☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mandoriana wrote:Dziewczyny które miały bóle porodowe lędźwiowe czy to był tępy ból raczej czy ostry? Ja już kilka razy dziś miałam takie ostre, kłujące bóle w lędźwiach paro sekundowe i się zastanawiam czy to może być zaczątek czegoś chyba że znów tylko trening macicy 😅
U mnie się chyba mieszały. Trwały właśnie 3 dni.
Moja teściowa mówi, że u niej też się tak właśnie zaczęło, więc trzymam kciuki ❤️Mami_35, Mandoriana lubią tę wiadomość
-
A i nie wiem czy któraś z Was jest krzywa jak ja 😅 i ma skoliozę. Jak Wasze znieczulenia? Chwyciło Was?
Mnie niestety znieczuliło tylko połowie ciała…
Nie byłam w stanie podnieść lewej nogi nawet, mąż musiał mi podnosić, przytrzymywać. A prawa strona to jak gdyby nigdy nic, każdy skurcz to ból prawej strony od kręgosłupa do przodu…
Mimo dolewek i kładzeniu się na prawej stronie nic nie chwyciło ☹️ Zastanawiam sie czy da się tego uniknąć. -
Mandoriana wrote:Dziewczyny które miały bóle porodowe lędźwiowe czy to był tępy ból raczej czy ostry? Ja już kilka razy dziś miałam takie ostre, kłujące bóle w lędźwiach paro sekundowe i się zastanawiam czy to może być zaczątek czegoś chyba że znów tylko trening macicy 😅
Mandoriana lubi tę wiadomość
-
rybka8 wrote:A i nie wiem czy któraś z Was jest krzywa jak ja 😅 i ma skoliozę. Jak Wasze znieczulenia? Chwyciło Was?
Mnie niestety znieczuliło tylko połowie ciała…
Nie byłam w stanie podnieść lewej nogi nawet, mąż musiał mi podnosić, przytrzymywać. A prawa strona to jak gdyby nigdy nic, każdy skurcz to ból prawej strony od kręgosłupa do przodu…
Mimo dolewek i kładzeniu się na prawej stronie nic nie chwyciło ☹️ Zastanawiam sie czy da się tego uniknąć.rybka8, Mami_35 lubią tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
businesscare wrote:Ja krzywa lordoza skolioza a chwyciło ładnie🤷choć zdecydowanie za mocno i odcięło mi nogi całkowicie
Może niefortunnie się wbili u mnie 😢 -
Dziewczyny tak czytałam o ilości mleka ile Wasze jedzą i moja to ewidentnie bije rekordy 🤣 mając 12 dni potrafi z cyca dużo naciągnąć a mam pokarmy fest bo pije przez nakładki więc widzę 😁 i do tego obali 50 ml z butelki. Starczy jej to na takie 2.5h. Położna mówiła że ładnie przybiera ale w widełkach chłopięcych 😁🤣 bo 120 g na trzy dni a dziewczyny zazwyczaj przybierają takie 90 g.
Aune lubi tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Dziewczyny tak czytałam o ilości mleka ile Wasze jedzą i moja to ewidentnie bije rekordy 🤣 mając 12 dni potrafi z cyca dużo naciągnąć a mam pokarmy fest bo pije przez nakładki więc widzę 😁 i do tego obali 50 ml z butelki. Starczy jej to na takie 2.5h. Położna mówiła że ładnie przybiera ale w widełkach chłopięcych 😁🤣 bo 120 g na trzy dni a dziewczyny zazwyczaj przybierają takie 90 g.
To u nas w 5 dni przybrała odtstnio 320 g.🙈 choć ja wiem, że raz przybierze tyle raz mniej. Ale nie słyszałam nigdy,że są widełki dziewczęce i chłopięce 😉
No i wczoraj pobiła rekord spania, 4,5h w dzień,w salonie gdzie wszyscy siedzieliśmy i tętniło życie 😅 w tamtym tygodniu wybudzalam ja na jedzenie jeśli spala ponad 3h a teraz położna powiedziała, że skoro przybiera to nie budzić. To pierwsze nasze dziecko które nie wisi w nocy na piersi tylko zjada i śpi, przynajmniej na razie.Aune, villemo_gbm lubią tę wiadomość
-
Haha niby jest osobna siatka centylowa dla chłopców i dziewczynek, mój przez 6 dni przytył 350 gram i położna się śmiała, że robi 200% normy, ale lepiej tak niż jakby miał za mało przybierać 😉 Nie wiem ile wypija z piersi, ale czuję, że wypływ jest duży, udaje nam się już schodzić z nakładek i nie dokarmiam mm w ogóle. Mały czasem tak łapczywie zasysał, że dostawał czkwaki często po jedzeniu, teraz staram się w trakcie karmienia trochę oprzeć niżej, żeby jadł bardziej "z góry", wtedy trochę wolniej idzie 😂
Mag_len lubi tę wiadomość
-
Atika wrote:Wielkie gratulacje 👏😍
Przybywa nas rozpakowanych. 😊
Kobietki oo CC, jak u was z blizną?
U mnie paskudny gruby wałek, czy zmniejszy się? Czy to tylko opuchlizna? 😔
Dodatkowo czuję ból brzucha przy dotyku - okolice pępka oraz pomiędzy raną a pępkiem i ta część skóry jest dziwna. Nie czuje jej normalnie, przy dotyku mam mrowienie i brak czucia. 😔
Od lekarza nie mam jednoznacznej odpowiedzi, odpowiadają, że to była poważna operacja i mam się nie dziwić, a ile to potrwa milczą.
U mnie 18 dni po cc i nadal duży ból. Przede wszystkim blizna ciągnie z jednej strony, jest tam też stwardnienie i waleczek skóry nad. Czy któraś miała podobnie? Martwie siei nie wiem czy nie isc do lekarza, tylko do jakiego-chirurg, ginekolog? Zgrubienie w bliźnie jest wyczuwalne i tam też ciągnie gdy zmieniam pozycje ciała. Brak czucia też mam, no i brzuszek wypukly mocno, nie da się wciagnac;) chodzę w legginsach bo tylko one są komfortowe, no i wyglądam jak w ciąży trochę:p🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Kolejny dzień dzień może przyniesie kolejne bobasy? 😅 Ja to już się nastawiłam na to że najlepiej jak maleństwo wyjdzie sobie w środku kolejnego tygodnia bo u mojego w firmie i tak pracuje się do 20ego a potem wszyscy mają dwa tygodnie wolne to jak by się dzieciaczek wpasował żeby mój za dużo znów wolnego nie miał.to by było super i żebym ja nadal miała tydzień przed świętami dla siebie to będzie w sam raz 🤣 narażie męczy mnie ból pleców dolny odcinek,.czasem jakieś przepowiadające ale najgorzej w nocy bo normalnie nie dość że się budzę na siku to jeszcze ból lędźwi i miednicy pobolewa także coś tam nie ustannie się dzieje 😊
Atika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które urodziły jak tam wasze brzuchy? Czy wróciły.do swoich rozmiarów czy nadal się wypukłe? Koleżanka mi mówiła żebym się nastawiła że będę miała przez jakiś czas brzuch jak w 6miesiacu ciąży. A ja pamiętam że po cesarce brzuch po tygodniu miałam płaski i się zastanawiam czy teraz po SN też tak będzie czy też jest różnica w tych porodach że i brzuch się w innym tempie wciąga? Albo porostu każda ma inaczej?
-
To w takim razie ja chyba swojego przekarmiam bo w 3 dni utuczylam bobasa o 360gr 😄 a w szpitalu w 2 doby o 400 po to aby wyjść i pokonać zoltaczke (nie miałam swojego pokarmu i mlody spadł drastycznie z wagi)
Wczoraj świętowałam swoje urodziny, po tylu miesiącach wypiłam pol butelki czerwonego wina a dziś boli mnie głowa....oj odwykłam ewidentnie 😄
Co do brzucha przybrałam 17kg, zostało mi 6kg, brzuch szybko się kurczy ale płaski to on nigdy tak szybko nie będzie, skóra swoje się rozciągnęła i jest miękka, potrzebuje czasu aby się uelastycznić 🫣
Miłego dnia 💐Mandoriana, Mami_35, Atika, Malina1111, rybka8 lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻
W niedzielę mam wizytę u lekarza i zobaczymy czy 17.12 zechce mnie wziąć na oddział. Jak będę chora to na pewno się tak nie stanie, także trzymajcie za mnie kciuki. -
Mandoriana wrote:Dziewczyny które urodziły jak tam wasze brzuchy? Czy wróciły.do swoich rozmiarów czy nadal się wypukłe? Koleżanka mi mówiła żebym się nastawiła że będę miała przez jakiś czas brzuch jak w 6miesiacu ciąży. A ja pamiętam że po cesarce brzuch po tygodniu miałam płaski i się zastanawiam czy teraz po SN też tak będzie czy też jest różnica w tych porodach że i brzuch się w innym tempie wciąga? Albo porostu każda ma inaczej?
Mandoriana lubi tę wiadomość
-
Mag_len wrote:To u nas w 5 dni przybrała odtstnio 320 g.🙈 choć ja wiem, że raz przybierze tyle raz mniej. Ale nie słyszałam nigdy,że są widełki dziewczęce i chłopięce 😉
No i wczoraj pobiła rekord spania, 4,5h w dzień,w salonie gdzie wszyscy siedzieliśmy i tętniło życie 😅 w tamtym tygodniu wybudzalam ja na jedzenie jeśli spala ponad 3h a teraz położna powiedziała, że skoro przybiera to nie budzić. To pierwsze nasze dziecko które nie wisi w nocy na piersi tylko zjada i śpi, przynajmniej na razie. -
Mandoriana wrote:Dziewczyny które urodziły jak tam wasze brzuchy? Czy wróciły.do swoich rozmiarów czy nadal się wypukłe? Koleżanka mi mówiła żebym się nastawiła że będę miała przez jakiś czas brzuch jak w 6miesiacu ciąży. A ja pamiętam że po cesarce brzuch po tygodniu miałam płaski i się zastanawiam czy teraz po SN też tak będzie czy też jest różnica w tych porodach że i brzuch się w innym tempie wciąga? Albo porostu każda ma inaczej?
-
Megipta wrote:To w takim razie ja chyba swojego przekarmiam bo w 3 dni utuczylam bobasa o 360gr 😄 a w szpitalu w 2 doby o 400 po to aby wyjść i pokonać zoltaczke (nie miałam swojego pokarmu i mlody spadł drastycznie z wagi)
Wczoraj świętowałam swoje urodziny, po tylu miesiącach wypiłam pol butelki czerwonego wina a dziś boli mnie głowa....oj odwykłam ewidentnie 😄
Co do brzucha przybrałam 17kg, zostało mi 6kg, brzuch szybko się kurczy ale płaski to on nigdy tak szybko nie będzie, skóra swoje się rozciągnęła i jest miękka, potrzebuje czasu aby się uelastycznić 🫣
Miłego dnia 💐
A jak u Was z żółtaczką ? Bo u nas po szpitalu jak wróciliśmy to wróciła.. mieliśmy lampy w domu i wczoraj oddaliśmy. Jutro mamy znów powtórzyć wynik. Już się stresuje, że znowu podskoczy.. -
Hej hej ☺️
My już po ostatniej wizycie u prowadzącej, jakbym miała rodzić naturalnie to nieprędko bo szyjka tak daleko że nie mogła do niej dotrzeć 😵💫
@Holibka to my dzień po dniu, ja cc 20.12 😊
Zostało ktg we wtorek i ostatnie badania do szpitala w środę a stawiamy się w piątek rano. Ja to bym jeszcze mogła z dwa miesiące w ciąży chodzić bo praktycznie zero dolegliwości a nie czuję się gotowa na poród 😅
@Skryta a jak u was sytuacja? 🧡Mami_35, Aune lubią tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka