X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh, jak czytam o tych ml, mieszankach, ile razy dziennie maluchy jedzą...CZARNA MAGIA dla mnie jak na razie. Mam nadzieję że się szybko nauczę co i jak.

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola zanim sie nie obejrzysz będziesz wiedzieć wszystko.

Limerikowo wnioskuje ze mój Tj je tyle co przepiórka ;)

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola, nie ma co sie martwic, all jest napisane na puszce plus instrukcja ze rece myc :--))

carola93 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, no to sobie jakoś myślę poradzę ;) zresztą chciałabym karmić piersią o ile się uda, także do mieszanek mam jeszcze czas :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kobitki, ja lecę się myć i spać. Jutro wizyta w Droghedzie to zobaczymy co tam u małej się dzieje :) Dobrej nocy wszystkim życzę i spokojnej przy tych maleństwach ;) Do jutra :)

Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez niestety spadam oczy mi sie kleją do podłogi hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:12

ukdyj44j93kc68pw.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lece spac milej nocki kobietki :*

relge6yd0kju1g7d.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo

My dzis z M mamy piata rocznice slubu :) Razem od lat 10 a po slubie piec lat strzelilo jak jeden dzien :*

Milego dnia Wam zycze :)

U nas pogoda do niczego :( nici dzis ze spacerku...

TJ rano wydudlal 150 ml zobaczymy po ilu zglodnije moja skarbek :)

Limerikowo, Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas dzis pada od rana masakra jakas ciemno w domu az nic sie czlowiekowi nie chce
    jaszczurka gratuluje i zycze kolejnych lat szczescia i milosci :*

jaszczurka lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka gratuluje tak okraglej rocznicy

mowia ze kryzys jest po 7latach,czy to sie sprawdza?

rzeczywisvie pogoda dzis pod parasolke, ja jestem umowiona do kol na Castletroy na 12 na kawke, a mial byc spacerek z wozkami
    no moze moze jeszcze sie rozjasni

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ale po latach maleznstwa czy ogolnie bycia razem bo na pyklo 10 w sierpniu :)

No pogoda do niczego a myslalam ze sie przejasni a ty znowu sie zachmaralo i pada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:38

juska19 lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbatka z miodem i cytryna +antybiotyk=kuracji ciag dalszy..
    wykonczy mnie ten kaszel :/
    podoga jak by moj tata to powiedzial Barowa wiec spadam pic swoj lek hehe

aNiLewe lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurko chodzilo mi o bycie razem po slubie juz
    razem to my juz 9lat i prawie pol :--))

Juska zdrowiej!, pewnie to sezonowe przeziebienie, oby antybiotyk Ci pomogl
    ja 2x bylam chora w ciazy,raz przeziebienie a potem uporczywy kaszel, gardlo, zatoki, katar przez mc ciagnelo sie

u nas na 99% skok rozwojowy na 5ty mc, dzis pobudka o 4.15 na butle ale potem slodkie chrr z nami do 9
    a teraz mala maruda umalowac sie nie da na plotki no, jojczy i jojczy, niewyspana i tyle, a na raczkach spi i sw spokoj a do tego ma new chwyt od paru dni za bluzke by jej nie odczepic czasem od siebie hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:55

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak sie czujesz? jak mala Nikol? czy ma ok apetyt i spi ladnie tj dlugo?
    buziaczki dla Waszej Trojki
    mam nadz ze kotek nie upolowal kolejnej myszki, ze tylko ta jedna jedyna Wam buszowala :--))

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!

My dzis wyspane obydwie. Mala wczora urzadzala placze na wieczor jak maz do pracy pojechal, a na dodatek przez calydzien byly przerwy w dostawie pradu i sie balam ze nam zgasnie na wieczor i co ja z malym dzieckiem bez pradu zrobie. Swiec naustawialam wszedzie i latareki czekalam, ale jakos nie wylaczyli juz p 17 cale szczescie.

Mala zasnela ok 21:30 polozona o 19ej i spala do 3ej!!!! masakra az w szoku bylam, nawet myslaalm sobie- kurde moze nie slyszalam jak wczesniej plakala czy cos, ale reaczej bym slyszala taka mala syrene, bo zwykle slysze nawet jak marudzi i sie przewraca w koszu. W kazdym razie zjadla i poszla spac dalej, o 7ej znowu zjadla i znowu w kimono oczywiscie puszczajac niemilosierne baki:)

Dzis z rana kupka juz byla wiec jest zadowolona i apetycik dopisuje bo zauwazylam ze po kupie je duzo pierwszego dnia a drugiego jaknie makupy duzo mniej. Ale chyba sama sobie tak reguluje. Przybiera dobrze- pielegniarka na szczepieniu wazyla i naniosla na wykres i mowila ze ok wiec sie nie martwie.
    Dzis kapiel nas czeka przed przyjazdem dzadkow.

Pogoda nieciekawa- leje i wieje niemilosiernie od wczorajszej nocy, no i zimno normalnie. Ide wlaczyc ogrzewanie normalnie bo mi chlodno w krotkim rekawku siedziec.

Carola- zadna z nas nie wiedziala wszystkiego z gory- uczysz sie na biezaco przy dziecku, a i kazde dziecko ine wiec nawet jak masz drugie czy trzecie to tez sie dowiadujesz nowych rzeczy non stop. Takze bez nerwow.
    Zawsze mozesz czytac i pytac o rady innych, a na koncu sama jako matka wybierzesz co myslisz jest najlepsze dla twojego maluszka.

Limerikowo, carola93 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /hej dziekuje ze pytacie . Wczoraj bylismy w szpitalu bo ploznaa zwazyla mala i spadla z wagi . wiec wyslala nas na badania ale wszystko ok . mialam dokarmiac sztucznym mlekiem wiuec przez noc dostawala cyce po 15 minut plus 30 ml sztucznego mleka . Dzis byla poolozna i mala przytyla 80g wiec super . dzis rano sciagnelam 60ml mleka wiec dostala tylko moje mleko :) I przespala nam cala noc spi do tej pory musze budzic ja do jedzenia przy przebrania :)
    Ja czuje sie lepiej juz :)
    A jak u wassamopoczucie ??

jaszczurka, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo a ile lat razem juz jetsescie tak na ogolem.?

Juska zdrowie kuruj sie po cieplym kocykiem ja sie jeszcze vikiem smarowalam na noc bo mnie tez trzymalao dlugo..

Domi ile wypila toja mala bo TJ wypil wczoraj 150 mil najpierw 120mll ale cigna smoka wiec mu dorobilam i wypil w sumie 150mil o 20:30 --> 3:30 -->8:00 i teraz dalej spiocha od 10-tej i tez z ranca gulna 150mil

M wczoraj Domi tez napalil na noc bo mysllam , ze mi nogi skostnieja a tez malgo wczoraj wypluskalam teraz nastepne kapanko jutro ny co 2-gi dzien pluskamy malego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 13:28

ukdyj44j93kc68pw.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buzile milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 13:28

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka o 19ej zjadla 100 ml plus 20 ml wody wpila potem o tej 3ej tez 100 ml plus 20 ml wody. Ona ostatnio je troszke mniej misie wydaje. No ale wciagu doby wyrabia ten swoj limit na swoja wage i wiek wiec sie nie przejmuje- niech je wg apetytu.

Ewelina- super ze mala cala noc przespala, ale nam np kazali ja budzic w nocy na karmienia na poczatku zeby nie bylo przerw wiekszych niz 4 h. Moze spytaj ta polozna czy masz ja budzic czy dac jej spac.

A w nocy spompowywalas mleko czy spalas tez? Bo jakbys chciala piersia to musisz uwazac zeby ci laktacja nie zanikla a poto musialabys pompowac zeby podtrzymywac co minimum 4 godznki zeby sie laktacja ustabilizowala i zeby Ci piersi nie eksplodowaly albo nie bylo zastoju lub zapalenia. To bardzo wazne na poczatku.

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    Jaszczurka o 19ej zjadla 100 ml plus 20 ml wody wpila potem o tej 3ej tez 100 ml plus 20 ml wody. Ona ostatnio je troszke mniej misie wydaje. No ale wciagu doby wyrabia ten swoj limit na swoja wage i wiek wiec sie nie przejmuje- niech je wg apetytu.

Ewelina- super ze mala cala noc przespala, ale nam np kazali ja budzic w nocy na karmienia na poczatku zeby nie bylo przerw wiekszych niz 4 h. Moze spytaj ta polozna czy masz ja budzic czy dac jej spac.

A w nocy spompowywalas mleko czy spalas tez? Bo jakbys chciala piersia to musisz uwazac zeby ci laktacja nie zanikla a poto musialabys pompowac zeby podtrzymywac co minimum 4 godznki zeby sie laktacja ustabilizowala i zeby Ci piersi nie eksplodowaly albo nie bylo zastoju lub zapalenia. To bardzo wazne na poczatku.
    Tak kohana ja ja budzilam co 3h zeby nakarmic .ale ciezko bylo bo spala :) a poprzednia noc nam plakala od 22 do 3 w nocy chwile i zasypiala znow sie budzila i tak caly cas . A dzis super . Fakt mama w snie miala przery ale to nic :)
    Sciagam pokarm przed karmieniem rano sciagnelam 60 ml i teraz tez wiec od rana mala nie dostaje sztucznego mleka bo polozna pow ze jak bedzie 60 ml to wystarczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 15:09

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ