X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, nie ma plamień, spinania brzucha czy innych niepokojących objawów, to można uprawiać seks.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Kropkaa87 gratuluję udanej wizyty, ale fajnie ja mam za tydzień i już doczekać się nie mogę.

Moje libido jest zerowe przez mdłości i ogólnie, mąż to widzi i nawet nie próbuję póki co. Ale jak już wszysto będzie dobrze i nie będzie żadnych przeciwskazań to czemu nie.

To była niespodziewana wizyta i nie wiem czy dobrze bo się wystraszyłam. Dzwoniłam jeszcze do mojego lekarza zeby upewnić się czy z tętnem dziecka jest wszytko ok jak jest takie niskie a tydzień wcześniej U innego lekarza jak mnie badał miałam 169. Czytałam ze tętno spada po jakimś czasie ale nic nigdzie nie jest napisane :/ i znowu stres. Mam brać dupka i powiedziała ze zobaczymy co będzie za dwa tygodnie.

• Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 8.2 TC. Mam pytanie czy któraś z Was miała już bóle krzyżowe? Męczą mnie od kilku dni. Jakby korzonki.... brzuch przy tym nie boli, innych objawów też brak.

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Właśnie miałam Was o to zapytać 😊 uprawiacie seks w ciąży?
    Tak 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt i pięknych zdjęć USG ♥️ co do seksu ja niestety od początku mam zabronione z powodu wcześniejszych poronień ale podobno jak jest wszystko w porządku to można ;)

Kropkaa87 lubi tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czy to możliwe żeby od witamin przeszły mi mdłości?
    Od 3dni biorę omegamed... I tak jakby lepiej się czuje niby nadal jestem taka na granicy ale to i tak już zdecydowana poprawa... Uff

oar89n73y6mg0rut.png
  • Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana wrote:
    Witajcie, czy to możliwe żeby od witamin przeszły mi mdłości?
    Od 3dni biorę omegamed... I tak jakby lepiej się czuje niby nadal jestem taka na granicy ale to i tak już zdecydowana poprawa... Uff
    U mnie też na tym etapie poprawa z objawami.

• Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa12 wrote:
    U mnie też na tym etapie poprawa z objawami.

Zazdroszczę 😜 u mnie może leciutko mniejsze mdłości, ale na pewne zapachy robi mi się tak niedobrze, ze hej... umyłam wczoraj głowę i nałożyłam odżywkę taka, jak zawsze - nie mogę wytrzymać sama ze sobą i z tym zapachem 🥴

1b7pp2.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od dwóch dni lepiej, nawet trochę to martwiące bo dopiero 8 tc (według USG). W poprzednich ciążach w tym czasie wisiałam nad muszlą klozetową 🤮🤢...

Ale... Użyłam dziś mojego detektora tętna płodu, oczywiście nie licząc na jakiś sukces...i znalazłam serduszko♥️!!! Aż się wzruszyłam 😌🥰 biło tak szybciutko ♥️♥️ ahhh najpiękniejszy dźwięk na świecie 🥰

Jagodzianka19, Glonojadek, gilmoregirl, Kokaina lubią tę wiadomość

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt wczorajszych.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też poprawa, mniejsze mdłości i piersi już nie bolą. Aż się obawiam czy wszystko jest dobrze, czasami zaczynam panikować. A wizyta dopiero w czwartek...

• Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka wrote:
    U mnie też poprawa, mniejsze mdłości i piersi już nie bolą. Aż się obawiam czy wszystko jest dobrze, czasami zaczynam panikować. A wizyta dopiero w czwartek...
    A który to tydzień?

• Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa12 wrote:
    A który to tydzień?
    Z cyklu 9 tc, a z USG 8,3 tc.

• Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dokładne jak u mnie 😊 też objawy mam słabsze, od wczoraj. Tylko u mnie wg. cyklu 7,6 TC a z USG 8,3 🙄

• Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa12 wrote:
    To dokładne jak u mnie 😊 też objawy mam słabsze, od wczoraj. Tylko u mnie wg. cyklu 7,6 TC a z USG 8,3 🙄
    Super :) u mnie w sumie od 3 dni objawy są słabsze, wcześniej nie byłam w stanie w ogóle funkcjonować. Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, żeby upewnić się że wszystko jest dobrze i dowiedzieć się ile kruszynek tam jest. ;) Miłego weekendu życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    U mnie od dwóch dni lepiej, nawet trochę to martwiące bo dopiero 8 tc (według USG). W poprzednich ciążach w tym czasie wisiałam nad muszlą klozetową 🤮🤢...

Ale... Użyłam dziś mojego detektora tętna płodu, oczywiście nie licząc na jakiś sukces...i znalazłam serduszko♥️!!! Aż się wzruszyłam 😌🥰 biło tak szybciutko ♥️♥️ ahhh najpiękniejszy dźwięk na świecie 🥰
    Ale wczesnie ci sie udalo Po 8 tyg? A jak masz detektor ze taki czuły? Ja natomiast od dwoch dni leze plaxkiem i zajadam czosnek bo cisnienie mi skacze i mam wysokie. Ale bylo to do przewidzenia, w poprzedniej ciazy od 8 tyv juz łykałam Dopegyt. Mam nadzieję źe wreszcie w poniedziałek będę miała lekarza prowadzącego.

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Ale wczesnie ci sie udalo Po 8 tyg? A jak masz detektor ze taki czuły? Ja natomiast od dwoch dni leze plaxkiem i zajadam czosnek bo cisnienie mi skacze i mam wysokie. Ale bylo to do przewidzenia, w poprzedniej ciazy od 8 tyv juz łykałam Dopegyt. Mam nadzieję źe wreszcie w poniedziałek będę miała lekarza prowadzącego.

Detektory z czułością raczej są wszystkie takie same, bo muszą spełniać określone normy. Różnic się mogą głowicą, czy jakością głośnika, czy przetwarzania dźwięku. Ale czułość muszą mieć taką samą (o ile się kupuje detektor który jest certyfikowany). Ja używam Angel Sounds. W poprzedniej ciąży kupiłam w 10+1 i dokładnie tego samego dnia znalazłam tętno od razu, ale miałam po prostu szczęście, bo potem już nie było tak łatwo, kilka dni szukałam. Czasem nawet w 12-13 tygodniu nie umiałam znaleźć.
    Teraz spróbowałam w 8tc, bo widziałam na YouTube, że znajdują, i też kilka dni próbowałam i dopiero wczoraj czyli 8+3 (według USG) znalazłam. Jak już znalazłam to jest dużo łatwiej, bo wiesz w którym miejscu szukać. I tym sposobem dziś znalazłam tętno w 15 sekund 💚
    Staram się słuchać dosłownie 3-5 sekund tylko, bo niby instytucje różne podają, że jest to całkowicie bezpieczne, ale jestem przezorna. Jak minie 12 tydzień to sobie będę słuchać dłużej. Tak jak w poprzedniej ciąży :)
    Nie wiem, mnie po prostu to uspokaja, od razu lepszy dzień mam jak wiem, że serduszko bije. Szczególnie teraz, gdy mdłości gdzieś sobie uciekły 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 09:10

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
  • Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was z objawami w 9 TC ? U mnie ustępują i wariuje. Wizyta dopiero w piątek. Jestem po dwóch stratach obie w 6 TC. Tym razem mam zastrzyki z heparyny, acard luteinę i duohaston+ witaminy i jak widać działa bo nigdy tak daleko z ciążą nie dobrnęłam 😊 mimo to stres jest okropny

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten detektor by tylko stresował 😂 Nie lubię się nakręcać, więc przy pierwszym dziecku nie miałam ani detektora, ani monitora oddechu. Oczywiście każdy robi jak uważa :)

Aaggaa12 ja od początku ciąży nie mam żadnych objawów, jestem w 11tc.

Betti37 lubi tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Mnie ten detektor by tylko stresował 😂 Nie lubię się nakręcać, więc przy pierwszym dziecku nie miałam ani detektora, ani monitora oddechu. Oczywiście każdy robi jak uważa :)

Aaggaa12 ja od początku ciąży nie mam żadnych objawów, jestem w 11tc.

No w sumie na początku tak jest, szczególnie jak używasz pierwszy raz. Ja już z doświadczenia wiem czego szukać, jak, jakie dźwięki są ważne, no i przede wszystkim nie stresuję się jeśli nie znajdę serduszka, bo wiem jak często w tamtej ciąży nie znajdywałam, a wszystko było dobrze :)

Lekarze nie zalecają używania tego, właśnie ze względu na to, że można się niepotrzebnie zestresować. A są też przypadki, że np, w późniejszej ciąży kobiety nie czuły ruchów, ale słyszały bicie serca, i się tym uspokajały, a okazywało się, że z dzieckiem jest źle. Trzeba to naprawdę z głową używać.

Ja, gdy poczuję już ruchy na pewno to odłożę, bo ruchy w ciąży są najważniejsze.

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ