Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKitaja wrote:Kropkaa87 gratuluję udanej wizyty, ale fajnie ja mam za tydzień i już doczekać się nie mogę.
Moje libido jest zerowe przez mdłości i ogólnie, mąż to widzi i nawet nie próbuję póki co. Ale jak już wszysto będzie dobrze i nie będzie żadnych przeciwskazań to czemu nie.
To była niespodziewana wizyta i nie wiem czy dobrze bo się wystraszyłam. Dzwoniłam jeszcze do mojego lekarza zeby upewnić się czy z tętnem dziecka jest wszytko ok jak jest takie niskie a tydzień wcześniej U innego lekarza jak mnie badał miałam 169. Czytałam ze tętno spada po jakimś czasie ale nic nigdzie nie jest napisane i znowu stres. Mam brać dupka i powiedziała ze zobaczymy co będzie za dwa tygodnie. -
Savana wrote:Witajcie, czy to możliwe żeby od witamin przeszły mi mdłości?
Od 3dni biorę omegamed... I tak jakby lepiej się czuje niby nadal jestem taka na granicy ale to i tak już zdecydowana poprawa... Uff -
Aaggaa12 wrote:U mnie też na tym etapie poprawa z objawami.
Zazdroszczę 😜 u mnie może leciutko mniejsze mdłości, ale na pewne zapachy robi mi się tak niedobrze, ze hej... umyłam wczoraj głowę i nałożyłam odżywkę taka, jak zawsze - nie mogę wytrzymać sama ze sobą i z tym zapachem 🥴 -
U mnie od dwóch dni lepiej, nawet trochę to martwiące bo dopiero 8 tc (według USG). W poprzednich ciążach w tym czasie wisiałam nad muszlą klozetową 🤮🤢...
Ale... Użyłam dziś mojego detektora tętna płodu, oczywiście nie licząc na jakiś sukces...i znalazłam serduszko♥️!!! Aż się wzruszyłam 😌🥰 biło tak szybciutko ♥️♥️ ahhh najpiękniejszy dźwięk na świecie 🥰Jagodzianka19, Glonojadek, gilmoregirl, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Aaggaa12 wrote:To dokładne jak u mnie 😊 też objawy mam słabsze, od wczoraj. Tylko u mnie wg. cyklu 7,6 TC a z USG 8,3 🙄
-
nick nieaktualnyMała panda wrote:U mnie od dwóch dni lepiej, nawet trochę to martwiące bo dopiero 8 tc (według USG). W poprzednich ciążach w tym czasie wisiałam nad muszlą klozetową 🤮🤢...
Ale... Użyłam dziś mojego detektora tętna płodu, oczywiście nie licząc na jakiś sukces...i znalazłam serduszko♥️!!! Aż się wzruszyłam 😌🥰 biło tak szybciutko ♥️♥️ ahhh najpiękniejszy dźwięk na świecie 🥰 -
Dolores wrote:Ale wczesnie ci sie udalo Po 8 tyg? A jak masz detektor ze taki czuły? Ja natomiast od dwoch dni leze plaxkiem i zajadam czosnek bo cisnienie mi skacze i mam wysokie. Ale bylo to do przewidzenia, w poprzedniej ciazy od 8 tyv juz łykałam Dopegyt. Mam nadzieję źe wreszcie w poniedziałek będę miała lekarza prowadzącego.
Detektory z czułością raczej są wszystkie takie same, bo muszą spełniać określone normy. Różnic się mogą głowicą, czy jakością głośnika, czy przetwarzania dźwięku. Ale czułość muszą mieć taką samą (o ile się kupuje detektor który jest certyfikowany). Ja używam Angel Sounds. W poprzedniej ciąży kupiłam w 10+1 i dokładnie tego samego dnia znalazłam tętno od razu, ale miałam po prostu szczęście, bo potem już nie było tak łatwo, kilka dni szukałam. Czasem nawet w 12-13 tygodniu nie umiałam znaleźć.
Teraz spróbowałam w 8tc, bo widziałam na YouTube, że znajdują, i też kilka dni próbowałam i dopiero wczoraj czyli 8+3 (według USG) znalazłam. Jak już znalazłam to jest dużo łatwiej, bo wiesz w którym miejscu szukać. I tym sposobem dziś znalazłam tętno w 15 sekund 💚
Staram się słuchać dosłownie 3-5 sekund tylko, bo niby instytucje różne podają, że jest to całkowicie bezpieczne, ale jestem przezorna. Jak minie 12 tydzień to sobie będę słuchać dłużej. Tak jak w poprzedniej ciąży
Nie wiem, mnie po prostu to uspokaja, od razu lepszy dzień mam jak wiem, że serduszko bije. Szczególnie teraz, gdy mdłości gdzieś sobie uciekły 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 09:10
Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak u Was z objawami w 9 TC ? U mnie ustępują i wariuje. Wizyta dopiero w piątek. Jestem po dwóch stratach obie w 6 TC. Tym razem mam zastrzyki z heparyny, acard luteinę i duohaston+ witaminy i jak widać działa bo nigdy tak daleko z ciążą nie dobrnęłam 😊 mimo to stres jest okropny
-
Mnie ten detektor by tylko stresował 😂 Nie lubię się nakręcać, więc przy pierwszym dziecku nie miałam ani detektora, ani monitora oddechu. Oczywiście każdy robi jak uważa
Aaggaa12 ja od początku ciąży nie mam żadnych objawów, jestem w 11tc.Betti37 lubi tę wiadomość
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
gilmoregirl wrote:Mnie ten detektor by tylko stresował 😂 Nie lubię się nakręcać, więc przy pierwszym dziecku nie miałam ani detektora, ani monitora oddechu. Oczywiście każdy robi jak uważa
Aaggaa12 ja od początku ciąży nie mam żadnych objawów, jestem w 11tc.
No w sumie na początku tak jest, szczególnie jak używasz pierwszy raz. Ja już z doświadczenia wiem czego szukać, jak, jakie dźwięki są ważne, no i przede wszystkim nie stresuję się jeśli nie znajdę serduszka, bo wiem jak często w tamtej ciąży nie znajdywałam, a wszystko było dobrze
Lekarze nie zalecają używania tego, właśnie ze względu na to, że można się niepotrzebnie zestresować. A są też przypadki, że np, w późniejszej ciąży kobiety nie czuły ruchów, ale słyszały bicie serca, i się tym uspokajały, a okazywało się, że z dzieckiem jest źle. Trzeba to naprawdę z głową używać.
Ja, gdy poczuję już ruchy na pewno to odłożę, bo ruchy w ciąży są najważniejsze.