X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta osoba się nie udziela od dawna.. No chyba że zgłosi się osoba inna z 1 strony. Sama nie wiem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 16:03

Anuśla lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Nie wiem jak, pytam bo ktoś wyżej tak napisał.
    Ja napusałam bo byłam na usg i nic nie widziałam. Lekarz coś tam dojrzaľ. No i ja luteinę aplikuję palcem do pochwy ale nie celuję w szyjkę. A i w internecie znalazłam teź odpowiedz na forum lekarskim zeby nie aplikowac przed usg bo zaburza obraz i powiem szczerze ze pôki nie aplikowałam to obraz był wyraźny a teraz zamazany nieostry

Anuśla lubi tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, pierworodka się nie odzywa. A ktoś z pierwszej strony?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Ja napusałam bo byłam na usg i nic nie widziałam. Lekarz coś tam dojrzaľ. No i ja luteinę aplikuję palcem do pochwy ale nie celuję w szyjkę. A i w internecie znalazłam teź odpowiedz na forum lekarskim zeby nie aplikowac przed usg bo zaburza obraz i powiem szczerze ze pôki nie aplikowałam to obraz był wyraźny a teraz zamazany nieostry
    Aplikuje luteinę tak jak Ty, trzy razy dziennie, staram się jednak w kierunku szyjki. Miałam już kilka USG nigdy nie było problemu. Może zrób USG u innego lekarza. A w którym jesteś tygodniu ciąży?

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również problemów z USG nie było.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu :( trafiłam z bardzo silnym krwawieniem, nie wiadomo jaka przyczyna. Ciąża żywa ale poronienie zagrażające. Proszę trzymajcie kciuki :((

age.png

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Jestem w szpitalu :( trafiłam z bardzo silnym krwawieniem, nie wiadomo jaka przyczyna. Ciąża żywa ale poronienie zagrażające. Proszę trzymajcie kciuki :((

Inga trzymam kciuki bardzo mocno. Wiem, co przeżywasz. To samo spotkało mnie w dzień mamy, jednorazowe ogromne chluśnięcie krwi. Lekarz nie znalazł przyczyny. Krwawienie się już więcej nie powtórzyło.

Nie potrafię znaleźć słów, żeby Cię uspokoić. Ale jeśli lekarze nie widzą przyczyny (czyli nie widać np. że odkleja się łożysko), to wierzę całym sercem, że wszystko będzie dobrze, skoro pomimo takiego krwawienie Twój dzielny mały człowiek nadal żyje. Mnie to trzymało i nadal trzyma przy zdrowych zmysłach.

Wysyłam dużo ciepłych myśli, trzymaj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 14:38

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa12 wrote:
    Aplikuje luteinę tak jak Ty, trzy razy dziennie, staram się jednak w kierunku szyjki. Miałam już kilka USG nigdy nie było problemu. Może zrób USG u innego lekarza. A w którym jesteś tygodniu ciąży?
    Robilam tydzien temu i to byl 9+3 On cos tam widział ja natomiast nic i wyliczył mi ciążę mľodszą o 8 dni co mi sie kompletnie nie zgadza z owulacją. Coś mówił o jakiś tkankach źe dlatego słabo widać było, ale jak dla mnie to cały obraz był niewyraźny taki trochę jak za mgłą. A wcześniej jak mi robili usg co nie brałam jeszcze luteiny i był sam pęcherzyk to obraz był jak brzytwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    O bože. Trzymam kciuki. Ten wpis mnie przeraziľ. Oby wszystko byľo dobrze.A zresztą musi być dobrze.Trzymam mocno, mocno kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam w pracy bo zwolnienie mi się skończyło, oszczędzali mnie ale i tak było mi ciężko. Spojenie łonowe mnie bolało, no i już nie jestem przecież najmłodsza. W czerwcu 43 lata.Ale jutro mam wizytę i zobaczymy co mi powie. Mam peacę fizyczną w piekarni.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Inga trzymam kciuki bardzo mocno. Wiem, co przeżywasz. To samo spotkało mnie w dzień mamy, jednorazowe ogromne chluśnięcie krwi. Lekarz nie znalazł przyczyny. Krwawienie się już więcej nie powtórzyło.

Nie potrafię znaleźć słów, żeby Cię uspokoić. Ale jeśli lekarze nie widzą przyczyny (czyli nie widać np. że odkleja się łożysko), to wierzę całym sercem, że wszystko będzie dobrze, skoro pomimo takiego krwawienie Twój dzielny mały człowiek nadal żyje. Mnie to trzymało i nadal trzyma przy zdrowych zmysłach.

Wysyłam dużo ciepłych myśli, trzymaj się.

U mnie właśnie tej krwi też było strasznie dużo, ale też brak przyczyny i tylko podejrzenie, że to był krwiak. Tyle, że dopiero co w piątek miałam usg i wszystko było dobrze. Z łożyskiem wszystko dobrze, krwawienie też ustało. Ale jestem przerażona :(

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Doskonale wiem co czujesz. Nie ma dobrych słów, ale trzymaj się. Oby maluch dał radę, wszystkie mocno w to wierzymy.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa czy Ty z tym krwawieniem leżysz/leżałaś w szpitalu?

age.png

age.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Trzymajcie się mocno ♥️ wierzę, że wszystko będzie dobrze, odpoczywaj Kochana 😙

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 trzymam kciuki i będzie wszystko dobrze zobaczysz! :*

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, będzie dobrze, bądź dobrej myśli :)

U mnie nieźle, brzuch ciążowy się robi już taki zaokrąglony, sprężysty... A jak u Was?
    Przyszły wyniki testu pappa, chociaż miały być dopiero za 2 tyg. Jeszcze mi lekarz nie zinterpretował, ale jestem ciekawa już teraz, może któraś z Was trochę się na tym zna?
    Białko PAPP-A 3,08 IU/l
    Beta HCG 23,3 IU/l

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Inga co się stało ? Przecież tak jak mówisz wszystko w piątek było ok 😔😔

Dawaj nam znać co i jak, zmartwiłas mnie bardzo . Trzymam kciuki , nie stresuj się, na pewno wszystko dobrze się skończy 😘

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skoro od dawna nikt z pierwszej strony się nie zgłasza, to może niech każda z nas napisze swój termin w stopce. Przynajmniej tyle dla przypomnienia dla wszystkich.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    O matko, Inga co się stało ? Przecież tak jak mówisz wszystko w piątek było ok 😔😔

Dawaj nam znać co i jak, zmartwiłas mnie bardzo . Trzymam kciuki , nie stresuj się, na pewno wszystko dobrze się skończy 😘

Szłam i nagle poczułam morko... myślałam że to więcej śluzu bo już takie uczucie miałam. Za chwile znowu i znowu... dotykam spodni a tam mnóstwo krwi :( jak staliśmy tak szybko jechaliśmy do szpitala, tam nadal mocno krwawiłam. Zrobili szybko usg i nie znaleźli przyczyny krwawienia, tylko podejrzewają krwiaka...

age.png

age.png
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga trzymaj sie 😘 jestesmy z tobą ✊✊

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ