Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
przyszłamama96 wrote:Dziewczyny praktycznie wszystkie już witamy II trymestr, jak się czujecie?
macie jeszcze jakies objawy, dolegliwości czy teraz wyczekujecie już tylko ruchów żeby mieć te codziennie potwierdzenie, jestem tam?
Ja jeszcze chwila 😉 mdłości znacznie mniejsze i nie potrzebuje spania w dzień, ale dzis przywitał mnie odruch wymiotny ratowałam się jak mogłam bo wzięłam leki🫢 Mam też spora zadyszkę jak mówię i ide 😂
Też dziś rano pomyślałam , że zaraz będziemy pisać o pierwszych ruchach 😊🤞🤰
przyszłamama96 lubi tę wiadomość
-
Objawy takie jak nudności, ból piersi, ciągłe zmęczenie już praktycznie ustały, czasami tylko mnie zemdli jak jestem głodna, a poza tym jest ok.
Zdecydowanie czekamy na pierwsze ruchy, myślę nad zakupem Dopplera żeby mieć coś dla ukojenia nerwów w międzyczasie.
Brzuch i piersi rosną z tygodnia na tydzień, praktycznie wszystkie koszulę sprzed ciąży oprócz tych które były oversize są za małe. Zostały mi tylko jedne czarne spodnie do biura, reszta się nie dopina (były dosyć dopasowane), także chyba muszę iść na zakupy, tylko nie wiem jaki rozmiar kupić i czy może szukać już ciążowych 🫣 problemy pierwszego świata 😅
Wiolami, przyszłamama96 lubią tę wiadomość
-
Ja z dolegliwości to mam zaparcia, szybko się męczę, czasem przejdę 10 kroków i zadyszka. Często jestem bardzo senna. No i pobolewa mnie brzuch - rośnie

Ja mam sporo przewiewnych kiecek i spódnic więc póki co chodzę. Do tego zwykłe białe T-shirty. Ale na jesień spokojnie 2-3 pary spodni ciążowych będę musiała kupić. Takie typowe fajne miałam ostatnio z Reserved, nadal jest tam kolekcja Mama, muszę rzucić okiem.
-
U mnie też mdłości są rzadsze i słabsze, zmęczenie też mniejsze (choć nadal nie mam tyle siły co przed ciążą). Głowa mnie często boli, to jest uciążliwe. I to zazwyczaj w weekend, czyli wtedy kiedy nie bardzo mam jak odpocząć 😑
Wiolami, przyszłamama96 lubią tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Ja zadyszka nawet mówienie męczy. Brzuch juz spory i co zauważyłam szybko sie denerwuję i szybko rozczulam 🤭 mdłości czasami wieczorem jeszcze sie pojawiają. I jak posiedzę z klientkami w pracy po półtorej godziny na jedną to jak wstaje strasznie boli mnie spojenie jak wrócę do domu poleżę jest ok ale to dokucza chyba najbardziej
-
A my chorzy z Antosiem w ten upał walczymy z jego goraczka oboje mamy katar i brak sił. Wczoraj mi się przegrzał od tej pogody dostał wypieków i myślę że jak pojechałam z nim na zakupy do lidla to szliśmy przy tych lodówkach i to go załatwiło 😭 Ogólnie cały czas sporadyczne nudności wczoraj jechałam samochodem najechałam na nierówną drogę i już odrazu biegłam do najbliższej toalety. Myślałam że w 2 trymestrze to już będzie lepiej a tu zaskoczenie 😄 Trochę większa energia jest więc to na plus że daje radę czasami bez żadnych drzemek w ciągu dnia 😁
-
Ja też tak bardzo czekam na pierwsze ruchy 🥰
U mnie dokładnie 14+4, i od 2tyg nie ma dnia bez wymiotów, wcześniej chociaż czasami miałam jeden dzień przerwy, 2 dni temu od koleżanki pożyczyłam to urządzenie do mierzenie tętna u maluszka bo tak mnie wytargały wymioty, że aż się wystraszyłam, ale tętno szybko znalazłam i się uspokoiłam 💚5.04 : ⏸️
8.04 : beta 170, prog 56
10.04 : beta 360, prog 44
13.04 : beta 1250, prog 49
20.04 : beta 10 329, prog 47
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31 🫒
26.05 : 3,81 🍒
09.06 : 6,1 🍓
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
Współczuję ❤️ zdrówka dużo ❤️Mama Antosia wrote:A my chorzy z Antosiem w ten upał walczymy z jego goraczka oboje mamy katar i brak sił. Wczoraj mi się przegrzał od tej pogody dostał wypieków i myślę że jak pojechałam z nim na zakupy do lidla to szliśmy przy tych lodówkach i to go załatwiło 😭 Ogólnie cały czas sporadyczne nudności wczoraj jechałam samochodem najechałam na nierówną drogę i już odrazu biegłam do najbliższej toalety. Myślałam że w 2 trymestrze to już będzie lepiej a tu zaskoczenie 😄 Trochę większa energia jest więc to na plus że daje radę czasami bez żadnych drzemek w ciągu dnia 😁
-