X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 16 października, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się podpinam pod wahania nastroju. Raz mam taki power,że chodzę i wszystko robię a czasem- tak jak dziś- że zawiozę dzieci do placówek i nic nie robie. Dziś przeleżałam od 9 do 12.
    Przykre jest to, że ludziom tak łatwo przychodzi oceniać innych i dołować dodatkowo...

Mami_35, mar.1 lubią tę wiadomość

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 16 października, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie zauważyłam, że u mnie dużo daje to, że się wyspie. Jak się wysypiam to dzień mam lepszy.
    Są dni, że leze I oprócz obiadu nie zrobię nic. To wtedy książka albo serial i zleci dzień.
    A tak jak dzisiaj jakby wiatraczek mi w 🍑 wsadził🤭 to z rana sprzątanie, pranie, prasowanie, zakupy, wyjazd do dziadków, zakupy z dziadkami, obiad, pozamiatałam nawet liście wkoło domu i tak zleciało, że dopiero teraz usiadłam 😅

Jutro z rana na badania a w piątek mam spotkanie z położna

Bardzo współczuję osobą co mają zjazdy emocjonalne, może jakaś dobra muzyczka na poprawę humorku, albo ulubione jedzonko?

Sandrix, Mami_35, mar.1 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 16 października, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam czasem jakieś takie smutniejsze momenty. Zwłaszcza jak córka ma dzień leniucha i mało się rusza to zaczynam jakieś czarne scenariusze snuć. Plus strach przed porodem, że coś będzie nie tak 🥺
    Ale 3 trymestr jest taki hmm skomplikowany? Fizycznie zmiany są odczuwalne, ale psychicznie też.
    Także łączę się z Wami 🙏

Sandrix, Mami_35, MummyYummy, spineczka, mar.1 lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 16 października, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie też takie chwile że dzieciaczki tak intensywnie i długo się ruszają? W takich chwilach na detektorze widzę tętno 160-170. Raz byliśmy na ktg na izbie bo podczas USG było to samo, i dziś i wczoraj widzę że te dłuższe okna aktywności się powtarzają, po godzinie tętno wraca do 140-150. Jak u Was ruchy?

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Amra Autorytet

Wysłany: 16 października, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    businesscare wrote:
    Macie też takie chwile że dzieciaczki tak intensywnie i długo się ruszają? W takich chwilach na detektorze widzę tętno 160-170. Raz byliśmy na ktg na izbie bo podczas USG było to samo, i dziś i wczoraj widzę że te dłuższe okna aktywności się powtarzają, po godzinie tętno wraca do 140-150. Jak u Was ruchy?
    Ja co prawda nie mam detektora tętna w domu, więc nie wiem jak to wygląda, ale mała jest od początku kiedy poczułam ruchy baaardzo aktywna. Rusza się dużo i często.
    Teraz już nawet znam jej rytm dnia i wiem kiedy sobie drzemie, ale zdecydowana większość dnia jest aktywna 😉 zapowiada się mała aparatka 😂

businesscare, spineczka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tatka Przyjaciółka

Wysłany: 16 października, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem trochę o Teksasie dla tych kto pytał)) przeprowadziliśmy za lepszą pracą, bo tu jakoś tak się składa że ludzi przeprowadzają się często i przez to że dostają lepsze oferty, tak było i u nas, Dallas wybrał nas. Mieszkamy już 2,5 lata, są plusy, jak większą ilość ofert pracy, rozrywka - muzea, koncerty, teatry, restauracje, kowboje, kultura bbq, przyjazne ludzi, wiele sklepów - mamy nawet Zarę i Mango stacjonarnie )) tak i duże minusy - klimat, lato nie do zniesienia, jesteś pół roku uwięziony pod klima (poważnie, mamuśki na lokalnych grupach polecają jakie centrum handlowe lepsze na spacery z bąbelkami 🥲), spore odległości od wszystkiego, czyli 1,5 h do dentysty w jedną stronę to norma. Stan bardzo duży ale płaski i nie oferuje wiele atrakcji w porównaniu do innych Stanów gdzie mieszkaliśmy lub zwiedzałyśmy choć nie można zaprzeczyć że ma swoją atmosferę i swój czar. Póki co mieszkamy i bierzemy wszystko, co ten stan oferuje nam. My po tych paru latach planujemy wracać do stanu gdzie mieszkaliśmy poprzednio - Nort Carolina, są góry, ocean, ciepła zima, zielono, bezpiecznie, wspaniałe szkoły i lepsze i tańsze domy. Nasze zdanie o wyprowadzce z Teksasu Popera wiele znajomych, ale w krótszej perspektywie każdy jest przywiązany do pracy)) owszem są i tacy co bardzo lubią Teksas, życie w ramach jednego stanu ale różnych miast potrafi się bardzo różnić, słyszałam że w Houston jest gorzej niż w Dallas, ale najlepiej jest w Austin.
    A i coś co zaskoczyło kiedy zaszłam w ciążę to dostęp do pomocy medycznej, mamy bardzo restrykcyjne prawo aborcyjne, i w razie ciąży pozamacicznej albo poronienia jest wybierana taktyka wyczekiwana co nie zawsze kończy się dobrze dla zdrowia i życia kobiety. Trochę się najadłam stresu, bo moja ciąża rozpoczęła się od krwawień i bólu i jej lokalizacja była niewiadoma, więc była szansa że musiałabym jechać do innego stanu żeby uzyskać pomoc medyczną. No i mając krwawienia i niska płacente ani dni nią byłam na L4, ale to uroki healthcare i prowadzenia ciąży we wszystkich stanach, nie tylko w Teksasie. Generalnie USA nie jest przyjaznym krajem dla tych kto planuje mieć dzieci, ale dużo też zależy od firmy, moja nadaje płatny urlop rodzicielski oraz częściowo pokrywa koszty IVF i zamrożenia jajek, co dla nas było bardzo ważne.
    Na plus - koszty wyprawki nie tak biją po kieszeni, stay at home mom jesz szanowane i traktowane jak ciężka praca, na minus - krótki urlop macierzyński, ryzyko zwolnienia (ja w swojej pracy ukrywałam do 24 tygodnia), i koszty żłobka 1-2 tys (albo i więcej) w zależności od miasta.

Mami_35, Atika, meowne, Amra, MummyYummy, spineczka, Nina_02, mar.1 lubią tę wiadomość

starania o pierwszego maluszka od 01/ 2023

👩🏻 32
    AMH 2,53 ng/ml
    FSH 5,9
    Prolactin 10,4
    TSH 3,62
    ESTRADIOL 36
    10/2023 sonohysterogram wyniki ok

👨🏻33
    Volume 3 ml
    Concentration 13 mln
    Motility 53%
    Progressive motility score 3
    Motile sperm total count 20,67
    Morphology 2% - Subfertile
    oligoteratoospermia

NIPT - low risks 🫶🏻
  • Tatka Przyjaciółka

Wysłany: 16 października, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    businesscare wrote:
    Ja nie mam detektora tętna, więc nie powiem w sprawie tętna, ale moje spokojne dziecko ma czasami takie momenty super aktywności i drgania że czasami mnie to przestrasza. Ale moja lekarka powiedziała że tak może być i nie jest to napad i jest to normalne, więc mam nadzieję wszystko jest ok

businesscare lubi tę wiadomość

starania o pierwszego maluszka od 01/ 2023

👩🏻 32
    AMH 2,53 ng/ml
    FSH 5,9
    Prolactin 10,4
    TSH 3,62
    ESTRADIOL 36
    10/2023 sonohysterogram wyniki ok

👨🏻33
    Volume 3 ml
    Concentration 13 mln
    Motility 53%
    Progressive motility score 3
    Motile sperm total count 20,67
    Morphology 2% - Subfertile
    oligoteratoospermia

NIPT - low risks 🫶🏻
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 16 października, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja tylko pozwolę sobie napisać, ze jak dziecko ma wysokie tetno to baaaardzo często jest to spowodowane malym nawodnieniem mamy. 😊 Litr albo więcej wody i powinno się uspokoić. 😊

Natomiast wiadomo też, ze jak dzieciaczek aktywny, kopie, rusza sie yo tetno naturalnie wzrasta - tak samo jak nam. 😊

Trzymam za Was kciuki kochane 🥰 kto by pomyslal, ze mrugnięcie okiem, grudzień i będziecie rodzic ❤️

Nina_02, villemo_gbm, businesscare, Amra, Zagadka919, Mandoriana, MummyYummy, Fania017, spineczka, aambrozjaa93, Tatka, mar.1, Aune, Paula9463 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Atika Autorytet

Wysłany: 17 października, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, bardzo wam dziękuję za odpowiedzi. 😘
    Już się uspokoiłam, myślę, że lepiej więcej niż mniej a i USG może się mylić.

Mandoriana wrote:
    Czujecie już czkawkę waszych bombelkow? Ja od półtorej tygodnia codziennie a czasem i dwa razy dziennie czuje jak mój bombelek sobie czka w dolnej części macicy stasznie.smieszne odczucie w pierwszej ciąży nie pamiętam żebym czuła coś takiego 😁

Tylko czasami, nie codziennie.

villemo_gbm wrote:
    Witam, mam głupie pytanie w jak duża walizkę się pakujecie w taka xl czy średnia ? Ja mam taką XXL i się właśnie zastanawiam czy ją wziąć czy średnią

Ja pakuje się w taką do samolotu 10 kołowej. 😉

Sandrix wrote:
    Jedyne co mnie martwi (poza tym czego nie zbadał 🫠) to że młody wyszedł w 16 centylu, waży 1300 g. A nie ma po kim być taki filigranowy za bardzo…
    Całe szczęście ta moja prowadząca dmucha na zimne i mam umówione dodatkowe USG na NFZ we wtorek w szpitalu na karowej.
    Ale mi ta ciąża ryje banie, ciągle czymś się przejmuje 😔 jakoś dojeżdża mnie ten 3 trymestr psychicznie.

Ty martwisz się, że za mało, ja, że za dużo, a może USG myli się.

Amra wrote:
    Ja co prawda nie mam detektora tętna w domu, więc nie wiem jak to wygląda, ale mała jest od początku kiedy poczułam ruchy baaardzo aktywna. Rusza się dużo i często.
    Teraz już nawet znam jej rytm dnia i wiem kiedy sobie drzemie, ale zdecydowana większość dnia jest aktywna 😉 zapowiada się mała aparatka 😂

U mnie to samo, rusza się często i coraz dłużej.

Mandoriana lubi tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 17 października, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Hej dziewczyny!

Ja tylko pozwolę sobie napisać, ze jak dziecko ma wysokie tetno to baaaardzo często jest to spowodowane malym nawodnieniem mamy. 😊 Litr albo więcej wody i powinno się uspokoić. 😊

Natomiast wiadomo też, ze jak dzieciaczek aktywny, kopie, rusza sie yo tetno naturalnie wzrasta - tak samo jak nam. 😊

Trzymam za Was kciuki kochane 🥰 kto by pomyslal, ze mrugnięcie okiem, grudzień i będziecie rodzic ❤️

Fajnie, że się odezwałaś😊 jeśli będziesz mieć ochotę to daj znać jak się czujesz❤️

Amra, Tatka lubią tę wiadomość

30.03.24 ⏸️ 5cs
    02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
    18.04🩺 2,8mm🥰
    29.04🩺 jest ❤️
    13.05🩺 3,22cm😍
    28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
    06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
    24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
    22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
    05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
    26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
    23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
    30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
    21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
    18.11🩺

preg.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 17 października, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Hej dziewczyny!

Hej!
    Super , że z nami jesteś ! ♥️

preg.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 17 października, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny 🤗🤗
    Księgowa miło Cię czytać ❤️

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    22.05.2024 NIFTY
    Termin 09.12.2024
  • Amra Autorytet

Wysłany: 17 października, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatka wrote:
    Opowiem trochę o Teksasie dla tych kto pytał)) przeprowadziliśmy za lepszą pracą, bo tu jakoś tak się składa że ludzi przeprowadzają się często i przez to że dostają lepsze oferty, tak było i u nas, Dallas wybrał nas. Mieszkamy już 2,5 lata, są plusy, jak większą ilość ofert pracy, rozrywka - muzea, koncerty, teatry, restauracje, kowboje, kultura bbq, przyjazne ludzi, wiele sklepów - mamy nawet Zarę i Mango stacjonarnie )) tak i duże minusy - klimat, lato nie do zniesienia, jesteś pół roku uwięziony pod klima (poważnie, mamuśki na lokalnych grupach polecają jakie centrum handlowe lepsze na spacery z bąbelkami 🥲), spore odległości od wszystkiego, czyli 1,5 h do dentysty w jedną stronę to norma. Stan bardzo duży ale płaski i nie oferuje wiele atrakcji w porównaniu do innych Stanów gdzie mieszkaliśmy lub zwiedzałyśmy choć nie można zaprzeczyć że ma swoją atmosferę i swój czar. Póki co mieszkamy i bierzemy wszystko, co ten stan oferuje nam. My po tych paru latach planujemy wracać do stanu gdzie mieszkaliśmy poprzednio - Nort Carolina, są góry, ocean, ciepła zima, zielono, bezpiecznie, wspaniałe szkoły i lepsze i tańsze domy. Nasze zdanie o wyprowadzce z Teksasu Popera wiele znajomych, ale w krótszej perspektywie każdy jest przywiązany do pracy)) owszem są i tacy co bardzo lubią Teksas, życie w ramach jednego stanu ale różnych miast potrafi się bardzo różnić, słyszałam że w Houston jest gorzej niż w Dallas, ale najlepiej jest w Austin.
    A i coś co zaskoczyło kiedy zaszłam w ciążę to dostęp do pomocy medycznej, mamy bardzo restrykcyjne prawo aborcyjne, i w razie ciąży pozamacicznej albo poronienia jest wybierana taktyka wyczekiwana co nie zawsze kończy się dobrze dla zdrowia i życia kobiety. Trochę się najadłam stresu, bo moja ciąża rozpoczęła się od krwawień i bólu i jej lokalizacja była niewiadoma, więc była szansa że musiałabym jechać do innego stanu żeby uzyskać pomoc medyczną. No i mając krwawienia i niska płacente ani dni nią byłam na L4, ale to uroki healthcare i prowadzenia ciąży we wszystkich stanach, nie tylko w Teksasie. Generalnie USA nie jest przyjaznym krajem dla tych kto planuje mieć dzieci, ale dużo też zależy od firmy, moja nadaje płatny urlop rodzicielski oraz częściowo pokrywa koszty IVF i zamrożenia jajek, co dla nas było bardzo ważne.
    Na plus - koszty wyprawki nie tak biją po kieszeni, stay at home mom jesz szanowane i traktowane jak ciężka praca, na minus - krótki urlop macierzyński, ryzyko zwolnienia (ja w swojej pracy ukrywałam do 24 tygodnia), i koszty żłobka 1-2 tys (albo i więcej) w zależności od miasta.
    Stany w TV są pokazane jako idealne i wymarzone miejsce.
    Ja kocham filmy z lat 90 i właśnie dzięki nim Stany zaczęły mnie fascynować. Dla mnie to jest takie wymarzone miejsce do mieszkania, wszystko mi się tam podoba. A ludzie, którzy tam mieszkają wiedzą jak wygląda rzeczywistość 😉 Mimo wszystko mam nadzieję, że kiedyś uda nam się polecieć chociaż na chwilę i pozwiedzać 😍😍😍
    A co do opieki medycznej, to my Polsce w gruncie rzeczy, mamy naprawdę fajną ginekologiczno/poloznicza opiekę zdrowotną w porównaniu z innymi krajami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 06:39

meowne lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 17 października, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyruszam na badania do labu, bo jutro wizyta ✊ Ale wstałam tak niesamowicie głodna 🙈🙈
    Że aż się nie mogę doczekać aż wrócę 😃

Amra lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 17 października, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam detektora w domu, nasłuchujemy z partnerem serduszko przez stetoskop lub trąbkę położnicza jest to teraz bardzo proste bo mały jest już duży i serduszko zawsze mniej więcej w tej samej pozycji można znaleźć. Ogólnie nie jestem w stanie powiedzieć z całą dokładnością tętna tylko mniej więcej bo mogę tylko liczyć uderzenia co do minuty ale podczas aktywności napewno jest wzmożone ale wydaje mi się że to normalne jak się ruszasz to też szybciej serce bije :)

businesscare lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 17 października, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    businesscare wrote:

U nas dokładnie tak samo - jak Synu się rusza albo ma czkawkę i się denerwuje, to wywala tętno mocno w górę. Jest to dla mnie mega stresujące, ale powtarzam pomiar po kilku minutach i jest już w normie. Na KTG zapisy ładne, jak robimy, także staram się zachować spokój. No i nie mogę doczekac się wizyty.

Z ruchami to jest tak, że na przykład wczoraj cały dzień ruszał się dość intensywnie jak na niego i oczywiście już panika 🙈 Ale Niko ma takie zrywy - mam wrażenie, że próbuje się obrócić w takich momentach.

businesscare, mar.1 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 17 października, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Hej dziewczyny!

Miło Cię widzieć ♥️

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 17 października, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Tatka, super, że podzieliłaś się swoimi wrażeniami! Fajnie znać plusy i minusy. Mnie w USA fascynuje ta różnorodność - każdy stan oferuje coś innego, już nawet nie mówię o klimacie i kulturze, ale, tak jak pisałaś, o przyzwyczajeniach społecznych itp. Mieszkanie tam musi być niesamowite ♥️

Marzy nam się kilkutygodniowy wyjazd do USA, taki trip we dwoje, ale to już jak dzieci podrosną i będą samodzielne tak życiowo, także raczej bliżej emerytury 🤭

Amra, Tatka, mar.1 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 17 października, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Tatka, super, że podzieliłaś się swoimi wrażeniami! Fajnie znać plusy i minusy. Mnie w USA fascynuje ta różnorodność - każdy stan oferuje coś innego, już nawet nie mówię o klimacie i kulturze, ale, tak jak pisałaś, o przyzwyczajeniach społecznych itp. Mieszkanie tam musi być niesamowite ♥️

Marzy nam się kilkutygodniowy wyjazd do USA, taki trip we dwoje, ale to już jak dzieci podrosną i będą samodzielne tak życiowo, także raczej bliżej emerytury 🤭
    Mam dokładnie takie samo marzenie jak Ty 😅🥰

MummyYummy, Tatka lubią tę wiadomość

preg.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 17 października, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    U nas dokładnie tak samo - jak Synu się rusza albo ma czkawkę i się denerwuje, to wywala tętno mocno w górę. Jest to dla mnie mega stresujące, ale powtarzam pomiar po kilku minutach i jest już w normie. Na KTG zapisy ładne, jak robimy, także staram się zachować spokój. No i nie mogę doczekac się wizyty.

Z ruchami to jest tak, że na przykład wczoraj cały dzień ruszał się dość intensywnie jak na niego i oczywiście już panika 🙈 Ale Niko ma takie zrywy - mam wrażenie, że próbuje się obrócić w takich momentach.

Oj tak, dokładnie, albo jakby chciało za wszelką cenę wyjść pępkiem 🙈

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    22.05.2024 NIFTY
    Termin 09.12.2024
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ