X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola dzis od rana czerwone poliki . . Myslalam ze juz goraczka i szczepienia nie bedzie ale nie ma goraczki a pani powiedziala mi ze te czerwone poliki to od zabkow j katar tez moze byc :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nicola ma temperature 37,52 zabki szczepienie .Biedactwo moje .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Kurcze nicola ma temperature 37,52 zabki szczepienie .Biedactwo moje .

tyle to jeszcze nie temp, jak bedzie po 38 to dajcie jej nurofen lub calpol
    37.5 to znak ze szczepienie sie przyjmuje i organizm walczy wytwarzajac przeciwciala, u nas tez tak bylo po szczepieniach
    nad tylko kontrolowac regularnie temp

a ciekwae kto szybciej uspi tata czy mama?

u nas maz jak moze to wywija sie z usypiania, bo mowi ,ze Lola to trudny przypadek i najlepiej z mama zasypia, a mama 5/10min przytuli i do cota hop przerzuci na samodzielne chrrr

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas czerwone poliki sa jak sie zagrzeje na spacerze lub na basenie
    smiejemy sie ze ma nadcis po mamie
    taka uroda, przejdzie jej, teraz to na polikach i alergie moga byc pokarmowe i nierowna skora podrazniona od sliny na zabkowanie, a i tak nasze dzieci sliczne sa

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola zasnela u mnie na reku cbwile po tym jak napisalam komentarz .
    No oby tylko wyzsza nie byla
    Co u was limerykowo ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek zawsze sie wymiga od uspienia Nicoli . A to wraca z pracy jak ona juz spi albo je wtedy obiad jak ja juz ja klade . Dzis mial ja polozyc bo wolne ale biedna zasnela u mnie na rekach .
    Ja jak ja klade ona pokreci sie i zasypia pozniej przekladam ja do lozeczka wlaczam nianie i ide do salonu :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tym wywijaniem to prawda hehe. U nas momo ze V w 99% chodzi spac jak aniolek- kladzie sie ja do lozeczka i wychodzi to moj m i tak rzadko ja kladzie. I byl problem przez jakis czas ze sie przyzwyczaila ze tylko ja ja klade i jak on kiedys poszedl to urzadzila dramat straszny i tak kilka razy az nie zaczal ja klasc regularnie od czasu do czasu.

Moja pszczolka poszla spac w miare ok dzis i spi narazie dobrze mam nadzieje ze reszta nocy tez bedzie ok

Zycze wam tez spokojnych nocek:)

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tak mam AniLEwe- od slow do czynow bach bach i juz! nie namyslam sie za dlugo ani nie gadam o czyms przez wieki a potem i tak nic nie robie heheh.

ah kieliszeczek wina dla relaksu i lulu. Maz ma wolny weekend od dzis az do poniedzialku wieczora:)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje u nas all ok, mala robi bujanki na czworaka przod-tyl, b smiesznie to wyglada, jakby szykowala sie do startu, mamy 2 zeby ale przy Sebastianku zebowym rekordziscie to zupelnie nic ;--))

leci dzien za dniem i jest lepiej z kazdym nowym, np przy ubieraniu jest juz duzo mniej koncertow, ost po basenie dala sie na spokojnie ubrac wiec big sukces
    teraz z wanny nie mozemy jej wysadzic bo jest placz a woda stygnie, kaczki plywaja a raczki robia ciap ciap na piane

dzis stuknelo nam 9 mcy, pieknie :--)))))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 01:13

Domi IRL, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci pamietam jak w ciazy bylysmy a tu rowne 9msc wam stuknelo :)
    Super .
    Nicola nie spokojna w nocy nozki bola musze masowac i oklad robic bo i troszke spuchniete . Wzielam ja do siebie o 3 to zasnela . wypila w nocy prawie dwie butle picia . wstala o 8 zjadla i zasnela do 10 prawie
    Milego dnia

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis lepiej niz ostatnimi dniami- mala spala w miae ok i wstala w dobrym humorze, ladnie je- zakupy juz zaliczone, teraz odpoczywa po obiadku. juz wczoraj na wueczor byla w lepszym humorku.

dalej w buzi nic nie dzwoni bo dzis lyzeczke wkladalam hehe

Jakie plany na weekend dziewczyny? chyba zima troszke odpuscila:)

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wekeend chyba bede szla do znajomej na drineczka ale jak bedzie taka nicola to ona do mnie przyjdzie .
    I tak bedzie piotrek wiec sie na zajmie choc powinna spac .
    Dzis piotrek poszedl na 13 do pracy . Ja juz obralam ziemiaki starlam marchewke a rybe usmaze jak piotrek wroci . Nicola marudna strasznie .
    Ile po szczepiace musze uwazac zeby nie chodzic w zbiorowiska ludzi ? Bo mowila mi ale zapomialam :/
    A ty domi jakie plany na weekend ?

Domi IRL lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to milusio Ewelina- to przyjemnosci.
    Ty jak zwykle obiad ogarniety i wogole- my dzis na kolacje kanapki bo swiezy chlebek z lidla jest plus dwie salateczki mam. Jutro jakis obiad wyczaruje porzadny.

Na weekend zadnych planow w sumie.
    W kominku pewnie napalimy i na wieczor drineczki, jakis filmik jak sowka nasza pozwoli.

Moj maz dzis zapowiedzial ze rodzicow chce zaprosic w lipcu- juz przerazona jestem
    :0

a o tych szczepionkach Ewelina to nie mam pojecia- nam nigdy nie mowilo nic zeby nigdzie nie chodzic- to raczej przy zywych szczepionkach typu ospa czy cos? nie wiem, naprawde.

A temp juz nie ma pdwyzszonej??

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny trudno mi was nadrobic bo przeprowadzka w pelni,pakujemy sie a moj maluje domek ktory wynajmujemy od 14 marca,potem nie bedzie neta wiec bede miala tyley,zaraz szybko cos nadrobie :)

u nas ok waga 7kg :) malej ida zabki ;lekarz potwierdzil,do tego skok juz sie konczy duzo nowych umiejetnosci,marchewka juz byla :)

Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie ma temp.
    Ale przez te zeby marudna strasznie . Tata znalazl na corke sposob . Nic jej nie pasowalo podsunol jrj gazete a ta sobie sie bawi szarpie . Tylko trzeba pilnowac zeby nie brala do buzki .
    Ciekawe czy jej sie brzebije ta druga jedynka .

Agatko nas tez czeka przeprowadzka ale narazie szukamy czegos w naszych rejonach .

Poszlam z nia dzis na spacer to chociaz pospala . ale ten wiatr bardzo nieprzyjemny .
    Wczoraj babka ja wazyla to nicola wazy 7,300 :) ale troche dziwnebo w styczniu jakos tez tak wazyla juz nie pamietam a w tel nie chce mi sie szukac w tych naszych postach .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tez bym chciala tak posiedziec przy kominku . ale go nie mamy :/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola juz spi biedactwo moje .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynajmijcie cos z kominkiem Ewelina! rewelacja. Wogole koniecznie sie wyniescie z tamtej okolicy- dzis w wiadomosciach mowil ze na Grange view w Clondalkin zastrzelili pare 20 latkow- dziewczyna w ciazy byla!!!!!!!!!! to zaraz obok naszej pracy. masakra

Agatka to domek bedziecie miec?? super:) daj znac szybciutko jak sie urzadzicie i w koncu do nas tu wroc bo smutno bez Ciebie. Daj tez zdjecie maludy:)

nasza sroczka poszla spac bez kolacji- odmowila jedzenia:/ ciekawe co to bedzie czy sie obudzi i bedzie sie domagac czy nie. Za pozno jej chyba deserek dalam popoludniu.

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam ta Bojela dziala Ewelina?

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz domi teraz wszedzie sie slyszy .
    Moja znajoma mieszka kolo parku odemnie 5minut na nogach . I obok niej facet wlazl do sasiadki oni byli w domu facetka uslyszala jakies szpreanie wyjrzala zza schodow a tam na przedpokoju stoi chlopak . Zawolala meza a ten wybiegl wsiadl do golfa byl z jakimis chlopakami i tez niby osiedle spokojne .
    Ale maja sasiadow tez znow obok co maja kamery wiec zaraz na garde i wzieli nagrania i rejestracjie .TTu na tallaght tez bylo glosno o gwaltach w apartamentach na parkingach .
    Mi tez sie raz przytrafilo jak jezdzilam busami do pracy do dun lage . O 5:30 czekalam na busa akurat piotrek nie mogl mnie zawiesc bo siadlo nam auto a dokladnie akumulator a on sam na 9 do pracy . Wlozylam sobie sluchawki w uszy slucham muzyki siedze na przystanku glowa w telefon . Patrze buty ktos podszedl podnosze glowe a tam chlopak moze 28 lat sie trzepie (przepraszam ) hak sie poderwalam goronco mi sie zrobilo . Piotrek od tamtej pory chodzil ze mnia na przystanek dopoki nie naprawilismy auta .
    Tak tez zel jest super .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ