X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola dzis od rana czerwone poliki . . Myslalam ze juz goraczka i szczepienia nie bedzie ale nie ma goraczki a pani powiedziala mi ze te czerwone poliki to od zabkow j katar tez moze byc :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nicola ma temperature 37,52 zabki szczepienie .Biedactwo moje .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Kurcze nicola ma temperature 37,52 zabki szczepienie .Biedactwo moje .

tyle to jeszcze nie temp, jak bedzie po 38 to dajcie jej nurofen lub calpol
    37.5 to znak ze szczepienie sie przyjmuje i organizm walczy wytwarzajac przeciwciala, u nas tez tak bylo po szczepieniach
    nad tylko kontrolowac regularnie temp

a ciekwae kto szybciej uspi tata czy mama?

u nas maz jak moze to wywija sie z usypiania, bo mowi ,ze Lola to trudny przypadek i najlepiej z mama zasypia, a mama 5/10min przytuli i do cota hop przerzuci na samodzielne chrrr

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas czerwone poliki sa jak sie zagrzeje na spacerze lub na basenie
    smiejemy sie ze ma nadcis po mamie
    taka uroda, przejdzie jej, teraz to na polikach i alergie moga byc pokarmowe i nierowna skora podrazniona od sliny na zabkowanie, a i tak nasze dzieci sliczne sa

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola zasnela u mnie na reku cbwile po tym jak napisalam komentarz .
    No oby tylko wyzsza nie byla
    Co u was limerykowo ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek zawsze sie wymiga od uspienia Nicoli . A to wraca z pracy jak ona juz spi albo je wtedy obiad jak ja juz ja klade . Dzis mial ja polozyc bo wolne ale biedna zasnela u mnie na rekach .
    Ja jak ja klade ona pokreci sie i zasypia pozniej przekladam ja do lozeczka wlaczam nianie i ide do salonu :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tym wywijaniem to prawda hehe. U nas momo ze V w 99% chodzi spac jak aniolek- kladzie sie ja do lozeczka i wychodzi to moj m i tak rzadko ja kladzie. I byl problem przez jakis czas ze sie przyzwyczaila ze tylko ja ja klade i jak on kiedys poszedl to urzadzila dramat straszny i tak kilka razy az nie zaczal ja klasc regularnie od czasu do czasu.

Moja pszczolka poszla spac w miare ok dzis i spi narazie dobrze mam nadzieje ze reszta nocy tez bedzie ok

Zycze wam tez spokojnych nocek:)

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tak mam AniLEwe- od slow do czynow bach bach i juz! nie namyslam sie za dlugo ani nie gadam o czyms przez wieki a potem i tak nic nie robie heheh.

ah kieliszeczek wina dla relaksu i lulu. Maz ma wolny weekend od dzis az do poniedzialku wieczora:)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje u nas all ok, mala robi bujanki na czworaka przod-tyl, b smiesznie to wyglada, jakby szykowala sie do startu, mamy 2 zeby ale przy Sebastianku zebowym rekordziscie to zupelnie nic ;--))

leci dzien za dniem i jest lepiej z kazdym nowym, np przy ubieraniu jest juz duzo mniej koncertow, ost po basenie dala sie na spokojnie ubrac wiec big sukces
    teraz z wanny nie mozemy jej wysadzic bo jest placz a woda stygnie, kaczki plywaja a raczki robia ciap ciap na piane

dzis stuknelo nam 9 mcy, pieknie :--)))))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 01:13

Domi IRL, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci pamietam jak w ciazy bylysmy a tu rowne 9msc wam stuknelo :)
    Super .
    Nicola nie spokojna w nocy nozki bola musze masowac i oklad robic bo i troszke spuchniete . Wzielam ja do siebie o 3 to zasnela . wypila w nocy prawie dwie butle picia . wstala o 8 zjadla i zasnela do 10 prawie
    Milego dnia

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis lepiej niz ostatnimi dniami- mala spala w miae ok i wstala w dobrym humorze, ladnie je- zakupy juz zaliczone, teraz odpoczywa po obiadku. juz wczoraj na wueczor byla w lepszym humorku.

dalej w buzi nic nie dzwoni bo dzis lyzeczke wkladalam hehe

Jakie plany na weekend dziewczyny? chyba zima troszke odpuscila:)

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wekeend chyba bede szla do znajomej na drineczka ale jak bedzie taka nicola to ona do mnie przyjdzie .
    I tak bedzie piotrek wiec sie na zajmie choc powinna spac .
    Dzis piotrek poszedl na 13 do pracy . Ja juz obralam ziemiaki starlam marchewke a rybe usmaze jak piotrek wroci . Nicola marudna strasznie .
    Ile po szczepiace musze uwazac zeby nie chodzic w zbiorowiska ludzi ? Bo mowila mi ale zapomialam :/
    A ty domi jakie plany na weekend ?

Domi IRL lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to milusio Ewelina- to przyjemnosci.
    Ty jak zwykle obiad ogarniety i wogole- my dzis na kolacje kanapki bo swiezy chlebek z lidla jest plus dwie salateczki mam. Jutro jakis obiad wyczaruje porzadny.

Na weekend zadnych planow w sumie.
    W kominku pewnie napalimy i na wieczor drineczki, jakis filmik jak sowka nasza pozwoli.

Moj maz dzis zapowiedzial ze rodzicow chce zaprosic w lipcu- juz przerazona jestem
    :0

a o tych szczepionkach Ewelina to nie mam pojecia- nam nigdy nie mowilo nic zeby nigdzie nie chodzic- to raczej przy zywych szczepionkach typu ospa czy cos? nie wiem, naprawde.

A temp juz nie ma pdwyzszonej??

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny trudno mi was nadrobic bo przeprowadzka w pelni,pakujemy sie a moj maluje domek ktory wynajmujemy od 14 marca,potem nie bedzie neta wiec bede miala tyley,zaraz szybko cos nadrobie :)

u nas ok waga 7kg :) malej ida zabki ;lekarz potwierdzil,do tego skok juz sie konczy duzo nowych umiejetnosci,marchewka juz byla :)

Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie ma temp.
    Ale przez te zeby marudna strasznie . Tata znalazl na corke sposob . Nic jej nie pasowalo podsunol jrj gazete a ta sobie sie bawi szarpie . Tylko trzeba pilnowac zeby nie brala do buzki .
    Ciekawe czy jej sie brzebije ta druga jedynka .

Agatko nas tez czeka przeprowadzka ale narazie szukamy czegos w naszych rejonach .

Poszlam z nia dzis na spacer to chociaz pospala . ale ten wiatr bardzo nieprzyjemny .
    Wczoraj babka ja wazyla to nicola wazy 7,300 :) ale troche dziwnebo w styczniu jakos tez tak wazyla juz nie pamietam a w tel nie chce mi sie szukac w tych naszych postach .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tez bym chciala tak posiedziec przy kominku . ale go nie mamy :/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola juz spi biedactwo moje .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wynajmijcie cos z kominkiem Ewelina! rewelacja. Wogole koniecznie sie wyniescie z tamtej okolicy- dzis w wiadomosciach mowil ze na Grange view w Clondalkin zastrzelili pare 20 latkow- dziewczyna w ciazy byla!!!!!!!!!! to zaraz obok naszej pracy. masakra

Agatka to domek bedziecie miec?? super:) daj znac szybciutko jak sie urzadzicie i w koncu do nas tu wroc bo smutno bez Ciebie. Daj tez zdjecie maludy:)

nasza sroczka poszla spac bez kolacji- odmowila jedzenia:/ ciekawe co to bedzie czy sie obudzi i bedzie sie domagac czy nie. Za pozno jej chyba deserek dalam popoludniu.

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam ta Bojela dziala Ewelina?

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz domi teraz wszedzie sie slyszy .
    Moja znajoma mieszka kolo parku odemnie 5minut na nogach . I obok niej facet wlazl do sasiadki oni byli w domu facetka uslyszala jakies szpreanie wyjrzala zza schodow a tam na przedpokoju stoi chlopak . Zawolala meza a ten wybiegl wsiadl do golfa byl z jakimis chlopakami i tez niby osiedle spokojne .
    Ale maja sasiadow tez znow obok co maja kamery wiec zaraz na garde i wzieli nagrania i rejestracjie .TTu na tallaght tez bylo glosno o gwaltach w apartamentach na parkingach .
    Mi tez sie raz przytrafilo jak jezdzilam busami do pracy do dun lage . O 5:30 czekalam na busa akurat piotrek nie mogl mnie zawiesc bo siadlo nam auto a dokladnie akumulator a on sam na 9 do pracy . Wlozylam sobie sluchawki w uszy slucham muzyki siedze na przystanku glowa w telefon . Patrze buty ktos podszedl podnosze glowe a tam chlopak moze 28 lat sie trzepie (przepraszam ) hak sie poderwalam goronco mi sie zrobilo . Piotrek od tamtej pory chodzil ze mnia na przystanek dopoki nie naprawilismy auta .
    Tak tez zel jest super .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ