SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam współczuję :( chociaż po pokoju spaceruj ale to az dziwne, ze po korytarzu zabraniają. Niby mało dzieci sie rodzi a u Ciebie pełna porodówka. Kciuki za badanie i za jakiś dobry pomysl na Ciebie🤞🏻

Kasia super, ze wychodzisz na święta! Dla głowy to chyba najlepsze co się mogło wydarzyć. Oby przy sobocie samo ruszyło i tym razem porod był szybki 😊 ja tez mam się zgłosić w poniedziałek do szpitala(ale na razie po południu na USG zeby zobaczyć czy cos się dzieje).

Lilibeth mnie na razie kość ogonowa ani okolice nie bolą stąd przypuszczam, ze Mała jest jeszcze wysoko albo w jakimś takim miejscu, ze uciska tylko na nerwy i więzadła. Stąd te przeszywające bóle w pachwinach i pośladkach przy ruchu.

Wilga, MadCat obyście miały spokojne święta w domu i w sobotę rano się samo rozkręciło 😁

Wilga27, KasiaXXX, MadCat lubią tę wiadomość

👩🏻35 👨🏼‍🦱42 🐱

10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
    10.09 670 g Skarba ❤️
    08.10 mamy już 1250 g
    29.11 1600g 🥰
    18.12 3kg bobasa🥳
    preg.png
  • PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilibeth - a który ty jesteś tc???

Pierniczka - powinnaś karmić na żądanie, jak patrzę na apkę, to na poczatku jadł wcześniej, nie zawsze wychodzi idealnie 3 h, ale mój ma tylko tydzień, nie zamierzam go jeszcze ustawiać na godziny. Jeszcze trochę poczekam.
    https://zapodaj.net/plik-C5EJfBtSP6

Ale jesli byś juz miała rozkręconą ładnie laktację I dziecko byłoby przy piersi te 15 minut, to moze wystarczyć co 3 h. Ja sobie potem tak ustawiłam dziecko, ze karmiłam 6,9,12,15,18,21,24,3. Po stabilizacji, jak miał dovre przyrosty, wywaliłam karmienie o 3 i spałam 6 h. :) ale to chyba było po 2 msc.
    Najważniejsze żeby karmić też w nocy, bo mleko ma inny skład. Wspiera rozwój mózgu i ma melatoninę. I można wyciszyć laktację nie karmiąc w nocy, w sensie między 12 a 6.

Moniczka - a mozesz jeszcze ku przestrodze napisać, ile razy odciągałaś i ile minut, ze aż tak rozkręciłaś laktację?? Bo z tym odciąganiem to serio trzeba bardzo uważać.

Kasia - super, ze ktoś ma tyle rozumu, że cię wypuszczają! Święta w szpitalu, brrr.

Życzę wszystkim w 2-paku, żeby akcja zaczęla się najwcześniej 26.12.

Maura - a to nie jest już skok rozwojowy? Albo "kryzys laktacyjny"? Bo taki niepokój przy piersi by pasował właśnie.

https://www.hafija.pl/2016/11/karmienie-piersia-pod-gorke-cz-6-kryzys-laktacyjny.html

Chyba dziś rana trochę mniej boli. 25.12 mam podjechać na oddział do szpitala to zdejmą szwy i jakiś lekarz na to zerknie. Robię okłady z rivanolu. Coś tam się paprze. Obserwuję uważnie.
    Dziś nie miałam napadów zimna. Nawet mogę lodówkę otworzyć. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:54

Wilga27 lubi tę wiadomość

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., - chłopiec

age.png
  • Nefretam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaXXX wrote:
    A masz dalej balonik czy wypadł? To nie możesz w ogóle po korytarzu spacerować? Rozumiem schody, ale korytarz? Mi wręcz kazali chodzić i spacerować, ja tu kilometrów tyle nabiłam z mężem, że hoho.

Ja idę do domu ❤️ Był ordynator, badał mnie, wszystko jest w porządku, także święta w domu a w poniedziałek o 08;00 rano mam się stawić w szpitalu, więc będziemy potem patrzeć co i jak. Mam jednak nadzieję, że do poniedziałku coś się zacznie samo dziać 😆
    Od razu mam lepszy humor na myśl, że idę do siebie! Oczywiście chciałabym (i tak byłam nastawiona) wyjść stąd już z córeczką, ale nie zaplanuję człowiek wszystkiego.

W nocy wyjęły mi położne - poprosiłam o paracetamol, bo mnie cmilo, a byłam strasznie zmęczona a nie mogłam zasnąć. I stwierdziły że wyjmą.
    Teraz dostałam opieprz że wyjęły i założyły mi nowy drugi raz. Znowu były dwie lekarki młodsza i starsza i znowu młoda sobie sama nie poradziła, więc mnie wymeczyly.

Pytałam czy mogę się wypisać to wszyscy mówia , że nie mogą mi zabronić na własne żądanie, ale że to bardzo niebezpieczne itd.

Chodzę po korytarzu, ale ten oddział ma max 20.metrow długości :p
    Juz mi się nudzi strasznie :p

Nayeli, wiesz dzieci rodzi się mało,więc porodówki zostały wyremontowane. I kiedyś mogło rodzic na raz 20 kobiet, a teraz tutaj np. tylko 4.
    We Wrocławiu są 3 porodówki, więc na tyle ludzi to mało bardzo.

AMH 0,24
    👩'90 🧔'86 🐱

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    22.05 - 2,5cm
    10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
    5.08 połówkowe - zdrowe 346g :) (20+2)
    8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
    28.10 2062g (32+2)
    20.11 2780g (35+4)
    2.12 3100g (37+2)
    16.12 3480g (39+2)

22.12 🏥

preg.png
  • Gilgotek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że przyrost wagi jest znakomity! 2940 waży ❤️
    Dostaliśmy witaminę D na receptę, witaminę B i żelazo. Już widzę na horyzoncie bóle brzuszka i zaparcia 😵‍💫😵‍💫
    Od razu po powrocie wyszłyśmy na spacerek 🥰 teraz siedzimy na podwórku niech jeszcze trochę dośpi
    e4b8679af7143.jpghttps://zapodaj.net/plik-7XvFFfK7Y3

Wilga27, MadCat lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
    🩷 12.2025 👶🏼 córeczka

PAI1 hetero, MTHFR hetero

age.png
‹‹ 623 624 625 626 627
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ