GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka128 wrote:Jest mały człowieczek, i jest serduszko ❤️ niestety nie słuchaliśmy bo jeszcze malutkie jest, za 10 dni będziemy słuchać ❤️
Cudownie ❤
Ja na becie nie bylam z dziecmi zaspalam, to był chyba znak zeby nie swirowac juz za bardzo 😅
Natomiast umowilam sie na 4.05 na wizyte ☺☺Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Cudownie ❤
Ja na becie nie bylam z dziecmi zaspalam, to był chyba znak zeby nie swirowac juz za bardzo 😅
Natomiast umowilam sie na 4.05 na wizyte ☺☺
Ooo to ja mam wizytę 05.05 bo tutaj święta wielkanocne będą (prawosławni) i dopiero jednak po 12 dniach mogę iść.
A który to będzie tc jak pójdziesz na wizytę? Ja dzisiaj 6+0 i już jest❤️ -
Alutka128 wrote:Ooo to ja mam wizytę 05.05 bo tutaj święta wielkanocne będą (prawosławni) i dopiero jednak po 12 dniach mogę iść.
A który to będzie tc jak pójdziesz na wizytę? Ja dzisiaj 6+0 i już jest❤️
Wychodzi mi jakis 6+5 tak pi razy oko. Bo nie wiem w sumie od ktorego dnia mam ciaze liczyc przez ta biichemiczna 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 13:17
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Alutka128 wrote:Ja liczę od pierwszego dnia krwawienia przy biochemie,
Ja niby tez bym tak liczyla ale u mnie plamienie sie juz 18.03 zaczelo jedem dzien krwawienia 19.03 i juz sama nie wiem czy od tego 18 czy 19 liczyc 😅😅Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
A ja mialam tylko jeden dzien lekkiego krwawienia i jakies 2-3 dni plamienia. Nawetvokresu to nie przypominaloKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Betelgeza wrote:Cześć dziewczyny, pod koniec przyszłego tyg mam wizytę, będzie już prawie 9tydz. Postanowienie mam i się prawie go trzymam :p - nic nie czytam o wczesnych poronieniach. Poza tym na razie mdłości od 6tyg, cały dzień, jem mało do tego przyplątały się zaparcia i to takie, że skończyło się specyfikami od farmaceuty, po które mąż BIEGŁ bo chyba bym się skończyła , do tego popołudniani najchętniej bym spała, powiem Wam fajna ta ciąża, nie powiem, początek a już takie smaczki, ale... wmawiam sobię, że to po 12tyg minie i proszę nie zaprzeczać
U mnie narazie jedynymi objawami są brak okresu i całkowite odrzucenie od słodyczy ;p ale pewnie ta gorsza część objawów do mnie zawita niedługo..... 😂😂 -
Betelgeza wrote:Cześć dziewczyny, pod koniec przyszłego tyg mam wizytę, będzie już prawie 9tydz. Postanowienie mam i się prawie go trzymam :p - nic nie czytam o wczesnych poronieniach. Poza tym na razie mdłości od 6tyg, cały dzień, jem mało do tego przyplątały się zaparcia i to takie, że skończyło się specyfikami od farmaceuty, po które mąż BIEGŁ bo chyba bym się skończyła , do tego popołudniani najchętniej bym spała, powiem Wam fajna ta ciąża, nie powiem, początek a już takie smaczki, ale... wmawiam sobię, że to po 12tyg minie i proszę nie zaprzeczać
Ja mam podobnie tez mam mdlosci z dnia na dzien coraz gorsze w sumie, dzis w pewnym momencie myslalam ze bede musiala z pracy sie zwolnic, do tego tez brak apetytu mam, bardzo malo jem. A i parcie na pecherz mam. Ogólnie bardzo podobne objawy jak przy synku. Ciekawa jestem czy sie sprawdzi i tym razem z objawami ze bedzie ta sama plec, w sumie moglby byc syn bo dla cory nie mam zadnego imienia ( taki zarcik chociaz na prawde mam problem z imieniem dla ewentualnej corki 🙈 )Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja mam mdlosci i odruch wymiotny w ciągu dnia.. na razie bez wymiotów. Cieszę sie z tego bo z synem miałam okropne mdlosci dlatego powiedziałam w pracy juz w 6 tygodniu bo no nie było szans ukryć tego jak się siedzi z kimś w pokoju 8h dziennie. A rok temu z coreczka nie miałam wogole mdłości, jedynie spadki cukru i jeszcze przed najgorszym zdążyłam zdiagnozować cukrzycę ciążowa.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Alutka a powiedz mi bo zachodzi mnie taka myśl w głowie pewnie próbuje sobie podswiadomie w kazdy mozliwy sposób udowodnic, ze nic zlego sie nie wydarzy. Ty jestes po dwoch biochemach i to w bardzo krotkim czasie. Pamietasz ktore to byly dc jak zaczynalo sie krwawienie? Probuje gdzies w glowie sobie wmowic ze skoro juz przebrnelam granice tego dnia co miesiac temu zaczelo sie krwawienie to teraz musi byc okej i tak sie zastanawiam jak to u Ciebie bylo czy faktycznie dni sie mniej wiecej pokrywaly czy jakas wieksza roznica tych dni bylaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
sallvie wrote:Alutka a powiedz mi bo zachodzi mnie taka myśl w głowie pewnie próbuje sobie podswiadomie w kazdy mozliwy sposób udowodnic, ze nic zlego sie nie wydarzy. Ty jestes po dwoch biochemach i to w bardzo krotkim czasie. Pamietasz ktore to byly dc jak zaczynalo sie krwawienie? Probuje gdzies w glowie sobie wmowic ze skoro juz przebrnelam granice tego dnia co miesiac temu zaczelo sie krwawienie to teraz musi byc okej i tak sie zastanawiam jak to u Ciebie bylo czy faktycznie dni sie mniej wiecej pokrywaly czy jakas wieksza roznica tych dni byla
Przy pierwszej cb cykl był 33 dni, ja mam cykle średnio 29 dni, a przy drugiej cb cykl 34 dnisallvie lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja, póki co na razie na nic się nie nastawiam, jestem po jednym poronieniu w 11 tyg. Termin wypada na 30 grudnia, więc sama końcówka. Uważacie, że jest sens robić 4 betę na kontrolę? Zrobiłam 3 i przyrasta prawidłowo, nie wiem czy to już świadczy o dobrym zagnieżdżeniu?
Aaasti lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Witam się i ja, póki co na razie na nic się nie nastawiam, jestem po jednym poronieniu w 11 tyg. Termin wypada na 30 grudnia, więc sama końcówka. Uważacie, że jest sens robić 4 betę na kontrolę? Zrobiłam 3 i przyrasta prawidłowo, nie wiem czy to już świadczy o dobrym zagnieżdżeniu?
Mi sie wydaje ze nie ma sensu, rośnie dobrze, więc na tym etapie nic już więcej Ci nie powie.
Tera trzeba czekać na usg juz, chociaż mnie kusi iść jeszcze w poniedziałek..
To kto ma teraz najwcześniej jakas wizyte?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja mam dopiero 20 mają, więc pewnie najpóźniej z was ale w poprzedniej ciąży, gdy chodziłam prywatnie, kazał przychodzić prawie co 2 tygodnie, to wydawało mi się to lekkim naciąganiem na kasę, bo chyba nie ma potrzeby aż tak często. Teraz wybieram się na NFZ, to będzie 8 tydzień.
Czy jest któraś z was na helarynie i acardzie?Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Ja mam wizytę w poniedziałek o 13.40. Będzie to 6t0d lub 6t1d. Jestem na Acardzie 75, Clexane 0,6, Utrogestan 200mg dopochwowy 2xdz.,Euthyrox 100/150, Modulatory homocysteiny, Kompleks B-right i Prenatal Uno.
Jestem po 2 poronieniach, w 3 ciąży wizyty miałam najpierw co 2 tygodnie, by w razie kolejnego poronienia zatrzymanego szybciej reagować. Później już miałam co 4 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 16:45
2 aniołki 2016r. 👼👼
Zespół antyfosfolipidowy, MTHFR A1298c, za wysoka homocysteina, dodatnie ANA1, ANA2, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hipoglikemia reaktywna -
Ja mam wizytę w czwartek, czyli 2 tygodnie po ostatniej ze względu na 2 poronienia w przeszlosci i długie starania .
Dziewczyny mam do Was pytanie, mieszkam w Niemczech i tutaj jest trochę inaczej, lekarz przepisał mi na podtrzymanie progesteron, w ogóle bardzo trudno było mi go dostać ściągali tydzień do apteki a zapłaciłam ogromną sumę 70 euro bo tutaj to się stosuje tylko przy invitro, tak też wspomniał lekarz, ale mówił że swojej żonie też by przepisał przy takiej historii medycznej. W ulotce wyczytałam że można brać tylko do 12 tygodnia, a odstawienie zwiększa ryzyko poronienia I w ogóle ma mnóstwo skutków ubocznych i stosować tylko właśnie podczas procedury invitro. Wiecie coś na ten temat? Wydaje mi się jak Was Czytam że w Polsce dość często przepisuje się progesteron. -
Ja biorę dopochwowo 2x200mg progesteronu. W poprzedniej ciąży miałam w tabletkach Duphaston 3xdziennie. Ja po nim mam większe mdłości, brałam jakoś do 15 tygodnia. Jak ktoś ma plamienia brązowe lub jest po poronieniach to zwykle u nas się przypisuje na podtrzymanie.
2 aniołki 2016r. 👼👼
Zespół antyfosfolipidowy, MTHFR A1298c, za wysoka homocysteina, dodatnie ANA1, ANA2, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hipoglikemia reaktywna -
Dita, da się cokolwiek zrobić gdy już się stwierdzi poronienie? Bo napisałaś, że wizyty co 2 tygodnie żeby reagować, ale to już chyba nie ma co ratować? Czy acard i clexane bierzesz wieczorem?
CarmelLatte93 o kurczę co za cena, u nas za darmo dają po ostatnich zmianach w refundacji. A nawet mam wrażenie, że ciężarne łykają to jak cukierki. Co do efektów ubocznych, raz są większe, raz mniejsze, nie ma się raczej czym przejmować. A w ciąży to nie wiadomo co jest efektem HCG, a co luteiny, takie mam wrażenie. Luteina przygotowuje macicę do implantacji i wspomaga cały proces. W ciąży pomaga ja utrzymac. Jest przepisana każdej kobiecie, która ma progesteron mniej niż 10 w ciąży, chociaż bywa że progesteron naturalny jest ok, a i tak przepisząStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30