X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupi robi czesto wiatry tez sa ok no wlasnie moze nie ja nawet sam mogl sobie krzyde zrobic bo strasznie unosi glowke za chwile mu opada takze nie wiem juz mysle o wszystkim jest mi go tak szkoda meczy sie biedak jeden :(
    lacaze ?? co to jest bo chyba przegapilam posta sorki ale czytam was na szybko a jeszcze szybciej pisze

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lactaze - juska to ten colief np. To enzym pomagajacy trawic laktoze w mleku u dzieci do 3 miesiaca zycia. Bo utrudnione trawienie spowodowane niewtystarczajaca iloscia tego enzymu w organizmie malszka moz epowodowac rozne dolegliwosci- kolki, zaparcia, utrudniane wiatry, bole brzuszka, kolki.

U nas noc koszmarna- mala plakala nie moglismy jej uspokoic- 2 razy nurofen dawalam- to po nim usypiala na 3 godziny a potem to samo. Masakra.
    Znow widac dolne jedynki dziasla sie uwypuklily i spuchly wiec moze w koncu sie wybije cos. Oby hehehe.

pogoda wydaje sie ze bedzie dzis piekna.

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/napiecie-miesniowe-niemowlat-wzmozone-i-obnizone-napiecie-miesniowe-objawy,napiecie-miesniowe-artykul,3618,r1p1.html

na forum czerwcowek 2014 pare dziewczyn mialo ten klopot i rehabilitacje dzieci

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idziemy zaraz do gp w nocy spalismy 3 h razem z Adasiem :/ bidulek sie meczy poprosze gp o te kropelki bo juz naprawde nie mam sily :(
    Domi wspolczuje nocki :(

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te kropelki bez recepty Juska w kazdej aptece.

GP to dobry pomysl napewno cos doradzi i Was uspokoii czy wszystko jest ok.
    Daj znac co powiedzial.

No nocka maskara ale u Ciebie widac duzo gorzej:(

Dzwonili wlasnie ze do lodowki przyjda w ten poniedzialek popoludniu!
    Wyzeram wszystko z zamrazarki co sie da. Wczoraj karkowka z gila byla, dzis piersi z kurczaka z odsmazanymi pyrkami z wczoraj plus marchewka z groszkiem, ugotowany gar leczo to w miedzy czasie trzeba wcinac.
    Jutro chyba ten nieszczesny krolik ktorego kupilam Veronice do obiadkow ktorych nie moge pomrozic albo noga od barana.ah sie naprykce troche.

My dzis juz po sniadaniu, drugi sniadaniu, drzemce, kapieli. Teraz pranie i zabawy, potem obiadek malej i na spacerek. Potem drzemka, deserek i mam nadzieje wieczorem ladnie nynusiac bedzie.

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalismy inne mleko albo nutramigen ,aptamil pepti szukalismy ale w rzadnej farmacji nie maja najwczesniej na jutro moze byc dal nam gp jakies tabletki co sie rozpuszcza w wodze i daje po lyzeczce maluchowi na brzuszek twierdzi ze lepsze od kropli bo nie wierzy w ich dzialanie wiec musze kupic i dawac ale tez na jutro ma byc masakra jakas stwierdzil ze dziecko musi plakac widzie ze maluch uspokoja sie u mnie na reke wiec zle nie jest

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.
    ze musi plakac to bym sie nie zgodzila.
    To on twierdzi ze mleko malemu szkodzi?

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niom wlasnie chyba tak szczerze mowiac za duzo sie nie dowiedzialam ,mam nie dawac mu dopicia herbatek tylko woda rzadnej herbaty z kopru wloskiego czy rumianku

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Pl to by zalecili rumiankek raczej
    koper to dziala wzdymajaco, choc kiedys mamy dawaly ratujac sie

ja tez sie nie zgodze ze dziecko musi plakac,ale ze malutkie chce byc na rekach to normalka,u mnie po 40min po 2mcu spala na rekach jak odkladalam to od razu pobudka i tak caly dzien jak maz wrocil to jadlam, jakos sie do glodu przyzwyczailam tylko zapijalam sokami i inka z mlekim

do 4mca ciezko jest, potem juz leci, no ale Tobie Juska nie musze tego pisac, tak tylko z wlasnego dos
    ok zescie poszli spr maluszka
    nam radzili mleko pepti co w PL jest na recepte z refundacja jak mala miala tradzik ale to nie od mleka bylo

a propos wody to sprobujcie moze zywiec zdroj niegaz z pl sklepow, duzo lepsza niz kranowka dla tak malego niemowlecia, sa dostepne male butelki
    ja dawalam krople Colic do poludnia potem Espumisan i kolki opanowane byly plus ciut mniej miarki mleka do kazdego karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 20:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Domi masz uczte widze z tej lodowki/zamrazalki he he
    nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas jest tak ze nawet na reku nie chce sie uspokoic placze a my latamy z nim jak sie tylko da kupilismy juz teetha lekarz zalecil zobaczymy jak bedzie plus mleko comfort poki co bo wszystko na recepte i mozliwe ze jutro dopiero bedzie takze czekamy wiem ze trzeba to przetrwac nie mamy wyjscia ale zeby chociaz troszkie mu ulzyc w tych jego mekach bo naprawde czasami mam chec z nim plakac plus caly dzien funkcjonowac noc nosimy wiec opadam z sil ..ostatnio nawet stwierdzam ze sobie nie radze z malym wogole :(
    Wode tez dzis wlasnie kupilismy bo wyczytalam ze moze byc lepiej ,mamy malego myc co 4 ,5 dni bo ma wysuszona skore slyszalyscie o czyms takim ??

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nam tez kazali kapac nawwet raz w tyg.

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na przesuszona skore najlepsze sa emolienty dodawane do kapieli poetm juz nie trzeba smarowac

ale jak jest takie zalecenie lekarskie by co pare dni kapac to mozna sie zastosowac i obserwowac czy skora tworzy swoj wlasny ochronny plaszcz lipidowy czy nalezy i tak kapac co 2/3 dni plus normalne smarowanie

mysle ze skora Adasia dojdzie do siebie i by nie pojawily sie klopoty typu skora atopowa

jak nie ma teraz upalow to i tak nie ma klopotow, my w lecie w Pl co dzien kapalismy i sie i mala bo cialo sie pocilo schladzajac
    ja to i 2x dziennie sie schladazalam pod prysznicem bo 26stop z wentylatorem caly dzien bylo too much
    no w Irl nam raczej taki hiszp klimat nie grozi raczej

jak mala jest chora lub kaszle to tez z kapieli zwalniamy, a kapiemy normalnie co 2 dzien a i zdarza sie i co 3ci a glowe raz na tydzien
    moja kol z job kapie co dzien bo twierdzi ze mala sie uspokaja bardziej im na noc a i tak ma pobudki na butle
    raczej nie ma takiej potrzeby co dzien myc generalnie, moze kiedys byla przy pieluchach tetrowych ze mamy co dzien kapaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 00:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos jeszcze przesuszonej skory to u nas byla na rekach i stopach bo mala przenoszona, no ale u Ciebie Juska bylo przed terminem, choc moze lozysko nie bylo wydolne na koniec i stad ta przesuszona skora

ja smarowlam oliwka miejsca przesuszone i bylo ok po 2 tyg ani sladu skorka sie zluszczyla, rece to same sie wykurowaly wlasciwie a stopy bardziej smarowalam po kapieli

w szpitalu w Pl kapia dziecki co wieczor, no ale moze jest taka higieniczna jakas procedura, bo w sumie przeciez niemowle nie brudzi sie oprocz pupy i buzi

wspolczuje ze mleko nie dosc ze na recepte to jeszcze nie jest dostepne w zadnej irl aptece, to tak jak z tym progesteronem, komedia, trzeba jeszcze jeden dzien przetrwac we frustracji i potrzebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 00:08

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama twierdzi, ze kazde dziecko jest inne czy 1sze czy 4te nie ma to znaczenia i nada znalezc patent osobno na kazde ale na to potrzeba czasu i duuuzo cierpliwosci

ja dzis pilam meliske bo mala jojczyla, gorne dziasla spuchniete wiec skurczysynki beda u gory szly i juz dokuczaja na cm sliny i bol,w koncu dalam na smoka nurofen, na spacerek i godzinka sw spokoju dla mamy uff

w ogole ta pogoda szalona, w marcu jak w garncu, dzis rano o 8 temp 0.2 u nas a w dzien 8stop, ubralam sie na 8 stop i w sloncu rozbieralam z wszystkiego po kolei po 30min ;-))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis noc jakby lepsza- profilakycznie dalam calpol przed polozeniem, i butle przygotowalam na dawkoowanie nocne- ale nie bylo potrzeby. zobaczymy jak dzis.
    Mala w srednim humorze od rana.

Odkrylam tez w apteczce gel calede baby na zabkowanie- schowalam bo podobno mocniejszy i dopiero stosowa jak inne nie pomagaja- dzis jak bedzie zle to sprobuje uzyc na sprobowanie.

Milego weekendu dziewczyny.

A doszl mi te oilatum kosmetyki- alez pieknie pachna!!!!!!!!!!!!!!!sama sie chyba bede smarowac

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oillatum jest super.zapach tez ok.Domi nie wysmaruj calego czasem :-)
    U nas dzis party .1 roczek konczy Nikol corka brata.po 4 wybieramy sie.sprintem po pracy bede sie myc i ubierac a maz mala szykowac
    Juz mysle o naszym pierwszym roczku.balony rozwiesze po calej wsi .poczawszy od mostku :-)
    Jak sie bawic to sie bawic, dusze sprzedac, frak zastawic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 09:27

Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym oilatum to mam taki bath addidtive- napisane ze by dodac yle ityle do wanny, wymoczyc malucha juz- le nie jest napisane czy juz innych rzeczy wtedy nie uzywac? to juz niczym jej nie myc wtedy zadnym johnsonem to jest zamiast wszystkiego tak?? czy tylko dodac a myc i tak tym czym mylam??

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kiedys mialam alergie skorna na proszek to tylko emolient lalam do wanny.nie mylam skory zadnym mydlem
    w oillatum czy ballneum juz jest srodek do mycia raczej tylko b delikatny

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha ok dzieki

t60z7qg.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ