JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoze nie przesadzajmy... najwazniejszy wzrost bety- oby byl! Pewniw pojutrzw kolejne badanie zrobia i porownaja wyniki - ja tak mialam jak w poprzedniej ciazy zostalam skierowana na zabieg bo nie bylo zarodka a po dwoch dniach gin sie czegos dopatrzyl ake nie wiedzial co to..
-
No tak , tylko dziewczyny Karolcia jest już z nami dobrych parę dni. W dniu zrobienia testu beta powinna wynieść nie mniej niż 25 bo takiej czułości są testy, czyli 2 dni po teście już 50, a 4 dni 100, więc niezależnie od norm wydaje mi się, że to mało. 68 to może być niedługo po zrobieniu testu, tak na logikę mi się wydaje, mam nadzieję że się mylę
-
maggda wrote:ale przez cala ciaze nie mamy wzrastajacego hormonu hcg. pozniej on zaczyna spadac tak mi sie wydaje
Magda hcg zaczyna rosnąć wolno dopiero jak osiągnie pułap chyba 10 000, albo przynajmniej kilku tysięcy, na samym początku się podwaja co 48h -
maggda wrote:ale przez cala ciaze nie mamy wzrastajacego hormonu hcg. pozniej on zaczyna spadac tak mi sie wydaje
Tak to prawda ale nie w tak wczesniej ciazy.
Takie cos znalazlam na necie:
Hormon gonadotropiny kosmówkowej może zostać wykryty we krwi nawet sześć dni po implantacji. Hormon ten pomaga utrzymać ciążę i wpływa na rozwój płodu. Poziom hCG wzrasta równomiernie przez pierwsze 14-16 tygodni ciąży od ostatniej miesiączki przez zapłodnieniem. Szczytowy poziom hCG ma miejsce około 14. tygodnia, po czym zaczyna stopniowo opadać. Ilość hormonu gonadotropiny kosmówkowej, która zwiększa się na początku ciąży dostarcza informacji na temat ciąży i stanu zdrowia dziecka. Wkrótce po porodzie hCG znika z krwi.
-
nick nieaktualny
-
Klaudiaa wrote:Kurde sama nie wiem jak z beta Karolci. Niby patrzac na te normy jest ok. Czytalam na forum i w tyn tyg co ona to mialy juz duzo ponad 100...sama zglupialam. A w szpitalu nic jej nie powiedzieli jak ta beta sie ma do jej tyg ciazy?