Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dolores wrote:Dziewczyny. Mam pytanie odnosnie badan. CJak wygląda badanie na glukoze na początku ciąźy? Czy trzeba zakupic i pic czy to tylko z krwi sprawdzają?
Badanie z obciążeniem (=picie) to dopiero po 20. tygodniu, chyba że masz wskazania, żeby wcześniej.
Betti37 lubi tę wiadomość
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
Dolores wrote:Dziewczyny. Mam pytanie odnosnie badan. CJak wygląda badanie na glukoze na początku ciąźy? Czy trzeba zakupic i pic czy to tylko z krwi sprawdzają?
Ja glukozę dostałam w klinice gdzie prowadzę ciążę i mają tam laboratorium. Nie musiałam sama kupować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 16:47
-
nick nieaktualnyNa początku robisz zwykła glukozę czyli jak robisz zwykle badanie krwi to parametr badasz sobie. Ja dzisiaj po konsultacji podstawowa glukozę mam za wysoka i muszę dostać od lekarza skierowanie bo nawet robiąc prywatnie nie zrobili by mi badania bo jestem w ciąży i oni musza mieć od lekarza info ze jest potrzebne badanie teraz.
-
nick nieaktualnygilmoregirl wrote:Badanie z obciążeniem (=picie) to dopiero po 20. tygodniu, chyba że masz wskazania, żeby wcześniej.
-
Dolores wrote:Czyli teraz tylko z krwi? Gapa jestem bo powinnam ze wszystkimi badaniami zrobic w miniony poniedzialek a ja zost w domu. No nic podjade jutro i zrobie
Tak, teraz tylko z krwi.
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
nick nieaktualnyJa właśnie wczoraj dostałam skierowanie na badania. W przyszłym tygodniu mam zrobić, a wizytę kolejną mam na 3 czerwca. Miałam tez wczoraj założona kartę ciąży, ale pani ginekolog sama musiałam sie dopytać na kiedy jest ewentualny termin... 30 grudnia 😄 więc może doczekam do stycznia.
Troche się zastanawiam czy nie zmienić lub nie iść kontrolnie na wizytę do innego gin. Chcialam prowadzic ciążę u innego ale niestety nie mogłam się z nim skontaktować. Pani doktor jest miła i na moje pytania odpowiada ale chyba to sam lekarz powinien się dopytywac co i jak. U Was wizyta tez trwa 15min? Co o tym myślicie? -
gucha wrote:Ja właśnie wczoraj dostałam skierowanie na badania. W przyszłym tygodniu mam zrobić, a wizytę kolejną mam na 3 czerwca. Miałam tez wczoraj założona kartę ciąży, ale pani ginekolog sama musiałam sie dopytać na kiedy jest ewentualny termin... 30 grudnia 😄 więc może doczekam do stycznia.
Troche się zastanawiam czy nie zmienić lub nie iść kontrolnie na wizytę do innego gin. Chcialam prowadzic ciążę u innego ale niestety nie mogłam się z nim skontaktować. Pani doktor jest miła i na moje pytania odpowiada ale chyba to sam lekarz powinien się dopytywac co i jak. U Was wizyta tez trwa 15min? Co o tym myślicie?gucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygucha wrote:Ja właśnie wczoraj dostałam skierowanie na badania. W przyszłym tygodniu mam zrobić, a wizytę kolejną mam na 3 czerwca. Miałam tez wczoraj założona kartę ciąży, ale pani ginekolog sama musiałam sie dopytać na kiedy jest ewentualny termin... 30 grudnia 😄 więc może doczekam do stycznia.
Troche się zastanawiam czy nie zmienić lub nie iść kontrolnie na wizytę do innego gin. Chcialam prowadzic ciążę u innego ale niestety nie mogłam się z nim skontaktować. Pani doktor jest miła i na moje pytania odpowiada ale chyba to sam lekarz powinien się dopytywac co i jak. U Was wizyta tez trwa 15min? Co o tym myślicie?
Moja pierwsza wizyta trwała 30 min jak nie więcej. -
nick nieaktualnyA nie sadzicie ze tarczyca 2,4 (to jest wynik prawie przed miesiacem) nie jest za wysoki jak dla ciężarnej? Zastanawiam się bo moze uda sie dostać do innego lekarza, bo do tej gin nie mam 100% zaufania. Opinie ma przeróżne, a jeszcze jak to pierwsza ciąża to chciałabym żeby ktos fachowy mnie prowadził. Tylko jak wtedy jej powiedzieć że nie bede wiecej do niej chodzic?
-
gucha wrote:A nie sadzicie ze tarczyca 2,4 (to jest wynik prawie przed miesiacem) nie jest za wysoki jak dla ciężarnej? Zastanawiam się bo moze uda sie dostać do innego lekarza, bo do tej gin nie mam 100% zaufania. Opinie ma przeróżne, a jeszcze jak to pierwsza ciąża to chciałabym żeby ktos fachowy mnie prowadził. Tylko jak wtedy jej powiedzieć że nie bede wiecej do niej chodzic?
Ja miałam 4,9 zbiliśmy do 2,4 i zwiększamy dawke i dalej zbijamyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 21:16
-
A więc wszystko ok jak na teraz,mały człowiek ma 2,32cm widzialam rączki i nóżki i jak się rusza...widok hak dla mnie zawsze zjawiskowy 🥰karta ciąży dopiero na następnej wizycie jak przyjdę z wynikami. Prenatalne mam 26 maja 😁Według usg 9+0 więc o 4 dni młodsza niż z apki.
olciaa, Glonojadek, Kitaja, Kropkaa87, Kokaina, Kinaa lubią tę wiadomość
-
Mamadzieci wrote:A więc wszystko ok jak na teraz,mały człowiek ma 2,32cm widzialam rączki i nóżki i jak się rusza...widok hak dla mnie zawsze zjawiskowy 🥰karta ciąży dopiero na następnej wizycie jak przyjdę z wynikami. Prenatalne mam 26 maja 😁Według usg 9+0 więc o 4 dni młodsza niż z apki.
Też już chcę rączki i nóżki widzieć ! ☺️☺️ Ale jeszcze 2 tygodnie trzeba poczekać 😌
Masz zdjęcie? -
nick nieaktualny
-
gucha wrote:A nie sadzicie ze tarczyca 2,4 (to jest wynik prawie przed miesiacem) nie jest za wysoki jak dla ciężarnej? Zastanawiam się bo moze uda sie dostać do innego lekarza, bo do tej gin nie mam 100% zaufania. Opinie ma przeróżne, a jeszcze jak to pierwsza ciąża to chciałabym żeby ktos fachowy mnie prowadził. Tylko jak wtedy jej powiedzieć że nie bede wiecej do niej chodzic?
Ja jak robiłam badania na początku pierwszej ciąży, to miałam 2,7. I nic z tym nie robiliśmy.
-
nick nieaktualny