X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie , według usg to 7 tydzień. Termin 28.12 😊 Fasolka ma 1 cm 😊

Anuśla, Jagodzianka19, Glonojadek, Kitaja, olciaa, Mała panda, Jeżowa, Kokaina, mon!ta^ lubią tę wiadomość

1b7pp2.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Super, że prenatalne wyszły dobrze ☺️
    Ja już nie mogę się doczekać, dla mnie to najważniejsze badania, bo w poprzedniej ciąży dowiedziałam się o bardzo poważnej wadzie genetycznej u dziecka... Więc czekam, żeby tym razem były dobre wieści.

Ja w każdej ciąży miałam bardzo trafne przeczucia co do płci. Teraz też mam przeczucie, że będzie chłopak, ale zobaczymy za 3 tygodnie 🙂
    A u Was jak z przeczuciami?
    Dziewczynka😄

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja też mam już lżejsze objawy i czuje się dużo lepiej niż w 6 i 7 tygodniu 😊 tez już jestem po wizycie dzisiaj, wychodzi równy 10 tydzień 😊 29 maja prenatalne już 🤗

75660009dae5.jpg

Mamy tego samego dnia prenatalne :)

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Savana Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INGA piękne zdjęcie aż mnie kusi żeby iść gdzieś dodatkowo na usg😉

Ja mam dzisiaj totalna niemoc prawie do 15 leżałam dramat chyba ta zmiana pogody tak źle na mnie dzisiaj dziala😭

oar89n73y6mg0rut.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakieś dziwne przeczucia ze u nas będzie drugi chłopak może dlatego że z synkiem tak źle się czułam. Chociaż dziś troszkę lepiej tylko mdli mam trochę więcej mocy i tylko rano mnie cofnęło także naprawdę jeden z lepszych dni

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży z synkiem rzygałam codziennie rano przez 5 miesięcy ciąży :) Czaicie, jaki to był hardcore? ;) Ale przynajmniej byłam spokojniejsza o ciążę.
    Teraz też czasem rzygam rano, ale nie codziennie. Za to niemal non stop mnie mdli. Pewnie przez duphaston.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa tygodnie mdłości całe dnie i noce. Od kilku dni ustąpiły... mdli mnie trochę, głównie rano i w nocy, zapachy już nie odrzucają. Jestem w 8,5 TC. Dwa razy poroniłam w 6 TC więc ta sytuacja bardzo mnie stresuje. W 7,5 TC miałam USG widziałam bicie serca, uspokoiło mnie to tylko na trochę

• Mała panda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa12 wrote:
    Ja miałam dwa tygodnie mdłości całe dnie i noce. Od kilku dni ustąpiły... mdli mnie trochę, głównie rano i w nocy, zapachy już nie odrzucają. Jestem w 8,5 TC. Dwa razy poroniłam w 6 TC więc ta sytuacja bardzo mnie stresuje. W 7,5 TC miałam USG widziałam bicie serca, uspokoiło mnie to tylko na trochę
    Spokojnie, mdłości są i na jakiś czas znikają. Twoje obawy są normalne. Chyba każda z nas tak ma. Niby mdłości takie męczące, ale jak znikną na kilka dni to panika 😁 mój Narzeczony zawsze mi mówi, że to za karę, że narzekałam, że dobrze się czuję, zamiast się cieszyć 😃

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa12 wrote:
    Wiem co czujesz będzie dobrze 😘 choć ja pewnie dopiero jak minie ten nieszczęsny 12 tydzień będę spokojniejsza ale musimy wierzyć że wszystko szczęśliwie się zakończy ❤️

ckai9jcgzvp69p78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nadrobiłam tutejsze zaległości :)

Inga28 zdjęcie cudowne!

My już powiedzieliśmy najbliższym i teściowa to prawie piruety kręciła :D
    Większość obstawia u nas dziewczynkę, mąż ewidentnie chce chłopaka a mnie obojętne, ważne żeby zdrowe było. W pracy dzisiaj powiedziałam kierowniczce ze względu na moją 3-zmianową pracę i kończącą się umowę. W pracy planuję zostać do końca lipca. Niestety codzienne nudności doprowadzają mnie do załamania i popołudniami zapadam w sen. Sama już nie wiem co jeść. Do wszystkiego mam wstręt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie udalo. Zwolnienie do 28 ego ale dalej nie mam lekarza prowadzącego bo teraz sie okazalo ze ona jest tylko od tarczycy a ta co ma cisnienia to inna Zapisana jestem dopiero na 1 czerwca i tylko dzis jade zrobic ponowne badania na tarczyce

• Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwolnienie dostałam od razu na pierwszej wizycie, zresztą teraz L4 wypisują nawet przez telefon 😁

• potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnienie chce iść pod koniec lipca. Teraz jestem jeszcze na urlopie z dziećmi w domu.

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga cudowne zdjęcie! ❤️ Mini człowieczek ❤️ gratuluję udanej wizyty!

Emka Tobie również :)

Zazdroszczę wszystkim dziewczynom bez objawów i nadal łącze się w bólu z tymi, które mdłości męczą caaaałe dnie... Ja nie jestem w stanie normalnie funkcjonować i najchętniej to bym spała całe dnie i leżała pod kroplówką, żeby nie musieć jeść, ech.

Ja również wczoraj wizytowałam. Wszystko idealnie, wiek z USG identyczny jak z OM :) za 3 tygodnie w dzień dziecka kolejna wizyta, a za 4 tygodnie już prenatalne! :o

Dołączam moje 1,4cm człowieczka <3
    871de245d45c.jpg

Co do przeczuć odnośnie płci to myślę, że będzie dziewczynka, ale ostatnio myślałam, że będzie chłopak a była córcia więc jak widać słaby ze mnie jasnowidz :D

Miłego dnia, idę zdychać dalej 😭

Margośka, olciaa, Glonojadek, Mamadzieci, Kokaina, Kitaja, Jagodzianka19, Inga28, Kinaa, Dolores lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Emka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Zazdroszczę wszystkim dziewczynom bez objawów i nadal łącze się w bólu z tymi, które mdłości męczą caaaałe dnie... Ja nie jestem w stanie normalnie funkcjonować i najchętniej to bym spała całe dnie i leżała pod kroplówką, żeby nie musieć jeść, ech.

Ja również wczoraj wizytowałam. Wszystko idealnie, wiek z USG identyczny jak z OM :) za 3 tygodnie w dzień dziecka kolejna wizyta, a za 4 tygodnie już prenatalne! :o

871de245d45c.jpg

Co do przeczuć odnośnie płci to myślę, że będzie dziewczynka, ale ostatnio myślałam, że będzie chłopak a była córcia więc jak widać słaby ze mnie jasnowidz :D

Gratuluje 😊
    Ja również mam wizytę w dzień dziecka 😊
    Ja myśle, ze będzie chłopak bo czuje się zupełnie inaczej niż przy córce , chociaż wolałabym córeczkę 😜
    Zobaczymy, najważniejsze żeby wszystko dobrze było.

Moje samopoczucie to tez jakiś kiepski żart, ból głowy, mdłości, niechęć do wszystkiego.

1b7pp2.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

871de245d45c.jpg

Gratulacje, fajna fotka😁♥️

Ja w tej ciazy kompletnie nie mam przeczucia co bedzie, chociaz patrzac jak bardzo pogorszyla mi sie skora, to obstawialabym dziewczynke.
    Odkad zaczela sie ciaza nie moge sobie poradzic ze skora, mam ciagle krostki, grudki, widac ze hormony szaleja 😌

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że będzie druga dziewczynka, chociaż ze względu na mojego męża bardzo chciałabym synka :)

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Ja czuję, że będzie druga dziewczynka, chociaż ze względu na mojego męża bardzo chciałabym synka :)

Ciekawe na ile nam sie posprawdzaja te przypuszczenia, pewnie bedzie zupelnie odwrotnie niz myslimy 😁
    Mi to jest obojetne w sumie, ale wiem ze synek mega ucieszylby sie z brata 😌 nie moge sie doczekac jego reakcji jak sie dowie ze bedzie mial rodzenstwo ♥️

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina po stanie cery, to dziewczynka i u mnie 😀 ale myślę, że i tak będzie kolejny synek😊

Kokaina lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jaki śliczny ludek kurcze w piątek będę miała wdg USG 7t3d mam nadzieję że też zobaczę takiego bałwanka ❤️. Ja właśnie od początku mam problemy z cerą cały czas jakieś krosty robią mi się na brodzie i czole koło włosów ale nie mam żadnego przeczucia co do płci 🤭

ckai9jcgzvp69p78.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ