczym nie da się jej wyplemić, ostatnio mąż zbiera mi jaskółcze ziele i widzę poprawę może w końcu tym zwalcze i cieszę się, że twoje plamienia okazały się niegroźne :*
Co do prenatalnych miałam na nfz robione i dostałam od razu z usg takie same dokumnty jak mała panda , 19 w pt miałam badanie a we wtorek 23 dostałam na maila uzupelnienie o badanie krwi i podsumowanie były sprawdzane wszystkie narządy dzieciątka, tętnice, czy zastawki domykają się, czy jest dobry przepływ w żyłach, przezierność karkowa, kość nosowa, powieki, oczy, palce, łozysko - czy jest dopry przepływ i połączenie z dzieckiem, pępowine itp no dosłownie wszystko sprawdzał, pokazywał i tłumaczył
Gucha beznadziejny ten spzital, jak moga cię wypisac i nie przyjsc i nie poinformować co ustalili i co masz dalej robić ?! aż chciało by się ich wszystkich za jaja powiesić tacy lekarze...Kokaina, Glonojadek, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMikimałs wrote:Cześć, dziewczyny jaką poduszkę ciążową polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ja myślałam, ze czuje ruchy, ale to nie było to. Dziwna sprawa w pierwszej ciąży czułam bardzo szybko mimo łożyska z przodu i leniwego dziecka. A teraz na usg widać, ze dziecko bardzo aktywne, łożysko z tylu a ruchów nie czuć 🤷🏼♀️
Czy ktoś już tez cierpi na ciazowa bezsenność i zaniki pamięci? Chyba znowu mi się tragi dziecko nie śpiące w nocy, bo codziennie od 2 do 4 się rzucam. No i już wysłowić się nie potrafię, ostatnio chyba pózniej i jedno i drugie mnie dopadło. Ale z pozytywów, trochę odpuściły mdlosci, a już byłam pewna ze zostaną ze mną do końcaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 02:31