Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dolores wrote:Dziewczyny a czy wy wszystkie jesteście juź na zwolnieniu ciąźowym? Jeśli tak to od którego tyg ciąźy?
W pierwszej ciąży pracowałam do 8 mca, w 2 do 3 mca. Trzecią ciążę poroniłam w pierwszym dniu gdzie miałam wrócić do pracy po macierzyńskim...Miałam 2 tyg zwolnienia po poronieniu i wróciłam do pracy.
-
Dolores wrote:Dziewczyny a czy wy wszystkie jesteście juź na zwolnieniu ciąźowym? Jeśli tak to od którego tyg ciąźy?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Mała panda za Twoim przykładem i ja wyciągnęłam swój detektor i znalazłam cichutko ale tak pięknie biło serduszko. W sumie nie wiem dokładnie w którym jestem tyg bo nie pamiętam daty miesiączki, ale ogólnie jestem w szoku ze znalazłam na tak wczesnym etapie ciąży. Dałam synkowi posłuchać jego miną była bezcenna.
Co do zwolnienia ja póki co nie dam rady wrócić, mam zwolnienie jeszcze na tydzień, ale patrząc na mój stan chyba przedłużę jeszcze o 100%na kolejne 2tyg.Szczerze to bardzo bym chciała wrócić chociaż na 50 %, bo powiem wam że mam dość siedzenia w domu, muszę wyjść do ludzi bo zwarjuje.
Co do objawowo u mnie chyba z dnia na dzień jest gorzej, wczoraj cały dzień tuliłam miskę, zazdroszczę wam dziewczyny że tak fajnie przechodzicie ciążeMała panda lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
-
Kitaja wrote:Mała panda za Twoim przykładem i ja wyciągnęłam swój detektor i znalazłam cichutko ale tak pięknie biło serduszko. W sumie nie wiem dokładnie w którym jestem tyg bo nie pamiętam daty miesiączki, ale ogólnie jestem w szoku ze znalazłam na tak wczesnym etapie ciąży. Dałam synkowi posłuchać jego miną była bezcenna.
Co do zwolnienia ja póki co nie dam rady wrócić, mam zwolnienie jeszcze na tydzień, ale patrząc na mój stan chyba przedłużę jeszcze o 100%na kolejne 2tyg.Szczerze to bardzo bym chciała wrócić chociaż na 50 %, bo powiem wam że mam dość siedzenia w domu, muszę wyjść do ludzi bo zwarjuje.
Co do objawowo u mnie chyba z dnia na dzień jest gorzej, wczoraj cały dzień tuliłam miskę, zazdroszczę wam dziewczyny że tak fajnie przechodzicie ciąże
Też się zdziwiłam, że tak wcześnie znalazłam, ale cieszę się. Chodziłam tydzień zestresowana, a teraz zupełnie inne podejście i nadzieja, że może tym razem będzie dobrze
Ja miałam 3 dni spokoju, a dziś wieczorem od nowa. Miska koło łóżka czeka w pogotowiu -
Ja podobnie jak Mała Panda pierwszy tydzień od rodzinnego a potem od ginekologa, ale nie zamierzam wracać do pracy po 1wsze dlatego że do południa jestem nie do życia, po drugie czuję się bezpieczniej w domu w obecnej sytuacji, po 3 w pracy mam do czynienia ze szkodliwymi oparami, a po 4 jest mi cudownie w domu ,taka że mnie domatorka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi lekarz chciał dać zwolnienie już na pierwszej wizycie, ale że półtora miesiąca siedziałam w domu, to powiedziałam, że spróbuję wrócić do pracy. Byłam dwa dni, więcej psychicznie nie wytrzymałam. I od środy jestem na zwolnieniu lekarskim. Na pewno jestem spokojniejsza i mniej się stresuję.
-
Hejka. Nadrobilam wasze wpisy, mega się cieszę z waszych udanych wizyt. Dolorez ja byłam na wizycie w 5+7 I też nic nie było widać a tydzień później już była 3 mm dzidzia głowa do góry:*
Mam wizytę w czwartek czyli 10+0
W tamtym tygodniu wylądowałam w szpitalu z plamieniem dość obfitym. Na szczęście z dzidzi wszytko ok, dostałam Dupa 3x1 i luteine dopoch. 2x1 diagnoza - Kosmówka blisko ujścia macicy, mam powiedzieć bardzo oszczędny tryb życia i dużo lezec, czyli niestety musiałam iść na zwolnienie. Zobaczę co powie mój lekarz w czwartek.
Pozdrawiam. -
Dziewczyny jestem po wizycie serduszko bije, nasza fasolka ma 1.5 cm - 8 tydzień, termin 22.12.
Następna wizyta za miesiąc, mam nadzieję że zleci szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 09:23
Inga28, Mała panda, Betti37, gilmoregirl, Kokaina, Kitaja, olciaa, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Ja też mam już lżejsze objawy i czuje się dużo lepiej niż w 6 i 7 tygodniu 😊 tez już jestem po wizycie dzisiaj, wychodzi równy 10 tydzień 😊 29 maja prenatalne już 🤗
[/img][/url]
Inga Piękna foteczka, u nas jeszcze na zdjęciu fasolinka jak malutki ufoludek
Inga28, Kokaina lubią tę wiadomość
-
Ja siedzę i dumam.
Miałam iść za 3 tyg na wizytę ale korci mnie iść wcześniej...
Byłam teraz w 8 tyg.
Może podejdę za 2 tyg jak będzie 10 a potem w 13 już na prenatalne żeby było lepiej widać...i może miałabym już wynik Nifty bo planuję robić w 12 tc.
-
Ale piękne zdjęcie 3D♥️ mój gin niestety ma przedpotopowy sprzęt, więc moje zdjęcia nie są takie ładne, a o 3D to już w ogóle mogę zapomnieć. Tylko na prenatalnych takie luksusy.
Inga28 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje 😊 sam lekarz powiedział, że ładne zdjęcie wyszło 😊
Ja tez jestem już na L4 ale to zalecenie lekarza ze względu na wirusa. Pracuje z ludźmi, dojeżdżać musiałam tramwajem i uznał że to jednak ryzykowne. Ja jednak wolałabym pracować, w domu już lekko do głowy dostaje 😅 -
Betti37 wrote:Ja siedzę i dumam.
Miałam iść za 3 tyg na wizytę ale korci mnie iść wcześniej...
Byłam teraz w 8 tyg.
Może podejdę za 2 tyg jak będzie 10 a potem w 13 już na prenatalne żeby było lepiej widać...i może miałabym już wynik Nifty bo planuję robić w 12 tc.
Ja też chodzę co 3 tygodnie 😊 i faktycznie ciężko wytrzymać do kolejnej wizyty, ale trzymam się tego co zaleca mój lekarz.