Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Minimalti Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie od początku myślałam że będzie dziewczynka, i tak może gdzieś tam z tyłu głowy myślałam sobie że fajnie jakby była taka mała księżniczka. Z drugiej strony wiedziałam, że mój mąż bardzo pragnie syna i byłby rozczarowany gdyby to była dziewczynka. Wiadomo pewnie tylko na początku tak by czuł, ale jednak taka myśl mi się pojawiła że byłoby mi przykro, że rozczarowała go płeć naszego pierwszego dziecka, o które staraliśmy się ponad rok.
    Także jak dowiedzieliśmy się że to chłopiec to naprawdę szczerze się ucieszyłam i tak mi się lżej na sercu zrobiło 🩵.

U nas w rodzinie też są rodzinki które mają po 3 synów i swoją mamę traktują jak królową 👸

Rosalinda, Wiolami lubią tę wiadomość

👧 29 👦 30

Starania od 01/2025

08.2025 ⏸️
    08.2025 💔 cb

08.03.2026 ⏸️
    09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
    11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
    CB 💔

09.04 ⏸️ beta HCG 16
    11.04 beta HCG 75
    13.04 beta HCG 198
    16.04 beta HCG 641
    20.04 beta HCG 4321

22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
    06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
    25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
    26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙
    11.06 prenatalne prawidłowe, CRL 6,55 cm - 12+6

preg.png
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 synów i też jak dowiedziałam się że trzeci bobas to chłopak to dwa dni popłakałam że nie udało się dziewczynki ale przeszło mi i młody to taki kochany słodziak że jakbym mogła to bym go zjadła. Więc teraz nawet nie myślę o dziewczynce jak będzie to super a jak nie to też nic się nie stanie ;)

Rosalinda lubi tę wiadomość

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:
    Ja w sumie od początku myślałam że będzie dziewczynka, i tak może gdzieś tam z tyłu głowy myślałam sobie że fajnie jakby była taka mała księżniczka. Z drugiej strony wiedziałam, że mój mąż bardzo pragnie syna i byłby rozczarowany gdyby to była dziewczynka. Wiadomo pewnie tylko na początku tak by czuł, ale jednak taka myśl mi się pojawiła że byłoby mi przykro, że rozczarowała go płeć naszego pierwszego dziecka, o które staraliśmy się ponad rok.
    Także jak dowiedzieliśmy się że to chłopiec to naprawdę szczerze się ucieszyłam i tak mi się lżej na sercu zrobiło 🩵.

U nas w rodzinie też są rodzinki które mają po 3 synów i swoją mamę traktują jak królową 👸
    Moja ciocia ma dwóch synów i córkę, już są wszyscy koło 30-tki. Babcia (mama cioci) mówiła, że chłopaki to takie przytulasy mimo że dorośli to zawsze do mamy idą się przytulić, usiądą blisko, a córka już taka przytulaśna nie jest 😄

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    Ja mam 3 synów i też jak dowiedziałam się że trzeci bobas to chłopak to dwa dni popłakałam że nie udało się dziewczynki ale przeszło mi i młody to taki kochany słodziak że jakbym mogła to bym go zjadła. Więc teraz nawet nie myślę o dziewczynce jak będzie to super a jak nie to też nic się nie stanie ;)
    Ja o dziwo teraz lepiej zniosłam tę wiadomość niż przy drugim 😅 Mam dwóch chłopców, są super, więc i trzeci taki będzie 😁

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba naturalne, że gdzieś w środku mamy jakieś preferencje co do płci, wiadomo, że nie każdy, ale wg mnie nie ma w tym nic złego 😊 sama mimo, że już jakiś czas mamy potwierdzoną informacje o płci to nadal nie do końca sobie poukładałam, że nie doświadcze w życiu, jak to jest mieć córke, malutką Stefanie w neutralnych muślinkach i falbankach 😁oczywiste, że cieszę się przede wszystkim, że bobas jest zdrowy 🧡

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritaaa wrote:
    Rosalinda gratulacje - mój kuzyn ma 3 chłopaków, jaką oni mają wspaniałą więź - coś cudownego!☀️
    Mojej siostry narzeczony ma dwóch braci i też są bardzo zżyci ze sobą 🙂 Jak siostra powiedziała mu, że będę miała trzeciego synka to powiedział "O, fajnie!" 😄

Ritaaa, boys' mum lubią tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    To chyba naturalne, że gdzieś w środku mamy jakieś preferencje co do płci, wiadomo, że nie każdy, ale wg mnie nie ma w tym nic złego 😊 sama mimo, że już jakiś czas mamy potwierdzoną informacje o płci to nadal nie do końca sobie poukładałam, że nie doświadcze w życiu, jak to jest mieć córke, malutką Stefanie w neutralnych muślinkach i falbankach 😁oczywiste, że cieszę się przede wszystkim, że bobas jest zdrowy 🧡
    No jasne,że to naturalne.
    Ja z perspektywy czasu,pewnie się powtórzę, napisze, ze dwóch chłopców to super sprawa🤩 to jaką oni maja juz teraz więź wspolne zabawy samochodami, klockami,jak jeden gdzieś wyjdzie to zaraz ten drugi pyta,a gdzie brat😆 no żyć bez siebie nie mogą i chłopcy są totalnie mamusiowi, ile ja buziaczków i przytulasów dziennie dostaje🥰🥰🥰
    Dlatego teraz będąc w trzeciej ciąży tez bym nie przeżywała tego,jakby się okazało,że jednak będzie chłopak, logistycznie juz łatwiej i na pewno bracia z bratem by się szybciej dogadali, z siostrą podejrzewam juz takiej więzi nie będzie, a dwa ze duża różnica wieku miedzy pierwszym a ostatnim, no ale zobaczymy, nie ważne co będzie będzie kochane i to trzecie to taka nasza przysłowiowa wisienka na torcie i takie uczucie, ze nasza rodzina będzie teraz pełna 🥰🥰🥰 marzenie się spełnia i z tego się cieszymy

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja piszę ja największy zawód miałam przy trzecim bo nie planowaliśmy kolejnego bobasa i dla mnie to było po prostu przełknięcie tego że nie doświadczę tych sukienek itp. Wiadomo że najważniejsze by maluchowi był zdrowy ale oboje z mężem chcielibyśmy małą księżniczkę ale mały książę mniej zachodu 😂

• wera1211 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się mało odzywałam ostatnio, ale to dlatego, że spędziliśmy super czas na urlopie. Odpoczęłam, pooddychałam innym powietrzem... Mówię Wam, coś pięknego ❤️ nawet nie wiedziałam jak tego potrzebuje.
    Gratuluję Wam dziewczyny dobrych wieści, poznania płci Waszych Maluszków i dobrych wyników na prenatalnych.
    Ja dzisiaj po przerwie miałam kontrolę i wszystko super ❤️ bobasek ma już 10cm i szacunkowo 130g ❤️ cieszę się, że już szacują wagę ❤️

Minimalti, Mysa1111, Angela1108, boys' mum, Justi2019 lubią tę wiadomość

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z córką na początku chciałam chłopca i w zasadzie byłam nastawiona i się cieszyłam, bo i tak sugerował lekarz. Jak się okazało, że dziewczynka to obraziłam się na cały świat na tydzień albo dwa. Teraz nie wyobrażam sobie bez niej życia i teraz chciałabym dziewczynkę, lekarz znów sugeruje chłopca, ale liczę na zmianę 😁

Nienawidzę tekstów, że musi być parka. Albo po co kolejne. Ludzie jak czasem nie mają własnego życia to szukają tematu żeby się przypier**lic, a jak nie ma o co to będą głupio gadać właśnie na temat płci czy liczby dzieci. Przerażające. Ja ciążę przed córką straciłam więc jak się okazało, że będzie córka to teściowa mi też jeb**ela tekstem, że ona wie, że ta pierwsza ciąża to był chłopiec. No @&):@@)@!!!

Ogólnie od 3 dni czuję się lepiej, chyba wreszcie jest ten magiczny powrót sił w drugim trymestrze. Co prawda wczoraj wjechał barszczyk prosto z butelki, bo pojawił się inny problem, ale bez szczegółów 🤭 barszczyk Krakusa polecam!

My wyjeżdżamy w środę nad morze. Nie mogę się doczekać.

• Wiolami Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:

Ja mam podobnie , myślę że narzeczony bardziej ucieszyłby się z syna i wiem że byłby świetnym autorytetem , który nauczyłby wielu męskich rzeczy.On oczywiście uważa że aby zdrowe i się udało sprowadzić na tę stronę brzucha,ale widziałam tę radość w oczach jak miał pojawić się Jaś👼🩵.Ja przeczuwam ogólnie dziewczynkę 🫢….zobaczymy.

Ciekawa jestem czy moja gin coś dziś zasugeruje 🫢

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2

preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda gratuluję synka 🩵 to jest racja pragnienie to jedno a intuicja drugie... Ja w drugiej ciąży tak pragnęłam mieć dziewczynkę, że jak się okazało że chłopak mimo że moja intuicja właśnie tak mi podpowiadała to strasznie się załamałam... Nie zrozumcie mnie źle, ale byłam zła. Na siebie na męża mimo, że nie ma się na to wpływu... Ale z każdej strony czułam nacisk i sama też miałam zakodowane w głowie że ma być synek i córeczka, a trzecie co Bóg da. Po porodzie przepłakałam mnóstwo nocy za to jak mogłam w ogóle myśleć, że ma być dziewczynka... Czułam się złą matką i musialam bardzo dużo popracować nad sobą... Toni jest cudownym dzieckiem 🩵 kochanym, uczuciowym i wrażliwym. Czasem aż mi się płakać chce jaki on jest cudny 🩵 starszy to zawsze był synek mamusi 😁 wspaniałe jest to, że gdziekolwiek nie pojadą na wycieczkę to myślą o mnie ❤️ dostaje kolczyki, bransoletki, łańcuszki... To jest coś pięknego 🩵 i gdy staraliśmy się o trzecie dziecko na początku miałam myśl, żeby byla dziewczynka nie udawało nam się ponad dwa lata. Gdy sama w głowie sobie poukładałam wszystko, że co jak co ale chłopaki nam wychodzą 🤣 i odpuściłam płeć, czułam się wolna... Taka spokojna wewnętrzne... I naprawdę było mi wszystko jedno... Nawet dla chłopca mam wybrane trzy imiona a dla dziewczynki żadne 🫣😅

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przeczuć to jednak obstawiam tą dziewczynkę... Inaczej się czuje i intuicja jakoś mi właśnie tak podpowiada... Za tydzień w pt mam wizytę o 19 także się okaże jak będzie maluch chciał współpracować 😅 chociaż z drugiej strony jestem przerażona... Z chłopcami wiem jak się obchodzić...nawet wyjście gdzieś to szybko się ich ogarnie... Ostatnio nawet byliśmy na zakupach i w miarę szybko nam poszły... Starszy syn trochę wymyślał bo wiadomo już nie wszystko to co mamie się podoba to się podoba jemu, ale śmieli się do męża ,że uważaj tata bo jak będzie teraz córka to cały dzień będziesz musiał poświęcić na zakupy 🤣🤣🤣 hahaha

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nigdy nie miał siostry tylko brata, który też ma dwóch synów i my też mamy dwóch synów. I też widzę, że pragnąłby mieć córkę bo nigdy nie miał nawet po części tego doświadczyć np. mając siostrę. Ale mówi, że jak będzie trzeci chłopak to musi wszystkich równo ziemią podzielić 🤣🤣🤣 haha

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Ja mam podobnie , myślę że narzeczony bardziej ucieszyłby się z syna i wiem że byłby świetnym autorytetem , który nauczyłby wielu męskich rzeczy.On oczywiście uważa że aby zdrowe i się udało sprowadzić na tę stronę brzucha,ale widziałam tę radość w oczach jak miał pojawić się Jaś👼🩵.Ja przeczuwam ogólnie dziewczynkę 🫢….zobaczymy.

Ciekawa jestem czy moja gin coś dziś zasugeruje 🫢

No ciekawe czy i u Ciebie intuicja się sprawdzi,daj znać ✊✊✊

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Rosalinda gratuluję synka 🩵 to jest racja pragnienie to jedno a intuicja drugie... Ja w drugiej ciąży tak pragnęłam mieć dziewczynkę, że jak się okazało że chłopak mimo że moja intuicja właśnie tak mi podpowiadała to strasznie się załamałam... Nie zrozumcie mnie źle, ale byłam zła. Na siebie na męża mimo, że nie ma się na to wpływu... Ale z każdej strony czułam nacisk i sama też miałam zakodowane w głowie że ma być synek i córeczka, a trzecie co Bóg da. Po porodzie przepłakałam mnóstwo nocy za to jak mogłam w ogóle myśleć, że ma być dziewczynka... Czułam się złą matką i musialam bardzo dużo popracować nad sobą... Toni jest cudownym dzieckiem 🩵 kochanym, uczuciowym i wrażliwym. Czasem aż mi się płakać chce jaki on jest cudny 🩵 starszy to zawsze był synek mamusi 😁 wspaniałe jest to, że gdziekolwiek nie pojadą na wycieczkę to myślą o mnie ❤️ dostaje kolczyki, bransoletki, łańcuszki... To jest coś pięknego 🩵 i gdy staraliśmy się o trzecie dziecko na początku miałam myśl, żeby byla dziewczynka nie udawało nam się ponad dwa lata. Gdy sama w głowie sobie poukładałam wszystko, że co jak co ale chłopaki nam wychodzą 🤣 i odpuściłam płeć, czułam się wolna... Taka spokojna wewnętrzne... I naprawdę było mi wszystko jedno... Nawet dla chłopca mam wybrane trzy imiona a dla dziewczynki żadne 🫣😅
    Rozumiem doskonale i miałam tak samo - najpierw płakałam, że drugi chłopiec a potem płakałam, że jak mogłam płakać z takiego powodu 😅 Teraz mając dwóch absolutnie cudownych synków cieszę się, że będzie trzeci 🥰 Szkoda mi niespełnionego marzenia o córce, ale naprawdę nie czuję żalu, że trzeci bobas to chłopczyk, kocham go bardzo i czekam 🥰

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Mój mąż nigdy nie miał siostry tylko brata, który też ma dwóch synów i my też mamy dwóch synów. I też widzę, że pragnąłby mieć córkę bo nigdy nie miał nawet po części tego doświadczyć np. mając siostrę. Ale mówi, że jak będzie trzeci chłopak to musi wszystkich równo ziemią podzielić 🤣🤣🤣 haha

U mnie tez bardziej mąż się nastawia na córkę 🙈 wydawałoby się,że facetom, aż tak nie zależy może jak kobietom,a tu proszę. Ja go bardziej sprawdzam na ziemię 😆

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Rozumiem doskonale i miałam tak samo - najpierw płakałam, że drugi chłopiec a potem płakałam, że jak mogłam płakać z takiego powodu 😅 Teraz mając dwóch absolutnie cudownych synków cieszę się, że będzie trzeci 🥰 Szkoda mi niespełnionego marzenia o córce, ale naprawdę nie czuję żalu, że trzeci bobas to chłopczyk, kocham go bardzo i czekam 🥰

A potem nie zamieniłoby się tego łobuza na żadna dziewczynkę i na odwrót ,bo kocha się bez granic niezależnie od płci, w końcu to nasze cuda💜💙💜💙💜

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja w ciąży z córką na początku chciałam chłopca i w zasadzie byłam nastawiona i się cieszyłam, bo i tak sugerował lekarz. Jak się okazało, że dziewczynka to obraziłam się na cały świat na tydzień albo dwa. Teraz nie wyobrażam sobie bez niej życia i teraz chciałabym dziewczynkę, lekarz znów sugeruje chłopca, ale liczę na zmianę 😁

Nienawidzę tekstów, że musi być parka. Albo po co kolejne. Ludzie jak czasem nie mają własnego życia to szukają tematu żeby się przypier**lic, a jak nie ma o co to będą głupio gadać właśnie na temat płci czy liczby dzieci. Przerażające. Ja ciążę przed córką straciłam więc jak się okazało, że będzie córka to teściowa mi też jeb**ela tekstem, że ona wie, że ta pierwsza ciąża to był chłopiec. No @&):@@)@!!!

Ogólnie od 3 dni czuję się lepiej, chyba wreszcie jest ten magiczny powrót sił w drugim trymestrze. Co prawda wczoraj wjechał barszczyk prosto z butelki, bo pojawił się inny problem, ale bez szczegółów 🤭 barszczyk Krakusa polecam!

My wyjeżdżamy w środę nad morze. Nie mogę się doczekać.
    Tak, okropne są takie teksty. Nie wiem, czy ci ludzie nie myślą co mówią czy co...

Miłego wypoczynku! 🙂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak ktos ma wiecej niz dwoje to jest określenie ta dzieciata... i jestem dumna że juz niebawem dołączę do tego zacnego grona uważanych za dzieciate. To sa moje dzieci to ja je utrzymuje, to ja wstaje w nocy, to ja je ubieram i karmie i nikomu nic do tego ile ich mam to moje życie 🤷‍♀️

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
‹‹ 122 123 124 125 126
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ