JESTEM W CIĄŻY !!! - GRUDZIEŃ 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
stardust87 wrote:u mnie też wczoraj pizza nie podeszła. Nie rzygałam, ale do tej pory źle się czuję chyba widać nie wskazana pizza w ciąży
i trzymac się lekkostrawnych potraw.
ja,dziś jadłam gzik z ziemniakami -
le'nutka wrote:a ja od wczoraj mam mega mdłości ale taka naszła mnie ochota na frytki (z piekarnika) z ketchupem i majo, że wsunełam cały talerz
mdłości to coś strasznego ale powiem wam że banan duzo pomaga ponoć,ja jem i na trochę mniej mdli. No ale 1-2 dziennie.
mierzyłam swój strój kapielowy i ojjjj robi się powoli ciasno :p -
MalutkaEve wrote:Po wizycie u ginka - Maleństwo ma 1,2 cm i widzieliśmy bijące serduszko
Teraz czas na badania pierwszego trymestru...
Malutka gratulacje maluszka
Karmelka suwaczek sobie wklej, to będziemy wspólnie odliczaćMalutkaEve lubi tę wiadomość
-
le'nutka wrote:a ja od wczoraj mam mega mdłości ale taka naszła mnie ochota na frytki (z piekarnika) z ketchupem i majo, że wsunełam cały talerz
MalutkaEve, le'nutka lubią tę wiadomość
-
co do mdłości to mnie też męczą. Nie bez przerwy, ale takimi falami przychodzą. Nagle. Banan mi pomagał, zawsze rano leżał przy łóżku i sobie przed wstaniem jadłam. Teraz bananów jak na złość nie mam w domu. Mnie trochę pomaga z rana lekka kawka z mlekiem.
Ale dziewczyny, czytałam gdzieś, że na mdłości dobrze działa witamina B6. Myślicie, że można ją brać? Tzn bez konsultacji z lekarzem? Bo wizyta dopiero za ponad tydzień, a jak te mdłości będą się tak rozkręcać, to za kilka dni głowy z WC nie wyjmę już..
A na pierwszej wizycie od razu poproszę o receptę na czopki Torecan. Bo bez nich to ani rusz w poprzedniej (krótkiej) ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 07:22
-
Mi lekarz kazał brać Hela Mag B6 tj magnez z witaminą B6 żeby sie lepiej wchłaniał więc napewno można brać...tylko występuje jeszcze w witaminach prenatalnych które biorę, które też mi kazał brać i nie wiem czy nei za dużo tej witaminy biorę....Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
stardust87 wrote:a ja wczoraj zeżarłam (i to dosłownie!) kilogram kapusty kiszonej! Bałam się, że mnie rozsadzi a tu nic! Jakbym w ogóle jej nie jadła.. A zapijałam jeszcze sokiem z pomarańczy Ach, dziwny ten organizm w ciąży
-
nick nieaktualnyle'nutka wrote:a ja od wczoraj mam mega mdłości ale taka naszła mnie ochota na frytki (z piekarnika) z ketchupem i majo, że wsunełam cały talerz
ja mialam wczoraj to samo ale zjadlam frytki homemade z mizeriaJus1985, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Ja mam dokładnie tak samo, ciągłe burczenie w brzuchu .
Wracając do tego libido to wczoraj właśnie miałam sprzeczkę z mężem o to, biedaczek taki wysuszony jest że już nie wytrzymuje.
A u mnie do tych wszystkich dolegliwości jeszcze zaparcia doszły a że mam skłonność do lekkich hemoroidów to się martwie. Znacie jakieś maści dla kobiet w ciąży na hemoroidy? -
Jus1985 wrote:Na mdłości pomaga wit B6 wystepuje np w bananach
Jak masz straszne mdłości i wit nie pomagają to poproś lekarza o inne leki np są w czopkach -
Mlenka wrote:Ja mam dokładnie tak samo, ciągłe burczenie w brzuchu .
Wracając do tego libido to wczoraj właśnie miałam sprzeczkę z mężem o to, biedaczek taki wysuszony jest że już nie wytrzymuje.
A u mnie do tych wszystkich dolegliwości jeszcze zaparcia doszły a że mam skłonność do lekkich hemoroidów to się martwie. Znacie jakieś maści dla kobiet w ciąży na hemoroidy? -
Mlenka wrote:Ja mam dokładnie tak samo, ciągłe burczenie w brzuchu .
A u mnie do tych wszystkich dolegliwości jeszcze zaparcia doszły a że mam skłonność do lekkich hemoroidów to się martwie. Znacie jakieś maści dla kobiet w ciąży na hemoroidy?
Lub zapytaj się farmaceuty w aptece....zapewne coś Ci polecą. Zapytać nie zaszkodzi -
Hej dziewczyny
Ja dostałam wysypki na udach, w miejscach gdzie mam niestety rozstępy dwa dni temu mnie tylk swędziało a dziś już mam krosty i plamki
ja po urodzeniu córki po porodzie dostałam okropnej pokrzywki. Całe nogi i biodra i brzuch miałam wysypane, po nocach nie spAŁam i płakałam bo tak swedziało a nie moglam nic brać bo karmiłam. Wtedy byłam u lekarzy i nikt nie wiedział co to jest i nie mogli mi pomóc. Teraz jestem przerażona !!! znalazałam w koncu w necie to:
poczytajcie bo okazuje się że to się zdarza
Dermatozy swoiste dla okresu ciąży
mam dosyć, lekarza mam dopiero w środę
http://www.czytelniamedyczna.pl/1342,dermatozy-swoiste-dla-okresu-ciazy.html