Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWg prawa pracy ciężarne są chronione nawet jeśli nie powiedziały w pracy, że są w ciąży. Ba! Same nie muszą jeszcze o tym wiedzieć. Nawet jak kobieta dostanie wypowiedzenie i w tym czasie zajdzie w ciążę pracodawca musi to wypowiedzenie cofnąć. Także nie musimy się martwić utratą pracy:)
Nie wiem jak wygląda sytuacja przy obniżaniu pensji... Jak to wygląda? Dają tymczasowy aneks do umowy o pracę? -
Ja już jestem na L4, gdy tylko potwierdziłam druga betę zadzwoniłam do gina i wystawił mi zwolnienie. Pracuje z ludźmi i boje się koronawirusa, z reszta dojeżdżam komunikacja miejska wiec to dodatkowe zagrożenie. O ciąży wie mój szef i ma zakaz mówienia ..nie był zadowolony, bo miesiac temu wróciłam po rodzicielskim.
O corke staralismy się 2,5 roku, a teraz udało się od razu. Aż się boje ze poszło za łatwoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 10:06
-
Umowa o pracę nadal taka sama bez zmian tylko musieliśmy podpisać że w okresie od 01.04.2020r do 30.06.2020 podstawa będzie pomniejszona o 25%. Ale na L4 to i tak liczona jest średnia z ostatnich 12 miesięcy.. a 10 kwietnia jeszcze będę miała normalną wypłatę.
-
olciaa wrote:Ja już jestem na L4, gdy tylko potwierdziłam druga betę zadzwoniłam do gina i wystawił mi zwolnienie. Pracuje z ludźmi i boje się koronawirusa, z reszta dojeżdżam komunikacja miejska wiec to dodatkowe zagrożenie. O ciąży wie mój szef i ma zakaz mówienia ..nie był zadowolony, bo miesiac temu wróciłam po rodzicielskim.
O corke staralismy się 2,5 roku, a teraz udało się od razu. Aż się boje ze poszło za łatwo
olciaa na pewno wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się
czyli mam szansę że tak wcześnie otrzymam L4?
u mnie wie kierowniczka.. no bo jakby mieli zwalniać kolejne osoby żeby wiedziała co i jak, ucieszyła się na moją nowinę -
Glonojadek wrote:olciaa na pewno wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się
czyli mam szansę że tak wcześnie otrzymam L4?
u mnie wie kierowniczka.. no bo jakby mieli zwalniać kolejne osoby żeby wiedziała co i jak, ucieszyła się na moją nowinę
-
Witam sie nieśmiało, dzis w 9 dpi zobaczyłam bladzioszka bardzo wyczekiwanego
olciaa, Chusy, Glonojadek, gilmoregirl, Zielona koniczyna, Kokaina, lily 333 lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Trochę puzno was zauważyłam ale gratuluję wszystkim i życzę spokojnych ciąż . Mój ksieciunio dokładnie rok temu zaczynał swoją trzecią dobę w drodze ku zewnętrznemu swiatu ,jest moim prezentem od zajączka wielkanocnego,który rozpakował się tuz przed Bożym Narodzeniem.
olciaa, Glonojadek, gilmoregirl, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
-
Mnie jakies doly lapia ostatnio przez to co sie dzieje
Pozamykali lasy, skazuja nas na spacerowanie po zatloczonych chodnikach
Szkoda mi mojego 4 latka, chociaz i tak radzi sobie lepiej niz ja.
Termin do pierwszeh wizyty mi sie tak mega dluzy, ze nie wytrzymam, ogolnie dol
Glonojadek wrote:Dostałam mnóstwo leków i kolejną wizytę umówiłam na 24.04. I badania muszę porobić. Mogę się teraz relaksować Oby wszystko było w porządku i za 3 tyg usłyszę serduszko!
Glonojadek , z ciekawosci jakie leki dostalas? Witaminy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 22:12
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
OmegaMed Optima Start 1x dziennie (bo nie skończyłam opakowania)
Wit. D 2000j. 1 x dziennie
Metafolian 400 Solgar 1 x dziennie
ChelaMagB6 2 x 1 dziennie
acard 75mg 1 x dziennie
na recepte:
letrox
duphaston
W razie potrzeby:
relanium albo nospe (ale nie wykupuje)Kokaina lubi tę wiadomość
-
Mi też się strasznie dłuży do pierwszej wizyty, tak mi strasznie szkoda że dopiero po świętach, bo chciałabym już w święta pochwalić się najbliższym, ale rozsądek mi podpowiada żeby zaczekać. Takie tam problemy pierwszego świata mam 😂
Glonojadek, Kokaina lubią tę wiadomość
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
nick nieaktualny
-
printy wrote:A ja pochwalę się na święta, mimo że wizytę mam po.Bo chyba nie dam rady się wytłumaczyć dlaczego nie piję wina
Poza tym to nasze pierwsze dziecko, więc ekscytacja jest duża, a ja mam wrażenie, że i tak każdy patrzy na mój brzuch i cos podejrzewa
My się przyznajemy dopiero w maju i to chyba w polowie jak minie bezpieczny 12 tydzien. W pracy musze z pewnych wzgledow powiedzieć wczesniej.
No chyba ze nie wytrzymam 😎
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚