JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tez gin pow, ze na 80% chlopczyk i czekam na potwierdzenie i jak narazie sie tym nie sugeruje. W pierwszej ciezy 2 razy pow. ze bd chlopczyk a w 6 mc jednak dziewczynka. No i urodzila sie coreczka Nie wiem czemu ale ja mam przeczucie, ze chyba jednak corka bedzie Sama juz nie wiem.
-
mi się wydaje ze będzie córka, tez czyje się inaczej niż w 1 ale nie wiem czy to przez to ze wtedy brałam tabletki
dlatego nie mogę się doczekać kolejnej wizyty i pewnie wtedy pojde na usg i się dowiem jeśli maleństwo będzie dobre i będzie pokaz kotku co masz w środkuPaula_29, Margotka87 lubią tę wiadomość
-
A mnie się wydaje, że będzie dziewczynka, mąż znowu twierdzi, że syn:)
Jestem ciekawa kiedy się okaże
Dziewczyny idziecie może na USG genetyczne i test Papp-a
Albo czy któraś z Was wie coś na temat testu zintegrowanego bo mnie gin poleciła taki zrobić, ale jak poczytałam to uważam, że to bez sensu i chyba Papp-a jest wystarczający a nawet lepszy bo nie musisz tyle czekaćmaggda lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:A mnie się wydaje, że będzie dziewczynka, mąż znowu twierdzi, że syn:)
Jestem ciekawa kiedy się okaże
Dziewczyny idziecie może na USG genetyczne i test Papp-a
Albo czy któraś z Was wie coś na temat testu zintegrowanego bo mnie gin poleciła taki zrobić, ale jak poczytałam to uważam, że to bez sensu i chyba Papp-a jest wystarczający a nawet lepszy bo nie musisz tyle czekać
Ja bylam na tym. Pierwsze badanie prenatalne i test Papp-a. -
Tylko mi chodzi o to czy lepszy Papp-a czy zintegrowany, bo ten zintegrowany to papp-a w 11-14 tyg + test potrójny w 15-20 i podobno wyniki z pierwszego ukrywa się do tego drugiego, a USG dodatkowo i przy jednym i przy drugim
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Camille to gratulacje, nie ma się co martwic tymi dniami na USG, u mnie najpierw maluszek był większy 3 dni, teraz jest mniejszy o 1 dzień, ale to chyba nie ma się co sugerować, czasem lekarz nie całkiem dokładnie wszystko uchwyci na USG, a to liczy wg rozmiaru
Ja nie mam na razie zaświadczenia do pracy ani L4 więc nie wiem co tam wpisują, a u nas w Polsce tez takie zaświadczenie jest konieczne do pracy? Czy tylko do L4?
Majac na uwadze ze owulacje mialam 20dc takie "spoznienie" jest calkiem zrozumial
Co do zaswiadczenia nie jest potrzebne jesli na zwolnieniu jest kod "B" on oznacza ciaze i zasilek musi hyc wyplacny 100%. Jesli ktos bedzie wymagal tego zaswiadcznia mimo tego kodu to jest to niezgodne z przepisami nawet na stronie ZUS mozna o tym znalezc zaswiadczenie potrzebne jest w przypadku gdy kobieta mimo ciazy pracuje wowczas ma dodatkowe przywileje np krotszy czas pracy przykomputerze platne zwolnienia na badania itp ja mam tylko l4 zagadam z kadrowa i jesli sie myle to skoryguje posta -
Paula_29 wrote:Tylko mi chodzi o to czy lepszy Papp-a czy zintegrowany, bo ten zintegrowany to papp-a w 11-14 tyg + test potrójny w 15-20 i podobno wyniki z pierwszego ukrywa się do tego drugiego, a USG dodatkowo i przy jednym i przy drugim
To o tym nie slyszalam
Z tego co piszesz to wyglada na to jakby to bylo jedno i to samo Ten pappa i zintegrowany