X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    A ile masz lat? Bo ja 42 lata a zaraz w czerwcu 43. A jak usg? Dobrze było widać maleñstwo?

Mam 34 lata. Wszystko było bardzo dobrze widać, dzidzia ładnie się ułożyła, no i na dobrym sprzęcie było to usg.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mam 34 lata. Wszystko było bardzo dobrze widać, dzidzia ładnie się ułożyła, no i na dobrym sprzęcie było to usg.
    to ja córę ostatnią rodziłam jak mialam 34/35 lat i zdrowæ côrę urodziłam. Żadnych testöw nie robiłam. Teraz to co innego 43 lata to trzeba.

• Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) i ja chętnie dołączę oraz podzielę się swoją historią. Dwie kreseczki zobaczyłam 11.04,radość i szok, jednak już 20.04 trafiłam do szpitala, obudziłam się nad ranem z mokrą plamą,ale nie była to krew, poszłam do toalety i zaczęłam krwawić, w głowie najgorsze myśli, w szpitalu usg i wiadomość "serduszko bije", odetchnęłam z ulgą,lecz na pytanie skąd to krwawienie otrzymałam odpowiedź "Nie ma jednoznacznych powodów... Tak się zdarza na początku ciąży... Niska ciąża..." poleżałam 2 dni, dostałam tabletki i wyszłam, od tamtej pory cały czas plamiłam na brązowo. Po szpitalu umówiłam się od razu do swojej Pani doktor, która stwierdziła dużego krwiaka i odklejanie się kosmowki,miałam dużo odpoczywać i nie przemęczać się. I tak cały czas plamiłam, na wizytach serduszko cały czas biło więc byłam dobrej myśli. Niestety 08.05 w nocy znowu zaczęłam krwawić świeżą krwią, jednak nie tak obficie jak za pierwszym razem, wzięłam dawkę uderzeniową tabletek i leżałam, krwawienie na następny dzień ustąpiło, od razu umówiłam się na wizytę, serduszko biło, później znowu brązowe plamienia, na ostatniej wizycie Pani doktor stwierdziła, że krwiak się nie wchłania, ale też nie rośnie i cały czas prawie leżę i modlę się by wszystko się udało i żeby ten krwiak w końcu się wchłonął. Od kilku dni brazowe plamienia ustąpiły, 03.06 mam badania prenatalne, bardzo się boję, ale muszę być dobrej myśli :) czy któraś z Was może miała podobnie? Jak się trzymacie? Pozdrawiam ciepło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 19:22

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Chcę być mamą Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniowa Mama wrote:
    Witajcie :) i ja chętnie dołączę oraz podzielę się swoją historią. Dwie kreseczki zobaczyłam 11.04,radość i szok, jednak już 20.04 trafiłam do szpitala, obudziłam się nad ranem z mokrą plamą,ale nie była to krew, poszłam do toalety i zaczęłam krwawić, w głowie najgorsze myśli, w szpitalu usg i wiadomość "serduszko bije", odetchnęłam z ulgą,lecz na pytanie skąd to krwawienie otrzymałam odpowiedź "Nie ma jednoznacznych powodów... Tak się zdarza na początku ciąży... Niska ciąża..." poleżałam 2 dni, dostałam tabletki i wyszłam, od tamtej pory cały czas plamiłam na brązowo. Po szpitalu umówiłam się od razu do swojej Pani doktor, która stwierdziła dużego krwiaka i odklejanie się kosmowki,miałam dużo odpoczywać i nie przemęczać się. I tak cały czas plamiłam, na wizytach serduszko cały czas biło więc byłam dobrej myśli. Niestety 08.05 w nocy znowu zaczęłam krwawić świeżą krwią, jednak nie tak obficie jak za pierwszym razem, wzięłam dawkę uderzeniową tabletek i leżałam, krwawienie na następny dzień ustąpiło, od razu umówiłam się na wizytę, serduszko biło, później znowu brązowe plamienia, na ostatniej wizycie Pani doktor stwierdziła, że krwiak się nie wchłania, ale też nie rośnie i cały czas prawie leżę i modlę się by wszystko się udało i żeby ten krwiak w końcu się wchłonął. Od kilku dni brazowe plamienia ustąpiły, 03.03 mam badania prenatalne, bardzo się boję, ale muszę być dobrej myśli :) czy któraś z Was może miała podobnie? Jak się trzymacie? Pozdrawiam ciepło.

Hej ja miałam podobnie. Krwawienia i plamienia od 5 tygodnia i minęły w 8 tygodniu. Nie stwierdzono u mnie przyczyny tych krwawien. Oby i u Ciebie było dobrze. Rozumiem doskonale jaki to stres - ja piłam ciągle melise żeby się uspokoić.

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam plamienia niewiadomego pochodzenia. Ustąpiły około miesiąc temu i po jakimś czasie zmniejszyłam dawkę proga o jedną, bo się bardzo źle po nim czuję i znowu pojawiło się plamienie, bardzo delikatne. Wróciłam do standardowej dawki i wszystko jest dobrze...

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Hej ja miałam podobnie. Krwawienia i plamienia od 5 tygodnia i minęły w 8 tygodniu. Nie stwierdzono u mnie przyczyny tych krwawien. Oby i u Ciebie było dobrze. Rozumiem doskonale jaki to stres - ja piłam ciągle melise żeby się uspokoić.
    Dziękuję za słowa wsparcia, jak już będę po tych prenatalnych mam nadzieję, że będzie spokojniej, życzę i Tobie wszystkiego dobrego :)

Chcę być mamą lubi tę wiadomość

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzecia wrote:
    Ja też miałam plamienia niewiadomego pochodzenia. Ustąpiły około miesiąc temu i po jakimś czasie zmniejszyłam dawkę proga o jedną, bo się bardzo źle po nim czuję i znowu pojawiło się plamienie, bardzo delikatne. Wróciłam do standardowej dawki i wszystko jest dobrze...
    O widzę, że mamy ten sam termin, ja również planowany mam na 14.12 :) żeby te plamienia już nie powróciły bo człowiek może zwariować przy każdym udaniu się do toalety... Musi być dobrze! :)

Trzecia lubi tę wiadomość

oar83e3k8ifp7zay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was stosowała globulki dopochwowe clotrimazolum w ciąźy? Bo mi ginekolog dzisiaj przepisała a w ulotce źe trzeba poradzić się lekarza przed zastosowaniem w ciąży

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Czy któraś z was stosowała globulki dopochwowe clotrimazolum w ciąźy? Bo mi ginekolog dzisiaj przepisała a w ulotce źe trzeba poradzić się lekarza przed zastosowaniem w ciąży

Ginekolog to lekarz 😊 ja jestem zdania, że jak lekarz to przepisał to należy to brać i tyle :)

Betti37, Jeżowa, Glonojadek lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:

Ginekolog to lekarz 😊 ja jestem zdania, że jak lekarz to przepisał to należy to brać i tyle :)

age.png

age.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    w ulotce zawsze tak piszą bo nikt nie robi badań na kobietach w ciąży.
    Clorrimazol, nystatyna są w ciąży bezpieczne

no i w końcu przepisał Ci lekarz.
    Bardziej ufasz forum niż lekarzowi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czasami was podczytuję, bo niby wstępny termin mam na 2 stycznia, ale liczę, że urodzę w grudniu. 😊 Inga28, powiesz, nadal jesteś w szpitalu? Już krwawienie się uspokoiło? Ja cały czas plamię od 3 tygodni - niewiele, ale wystarczy, by mnie stresować. I czasami mam bóle brzucha, myślę, że to normalne, tylko nie wiem, czy powinnam je wytrzymywać czy lepiej wziąć nospe..
    W ogóle to jestem w szoku, że tyle z was po USG genetycznym zna płeć dziecka. To bardzo wcześnie. 😉

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dziewczyny, czasami was podczytuję, bo niby wstępny termin mam na 2 stycznia, ale liczę, że urodzę w grudniu. 😊 Inga28, powiesz, nadal jesteś w szpitalu? Już krwawienie się uspokoiło? Ja cały czas plamię od 3 tygodni - niewiele, ale wystarczy, by mnie stresować. I czasami mam bóle brzucha, myślę, że to normalne, tylko nie wiem, czy powinnam je wytrzymywać czy lepiej wziąć nospe..
    W ogóle to jestem w szoku, że tyle z was po USG genetycznym zna płeć dziecka. To bardzo wcześnie. 😉

Tak, nadal jestem w szpitalu ale już nie krwawię. Dzisiaj mają mi zrobić usg i zobaczymy czy wszystko jest okej...

Edyciak lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja nie poznałam, ostatnie dwie ciążę byłam w 13 tygodniu i lekarka powiedziała w 100% jaka płeć. Teraz 12 tydzień i powiedziała, że zbyt dużo pomyłek w tym tygodniu jest, więc nie chce zgadywać. Mój ginekolog może mi powie za tydzień :)

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:

Ale to jakiego lekarza chciałabyś się poradzić przed zastosowaniem? :) Przecież ginekolog to lekarz i on wie najlepiej, co będzie najlepsze dla Ciebie i dziecka.

Jeżowa lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała panda wrote:
    Ja nie poznałam, ostatnie dwie ciążę byłam w 13 tygodniu i lekarka powiedziała w 100% jaka płeć. Teraz 12 tydzień i powiedziała, że zbyt dużo pomyłek w tym tygodniu jest, więc nie chce zgadywać. Mój ginekolog może mi powie za tydzień :)

Ale na tym etapie chyba żaden lekarz nie powie, że to na 100% :) Ja za każdym razem słyszę, że prawdopodobnie. W pierwszej ciąży się sprawdziło, mam nadzieję, że w drugiej też :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Witaj. Termnon mam podobny 27 grudzień z om 20.marca

• Savana Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem strasznie ciekawa czy moje dziecię za tydzień będzie współpracowało bo na ostatnim usg smacznie sobie spalo🙈

oar89n73y6mg0rut.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, pytałaś czy jestem w szpitalu - nie, ja jestem w domu.

Kciuki ogromne za USG,daj znać po. Wierzę całym sercem, ze jest wszystko w porządku <3

Również jestem zaskoczona, że tyle z Was zna już płeć, przez to sama się nastawiam, że się dowiem na prenatalnych :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️

preg.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, robicie samo usg czy razem z testem podwójnym?
    Ja zdecydowałam się na oba badania u lekarza z certyfikatem FMF, ale to dopiero za 2 tygodnie. Nie mogę się doczekać. Szkoda, że mogę iść tylko sama, ale mam nadzieję że dostanę jakieś zdjęcia.

f2w390bvk02v4xta.png
    Ponad dwa lata starań
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ