JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Margotka87 wrote:To chyba to sami co przodujace ale nie jestej pewna:)
Nie wlasnie nie. Tez tam myslalam i sie wystraszylam. Przodujace to takie, ktore zaslania szyjke. A te na przesniej scianie to jest nisko na macicy ale nie zaslania szyjki. Wyczytala na necie, ze do 20 tyg ciazy lozysko jest "ruchome" i moze ulec przemieszczeniu. Najlepiej jak jest na tylniej scianie a ja wlasnie mam na przedniej. -
Pytalam gin wczoraj i powiedzial, ze mam sie tym nie martwic bo to nie jest zadne zagrozenie dla dziecka co innego jakby wlasnie bylo to przodujace i , ze jeszcze moze sie zmienic i przesunac na wlasciwe miejsce. Ale wolalam to skonsultowac z kims kto to mial
-
nick nieaktualnyKlaudia dzwoniłam do gin kady pogadałam i uspokoił mnie pow ze od luteina moze podrażniać scianki macicy i temu moge też plamić i ze w 5 tyg to wczesnie abym zobaczyła coś poza pecherzykiem pow ze jak bede iec mocne plamienia to mam jutroprzyjechac do niego a jak nie to mam za tydzien w srode...uspokoił mnie;)co prawda w orzeszu przyjmuje ale cóz bedzie mnie mąż woził
-
Karolcia23369 wrote:Klaudia dzwoniłam do gin kady pogadałam i uspokoił mnie pow ze od luteina moze podrażniać scianki macicy i temu moge też plamić i ze w 5 tyg to wczesnie abym zobaczyła coś poza pecherzykiem pow ze jak bede iec mocne plamienia to mam jutroprzyjechac do niego a jak nie to mam za tydzien w srode...uspokoił mnie;)co prawda w orzeszu przyjmuje ale cóz bedzie mnie mąż woził
Noo i super!! No do orzesza troche daleko od nas no ale czego sie nie robi dla dziecka Najwazniejsze, ze rozwial Twoje/ nasze watpliwosci A za tydzien bd miala powtarzane usg czy zwykle badanie ginekologiczne? -
Mam nadzieje, ze nie jestes na mnie zla, ze pisalam abys dzwonila i nie bagatelizowala ale ja wole dmuchac na zimne. Z 2 str jestem tez troche przewrazliwiona z powodu tego co mnie spotkalo i przejechalam sie juz na lekarzach, ktory w kolko owtarzali, ze wszystko bd dobrze. Dlatego wole miec 10 opini jak cos mnie niepokoi
-
Ruda27 wrote:Dziewczyny mam pytanko. Czy ktoras z was bierze i luteine i duphaston? Mialam lekkie plamki krwi, bylam w szpitalu i to mi przepisali. A dzisiaj moja gin powiedziala ze duphaston mam odstawic,, co dla mnie jeszcze bardziej dziwne to podejrzewa grzybka i zas na 3 dni mam odstawic luteine dopochwowa, zeby te lekarstwo wziac.. I za tydzien dzien przed kontrola mam zńowu luteine odtswic bo ona nie moze mni tam dorze zbadac.. Czy wy przed wizyta tez musicie odtswiac luteine dopochwowa? Jakies to smieszne dla mnie troche,, nie wiem cy tak mozna,..
Ja niestety biorę luteinę doustnie więc nie mam problemów, że muszę odstawić przed wizytą. Nie rozumie tylko dlaczego gin nie przepisze ci tej doustnej żebyś nie musiała odstawiać. -
nick nieaktualnyTo dobre wiadomości Karolcia Myślę,że teraz jesteś trochę spokojniejsza.Mam nadzieję,że te plamienia ustaną i przestaniesz się już tym martwić.Dobrze,że skonsultowałaś to z innym lekarzem.Ale gdyby coś się działo,to nie czekaj tylko jedź do lekarza.
-
nick nieaktualnyecencia wrote:Ja niestety biorę luteinę doustnie więc nie mam problemów, że muszę odstawić przed wizytą. Nie rozumie tylko dlaczego gin nie przepisze ci tej doustnej żebyś nie musiała odstawiać.
U mnieskomplikowane ja jestem za granica. Luteine mi w pl przepisali bo bylam na wekend i akurat zaczelam plamic..
A tutaj luteiny nie maja, pewnie inne nazwy.. Jestem taka zla. Nie wiem co zrobic -
Ruda, ewentualnie weź tą dopochwową doustnie, mnie tek kazała lekarka na IP jak poszłam z plamieniami bo powiedziała, ze przy plamieniach nie powinno się brać dopochwowo i tą dopochwową można też podjęzykowo. Jak powiedziałam to mojemu ginowi to się trochę zdziwił ale jedno jest pewne, że nie zaszkodziła mi a brałam tak kilka dni zanim dostałam receptę na doustną w końcu i tu i tu mamy progesteron.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 15:05
-
nick nieaktualnyMargotka87 wrote:luteina po angielsku to lutein wiec na pewno maja ja i wiedza co to jest
Oczywiscie ze wie co to jest, progesteron. Ale ja w anglii nie jestem a w austrii i tu luteiny z tego co wiem nie maja. Pewnie jakies inne srodki. Nie wiem jak to wyglada ze zmianami, a przeciez sie tez nie moge z gin klocic..
Ecencia moze zrobie tak jak mowisz. Naprawd jestem taka rozdarta to moje tsh tez wysokie.ona nie em czy dobre leki dobrala nawet.. Ft3 i 4 nie mialam robione... Bycie w ciazy za granica jest okropne!! -
nick nieaktualnya ja leze i dalej czuje ból brzucha i nawet krzyz troche boli...ale na szczescie jak narazie nie plamie...czekam aż mąż wróci z racy i obiad dziś zrobi czuje sie taka słaba dzis...Klaudia dobrze mi pisałyscie bo ten moj gin to porazka był bezczelny masakra jakaś;/ stary zgred;/ ale cóz obymniejuznie bolało ehhh czuje cały czas brzuch
-
Hej dziewczyny
Karolcia ja wczoraj miałam to plamienie, brązowe, dosłownie 4 krople wielkości pięciozłotówki i też mnie bolało jak na miesiączkę i jajnik kłuł.
Nie rozkręciło się więc nie pojechałam do szpitala, bo dziś mam wizytę, więc pewnie nic więcej i tak by nie powiedzieli, dzisiaj się dowiem co i jak. Tyle że ja wczoraj miałam termin jakby 2 z kolei miesiączki, więc może dlatego
Poza tym mam krwiaka na kosmówce, trochę mi się odkleja, tez się boję
Daria Ja biorę luteinę dopochwowo ale duphaston już nie bo to niby to samo działanie.
dziś mam wizytę ale gin kazała mi brać do wizyty i nie odstawiać przed
Na mojej ulotce jest napisane że tej dopochwowej nie można brać doustnie, tzn jest wskazanie dopochwowe, doustnie jest inne opakowanie -
nick nieaktualnyPaula tez tak mysle. Z tym odstawieniem przed wizyta to smieszne jest... Nie ebde tego robila, trudni pewnie sie na mnie wkurzy, ale powiem ze slyszalam ze tych nie mozna i tyle. Podwaze pewnie jej zdanie i bedzie niezadowlona, jesli ta wizyta okaze sie taka zla to bede szukala lekarza,. Dam jej ostatnia szanse. Ja musze teraz uwazac, a nie bawic sie lekami jak cukierkami ze biore raz a raz nie..
Paula powodzenia u lekrza!Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda27 wrote:Paula tez tak mysle. Z tym odstawieniem przed wizyta to smieszne jest... Nie ebde tego robila, trudni pewnie sie na mnie wkurzy, ale powiem ze slyszalam ze tych nie mozna i tyle. Podwaze pewnie jej zdanie i bedzie niezadowlona, jesli ta wizyta okaze sie taka zla to bede szukala lekarza,. Dam jej ostatnia szanse. Ja musze teraz uwazac, a nie bawic sie lekami jak cukierkami ze biore raz a raz nie..
Paula powodzenia u lekrza!
Ruda27 mnie w krzyżu ez boli i brzuch miałam teraz malutka kropeczke brązowa ale nie wiem co jest bo sikam cały czas ;/ -
Kochane wlasnie wrocilam od ginekologa:-) wszystko jest ok z Fasolka, widzialam juz serduszko bijace:-)
wszystkie wyniki badan mam ok, dal mi Refluxin-M na mdlosci, nie potwierdzil Vit B6 wiec nie kupilam.
Kazal tylko sprawdzic z internista biegunki, ktore mam od tygodnia bo mowi, ze to raczej nie jest normalne
kolejna wizyta za miesiac:-)
-
nick nieaktualnybella82 wrote:Kochane wlasnie wrocilam od ginekologa:-) wszystko jest ok z Fasolka, widzialam juz serduszko bijace:-)
wszystkie wyniki badan mam ok, dal mi Refluxin-M na mdlosci, nie potwierdzil Vit B6 wiec nie kupilam.
Kazal tylko sprawdzic z internista biegunki, ktore mam od tygodnia bo mowi, ze to raczej nie jest normalne
kolejna wizyta za miesiac:-)
No to się ciesze;).U mnie srednio nie wiem na co czekam na poronienie nie wiem boli mniedalej brzuch...Jak odnosicie ból że macica sie poszerza?