X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy wszystkie jesteście juź na zwolnieniu ciąźowym? Jeśli tak to od którego tyg ciąźy?

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Dziewczyny a czy wy wszystkie jesteście juź na zwolnieniu ciąźowym? Jeśli tak to od którego tyg ciąźy?
    W tej chwili mam pracę zdalną. Może wrócimy w czerwcu na trochę i potem 2 mce wakacji. Zwolnienie od września
    W pierwszej ciąży pracowałam do 8 mca, w 2 do 3 mca. Trzecią ciążę poroniłam w pierwszym dniu gdzie miałam wrócić do pracy po macierzyńskim...Miałam 2 tyg zwolnienia po poronieniu i wróciłam do pracy.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Ja jestem od pozytywnej bety. Mam stresująca prace, a potem zaczełam się bardzo źle czuć, więc nawet zdalnie nie dam rady. Ale chciałabym wrócić, pytanie czy to ma sens, zwolnienie mam so czerwca w tej chwili.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda za Twoim przykładem i ja wyciągnęłam swój detektor i znalazłam cichutko ale tak pięknie biło serduszko. W sumie nie wiem dokładnie w którym jestem tyg bo nie pamiętam daty miesiączki, ale ogólnie jestem w szoku ze znalazłam na tak wczesnym etapie ciąży. Dałam synkowi posłuchać jego miną była bezcenna.

Co do zwolnienia ja póki co nie dam rady wrócić, mam zwolnienie jeszcze na tydzień, ale patrząc na mój stan chyba przedłużę jeszcze o 100%na kolejne 2tyg.Szczerze to bardzo bym chciała wrócić chociaż na 50 %, bo powiem wam że mam dość siedzenia w domu, muszę wyjść do ludzi bo zwarjuje.
    Co do objawowo u mnie chyba z dnia na dzień jest gorzej, wczoraj cały dzień tuliłam miskę, zazdroszczę wam dziewczyny że tak fajnie przechodzicie ciąże

Mała panda lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Ja pracuję w supermarkecie, a że wtedy szalała korona to ja od razu jak tylko zrobiłam test ciążowy, załatwiłam sobie zwolnienie. W pracy nie mieli żadnego problemu z tym, a wręcz sami mnie wypychali. Zwolnienie miałam najpierw na tydzień od lekarza rodzinnego, a potem od gin.

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Mała panda za Twoim przykładem i ja wyciągnęłam swój detektor i znalazłam cichutko ale tak pięknie biło serduszko. W sumie nie wiem dokładnie w którym jestem tyg bo nie pamiętam daty miesiączki, ale ogólnie jestem w szoku ze znalazłam na tak wczesnym etapie ciąży. Dałam synkowi posłuchać jego miną była bezcenna.

Co do zwolnienia ja póki co nie dam rady wrócić, mam zwolnienie jeszcze na tydzień, ale patrząc na mój stan chyba przedłużę jeszcze o 100%na kolejne 2tyg.Szczerze to bardzo bym chciała wrócić chociaż na 50 %, bo powiem wam że mam dość siedzenia w domu, muszę wyjść do ludzi bo zwarjuje.
    Co do objawowo u mnie chyba z dnia na dzień jest gorzej, wczoraj cały dzień tuliłam miskę, zazdroszczę wam dziewczyny że tak fajnie przechodzicie ciąże

Też się zdziwiłam, że tak wcześnie znalazłam, ale cieszę się. Chodziłam tydzień zestresowana, a teraz zupełnie inne podejście i nadzieja, że może tym razem będzie dobrze :)

Ja miałam 3 dni spokoju, a dziś wieczorem od nowa. Miska koło łóżka czeka w pogotowiu :)

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda... Całkiem tak jak u mnie ledwo zdążyłam sie ucieszyć lepszym samopoczuciem i już czar prysł😭 dzisiaj to już w ogóle chodzę tylko i placze😭

Mała panda lubi tę wiadomość

oar89n73y6mg0rut.png
  • Margośka Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Mała Panda pierwszy tydzień od rodzinnego a potem od ginekologa, ale nie zamierzam wracać do pracy po 1wsze dlatego że do południa jestem nie do życia, po drugie czuję się bezpieczniej w domu w obecnej sytuacji, po 3 w pracy mam do czynienia ze szkodliwymi oparami, a po 4 jest mi cudownie w domu ,taka że mnie domatorka :-)

74di4z17zn3adrro.png
    f2w3rjjg494mfcm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym poszla chetnie ale nie wiem czy mi da jutro. Ja pracuje w piekarni na zmiany wiec praca ciezka U mnie dziewczyny z pracy od razu szły na zwolnienie.

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede szla na zwolnienie w czerwcu, albo na poczatku albo pod koniec. To bedzie 4 miesiac. W pierwszej poszlam od 7 tygodnia.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała iść od września dopiero, na początku 7. miesiąca.

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz chciał dać zwolnienie już na pierwszej wizycie, ale że półtora miesiąca siedziałam w domu, to powiedziałam, że spróbuję wrócić do pracy. Byłam dwa dni, więcej psychicznie nie wytrzymałam. I od środy jestem na zwolnieniu lekarskim. Na pewno jestem spokojniejsza i mniej się stresuję.

• Patiszon11 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Nadrobilam wasze wpisy, mega się cieszę z waszych udanych wizyt. Dolorez ja byłam na wizycie w 5+7 I też nic nie było widać a tydzień później już była 3 mm dzidzia :) głowa do góry:*
    Mam wizytę w czwartek czyli 10+0
    W tamtym tygodniu wylądowałam w szpitalu z plamieniem dość obfitym. Na szczęście z dzidzi wszytko ok, dostałam Dupa 3x1 i luteine dopoch. 2x1 diagnoza - Kosmówka blisko ujścia macicy, mam powiedzieć bardzo oszczędny tryb życia i dużo lezec, czyli niestety musiałam iść na zwolnienie. Zobaczę co powie mój lekarz w czwartek.
    Pozdrawiam.

• Margośka Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie serduszko bije, nasza fasolka ma 1.5 cm - 8 tydzień, termin 22.12.
    Następna wizyta za miesiąc, mam nadzieję że zleci szybko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 09:23

Inga28, Mała panda, Betti37, gilmoregirl, Kokaina, Kitaja, olciaa, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

74di4z17zn3adrro.png
    f2w3rjjg494mfcm7.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już lżejsze objawy i czuje się dużo lepiej niż w 6 i 7 tygodniu 😊 tez już jestem po wizycie dzisiaj, wychodzi równy 10 tydzień 😊 29 maja prenatalne już 🤗

75660009dae5.jpg

Mała panda, Betti37, gilmoregirl, Kokaina, Kitaja, olciaa, Kinaa, Jagodzianka19, Glonojadek, gucha lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Margośka Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja też mam już lżejsze objawy i czuje się dużo lepiej niż w 6 i 7 tygodniu 😊 tez już jestem po wizycie dzisiaj, wychodzi równy 10 tydzień 😊 29 maja prenatalne już 🤗
    [/img][/url]

Inga Piękna foteczka, u nas jeszcze na zdjęciu fasolinka jak malutki ufoludek :-)

Inga28, Kokaina lubią tę wiadomość

74di4z17zn3adrro.png
    f2w3rjjg494mfcm7.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę i dumam.
    Miałam iść za 3 tyg na wizytę ale korci mnie iść wcześniej...
    Byłam teraz w 8 tyg.
    Może podejdę za 2 tyg jak będzie 10 a potem w 13 już na prenatalne żeby było lepiej widać...i może miałabym już wynik Nifty bo planuję robić w 12 tc.

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

75660009dae5.jpg
    Ale piękne zdjęcie 3D♥️ mój gin niestety ma przedpotopowy sprzęt, więc moje zdjęcia nie są takie ładne, a o 3D to już w ogóle mogę zapomnieć. Tylko na prenatalnych takie luksusy.

Inga28 lubi tę wiadomość

3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje 😊 sam lekarz powiedział, że ładne zdjęcie wyszło 😊

Ja tez jestem już na L4 ale to zalecenie lekarza ze względu na wirusa. Pracuje z ludźmi, dojeżdżać musiałam tramwajem i uznał że to jednak ryzykowne. Ja jednak wolałabym pracować, w domu już lekko do głowy dostaje 😅

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Ja siedzę i dumam.
    Miałam iść za 3 tyg na wizytę ale korci mnie iść wcześniej...
    Byłam teraz w 8 tyg.
    Może podejdę za 2 tyg jak będzie 10 a potem w 13 już na prenatalne żeby było lepiej widać...i może miałabym już wynik Nifty bo planuję robić w 12 tc.

Ja też chodzę co 3 tygodnie 😊 i faktycznie ciężko wytrzymać do kolejnej wizyty, ale trzymam się tego co zaleca mój lekarz.

age.png

age.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ