X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Ja wlasnie wrocilam od gp i jak sie okazalo antybiotyk potrzebny jest .. wiec super
    ale za to bardzo sie ciesze bo uslyszalam serduszko malucha <3
    jaszczurka
    KURDE widze ze dalej wisi czarna chmura nad Toba :/ ale nie martw sie w koncu sie to skonczy mysl pozytywnie to podobno pomaga
    Ewelina.Irl
    Ja bym chyba zawalu dostala jak bym mysz zobaczyla ale dobrze niech P zadzwoni do wlascieciela bo to troche przegiecie jeszze teraz mala w domku to juz wogole ..
    carola93 Witamy :)
    Ja tez bede w droghedzie rodzila :)a jak sie czujesz wogole

Limerikowo, carola93, Domi IRL, Ewelina.Irl, jaszczurka lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska 3600 to juz duza dzidzia, ja tyle wazylam i 56cm wiec mala nie bylam i nie jestem :--)), moja mama miala cc bo bylam glowa do gory ulozona

takie ostatnie baby to fakt duza niespodzianka a i skarb jak kazde poprzednie
    jako doswiadczona mama ok ogarniesz wszystkie ;--))

Domi jak tam po nocce? rozumiem ze dalej jestes brunetka i nie osiwialas a hoover byl off przez noc, jak czuje sie Veronisia dzis?

naszej sie postosunkowalo cos i wczor pobudka 7.30 a dzis jeszcze wczesniej 6.30 na butle, no ale dzis uspilam ja, ze soba pzy okazji do teraz
    widze ze ma skok rozwojowy na ten 5mc i brakuje jej butli po 8h
    w ogole i tak wstalam po 6 bo sie wiercila, przykryc sobie pol buzi to potrafila kocykiem ale odkryc juz nie ;--))
    to ladnie ten kocyk spod pach podciagnela, w ogole skopala i kocyk i kolderke no ale nie zmarzla
    maz uznal ze po takiej wczesnej pobudce to jedzie na 8, nie ma sensu sie klasc na 1h i zacznie wczesniej i wczesniej wroci, no tak nada mieszkanie ciut ogarnac, bo w sob tescie przyjezdzaja na 10dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:01

juska19 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry dziewczyny!

zyje i jeszcze siwa nie jestem.
    mala zasnela okolo 22ej glebokim snem.ze zmeczenia chyba i spala az do 2ej, zjadla i poszla spac dalej. o 6ej znow zjadla i spala do 9ej wiec noc nie byla taka straszna jak myslalam ze bedzie.

Dzis Veronica jest znow mega marudna i placzliwa- caly czas by na rekach chciala byc.Mi juz rece odpadaja.

No ale a nozkach nie ma sladow po szczepieniu i temperatura jest caly czas ponizej 37 stopni wiec to najwazniejsze.

Jak tam Nicol Ewelina???

Witam nowa czlonkine naszego watku:)
    Bedziesz rodzic w Droghedzie- tam mieszkasz czy gdzies w okolicach??

carola93, Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze, dziękuję :) Coraz ciężej się robi i od kilku dni zaczęły się tzw. "próbne skurcze", co w połączeniu z lataniem do toalety co 40 minut nie jest przyjemne ale da się przeżyć. :) Jutro wizyta w Droghedzie więc będę wiedziała więcej ale na scan nie liczę bo jestem w przedziale 0 ryzyka. :)

gannpc0zezifp20f.png

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo w ta sobote moi tescie tez na 10 dni przylatuja- hehehe:)
    Przykrywasz mala kolderka? nie boisz sie?? Nie probowalas spiworka??W spiworku nie naciagnie sobie nic na glowke.

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety do Droghedy mam 45 minut jazdy ale wybrałam ten szpital z opinii innych kobiet :) Mieszkam w szarej dziurze, która nazywa się Kingscourt i leży w co. Cavan. Wszędzie trzeba autem dojeżdżać ale jakoś sobie radzimy. :)

gannpc0zezifp20f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:14

Domi IRL, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ja tam nie wiem co ludzie maja przeciw szarym dziurom.:P
    Ja uwazam ze male irlandzkie wioski maja wiecej klimatu niz taki Dublin!
    Ludzie sa milsi, ze tzeba dojezdzac to prawda ale za to bezpieczniej, ciszej, spokojniej.

Ja tam sie ciesze ze moja mala bedzie chodzic do szkoly za rogiem z dziecmi sasiadow, ktore znam, nie bedzie musiala dojezdzac.

:)

juska19, carola93, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo No dla mnie bylo to spore zaskoczenie jak na tescie pokazaly sie 2 kreski tyl eco sie naplakalam jak to bedzie i wogole to szok a teraz nie wyobrazam sobie zeby moglobyc inaczej obawy dalej sa bo 3 dzieci na glowie i dom ale hmm jak sie to mowi kto nie da rady jak my kobiety :)
    carola93 to masz spory kawalek do szpitala ja autem mam 5 minut wiec blisko :) to twoja pierwsza ciaza ??

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL
    super ze nocka minela spokojnie przynajmniej wypoczelyscie :)

Domi IRL lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ja nie mam nic przeciwko mojej szarej dziurze ;) Jedynie że nie mogę sobie iść na spacer na zakupy bo mam 7 km do sklepu ;/ i tyle samo do szkoły czy przedszkola.

juska19
    Tak to moja pierwsza ciąża :)

gannpc0zezifp20f.png

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola93
    o kurcze to dosc daleko masz do sklepu ...szkoly czy przedszkola

carola93 lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo no to wieksza szara dziura nizmoja- w mojej sa 3 sklepy, 3 puby, kosciol, fryzjer i salon pieknosci plus zlobek, podstawowka i liceum:)

carola93, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL
    Nawet nie ma co porównywać. No ale takie życie :) w końcu się przeniesiemy ale na razie nie narzekam bo mogło być gorzej :)

juska19
    No fakt daleko ale co zrobić. ;)

gannpc0zezifp20f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:50

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola wiesz juz czy chlopiec czy dziewczynka??

Imiona wybrane?

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :) Dziewczynka :D Wybraliśmy Hayle (Hejli) lub Liam w przypadku chłopczyka. Ale mam nadzieję że nic się już nie zmieni :) Moja rodzinka w Polsce trochę narzeka że nie polskie imiona ale w końcu żyję w Irlandii więc uważam że imiona odpowiednie :) Co myślicie?

gannpc0zezifp20f.png

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moii znajomi tak nazwali coreczke- bardzo ladnie.
    Nie wiem czy tylko nie beda ci problemow robic jakbedziesz chciala polski paszport dla malej wyrobic.

My raczej nie bedziemy wyrabiac bo to za duzy klopot, a na walke z polska biurokracja i kilkakrotne loty nie mamy ochoty.

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby mieszkam w droghedzie a i tak narzekam ze nie ma polskich lekarzy ale kto wie moze z czasem sie przeniesiemy do dublina ;)
    Bardzo ladne imiona ja tez myslalam nad nie polskim imieniem ale mamy 2 dzieci Julie i Daniela wiec te wybralismy dla chlopca Adas a dla dziewczynki Agatka :)

carola93, Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL
    oj to prawda walka z biurokracja jest bez sesnu oni i tak zawsze maja racje <lol>

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny czy to jakaś różnica jaki paszport? Bo tak się właśnie nad tym zastanawiam. Sama też nie mam ochoty się z nimi użerać :)

gannpc0zezifp20f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam że jest różnica i już widzę że będę miała niezłą walkę przed sobą z tą cholerną biurokracją...ahh...same problemy ale to czas się martwić jak już zdrowo urodzę.

gannpc0zezifp20f.png

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ