Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga28 wrote:Przy cc mogą przeciąć pęcherz a po porodzie naturalnym już zawsze możesz mieć nietrzymanie moczu... Jasne że można rodzic nawet 24h ale ja uważam, że jest to po prostu nie ludzkie aby kobiety w XXIw tak cierpiały Ale temat rzeka i każda będzie miała swoje odmienne zdanie 😊
Nie chce oczywiście się kłócić bo jelsli kobieta boi się porodu SN jakichkolwiek względów to nikt, ani nic jej nie przekona. Na szczęście żyjemy w takim a nie innym kraju ze można zażyczyć CC.
I nie chce tu podkreślić, ze nie ma znaczenia w jaki sposób urodziło się dziecko.Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
-
Heja
CC czy sn zależne od organizmu.
Pierwsze prenatalne tak ważne są dla mnie 1 i 2 ciąża były teraz tak samo będzie iprzy połówkowym i w 3 trymestrze . Pappe oraz wolna betę HCG też będę robić.
Oczywiście o ile ciąża nadal będzie. Bo ciąża jest przechył ciałko żółte też oraz serduszko, ale ciąża mniejsza o około 3tyg od ostatniej miesiączki. Mam plamienia w tamten wtorek były ciemne (ale to też mogło być po stosunku) ustały w poniedziałek ostatni skrzep. I dzisiaj ponownie ale nie ma już tak dużo jak wtedy we wtorek. Jestem na luteinie. Brzuch mnie nie boli. Ogólnie piersi mnie bolą, czasem coś tam pociągnie lub zakuje czy to w lewym czy w prawym jajniku. Do tego narazie brak mdłości chodź jem mało niż przed ciążą połowę porcji niż zawsze. Aktualnie 3 ciąża do tego nieplanowana i najgorzej narazie przechodzę.
A toxo nie przechodziłam i w 27 TC będę powtarzać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 15:55
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Opłacenie prywatnej położnej to super sprawa, niestety w szpitalu w którym będę rodzic na dzień dzisiejszy nie ma takiej możliwości
Ja rodziłam bez znieczulenia, chociaż od wejścia do szpitala wszystkim mówiłam ze chce znieczulenie. Pech chciał, ze zaczęła się akcja w nocy. Tak naprawdę dopiero poranna zmiana się mną zainteresowała. Przez cały czas mi mówiono, ze jeszcze za wcześnie na znieczulenie. W końcu przyszedł mój doktor ( który był przekonany ze już dawno urodziłam i był w szoku ze nadal się mecze)...gdy się pojawił to nagle znieczulenie mogli podać...ale nie zdążyli bo zaczęły się skończę parte i za chwile urodziłam.
-
olciaa wrote:Oj to mój fizjoterapeuta uroginekologiczny miałby z Tobą do pogadania bo według niego i pewnie większości fizjo Ci powie , ze CC nie uchroni przed nietrzymaniem na starość moczu czy obniżenie narządu rodnego.
Nie chce oczywiście się kłócić bo jelsli kobieta boi się porodu SN jakichkolwiek względów to nikt, ani nic jej nie przekona. Na szczęście żyjemy w takim a nie innym kraju ze można zażyczyć CC.
I nie chce tu podkreślić, ze nie ma znaczenia w jaki sposób urodziło się dziecko.
Tylko moje siostry są po poproszę SN rok/dwa lata temu i je ten problem już dotyczy. Nie mówię o starości
-
calathea wrote:No tak.
Nie mam jeszcze wybranego lekarza. Chcialabym chodzić na medicover, bo mam tam abonament, ale ciężko tam z dobrymi ginekologami.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla wrote:Ja mam abonament w luxmed i też sie umawiam tam. Ale oprócz tego chodze prywatnie, bo nie mam zaufania do luxmedowskich lekarzy.
-
olciaa wrote:w ranach Luxmedu robię badania, do mojego gina mam zaufanie i się go trzymam. Szkoda tylko, ze dość sporo sobie liczy za wizytę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 18:22
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla wrote:Ja mam abonament w luxmed i też sie umawiam tam. Ale oprócz tego chodze prywatnie, bo nie mam zaufania do luxmedowskich lekarzy.
-
calathea wrote:Ja miałam z Łabiakiem traumatyczne przeżycie na SORze ginekologicznym w Koperniku. Jak potem czytałam komentarze, jakim jest świetnym lekarzem, to byłam w szoku. Roniłam moją pierwszą ciążę - biochemiczna, a on twierdził, że całą tę ciążę sobie wymyśliłam i odpisywał sobie na prywatne maile, widziałam ekran jego komputera...
Dziś byłam na wizycie, kropek urósł do 15,9mm i wszystko rozwija się tak jak trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 19:17
olciaa, Kitaja lubią tę wiadomość
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
hej dziewczyny, Tvisha jeśli nadal nas czytasz, bardzo ci współczuje.. Nie poddawaj się nastepnym razem uda się ;*. Dolores daj znać jutro co i jak, trzymam mocno kciuki :*. Na temat porodu nie wypowiem się ponieważ do tego etapu nigdy nie doszłam jeszcze, ale na razie o tym nie myślę, będę zastanawiać się ok 8 miesiąca. Mój gin pracuje w Wojewódzkim w Bielsku-Białej więc wybór jest prosty, tym bardziej, że zna mnie już dosłownie na wylot. A tak z innej beczki ostatnio coś pisałam że ni mam mdłości więc odwołuje bo znów się zaczeły Dziewczęta powiedzcie mi czy was tez co jakis czas bolą brzuchy ? bo chyba zwariuje do 15 w obawie że znów się nie uda ....
-
nick nieaktualnyKinaa wrote:hej dziewczyny, Tvisha jeśli nadal nas czytasz, bardzo ci współczuje.. Nie poddawaj się nastepnym razem uda się ;*. Dolores daj znać jutro co i jak, trzymam mocno kciuki :*. Na temat porodu nie wypowiem się ponieważ do tego etapu nigdy nie doszłam jeszcze, ale na razie o tym nie myślę, będę zastanawiać się ok 8 miesiąca. Mój gin pracuje w Wojewódzkim w Bielsku-Białej więc wybór jest prosty, tym bardziej, że zna mnie już dosłownie na wylot. A tak z innej beczki ostatnio coś pisałam że ni mam mdłości więc odwołuje bo znów się zaczeły Dziewczęta powiedzcie mi czy was tez co jakis czas bolą brzuchy ? bo chyba zwariuje do 15 w obawie że znów się nie uda ....
Na samym początku cały czas coś mnie rwało, jajniki bolały na zmianę, brzuch jak nie mój. Za każdym razem jak zabolał, musiałam się położyć. Nie brałam no-spy bo tez nie był to mocny ból ale wolałam odpocząć. Teraz wiadomo że coś zaboli bo wszystko się zmienia w środku ale nie tak jak na samym początku. Ja mam takie odczucie
Też macie tak że już wam brzuch się zaokrąglił ? Czy to za wcześnie? Tłumacze to sobie tym że jestem chuda i wszystko szybciej widać. zastanawiam się czy to już w 9tyg możliwe:)
Kinaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKinaa wrote:hej dziewczyny, Tvisha jeśli nadal nas czytasz, bardzo ci współczuje.. Nie poddawaj się nastepnym razem uda się ;*. Dolores daj znać jutro co i jak, trzymam mocno kciuki :*. Na temat porodu nie wypowiem się ponieważ do tego etapu nigdy nie doszłam jeszcze, ale na razie o tym nie myślę, będę zastanawiać się ok 8 miesiąca. Mój gin pracuje w Wojewódzkim w Bielsku-Białej więc wybór jest prosty, tym bardziej, że zna mnie już dosłownie na wylot. A tak z innej beczki ostatnio coś pisałam że ni mam mdłości więc odwołuje bo znów się zaczeły Dziewczęta powiedzcie mi czy was tez co jakis czas bolą brzuchy ? bo chyba zwariuje do 15 w obawie że znów się nie uda ....
-
Kropkaa87 Dziękuje Ci bardzo :* uspokoiłaś mnie :* co do brzuszka w ciąży 2 lata temu z racji, że byłam baardzo chuda widac było praktycznie od razu brzuszek zaokąglony Teraz tego nie mogę powiedzieć, bo został mi lekki po poprzedniej operacji i nie zdążyłam zrzucić aczkolwiek o dziwo trochę schudłam
Kropkaa87 lubi tę wiadomość
-
Dolores wrote:Dziękuję źe pamiętasz Oczywiście jutro dam znać. Wizytę mam na 11. Co prawda od kilku dni boli mnie prawy jajnik i spojenie łonowe aź do krzyźa a dziś coś mnie ścisnęło wokół klatki Taki ból wkoło ale moze to z nerw. Jak chodze to mniej boli.