Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Dziewczyny praktycznie wszystkie już witamy II trymestr, jak się czujecie?;) macie jeszcze jakies objawy, dolegliwości czy teraz wyczekujecie już tylko ruchów żeby mieć te codziennie potwierdzenie, jestem tam?:)

Ja jeszcze chwila 😉 mdłości znacznie mniejsze i nie potrzebuje spania w dzień, ale dzis przywitał mnie odruch wymiotny ratowałam się jak mogłam bo wzięłam leki🫢 Mam też spora zadyszkę jak mówię i ide 😂
    Też dziś rano pomyślałam , że zaraz będziemy pisać o pierwszych ruchach 😊🤞🤰

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2

preg.png
  • Ukwiecona Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy takie jak nudności, ból piersi, ciągłe zmęczenie już praktycznie ustały, czasami tylko mnie zemdli jak jestem głodna, a poza tym jest ok.
    Zdecydowanie czekamy na pierwsze ruchy, myślę nad zakupem Dopplera żeby mieć coś dla ukojenia nerwów w międzyczasie.

Brzuch i piersi rosną z tygodnia na tydzień, praktycznie wszystkie koszulę sprzed ciąży oprócz tych które były oversize są za małe. Zostały mi tylko jedne czarne spodnie do biura, reszta się nie dopina (były dosyć dopasowane), także chyba muszę iść na zakupy, tylko nie wiem jaki rozmiar kupić i czy może szukać już ciążowych 🫣 problemy pierwszego świata 😅

Wiolami, przyszłamama96 lubią tę wiadomość

👦🏼 2014

🩵 12.2026

preg.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dolegliwości to mam zaparcia, szybko się męczę, czasem przejdę 10 kroków i zadyszka. Często jestem bardzo senna. No i pobolewa mnie brzuch - rośnie :)

Ja mam sporo przewiewnych kiecek i spódnic więc póki co chodzę. Do tego zwykłe białe T-shirty. Ale na jesień spokojnie 2-3 pary spodni ciążowych będę musiała kupić. Takie typowe fajne miałam ostatnio z Reserved, nadal jest tam kolekcja Mama, muszę rzucić okiem.

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mdłości są rzadsze i słabsze, zmęczenie też mniejsze (choć nadal nie mam tyle siły co przed ciążą). Głowa mnie często boli, to jest uciążliwe. I to zazwyczaj w weekend, czyli wtedy kiedy nie bardzo mam jak odpocząć 😑

Wiolami, przyszłamama96 lubią tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadyszka nawet mówienie męczy. Brzuch juz spory i co zauważyłam szybko sie denerwuję i szybko rozczulam 🤭 mdłości czasami wieczorem jeszcze sie pojawiają. I jak posiedzę z klientkami w pracy po półtorej godziny na jedną to jak wstaje strasznie boli mnie spojenie jak wrócę do domu poleżę jest ok ale to dokucza chyba najbardziej

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chorzy z Antosiem w ten upał walczymy z jego goraczka oboje mamy katar i brak sił. Wczoraj mi się przegrzał od tej pogody dostał wypieków i myślę że jak pojechałam z nim na zakupy do lidla to szliśmy przy tych lodówkach i to go załatwiło 😭 Ogólnie cały czas sporadyczne nudności wczoraj jechałam samochodem najechałam na nierówną drogę i już odrazu biegłam do najbliższej toalety. Myślałam że w 2 trymestrze to już będzie lepiej a tu zaskoczenie 😄 Trochę większa energia jest więc to na plus że daje radę czasami bez żadnych drzemek w ciągu dnia 😁

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Ritaaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak bardzo czekam na pierwsze ruchy 🥰
    U mnie dokładnie 14+4, i od 2tyg nie ma dnia bez wymiotów, wcześniej chociaż czasami miałam jeden dzień przerwy, 2 dni temu od koleżanki pożyczyłam to urządzenie do mierzenie tętna u maluszka bo tak mnie wytargały wymioty, że aż się wystraszyłam, ale tętno szybko znalazłam i się uspokoiłam 💚

5.04 : ⏸️
    8.04 : beta 170, prog 56
    10.04 : beta 360, prog 44
    13.04 : beta 1250, prog 49
    20.04 : beta 10 329, prog 47

14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
    26.04 : Bijące Serduszko 💚
    12.05 : 2,31 🫒
    26.05 : 3,81 🍒
    09.06 : 6,1 🍓

💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
    💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    A my chorzy z Antosiem w ten upał walczymy z jego goraczka oboje mamy katar i brak sił. Wczoraj mi się przegrzał od tej pogody dostał wypieków i myślę że jak pojechałam z nim na zakupy do lidla to szliśmy przy tych lodówkach i to go załatwiło 😭 Ogólnie cały czas sporadyczne nudności wczoraj jechałam samochodem najechałam na nierówną drogę i już odrazu biegłam do najbliższej toalety. Myślałam że w 2 trymestrze to już będzie lepiej a tu zaskoczenie 😄 Trochę większa energia jest więc to na plus że daje radę czasami bez żadnych drzemek w ciągu dnia 😁
    Współczuję ❤️ zdrówka dużo ❤️

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
‹‹ 125 126 127 128 129
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ