X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Atika Autorytet

Wysłany: 7 października, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna M wrote:
    Witamina K nie jest szczepionką. To witamina wspomagająca nierozwinięty do końca układ krzepnięcia. Sami ją zresztą łykamy w suplementach Wit D3 +K2 tylko w innych dawkach 😉

Jak to jest, że lekarze informują, iż dzieci nie muszą brać Wit K, bo takowa jest produkowana przez organizm do któregoś roku życia, a dorośli już powinni?

Chociaż ostatnio jeden z lekarzy do mnie " po co pani bierze to, nie ma takiej potrzeby, proszę poczytać o najnowszych doniesieniach".
    No i bądź tu mądry człowieku.

Jeśli chodzi i Termometr, to ja nie ufam tym elektronicznym. Zbyt często się naciełam i to wcale nie były najtańsze. 😏
    Wolę szklane, ale jeśli macie jakiś elektroniczny, ale tylko dotykowy, godny polecenia to poproszę.

Elektroniczne wielokrotnie nie pokazywały temperatury, gdzie szklane potrafiły pokazać już po 5 minutach.

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 7 października, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Jak to jest, że lekarze informują, iż dzieci nie muszą brać Wit K, bo takowa jest produkowana przez organizm do któregoś roku życia, a dorośli już powinni?

Chociaż ostatnio jeden z lekarzy do mnie " po co pani bierze to, nie ma takiej potrzeby, proszę poczytać o najnowszych doniesieniach".
    No i bądź tu mądry człowieku.

Jeśli chodzi i Termometr, to ja nie ufam tym elektronicznym. Zbyt często się naciełam i to wcale nie były najtańsze. 😏
    Wolę szklane, ale jeśli macie jakiś elektroniczny, ale tylko dotykowy, godny polecenia to poproszę.

Elektroniczne wielokrotnie nie pokazywały temperatury, gdzie szklane potrafiły pokazać już po 5 minutach.

U noworodków jest za niski poziom witaminy K i podanie zapobiega chorobie krwotocznej.
    Wiadomo, że gatunek ludzki przetrwał bez szczepionek i podawania witaminy K, ale były też pewne koszty związane z brakiem medycyny na dzisiejszym poziomie - wystarczy poczytać jak wysoka była śmiertelność noworodków jeszcze 200 lat temu. Wysoka ilość urodzeń oczywiście to nadrabiała, bo kobiety rodziły kilkoro dzieci i struktura demograficzna społeczeństwa i tak była lepsza niż dzisiaj.

Mam jeden termometr bezdotykowy, ale moim zdaniem niezbyt dokładny, też się zastanawiam nad zakupem nowego albo takiego do uszka. Szklane dla noworodka mogą się średnio sprawdzić, zamówiłam jeden elektroniczny z elastyczną końcówką i zastanawiam się nad zakupem tego modelu Braun, polecanego przez Mag_len - to jest do mierzenia w uszku, prawda?

Aspirator jakiś elektryczny za około 130 zł dodałam do koszyka na allegro, ma w miarę dobre opinie, bo jakoś nie przekonuje mnie ten katarek do odkurzacza, chociaż wiem, że wielu rodziców poleca.
    Nad inhalatorem/nebulizatorem jeszcze się nie zastanawiałam, ale pewnie prędzej czy później się przyda, więc chętnie skorzystam z Waszych polecajek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 17:56

Mami_35, aambrozjaa93, meowne, Dariaa29, Bezimienna M, Atika lubią tę wiadomość

👩34+🧔40 +🐈‍⬛
    endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
    antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024

⏸️31.03.2024
    04.04.2024 beta HCG 980

🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
    🩺 7.05 crl 2.47
    🩺 27.05
    🏥 USG prenatalne 3.06
    crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
    🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
    Połówkowe 30.07 i 12.08
    🩺 26.08 💙🐻 800 gram
    🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
    🩺23.09 szyjka 4.1cm
    🩺 14.10 💙🐻2300 g
    🩺 7.11 💙🐻 3400 g
    🩺 18.11

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 7 października, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja mam taki termometr do mierzenia owulacji z miękką końcówką, dostałam na naukach przedmałżeńskich a nigdy nie używałam 😅 może się nada 😅

Aspirator kupiłam katarek do odkurzacza na początek. Wszyscy rodzice których znam tego używają i są zadowoleni. Chociaż przemawia do mnie nosiboo i nawet spoko promka teraz była. Ale narazie stawiam na ten katarek, potem jak będzie potrzeba to się dokupi. Słyszałam opinie że te elektryczne aspiratory się do niczego nie nadają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 17:05

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 7 października, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latarek miałam przy poprzednim dziecku i u mnie sprawdzał się bardzo dobrze. Tego dopinanego do odkurzacza nie probowałam, nie miałam odwagi, mimo wielu pozytywnych opinii. 🫣

U mnie szklany sprawdzał się, mierzyłam w czasie karmienia, czasami wkładałam do pupy wg zaleceń położnych.
    Wiem, że teraz są dostępne różności, ale tak jak i wiele szklanych nadaje się od razu do kosza, tak wiele elektronicznych też.
    Wydałam na to majątki a i tak niewiele było wartych zatrzymania.

Miałam zakupiony smoczek z termometrem, ale był od razu wypluwany.

Wiem, że między kiedyś a teraz jest wielka przepaść, dlatego chętnie chłonę wszystko co tu piszecie. 😁

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 7 października, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    O ja mam taki termometr do mierzenia owulacji z miękką końcówką, dostałam na naukach przedmałżeńskich a nigdy nie używałam 😅 może się nada 😅

Mam taki, dałam za niego ponad stówę, ale jak sprawdzałam z owulacyjnym szklanym i starym rteciowym to była różnica, najbardziej wiarygodny był owulacyjny szklany, ale ten elektroniczny wiele nie odbiegał, niestety nie sprawdzał się w mierzeniu pod pachą.

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 października, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Ja wiem że to nie szczepionka, ale i tak okazało się że to trudny temat jak na forum 😊 dokładnie tak jak szczepienia 🙄

Pan tabletka podpowiada żeby kupić dwa termometry, jeden kontaktowy(pacha lub odbyt) do dokładnego zmierzenia temp, a drugi bezdotykowy do takich pomiarów pomiędzy żeby mieć temperaturę pod kontrolą. Macie po dwa? Czy stawiacie tylko na te bezkontaktowe?

My mamy dwa - taki zwykły, elektroniczny i bezdotykowy z Microlife 🙂

Atika lubi tę wiadomość

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 7 października, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cała najbliższa rodzina ma właśnie ten termometr z Brauna do ucha i go kochają 😅 Z uwagi na to nam też moi rodzice kupili go w prezencie, ale wiem, że wymieniali na wersję z podświetleniem nocnym, także warto faktycznie na to zwrócić uwagę ☺️

A co do aspiratora to również nie jestem przekonana do tych do odkurzacza i szykowałam się na nosiboo za jakiś czas, ale okazało się, że dostaniemy go w prezencie, więc ogromnie się z tego cieszę, że ten wydatek zostanie nam oszczędzony. Na początek rozważałam jeszcze tymczasowo opcję z katarkiem, który wkłada się sobie do ust jakkolwiek to nie brzmi. W każdym razie ta opcja wydawała mi się być mniej inwazyjna również dla odkurzacza. Oczywiście wierzę, że krzywdy dziecku się tym nie zrobi, ale u nas w przypadku pionowego konieczna byłaby dodatkowa przejściówka no i podobno odkurzacz jest w stanie zacząć śmierdzieć 😔 Pewnie przy większym nagromadzeniu materiału jest to możliwe, a rurę na pewno nie tak łatwo wyczyścić, dlatego warto o tym wiedzieć, że tak może się wydarzyć z czasem.

Mami_35, Aune lubią tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Mami_35 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Moja cała najbliższa rodzina ma właśnie ten termometr z Brauna do ucha i go kochają 😅 Z uwagi na to nam też moi rodzice kupili go w prezencie, ale wiem, że wymieniali na wersję z podświetleniem nocnym, także warto faktycznie na to zwrócić uwagę ☺️

A co do aspiratora to również nie jestem przekonana do tych do odkurzacza i szykowałam się na nosiboo za jakiś czas, ale okazało się, że dostaniemy go w prezencie, więc ogromnie się z tego cieszę, że ten wydatek zostanie nam oszczędzony. Na początek rozważałam jeszcze tymczasowo opcję z katarkiem, który wkłada się sobie do ust jakkolwiek to nie brzmi. W każdym razie ta opcja wydawała mi się być mniej inwazyjna również dla odkurzacza. Oczywiście wierzę, że krzywdy dziecku się tym nie zrobi, ale u nas w przypadku pionowego konieczna byłaby dodatkowa przejściówka no i podobno odkurzacz jest w stanie zacząć śmierdzieć 😔 Pewnie przy większym nagromadzeniu materiału jest to możliwe, a rurę na pewno nie tak łatwo wyczyścić, dlatego warto o tym wiedzieć, że tak może się wydarzyć z czasem.

Ja też mam taki zwykły odciągacz ustny canpol babies. Jeszcze nam się nie zdarzyło żeby coś było nie tak.
    Do tych nakładek do odkurzacza nie jestem przekonana z powodu hałasu 🤔

A co do termometru to mam braun do mierzenia na czole - i wg mnie jest ok, najważniejsze to że pokazuje trend w zmianie temperatury.

Aune, meowne lubią tę wiadomość

💗
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Ja wiem że to nie szczepionka, ale i tak okazało się że to trudny temat jak na forum 😊 dokładnie tak jak szczepienia 🙄

Pan tabletka podpowiada żeby kupić dwa termometry, jeden kontaktowy(pacha lub odbyt) do dokładnego zmierzenia temp, a drugi bezdotykowy do takich pomiarów pomiędzy żeby mieć temperaturę pod kontrolą. Macie po dwa? Czy stawiacie tylko na te bezkontaktowe?
    Ja mam taki pod pachę ale dziecki ciężko wysiedzieć czas mierzenia. Muskam kiedyś taki do czoła chyba microlife, ten do ucha co mam teraz dużo lepszy. Tamten potrafił raz za razem pokazać inna temperaturę. Ten braun do ucha pokazuje taka sama.

Aune lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 października, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarek do odkurzacza u nas się super sprawdza od lat. Trzeba tylko pamiętać żeby zmniejszyć sile ssania odkurzacza i o nawilzeniu nodka po odciąganiu,moim zdaniem najszybszą metoda i najdokładniejsza.
    Mieliśmy aspirator elektryczny i nic nie ciągnął. A frida- ta co swoimi ustami zasysasz bardzo nie higieniczna moim zdaniem 😅

aambrozjaa93, Mandoriana lubią tę wiadomość

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 7 października, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Katarek do odkurzacza u nas się super sprawdza od lat. Trzeba tylko pamiętać żeby zmniejszyć sile ssania odkurzacza i o nawilzeniu nodka po odciąganiu,moim zdaniem najszybszą metoda i najdokładniejsza.
    Mieliśmy aspirator elektryczny i nic nie ciągnął. A frida- ta co swoimi ustami zasysasz bardzo nie higieniczna moim zdaniem 😅

Ale Frida ma pojemniczek i filtr. Podczas stosowania nigdy nie zdarzyło mi się, by katarek dostała się do rurki poza filtrem.

meowne, Tatka, Mami_35 lubią tę wiadomość

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 7 października, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciąganie wydzieliny z nosa ustami mnie przerasta 😅

Mandoriana lubi tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 7 października, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nie mogłoby to w ten sposób działać 😅 Nie brałabym pod uwagę tego rozwiązania, gdybym miałam trenować swój refleks 😃

Mami_35 lubi tę wiadomość

09.04 🩺 (6+1) ❤️
    20.05 NIFTY

preg.png
  • Tatka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy termometr Braun który mierzy w uchu, już miałam okazję go testować na sobie i mężu kiedy przechodziliśmy covid i był bardzo dokładny.
    Jedynie polecam brać model z podświetlaniem, bo bardzo niewygodnie w nocy odczytywać wynik. A no i wydaje dźwięk kiedy kończy pomiar, nie znalazłam w instrukcji jak to można wyłączyć, więc bierzcie to pod uwagę.

Odciągać wydzieliny z nosa - wzięliśmy zestaw z fridy, mam dyson więc nie wiem czy jakieś zestawy pasują do niego, no i wizja targania odkurzacza żeby oczyścić nosek i włączanie go przy dziecku mnie trochę wątpi więc wybraliśmy taki manualny.

Któraś z dziewczyn pytała o otulacz do fotelika, ja kupiłam taki z 7am, ma wycięcie na plecach na pasy ale w razie potrzeby to wycięcie się zakrywa i jest śpiworek do wózka. Ja nie chciałam mieć to jako 2 osobnych koca/otulacza do fotelika i wózka więc wybrałam taki 2w1, mam nadzieję że się sprawdzi. 7AM Baby Car Seat Blanket -... https://www.amazon.com/dp/B09L7R1KSF?ref=ppx_pop_mob_ap_share

Monitor zdecydowaliśmy się na babysense, ale również patrzyliśmy na tą skarpetę owlet lub eufy. Jeżeli będzie taka potrzeba to dokupimy pod czas obniżek na black friday, ale z tego co czytałam jeżeli dziecko donoszone to nie jest to must have.
    Przy babysense trzeba pamiętać że nie jest zalecany do używania z materacami memory foam, podobno przeszkadza to odczytywaniu oddechu dziecka
    New Model - Babysense Video &... https://www.amazon.com/dp/B08F7NP2WX?ref=ppx_pop_mob_ap_share

Aune, Zagadka919 lubią tę wiadomość

starania o pierwszego maluszka od 01/ 2023

👩🏻 32
    AMH 2,53 ng/ml
    FSH 5,9
    Prolactin 10,4
    TSH 3,62
    ESTRADIOL 36
    10/2023 sonohysterogram wyniki ok

👨🏻33
    Volume 3 ml
    Concentration 13 mln
    Motility 53%
    Progressive motility score 3
    Motile sperm total count 20,67
    Morphology 2% - Subfertile
    oligoteratoospermia

NIPT - low risks 🫶🏻
  • Aune Autorytet

Wysłany: 7 października, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też widziałam, że na Amazonie jest monitor Eufy Smart Sock, trochę tańszy niż Owlet, a też ma dobre opinie, może na Black Friday będą jakieś promocje 🤔 Niby położna mówiła, że jak dziecko nie jest wcześniakiem i nie ma wskazań żeby monitować oddech to monitor jest zbędny, ale z drugiej strony zawsze jakiś większy spokój jak się ma ten monitor...jeszcze nie zdecydowaliśmy, czy będziemy zamawiać, ale to rozważam.

👩34+🧔40 +🐈‍⬛
    endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
    antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024

⏸️31.03.2024
    04.04.2024 beta HCG 980

🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
    🩺 7.05 crl 2.47
    🩺 27.05
    🏥 USG prenatalne 3.06
    crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
    🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
    Połówkowe 30.07 i 12.08
    🩺 26.08 💙🐻 800 gram
    🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
    🩺23.09 szyjka 4.1cm
    🩺 14.10 💙🐻2300 g
    🩺 7.11 💙🐻 3400 g
    🩺 18.11

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 8 października, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem jak to będzie działać na katarze, bo testowałam na sucho, ale kupiłam zwykłą Fridę do nosa i podpięłam do tego strzykawkę typu Żaneta (tam są takie specjalne końcówki jeszcze w nich bardzo często) no i planuje zaciągać tą strzykawą, bo ustami też mnie to trochę obrzydza, ale jak trzeba to trzeba + mam małą gruszeczkę jeszcze z Babyono bodajże 🤷‍♀️😝 do oczyszczania nosa myślę w razie czego sól fizjologiczna i marimer baby.

Z termometrów poszłam też za radą Pana tabletki tzn. mam zestaw termometr bezdotykowy na czoło (Braun) i z giętka końcówka do pupy też z Brauna. Ten bezdotykowy testowany na mnie już kilka razy i powtarzalne pomiary raczej 😉

Nebulizatora na razie nie kupuję 🙃 kupię jak będzie pierwsza potrzeba!

Monitora oddechu też nie mamy w planach, chyba że okaże się wczesniaczek to pomyślę 🤷‍♀️

W szpitalu dla dzidziusia zgadzam się na szczepienia i witaminę K też, chociaż muszę przyznać, że u mnie w szpitalu nikt tego tematu na razie nie poruszał. O szczepienia pytali jak byłam na patologii w razie gdybym urodziła wtedy, ale o Wit. K nikt nic nie wspomniał. Może to później dopiero się decyduje.

Orulacza jako takiego nie kupuję. W foteliku będziemy korzystać ze śpiworka, mamy używany kupiony z ColorStories. On jest taki średnio zimowy, więc wydaje mi się akurat z dodatkową warstwą na bodziaka pod spodem. Chociaż dla mnie ubieranie bobasa to jak czarna magia na tym etapie 😝

My wyprawkowo całkiem ogarnięci. Muszę tylko jeszcze poukładać wszystko bardziej z głową. Jednak mam ubranka i tekstylia uprane. Walizka do szpitala spakowana 🤭 mam wrażenie jakby to miało być zaraz, chociaż do terminu jeszcze zostało parę ładnych tygodni!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 07:50

Amra, Fania017, Zagadka919, Aune, Mami_35 lubią tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    termin: 02.12.2024 🤭
    preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 października, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Ale Frida ma pojemniczek i filtr. Podczas stosowania nigdy nie zdarzyło mi się, by katarek dostała się do rurki poza filtrem.
    Tak wiem,bo mamy ale jakoś nigdy nie mogłam się przekonać. Leży już kilka lat🙂

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 8 października, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:

Generalnie to rozumiem. Miałam polecenia z bliskiego środowiska tej wersji, ale jak o tym myślę to jest jakaś mentalna bariera i chyba wolałabym zbyt mocno mimo wszystko nie ciągnąć. Może to kwestia przyzwyczajenia i obycia 😄 Ja raczej myślałam o tym awaryjnie zanim kupimy ten docelowy aspirator, ale finalnie nas to ominie. No każdy ma swoje rozwiazanie i spoko 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 09:15

09.04 🩺 (6+1) ❤️
    20.05 NIFTY

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 października, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to oby nas katary omijały 😄
    Pamiętajcie też o zakupie wody morskiej do nosa, pomocna przh katarach 🙂

Edit. Musiałam zmienic telefon i nie ogarniam szybkiego pisania na nim. A potem patrzę na posty i widzę ile literówek robię 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 09:37

meowne, Atika lubią tę wiadomość

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:

Rozumiem, ja oprócz tego uzywałam też gruszek, jedną z małą twardą końcówką, drugą z długą i miękką.
    Wszystko stosowałam zamiennie i teraz też w zależności od rodzaju kataru i mojego samopoczucia. 😉

Racja, oby maluszki kataru nie mieli.

Maglen pisząc na telefonie często jakieś literówki wychodzą. 🫣

Moje maleństwo od wczorajszego wieczoru znowu mocno aktywne.
    Czy to normalne?
    Już nie pamiętam jak to było . 🫣
    Szaleje od rana, jakoś od 8:00.

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ