☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, któraś z Was pisała tu kiedyś przepis na koktajl z pietruszki na podbicie żelaza, mogę prosić o przypomnienie, u mnie hemoglobina w dolnej granicy normy więc chciałabym to trochę podbudować 🙏🙏🙏
-
Nina_02 wrote:Dziewczyny, któraś z Was pisała tu kiedyś przepis na koktajl z pietruszki na podbicie żelaza, mogę prosić o przypomnienie, u mnie hemoglobina w dolnej granicy normy więc chciałabym to trochę podbudować 🙏🙏🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 17:14
Nina_02 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Dziewczyny, któraś z Was pisała tu kiedyś przepis na koktajl z pietruszki na podbicie żelaza, mogę prosić o przypomnienie, u mnie hemoglobina w dolnej granicy normy więc chciałabym to trochę podbudować 🙏🙏🙏
KarolinaAnastazja, Nina_02 lubią tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Hej dziewczyny! Chwilę się nie odzywałam ale byliśmy na krótkim urlopie w górach i nie miałam czasu na forum. Oczywiście nie obyło się bez przygód ale mimo wszystko udało się nam trochę powędrować i odpocząć🙂
Chyba nie bede w stanie nadrobić firmy.
Smerfetka,bardzo mi przykro 😢
Ja często robię koltajl z pietruszki. Pierwszy przepis jaki miałam to pęczek natki,woda,cytryna,banan i miód.
Ale ja często robię taki żeby i dzieci wypiły,najczęściej melon,maliny lub truskawki banan i natką pietruszki. Fajnie też dodać mango. Ogólnie daje różne owoce i do każdego przemycam pietruszkę.Nina_02, Aune lubią tę wiadomość
-
Megipta wrote:Mi też nie odpowiada hamak bo mam wiercipiętę, która musi widzieć wszystko, także dlatego jak nawet dostawka to tylko boczna wchodzi w grę 🤔 Czytałam o xlander double, że miesci się w drzwi, więc może nie tak źle (zwykły wozek pojedynczy np w biedronce to dramat ale to już inna inszość jak rozstawiają palety co krok)
A jak Ci się sprawdza zwykły xlander?
Dobrze się prowadzi, ale jest duży i ciężki. Na szczęście nie muszę go nigdzie wnosić.
O ile na spacer czy np w markecie jest ok, to już np w rossmanie czy pepco czasem zahaczam kołami o alejki..
No i to jest wózek raczej dla większych bobasów. Gdy córka już siedziała i przeniosła się na spacerówkę to i tak miała jeszcze sporo zapasu miejsca w gondoli. Teraz w spacerówkę też ma sporo miejsca, ale jest wyjątkowo drobna, więc może to i takie wrażenie tylko 😀
Widziałam te dostawki boczne, nawet fajnie to wygląda. Tez będę celować w używaną, nie wiem czy długo będę korzystać.
Problem z tymi wąskimi wózkami podwójnymi jest taki, że zawsze to dziecko na dole ma gorsze widoki i jest trudny dostęp. Chyba nie ma idealnego rozwiązania dla nasMegipta lubi tę wiadomość
💗 -
Dziewczyny, odchodzę od zmysłów...
Przyszedł mi detektor jumper. Obejrzałam kilka filmików na yt. No nie mogę znaleźć tego dźwięku o którym wszyscy mówicie/piszecie "galop koni"
U mnie na dole w okolicach podbrzusza nie ma żadnego dźwięku... dwa może trzy razy wyslietlila się liczna na monitorze: 135, 140 co mogłoby sugerować tetno dziecka.
Jutro o 12 mam wizytę do tego czasu oszaleje.
Jak było u Was, od razu wychwycilayscie ten dźwięk?
U mnie dziś 12 +1 wg usg kilka dni do przodu.
2018: 1 IVF IMSI MSOME : punkcja 8.12
transfer 11.12 2x3dniowe
01.2019 poronienie zatrzymane [*] 8 tydz 😥
19.04.19 crio 2x3dniowe beta 0
2019: II IVF IMSI MSOME : Punkcja 13.06: 6 komorek =>2 zarodki
crio 1 beta 0
31.01.22 crio zarodek 3 dniowy (8A)
22.02 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Wieczorem poczatek krwawienia...[*] tydz 6 😥
07.2023 AMH 0,87 III IVF IMSI MSOME: 2 zarodki nieprawidłowe po pgta. Nie ma transferu.
04.2024 IV IVF 1 blastocysta
[/url] -
spineczka wrote:Dziewczyny, odchodzę od zmysłów...
Przyszedł mi detektor jumper. Obejrzałam kilka filmików na yt. No nie mogę znaleźć tego dźwięku o którym wszyscy mówicie/piszecie "galop koni"
U mnie na dole w okolicach podbrzusza nie ma żadnego dźwięku... dwa może trzy razy wyslietlila się liczna na monitorze: 135, 140 co mogłoby sugerować tetno dziecka.
U mnie dziś 12 +1 wg usg kilka dni do przodu.spineczka lubi tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Dziewczyny, ja już jestem po badaniu genetycznym. Wszystko jest super, bobas zdrowy i idealny. Ryzyka bardzo niskie 😍😍 jestem taka szczęśliwa 😍😍
I będzie to dziewczynka ! 🩷
Proszę o wpisanie na główną stronę : Emilia 🩷Księgowa, spineczka, Megipta, Sandrix, Nina_02, Wanda_89, Kasiaanna, Malina1111, Mami_35, Kam.ila, Aune, businesscare, aambrozjaa93, MummyYummy, Dariaa29, Wikta06, Paula9463, Evelle28, Elewina, Merida Waleczna, meowne, Skryta19, mar.1, rybka8, Likela, TęczowaJa lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś 12 +1 wg usg kilka dni do przodu.spineczka lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
@Smerfetkaa bardzo mi przykro ♥️ przytulam mocno. j
Jakbyś potrzebowała porozmawiać to pisz!
Ja dziś ciężki dzień odstawiam powoli xonvea po jednej tabletce ale jakoś funkcjonuje muszę przyznać. Zamówiliśmy dziś wózek bo mój mąż już mnie męczył ja to bym pewnie jesienią ogarniała bo dla mnie wcześnie 😉.
Więc dziś już kilometry zrobione teraz odpoczywamy ♥️Aune lubi tę wiadomość
-
Amra wrote:Dziewczyny, ja już jestem po badaniu genetycznym. Wszystko jest super, bobas zdrowy i idealny. Ryzyka bardzo niskie 😍😍 jestem taka szczęśliwa 😍😍
Proszę o wpisanie na główną stronę : Emilia 🩷
Super❤️ gratulacje🩷 piękne imię🥰 tak moja młodsza siostra ma na imię i ja jej właśnie je wybrałam😊
Też tak bardzo już bym chciała wiedzieć kto tam mieszka tak na pewno🫣 ostatnio nie daje mi to spokoju jakoś😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 20:29
Amra, Aune lubią tę wiadomość
30.03.24 ⏸️ 5cs
02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
18.11🩺
-
aambrozjaa93 wrote:Super❤️ gratulacje🩷 piękne imię🥰 tak moja młodsza siostra ma na imię i ja jej właśnie wybrałam to imię😊
Też tak bardzo już bym chciała wiedzieć kto tam mieszka tam na pewno🫣 ostatnio nie daje mi to spokoju jakoś😅aambrozjaa93, Aune lubią tę wiadomość
-
Tak jak Dziewczyny piszą, spróbuj rano, łatwiej znaleźć.
W instrukcjach niektórych detektorów można znaleźć informację, żeby słuchać dopiero od 16 tc. Nasz detektor przyszedł w ten weekend, więc w sumie tak wyszło, a i tak trochę się naszukaliśmy.
Przewijał się też temat tego, żeby porządnie docisnąć ten kabelek.
PS. A nie masz wyciszonego detektora? Bo jeśli pojawiają się wartości, a nic nie słychać, to może to to 🤔 -
Amra wrote:Dziewczyny, ja już jestem po badaniu genetycznym. Wszystko jest super, bobas zdrowy i idealny. Ryzyka bardzo niskie 😍😍 jestem taka szczęśliwa 😍😍
Proszę o wpisanie na główną stronę : Emilia 🩷
Gratuluję 🥰🥰🥰Amra lubi tę wiadomość
-
Koniecznie sprawdź czy masz dobrze docisniety kabelek, on ciężko wchodzi i zdarzyło mi się, że się poluzował.
Ostatnio tez się zdenerwowałam, bo nie mogłam znaleźć tętna, a za każdym razem praktycznie trafiałam od razu… okazało się, że synek sobie całkowicie zmienił miejsce i zamiast na środku lub lekko po lewej znalazłam dopiero w okolicach prawego dołu biodrowego. Nie martw się, to naprawdę nie jest łatwe i słyszałam od koleżanki, że czasem nawet położne mają problem żeby tak od razu znaleźć serduszko. Na pewno jest wszystko dobrzespineczka lubi tę wiadomość
-
Proszę o wpisanie na główną stronę : Emilia 🩷Amra lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Tak jak Dziewczyny piszą, spróbuj rano, łatwiej znaleźć.
W instrukcjach niektórych detektorów można znaleźć informację, żeby słuchać dopiero od 16 tc. Nasz detektor przyszedł w ten weekend, więc w sumie tak wyszło, a i tak trochę się naszukaliśmy.
Przewijał się też temat tego, żeby porządnie docisnąć ten kabelek.
PS. A nie masz wyciszonego detektora? Bo jeśli pojawiają się wartości, a nic nie słychać, to może to to 🤔
Kabelek dociśnięty, bateria pełną. Słychać szumy i trzaski Ale bez tego charakterystycznego dźwięku dla szybkiego tętna, no nie ma tego. Tylko te wartości mignęły kilka razy.
Dzięki dziewczyny, sprawdzę rano. No i w południe wizytą.2018: 1 IVF IMSI MSOME : punkcja 8.12
transfer 11.12 2x3dniowe
01.2019 poronienie zatrzymane [*] 8 tydz 😥
19.04.19 crio 2x3dniowe beta 0
2019: II IVF IMSI MSOME : Punkcja 13.06: 6 komorek =>2 zarodki
crio 1 beta 0
31.01.22 crio zarodek 3 dniowy (8A)
22.02 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Wieczorem poczatek krwawienia...[*] tydz 6 😥
07.2023 AMH 0,87 III IVF IMSI MSOME: 2 zarodki nieprawidłowe po pgta. Nie ma transferu.
04.2024 IV IVF 1 blastocysta
[/url]