Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała panda wrote:Super, że prenatalne wyszły dobrze ☺️
Ja już nie mogę się doczekać, dla mnie to najważniejsze badania, bo w poprzedniej ciąży dowiedziałam się o bardzo poważnej wadzie genetycznej u dziecka... Więc czekam, żeby tym razem były dobre wieści.
Ja w każdej ciąży miałam bardzo trafne przeczucia co do płci. Teraz też mam przeczucie, że będzie chłopak, ale zobaczymy za 3 tygodnie 🙂
A u Was jak z przeczuciami?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
A ja mam jakieś dziwne przeczucia ze u nas będzie drugi chłopak może dlatego że z synkiem tak źle się czułam. Chociaż dziś troszkę lepiej tylko mdli mam trochę więcej mocy i tylko rano mnie cofnęło także naprawdę jeden z lepszych dniCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja w pierwszej ciąży z synkiem rzygałam codziennie rano przez 5 miesięcy ciąży Czaicie, jaki to był hardcore? Ale przynajmniej byłam spokojniejsza o ciążę.
Teraz też czasem rzygam rano, ale nie codziennie. Za to niemal non stop mnie mdli. Pewnie przez duphaston.
-
Ja miałam dwa tygodnie mdłości całe dnie i noce. Od kilku dni ustąpiły... mdli mnie trochę, głównie rano i w nocy, zapachy już nie odrzucają. Jestem w 8,5 TC. Dwa razy poroniłam w 6 TC więc ta sytuacja bardzo mnie stresuje. W 7,5 TC miałam USG widziałam bicie serca, uspokoiło mnie to tylko na trochę
-
Aaggaa12 wrote:Ja miałam dwa tygodnie mdłości całe dnie i noce. Od kilku dni ustąpiły... mdli mnie trochę, głównie rano i w nocy, zapachy już nie odrzucają. Jestem w 8,5 TC. Dwa razy poroniłam w 6 TC więc ta sytuacja bardzo mnie stresuje. W 7,5 TC miałam USG widziałam bicie serca, uspokoiło mnie to tylko na trochę
-
Aaggaa12 wrote:Ja miałam dwa tygodnie mdłości całe dnie i noce. Od kilku dni ustąpiły... mdli mnie trochę, głównie rano i w nocy, zapachy już nie odrzucają. Jestem w 8,5 TC. Dwa razy poroniłam w 6 TC więc ta sytuacja bardzo mnie stresuje. W 7,5 TC miałam USG widziałam bicie serca, uspokoiło mnie to tylko na trochę
-
nick nieaktualnyWłaśnie nadrobiłam tutejsze zaległości
Inga28 zdjęcie cudowne!
My już powiedzieliśmy najbliższym i teściowa to prawie piruety kręciła
Większość obstawia u nas dziewczynkę, mąż ewidentnie chce chłopaka a mnie obojętne, ważne żeby zdrowe było. W pracy dzisiaj powiedziałam kierowniczce ze względu na moją 3-zmianową pracę i kończącą się umowę. W pracy planuję zostać do końca lipca. Niestety codzienne nudności doprowadzają mnie do załamania i popołudniami zapadam w sen. Sama już nie wiem co jeść. Do wszystkiego mam wstręt. -
nick nieaktualny
-
Inga cudowne zdjęcie! ❤️ Mini człowieczek ❤️ gratuluję udanej wizyty!
Emka Tobie również
Zazdroszczę wszystkim dziewczynom bez objawów i nadal łącze się w bólu z tymi, które mdłości męczą caaaałe dnie... Ja nie jestem w stanie normalnie funkcjonować i najchętniej to bym spała całe dnie i leżała pod kroplówką, żeby nie musieć jeść, ech.
Ja również wczoraj wizytowałam. Wszystko idealnie, wiek z USG identyczny jak z OM za 3 tygodnie w dzień dziecka kolejna wizyta, a za 4 tygodnie już prenatalne! :o
Dołączam moje 1,4cm człowieczka
Co do przeczuć odnośnie płci to myślę, że będzie dziewczynka, ale ostatnio myślałam, że będzie chłopak a była córcia więc jak widać słaby ze mnie jasnowidz
Miłego dnia, idę zdychać dalej 😭Margośka, olciaa, Glonojadek, Mamadzieci, Kokaina, Kitaja, Jagodzianka19, Inga28, Kinaa, Dolores lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Inga cudowne zdjęcie! ❤️ Mini człowieczek ❤️ gratuluję udanej wizyty!
Emka Tobie również
Zazdroszczę wszystkim dziewczynom bez objawów i nadal łącze się w bólu z tymi, które mdłości męczą caaaałe dnie... Ja nie jestem w stanie normalnie funkcjonować i najchętniej to bym spała całe dnie i leżała pod kroplówką, żeby nie musieć jeść, ech.
Ja również wczoraj wizytowałam. Wszystko idealnie, wiek z USG identyczny jak z OM za 3 tygodnie w dzień dziecka kolejna wizyta, a za 4 tygodnie już prenatalne! :o
Co do przeczuć odnośnie płci to myślę, że będzie dziewczynka, ale ostatnio myślałam, że będzie chłopak a była córcia więc jak widać słaby ze mnie jasnowidz
Miłego dnia, idę zdychać dalej 😭
Gratuluje 😊
Ja również mam wizytę w dzień dziecka 😊
Ja myśle, ze będzie chłopak bo czuje się zupełnie inaczej niż przy córce , chociaż wolałabym córeczkę 😜
Zobaczymy, najważniejsze żeby wszystko dobrze było.
Moje samopoczucie to tez jakiś kiepski żart, ból głowy, mdłości, niechęć do wszystkiego.
-
Jeżowa wrote:Inga cudowne zdjęcie! ❤️ Mini człowieczek ❤️ gratuluję udanej wizyty!
Emka Tobie również
Miłego dnia, idę zdychać dalej 😭
Gratulacje, fajna fotka😁♥️
Ja w tej ciazy kompletnie nie mam przeczucia co bedzie, chociaz patrzac jak bardzo pogorszyla mi sie skora, to obstawialabym dziewczynke.
Odkad zaczela sie ciaza nie moge sobie poradzic ze skora, mam ciagle krostki, grudki, widac ze hormony szaleja 😌Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
gilmoregirl wrote:Ja czuję, że będzie druga dziewczynka, chociaż ze względu na mojego męża bardzo chciałabym synka
Ciekawe na ile nam sie posprawdzaja te przypuszczenia, pewnie bedzie zupelnie odwrotnie niz myslimy 😁
Mi to jest obojetne w sumie, ale wiem ze synek mega ucieszylby sie z brata 😌 nie moge sie doczekac jego reakcji jak sie dowie ze bedzie mial rodzenstwo ♥️Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Jeżowa jaki śliczny ludek kurcze w piątek będę miała wdg USG 7t3d mam nadzieję że też zobaczę takiego bałwanka ❤️. Ja właśnie od początku mam problemy z cerą cały czas jakieś krosty robią mi się na brodzie i czole koło włosów ale nie mam żadnego przeczucia co do płci 🤭