☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Amra wrote:Dziewczyny, ile nas nierozpakowanych jeszcze zostało? Mam wrażenie, że ja i Mandoriana jesteśmy ostatnie na pokładzie! 🤣🤣
Amra, Mandoriana, Mami_35 lubią tę wiadomość
-
Iza. wrote:Melduje się ,ja już mam wrażenie że nigdy nie urodzę 😅
Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Amra wrote:Dziewczyny, ile nas nierozpakowanych jeszcze zostało? Mam wrażenie, że ja i Mandoriana jesteśmy ostatnie na pokładzie! 🤣🤣
Jeszcze ja dziś byłam u lekarza, mówi że jeszcze z tydzień pochodze conajmniej a za tydzień mam termin, więc zobaczymy.
Amra lubi tę wiadomość
💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
💝 grudzień 2024 - czekamy -
Cześć, melduję że Tymek przyszedł dziś na świat o 8:55.
4040 g wagi, 55 cm, 10/10 punktów. Silny i zdrowy.
Ja jestem przy nim cały czas w maseczce. Na szczęście kataru już praktycznie nie mam.
Przy cc powycinali mi zrosty po 2 poprzednich, także oczyszczanie i szycie trwało godzinę. W tym czasie mąż kangurowal malucha.
Młody ładnie się przystawia i wygląda na to, że je z piersi, siara ładnie wypływa.aambrozjaa93, Merida Waleczna, Księgowa, Sandrix, Megipta, Nina_02, Mami_35, Rita 💋, Mandoriana, Dariaa29, Mag_len, Amra, Malinowa _Mamba, Zagadka919, rybka8, MummyYummy, mar.1, villemo_gbm, Malina1111, spineczka, Fania017, Paula9463, TęczowaJa lubią tę wiadomość
-
Holibka wrote:Cześć, melduję że Tymek przyszedł dziś na świat o 8:55.
4040 g wagi, 55 cm, 10/10 punktów. Silny i zdrowy.
Ja jestem przy nim cały czas w maseczce. Na szczęście kataru już praktycznie nie mam.
Przy cc powycinali mi zrosty po 2 poprzednich, także oczyszczanie i szycie trwało godzinę. W tym czasie mąż kangurowal malucha.
Młody ładnie się przystawia i wygląda na to, że je z piersi, siara ładnie wypływa.
Gratulacje dla kolejnej dzielnej mamy🥳❤️ witamy Tymka👶🏼🩵 dużo zdrówka dla Was🍀Holibka lubi tę wiadomość
-
Ja też ciągle czekam, jeszcze 5 dni do PTP, jutro wizyta więc zobaczymy co powie lekarz ale bobas jeszcze wysoko i kompletnie nie czuje żadnego nacisku w macicy więc myślę że i 2 tygodnie jeszcze spokojnie pochodzę
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamom trzymam kciuki za szybkie wyjście i bezproblemowe rozkręcenie laktacji 💗Mami_35, Mandoriana, Mag_len, Amra, rybka8, mar.1 lubią tę wiadomość
👩 34 w teorii wszystko ok
🧑🏻🦱36 Oligoasthenoteratozoospermia
Starania od 2021
10.10.2021 Usunięcie polipa
12.2023 start IVF
16.12.2023 Punkcja
Pobrano 21 komórek ->16 dojrzałych-> 12 zapłodniono-> 10❄️
Ryzyko hiperstymulacji-> brak świeżego transferu
FET 1: 08.01.2024 ❌
Beta 9dpt 2,49
Biopsja CD56, CD138✅️
FET 2: 08.04.2024
6 dpt ⏸️
7 dpt beta 49,4; prog 22
9 dpt beta 167
11 dpt beta 420 ❤️
13.06.24 I prenatalne: niskie ryzyka, chłopiec 🩵
30.07.2024 II prenatalne: zdrowy maluszek
14.10.2024 III prenatalne: 1440g pięknego chłopca 🩵
PTP: 24.12.2024 -
Sandrix, będzie dobrze 🥰 lepiej, zeby nocke spędził tam i byl pod kontrolą, anizeli jakbyś sie ty miala stresować jeszcze bardziej.
Odpocznij, zbierz siły, bo jak Ci go dadzą to będziesz juz tylko dla niego ❤️Sandrix lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Spionizowali mnie, byłam z K pod prysznicem. Boli ale do przeżycia. Byłam właśnie z zawieźć małemu trzecią porcję siary, mogłam go dotknąć przez inkubator i porozmawiać z lekarzem 🥺 pani dr mówi że mały ma się dobrze, potrzebował trochę wsparcia z oddychaniem więc leży z taką maską i przez to też ma sondę w buzi. Je ładnie, jest silny, spał sobie. Jutro już będziemy mogli się przytulać chociaż nie wiadomo czy nam go dadzą czy my na dół na oiom będziemy jeździć. Oczywiście wyłam cały czas ale cieszę się że mogłam go zobaczyć, jest śliczny 🥺 teraz mam noc w pokoju dwuosobowym, druga pani ma dziecko ze soba więc trochę smutno dla mnie ale dam radę do rana
Dziękuję za miłe słowa ♥️Mami_35, Holibka, Rita 💋, Megipta, Mag_len, aambrozjaa93, Zagadka919, mar.1, villemo_gbm, Księgowa, Malina1111, spineczka, Merida Waleczna, TęczowaJa lubią tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
@Sandrix trzymaj się, to dobre wieści, muszą go poobserwować i po to jesteście w szpitalu. Super że jest siara! Staraj się wypocząć dla synka. Wiem że to trudne psychicznie bez niego obok, jednak wkrótce to się zmieni i wypoczęta mama to będzie to, czego Karol będzie potrzebował najbardziej a płacz to nic złego, też trzeba sobie na emocję pozwolić.
Sandrix lubi tę wiadomość
-
Czyli jeszcze kilka nas zostało nierozpakowanych🤭 Trzymam kciuki za nas wszystkie, obyśmy jak najszybciej miały maluchy przy sobie 🥰
My na 12:00 jedziemy do szpitala na KTG, biorę ze soba rzeczy. Zobaczymy.
Proszę o kciuki 🙏🏼❤️Mag_len, Mami_35, aambrozjaa93, Mandoriana, Megipta, Malinowa _Mamba, Dariaa29, Zagadka919, rybka8, mar.1, villemo_gbm, Księgowa, spineczka, Merida Waleczna lubią tę wiadomość
-
Przepraszam, że się tak wam wetnę w wątek, ale podczytuję czasem (teraz siedzę na krzywej i mi się nudzi) i widziałam, że któraś pytała co można brać z leków podczas karmienia.
https://www.e-lactancia.org/
Tutaj jest przydatna strona, wpisujecie; w wyszukiwarce substancję czynną i strona pokazuje czy można ten lek podczas karmienia brać 🙂 bo dużo więcej leków można niż w ciąży 🙂🙂Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Majania wrote:Przepraszam, że się tak wam wetnę w wątek, ale podczytuję czasem (teraz siedzę na krzywej i mi się nudzi) i widziałam, że któraś pytała co można brać z leków podczas karmienia.
https://www.e-lactancia.org/
Tutaj jest przydatna strona, wpisujecie; w wyszukiwarce substancję czynną i strona pokazuje czy można ten lek podczas karmienia brać 🙂 bo dużo więcej leków można niż w ciąży 🙂🙂
O tę stronkę przerabiałam też na szkole rodzenia, dziękuję, że przypomniałaś ❤️
I trzymam kciuki za szybkie wyjście z laboratorium!Kam.ila lubi tę wiadomość
-
Mag_len wrote:U nas ten tydzień był pełen stresu, po potwierdzonej grypie u najstarszej wszyscy dostaliśmy leki przeciwirusowe, całe szczęście, że można je brać przy kp, ale mimo to stresowaliśmy się czy ktoś z nas jeszcze złapie a w szczególności balismy się o Rozalke. Ale chyba dzięki izolacji udało się i jesteśmy zdrowi.
Rybka będziesz miała co wspominać z tą podpaską 😅
Villemo_gbm czekamy 🥰
Cieszę się, że Was ominęło 😍Mag_len lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, dziś 39+4 a moja szyjka ma 4cm(!!) jest twarda i całkiem zamknięta Znacie kogoś kto w terminie miał taką sytuację udało sie urodzić bez indukcji?
Mam skierowanie na wyznaczenie terminu indukcji więc w poniedziałek podjade do szpitala i zobaczymy co tam powiedzą (moja lekarka nie pracuje tam gdzie rodzę). Obawiam się że przy takiej szyjce nawet ta indukcja z góry jest skazana na porażkę a tylko mnie wymęczą...👩 34 w teorii wszystko ok
🧑🏻🦱36 Oligoasthenoteratozoospermia
Starania od 2021
10.10.2021 Usunięcie polipa
12.2023 start IVF
16.12.2023 Punkcja
Pobrano 21 komórek ->16 dojrzałych-> 12 zapłodniono-> 10❄️
Ryzyko hiperstymulacji-> brak świeżego transferu
FET 1: 08.01.2024 ❌
Beta 9dpt 2,49
Biopsja CD56, CD138✅️
FET 2: 08.04.2024
6 dpt ⏸️
7 dpt beta 49,4; prog 22
9 dpt beta 167
11 dpt beta 420 ❤️
13.06.24 I prenatalne: niskie ryzyka, chłopiec 🩵
30.07.2024 II prenatalne: zdrowy maluszek
14.10.2024 III prenatalne: 1440g pięknego chłopca 🩵
PTP: 24.12.2024 -
Kramar wrote:Ja już po wizycie, dziś 39+4 a moja szyjka ma 4cm(!!) jest twarda i całkiem zamknięta Znacie kogoś kto w terminie miał taką sytuację udało sie urodzić bez indukcji?
Mam skierowanie na wyznaczenie terminu indukcji więc w poniedziałek podjade do szpitala i zobaczymy co tam powiedzą (moja lekarka nie pracuje tam gdzie rodzę). Obawiam się że przy takiej szyjce nawet ta indukcja z góry jest skazana na porażkę a tylko mnie wymęczą...Mami_35 lubi tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Ja też już jestem po wizycie. KTG nie zapisywało żadnych skurczy, szyjka zgładzona, lekarz mówi, że wchodzą dwa palce. Miałam bardzo wysokie ciśnienie, udało się je trochę zbić w domu, ale mimo wszystko mam się zgłosić jutro na izbę przyjęć jakoś koło godz. 14:00 i lekarz mówi, że wieczorem zaczniemy działać.
Powiem Wam, że czuję się tak zestresowana, że aż się popłakałam… takie emocje mną targają 🙈 chyba wolałabym aż samo zacznie się cos dziać no ale teraz to już nie ma odwrotu.Mami_35, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Paula, gratulacje! Duży chłopak, dzielna mama 💙
Sandrix, najważniejsze że mały jest w dobrych rękach. Jeszcze chwila i będziecie razem ❤️ mocne kciuki, żeby jak najszybciej 🍀
Holibka, gratulacje! Super że wszystko dobrze 😊 cieszcie się sobą jak najwięcej ❤️Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Meldujemy się rozpakowani Stefan urodzony dziś o 12.58 SN po indukcji, waga 4040, 58 cm. Indukcja tym razem była ciężka bo Mały duży. PKT. 10/10.
Gratulacje dziewczynom co się wczoraj rozpakowały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia, 18:53
Amra, Księgowa, Malina1111, spineczka, Mami_35, Merida Waleczna, aambrozjaa93, Zagadka919, Megipta, Mag_len, Ilona.., Nina_02, Paula9463, MummyYummy, TęczowaJa, mar.1 lubią tę wiadomość