JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kada24 wrote:Ja jutro z mężem jadę po zakupy he po prezenty a powiedzcie mi czy tak mnie brzuch ciągnie jest to normalne taki spiety jest?
uroki ciazy
-
Hej dziewczyny
Mindusia, to dobrze, że wszystko ok, fajne zdjęcia:)
Mnie też Kada mocno bolą krzyże
Ja tez byłam dziś u gina
Powiedziała, że te leukocyty w moczu i cytologi podobno przy ciąży normalne i mam się martwić, dla pewności kazała powtórzyć badania moczu
Maluch ma 2,42 cm i rusza się na boki. Krwiaczek się zmniejsza także kazała luteinę brać co drugi dzień
Mam do Was pytanie. Jak macie w karcie ciąży wpisywane tygodnie ciąży
Do przodu czy tak jak rzeczywiście biegną
Czyli jak jest np 9t2d to macie to w karcie zapisane czy juz wpisują Wam jako 10tydzień? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula_29 wrote:No a u mnie nie zaokrągla tylko wpisuje bieżący
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nawet nie pamietam co mi lekarz przy 1 ciazy wpisal... Ale w karte to mysle, powinno sie normalnie tygodniami. Inaczej na zaswiadczeniach ktore wypisuja do pracy czy lekarza czy gdzies, to juz napewno zaokraglaja
Juz sie soboty doczekac nie moge, wizyty u mojego gina w pl
Uciekam spac dobranoc dziewczynki -
Camille to gratulacje, nie ma się co martwic tymi dniami na USG, u mnie najpierw maluszek był większy 3 dni, teraz jest mniejszy o 1 dzień, ale to chyba nie ma się co sugerować, czasem lekarz nie całkiem dokładnie wszystko uchwyci na USG, a to liczy wg rozmiaru
Ja nie mam na razie zaświadczenia do pracy ani L4 więc nie wiem co tam wpisują, a u nas w Polsce tez takie zaświadczenie jest konieczne do pracy? Czy tylko do L4?maggda, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Camille to gratulacje, nie ma się co martwic tymi dniami na USG, u mnie najpierw maluszek był większy 3 dni, teraz jest mniejszy o 1 dzień, ale to chyba nie ma się co sugerować, czasem lekarz nie całkiem dokładnie wszystko uchwyci na USG, a to liczy wg rozmiaru
Ja nie mam na razie zaświadczenia do pracy ani L4 więc nie wiem co tam wpisują, a u nas w Polsce tez takie zaświadczenie jest konieczne do pracy? Czy tylko do L4?
Tak, w Polsce zaświadczenie o ciąży jest potrzebne, gdy idziesz już na L4 ciążowe Ja na zaświadczeniu mam wpisane poprostu, że jestem w ciąży, nie wpisała mi w którym tygodniu i jak dla mnie to nawet ok