X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiszon11 wrote:
    To byl pierwszy mocz.
    Luteine odstawiłam w poniedziałek. Narazie nie mam okresu.
    Zobaczę co bedzie
    Ponad dwa lata starań i takie rozczarowanie...
    Myśle ze owu Ci się przesunęła i dlatego bladzioch na teście w dniu spodziewanego okresu. Z pierwszego moczu gdyby to bylbiochem to byłby bladzioch tego 29dc, a następnego test negatywny...jeśli test ciemniał to Ewidentnie beta rosła.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Patiszon11 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadziłam wykres cyklu wg niego owulacja niby wypadła w 16dc. Wszystko przyjełabym do wiadomości tylko ten ten blady test w 30 dc i potem ciemniejszy w 35dc mnie zastanawia(test tej samej firmy) bo czulszy w 29dc wyszedł ciemnej niż ten w 30dc

• olciaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiszon11 wrote:
    Prowadziłam wykres cyklu wg niego owulacja niby wypadła w 16dc. Wszystko przyjełabym do wiadomości tylko ten ten blady test w 30 dc i potem ciemniejszy w 35dc mnie zastanawia(test tej samej firmy) bo czulszy w 29dc wyszedł ciemnej niż ten w 30dc
    To pozostaje czekać. Ja bym porównała ten pierwszy z pierwszego moczu w kolejnym dniu ale tez z pierwszego moczu. I oczywiście takich samych firm.

Ja robiłam dwa testy o czułości 10 (tego samego dnia, ta sama próbka moczu). Na teście Nord wyszła bardzo wyraźna krecha taka jak kontrolna, a na Pink o wiele jaśniejsza niż kontrolna.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Patiszon11 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim pierwszym poście właśnie wstawiłam zdjęcie jednakowych testów w pierwszego moczu w 30dc i 35dc
    Ale tak jak mówisz trzeba czekać.
    Nawet nie o to chodzi ze robię sobie nadzieję tylko boją się C.pozamacicznej...

• s1985 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyła bete 12 dpo 6.04 42,36 dziś 14dpo 8.04 87,59 wiec chyba ok 15 mam lekarza zeby uzupełnić leki

olciaa, gilmoregirl, Kitaja lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Powtórzyła bete 12 dpo 6.04 42,36 dziś 14dpo 8.04 87,59 wiec chyba ok 15 mam lekarza zeby uzupełnić leki
    Bardzo ładny przyrost :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak nie wytrzymałam i przesunęłam lekarza już na jutro. Nie liczę na serduszko, bo to dopiero jakoś 5t4d-6t0d będzie, ale chcę się chociaż upewnić, że na tym etapie wszystko jest ok.

Nie wiem jak liczyć ile to dni kompletnie, wg OM, daty zapłodnienia i długości cyklu kalendarze pokazują mi różne wyniki. Zobaczymy jutro 🤭🤔

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Ja jednak nie wytrzymałam i przesunęłam lekarza już na jutro. Nie liczę na serduszko, bo to dopiero jakoś 5t4d-6t0d będzie, ale chcę się chociaż upewnić, że na tym etapie wszystko jest ok.

Nie wiem jak liczyć ile to dni kompletnie, wg OM, daty zapłodnienia i długości cyklu kalendarze pokazują mi różne wyniki. Zobaczymy jutro 🤭🤔
    U mnie według owulacji 6t4d, za to według wymiarów dzidzi i OM 6t6d i data porodu zmieniła się na 26 listopad i mam się jej trzymać. Wiec myśle, ze jutro się wszystko wyjaśni i nie będziesz mieć wątpliwości. Już trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :😘😘

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:

Mniee tez korci zeby przesunac wizyte☺️
    Dzisiaj mialam wizyte bez usg, lekarz mowi ze przy takiej becie to albo starsza ciaza albo blizniaki 😂😂

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytę mam dopiero po świętach!!

Cześć wam :)
    Mam nadzieję że zostanę tu na dłużej, 35 dzień cyklu I byle do 'po świętach!'
    To moja druga ciąża po stracie pierwszej, w 16tyg. Długo wyczekiwana :)
    Kciuki mile widziane :) jestem w stanie wytrzymać bez wcześniejszej wizyty, całkiem nieźle się czuje, czasami lekko pobolewa brzuch i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 22:38

Kokaina, gilmoregirl, Kitaja, Glonojadek lubią tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Coccinelle bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. 16 tydzień to już drugi trymestr :( nie wyobrażam nawet sobie co czułaś :(

Coccinelle lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocinelle witamy ♥️
    Spokojnej i nudnej ciazy, będzie dobrze😊

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Patiszon11 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu ja.... I bądź tu mądry
    U góry test z poniedziałku - 35dc
    Na dole sprzed chwili
    Przecież przy biochemicznej powinien slabnac A nie aż tak ciemniec...
    https://m.fotosik.pl/zdjecie/8730571d5a677b53

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiszon11 wrote:
    Na dole sprzed chwili

Może rzeczywiście ci się owulacja przesunęła, ja też miałam owulację ok. 16dc - 29dc kreska była już wyraźna, żaden bladzioch.

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiszon11 wrote:
    Na dole sprzed chwili
    Odczekaj chwile i idz ponownie do lekarza. Kreska ciemnieje wiec to nie biochem :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocinella po burzy wychodzi słońce, ponad 5lat temu przechodziłam przez to samo, w utrata ciąży w 2 trymestrze, ból strach i depresja, a potem kolejna ciąża i znowu strach nie było łatwo psychicznie, ale wszystko potoczyło się dobrze i dziś moje słoneczko ma już ponad 4 latka, także kochana teraz napewno się uda.

Patiszon11 a może lekarz się pomylił, ja bym odczekała tydzień i umówiła się ponownie na wizytę

Coccinelle, Kokaina lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiszon,
    Koniecznie zapisz sie do innego lekarza i sprawdz co sie dzieje, bo to rzeczywiscie podejrzane.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccinelle wrote:
    A ja wizytę mam dopiero po świętach!!

Cześć wam :)
    Mam nadzieję że zostanę tu na dłużej, 35 dzień cyklu I byle do 'po świętach!'
    To moja druga ciąża po stracie pierwszej, w 16tyg. Długo wyczekiwana :)
    Kciuki mile widziane :) jestem w stanie wytrzymać bez wcześniejszej wizyty, całkiem nieźle się czuje, czasami lekko pobolewa brzuch i tyle.

Co tam kciuki, przesyłam mnóstwo dobrej energii i wiary że to co Cię teraz spotkało to słońce po burzy ;*

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Patiszon11 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do mojej gin. Twierdzi że to normalne bo w śluzówce rozwinęła się Kosmówka stąd pozytywne testy.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiszon11 wrote:
    Zadzwoniłam do mojej gin. Twierdzi że to normalne bo w śluzówce rozwinęła się Kosmówka stąd pozytywne testy.

Jestem zmieszana trochę że doktor tak wcześnie jest w stanie poinformować Cię o Twoim stanie zdrowia.. przecież na tym etapie jeszcze może zdarzyć się wszystko. Wydaje mi się że kolejne wizyty rozstrzygną co się tam na prawdę dzieje. Kciuki :) i głowa do góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 15:34

Patiszon11 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ