Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Super gratuluję 🥰🥰🥰Ukwiecona wrote:Trochę dobrych wieści od rana, byłam na szybkim usg, mamy niecałe 1.3cm człowieczka z mocnym serduszkiem ❤️
Ukwiecona lubi tę wiadomość
-
Ukwiecona wrote:Trochę dobrych wieści od rana, byłam na szybkim usg, mamy niecałe 1.3cm człowieczka z mocnym serduszkiem ❤️
Ojej, cudownie ❤️ Gratulacje 😍
Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍
11.05 - serduszko ❤️
26.05 - 1,73cm

-
W kwestii tych tabelek na pierwszej stronie to ja dopiero na koniec maja podam swój przewidywany termin porodu z usg.
A badania prenatalne narazie nie umawiałam, za bardzo bałam się że tym zapeszę😂 Umowie je na koniec maja dopieroJa 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍
11.05 - serduszko ❤️
26.05 - 1,73cm

-
Ja mam wizytę w środę na 17, już bardzo nie mogę się doczekać 😁
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Super, gratulacje 🧡Ukwiecona wrote:Trochę dobrych wieści od rana, byłam na szybkim usg, mamy niecałe 1.3cm człowieczka z mocnym serduszkiem ❤️
-
I mnie w środę szybkie USG krwiaka chociaż po cichu dzisiaj pakuje walizki chociaż pogoda ma być słaba sporo deszczu ale obiecaliśmy znajomym
-
Hera098 wrote:Ja źle się czuję z rana ostatnimi dniami. Muszę mieć przy sobie banana + wafelka słodkiego. I wtedy jak zjem to duzo lepiej mi. Ogólnie musze coś jeść aby nie czuć mdłości, to dziwna sprawa w moim przypadku 😝
Ja też tak mam, jak zaczynają się mdłości to muszę coś zjeść żeby ustąpiły👧 29 👦 30
Starania od 01/2025
08.2025 ⏸️
08.2025 💔 cb
08.03.2026 ⏸️
09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
CB 💔
09.04 ⏸️ beta HCG 16
11.04 beta HCG 75
13.04 beta HCG 198
16.04 beta HCG 641
20.04 beta HCG 4321
22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙

-
Pamiętajcie dziewczyny żeby zaznaczyć sobie w aplikacji rossne ciążę, ja już mam do odbioru oliwkę, potem będą Pampersy w sam raz do szpitala 😉
-
Angela1108 wrote:A nie ja nie mam w środę ja mam we wtorek na 16 wizyte mam nadzieję ze tym razem juz nic nie przełożą
Powodzenia ✊
Powiedzieliśmy rodzicom i siostrze,to nie byli zaskoczeni🤣 tzn. cieszą się bardzo, ale juz podejrzewała siostra, że coś jest na rzeczy 😀
Angela1108, Rosalinda, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Cześć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, a trochę się u nas dzieje, 11+2 tc. Obecnie jestem na krótkim urlopie z dziećmi i mężem w Warszawie 😀 USG prenatalne umówione na 27 maja, zastanawiam się ile dni wcześniej mam oddać krew aby wynik był już na badanie usg..wizyta u mojego gina na 29 maja, a planowany termin porodu 05.12.2026.
-
Hej dziewczyny ❤️ ja wczoraj byłam na 50-tce i mega się wybawiłam🙂 nogi bolą😁 jedynie mało co jadłam bo w sumie nie wszystko mi podchodziło... Mąż po mnie jadł co mi nie podchodziło 😂 zjadłam jedynie suche ziemniaki i dewolaja😂a później już było ciężko coś jeść 😅 śniły mi się dzisiaj pierogi z truskawkami i kwaśną śmietaną że teraz mam takiego smaka, że szok😅 jutro chyba kupię truskawki i zrobię 😂 co do badań ja mam prenatalne 28 maja krew a 2 czerwca USG i jeżeli tam wyjdą nieprawidłowości to dopiero będę myślała o innych badaniach. Co do płci to przeczuwam dziewczynkę bo ta ciąża jest zupełnie inna od moich poprzednich z synkami 😅 ale nie zdziwię się na chłopca😁 i mam nawet imiona Leoś, Igor lub Ignaś🙂 a dla dziewczynki nie mam pomysłu chociaż moi chłopacy mówią, że będzie Nadia 😅 no zobaczymy... Z dnia na dzień samopoczucie lepsze... Nie wymiotuje, mdłości też już są słabsze... Jedynie nadal brak apetytu i wmuszam w siebie... Chyba, że na coś mnie najdzie to zjem ze smakiem😅 ale później mam taką zgagę i ciężkość na żołądku 😞 Rano mam jeszcze na coś siłę i energię ale wieczorem już nic mi się nie chce... Mam prania cały stos do ułożenia, ale mam taki brak sił ,że te pranie tak sobie ładnie leży 😅 każdy aby bierze co im potrzebne 😂 hahaha
-
U mnie mówili że na wyniki krwi można czekać 7 dni roboczych. Aby dopasować pobranie do USGKaśka98 wrote:Cześć dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, a trochę się u nas dzieje, 11+2 tc. Obecnie jestem na krótkim urlopie z dziećmi i mężem w Warszawie 😀 USG prenatalne umówione na 27 maja, zastanawiam się ile dni wcześniej mam oddać krew aby wynik był już na badanie usg..wizyta u mojego gina na 29 maja, a planowany termin porodu 05.12.2026.
-
boys' mum wrote:Hej dziewczyny ❤️ ja wczoraj byłam na 50-tce i mega się wybawiłam🙂 nogi bolą😁 jedynie mało co jadłam bo w sumie nie wszystko mi podchodziło... Mąż po mnie jadł co mi nie podchodziło 😂 zjadłam jedynie suche ziemniaki i dewolaja😂a później już było ciężko coś jeść 😅 śniły mi się dzisiaj pierogi z truskawkami i kwaśną śmietaną że teraz mam takiego smaka, że szok😅 jutro chyba kupię truskawki i zrobię 😂 co do badań ja mam prenatalne 28 maja krew a 2 czerwca USG i jeżeli tam wyjdą nieprawidłowości to dopiero będę myślała o innych badaniach. Co do płci to przeczuwam dziewczynkę bo ta ciąża jest zupełnie inna od moich poprzednich z synkami 😅 ale nie zdziwię się na chłopca😁 i mam nawet imiona Leoś, Igor lub Ignaś🙂 a dla dziewczynki nie mam pomysłu chociaż moi chłopacy mówią, że będzie Nadia 😅 no zobaczymy... Z dnia na dzień samopoczucie lepsze... Nie wymiotuje, mdłości też już są słabsze... Jedynie nadal brak apetytu i wmuszam w siebie... Chyba, że na coś mnie najdzie to zjem ze smakiem😅 ale później mam taką zgagę i ciężkość na żołądku 😞 Rano mam jeszcze na coś siłę i energię ale wieczorem już nic mi się nie chce... Mam prania cały stos do ułożenia, ale mam taki brak sił ,że te pranie tak sobie ładnie leży 😅 każdy aby bierze co im potrzebne 😂 hahaha
Oo truskaweczki 🤩 narobiłaś i mi smaka 🤩
Większość przeczuwa dziewczyny, ciekawe 😀
A propo imion dla dziewczyny mamy,a dla chłopca będzie problem😬
No i wszystkich ciuchów się pozbyłam, tzn.porozdawałam w rodzinie i z wyprawki mamy wielkie nic🤣2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Boże jak wam zazdroszczę że wy takie różne rzeczy jecie … ja jestem z tych co kocha jedzenie do szaleństwa .. uwielbiam jeść kuchnia polska włoska obojętnie 🤣 a teraz gdy patrzę na jedzenie to 🤮🤮 nawet pieczywo mi nie smakuje rozmiecie ? Jest dla mnie uwaga.. gorzkie .. chleb bułki .. herbata Liptona zmieniła nagle smak .. boże okropne to jest mimo wszystko nadal chleb z masłem obiady to j tylko mięso lub ziemniaki gdzie jadłam mega często rybę .. teraz nie mogę patrzeć na nią i czuć ją … po płatkach z mlekiem miałam biegunke i tak w koło .. zobaczymy co lekarz powie bo mam go w środę rano z a i ja do życia nie jestem od rana do takiej 18 godziny 🤣 potem jest trochę lepiej .. dowiem się też na wizycie kiedy prenatalne i kiedy zrobić ten test genetyczny .. a i badania jutro robię więc zobaczymy czy uda mi się wstać wcześniej niż o 11 🤣Przebadani - zdrowi

starania od 08.2024 .
15.04- rośnie nowe życie ! -
Angela1108 wrote:Ja codziennie mogłabym jesc zapiekanki mam na nie tak potworną ochotę ale tylko czasami sobie pozwalam bo ja i tak jem ostatnio jak 🐷
Ja tak samo, mogę wciągać prawie wszystko, tylko dużo mniejsze porcje,jak wcześniej 😅
Jeszcze co do płci, mam wrażenie, że znowu rok chłopców, gdzie nie usłyszę o ciąży to zaraz,ze chłopak będzie 😅
U mnie wśród dzieci rodzeństwa tez przewaga chłopców2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Jejku wstałam o 5 i tak siedze nie chce mi się iść do pracy nie mam mocy poszłabym dalej spac a tu zaraz trzeba budzić małego do przedszkola. Zazdroszczę wam dziewczyny co macie L4 naprawdę. Jutro wizytą stres juz sie chyba udziela ale za to dzisiaj moze mi szybciej czas zleci bo to praca przedszkole znowu praca itd to dzien ucieka tak szybko ze nie wiadomo kiedy