jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyno Domi karmie i pirsia i mm,powiedz mi jak ty sobie poradzilas i co t o u Was bylo? bo mala robila kupy ok,tylko zaczynala plakac w nocy non stop od 3 dni juz nie wiem co jej jest,a dzisiaj jeszcze kupy nie bylo,juz sie boje nocy
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Limerikowo
chce skan dzidzi naczytalam sie roznych rzeczy w necie co do tej cukrzycy i panikuje i nie panikuje bo roznie bywa w zyciu wiec chce zeby to sprawdzili bede jechala na poczatku grudnia no polskiego gina ale poki co niech zajma sie tutaj tym toc powinni do jasnej..Limerikowo lubi tę wiadomość
-
AgataP wrote:podaje infacol ale nie dziala,ewelina a gdzie dostalas sab simplex?
http://www.babyparadise.ie/
Pisalam do tej znajomej . Pisze mi ze lekow nie ma na tej stronie ale jak do niej zadzwonisz tam na stronie jest numer albo napiszesz meila to jest mozliwosc wysylki lekuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 17:26
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Agata u nas wlasnie to najpierw placz byl spowodowany tym ze mala byla glodna poprostu.
Dlugo nam zajelo to sobie uswiadomic musze przyznac .
A pozniej mala miala problemy z oddawaniem gazow- gazy sie zbieraly- nie pierdziala i tu byl problem. Pomogl infacol- odtad pierdzi non stop- ale jest zadowolona:)
No i z kupkami mielismy problem tez- ciezko jej bylo zrobic mimo ze zaparc nie bylo (brak twardego brzuszka, kupa miekka tylko gesta) podajemy lactaze ''colief'' enzym ktorego dzieci do 3 miesiaca maja bardzo malo a ktory pomaga trawic lactoze w mleku i od tego czasu kupka jest codziennie i czasem nawet 2-3 i mala zadowolona.
Ciezko radzic- moga byc rozne rzeczy.
Sprobuj jej wiecej dawac na poczatek, jak nie bedzie chciala bedziesz wiedziec ze to cos innego. Mysmy starali sie karmic co 2 godziny i nie wystarczalo.
A ulewa jej sie??? bo jesli tak to moze tez byc ze jak plasko po karmieniu jest to ja tam pali w przelyku to mleko cofniete- dlatego trzeba trzymac bobaska dluzej w pozycji pionowej po jedzeniu.
Sprobuj tez I love You massage- jest na you tube jak robic- kolezanka irlandka mi poradzila i mala bardzo lubi- pomaga na brzuszek.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Aha no i leki typu infacol dzialaja dopiero przy dluzszym stosowaniu (to nie jest jak lek przeciwbolowy- podasz i dziala albo nie ~) wiec po tygodniu jeszcze trudno powiedziec czy by dzialal- podawaj dalej przed kazdym karmieniem.
Napewno nie zaszkodzi- to sie nie wchlania do organizmu tylko pomaga pokarmowi latwiej sie przeslizgnac przez przewod pokarmowy plus ulatwia odbekiwac i pierdziec:)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jaszczurka to się wam fajnie udało 600euro za 5 osób. My daliśmy lekko ponad 500 € bez bagażu bo zamówie kuriera. Ja lecę z małym dzień po tobie a mąż też na same święta dolatuje i początek stycznia wracamy.
Agatko ja nie pomogę bo my tylko pierś i kolki nas ominęły.
Ostatnio każda jedna znana mi kobieta w ciąży przestaje karmić piersią właśnie dlatego ze myśli ze dziecko się nie najada. Ale przy piersi karmi się na żądanie a nie co określony czas. Na pewno to meczy bo dziecko wisi na piersi non stop jak nie śpi. Także czasem trzeba przystawic i 3razy na godzinę. Ja tak robiłam i nigdy nie stwierdziłam ze się nie najada. Jadł częściej bo zjadal tyle ile dal rade a ze na Początku kupki były co chwile nawet 10na dode to znów jadł. Teraz ja go częściej na cycusia chce niż on sam bo to super jest. Oczywiście niedyskredytuje mm. Tylko ze karmienie piersią na początku nie jest łatwe. Cierpliwość i chęć. A przede wszystkim cierpliwość.
Szkoda ze tylko ja karmie piersią z całej grupy i w ogóle pośród wszystkich koleżanek dzieciatych.Limerikowo, jaszczurka, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny.
dzis boc troche lepsza odkad uswiadomilam sobie ze mysz mamy raczej predzej niz duchy:)
no i psy wpuszczone na gore byly to Lunka nozki grzala a Hugo pilnowal drzwi wejsciowych.
Kupilam wczoraj pulapki na myszy bedziemy rozstawiac jak M bedzie mial wolne jutro.
Dzis wieczorem siora M przylatuje a jutro moj bratek:)
Z nowosci jeszcze zlapalismy gume wczoraj w jednym kole w wozku- juz sklejone musze napompowac i sprawdzic czy bedzie ok. Jak nie zamowilam detki zapasowe ale zanim przyjda to lepiej zeby dzialalo bo ze spacerow nici:(
Zreszta dzis to i tak ciezko bedzie- wydali ostrzezenie o ulewach wichurach i powodziach w naszym rejonie:/
masakra- zaczyna sie sezon kaloszy i egipskich ciemnosci:(jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Domi zebys wiedziala masakra z ta pogoda co dzien po szkole idziiemy z chlopcami na spacer i na plac zabaw ale jak taka pogoda bedzie to ze spacerow nici
Oj szykuje Ci sie pelna chata gosci...
Fajnie...
Juska nawet sie nie obejrzysz a juz bedziesz tulic malenstwo w ramionachjuska19 lubi tę wiadomość