JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Paulia nie stresuj się, ja mam okropną zgagę od samego początku ciąży, to normalne bo progesteron rozluźnia mięśnie przełyku i wtedy ułatwia przedostawanie się kwasów.
Ja czasem mam tak, że mnie piecze, a czasem to aż czuje że te kwasy razem z jedzeniem aż mi do gardła się cofają
Podobno dobrze unikać tłustego, smażonego i ostrego ale u mnie t zgaga jest po wszystkim, nawet po sokach i owocach, także chyba pozostaje przeczekać
Ja wyniki mam ok, tylko w moczu mi jakieś bakterie wyszły i w cytologii, choć nie odczuwam żadnego pieczenia ani nic, nie wiem czy to nie od tej luteiny dopochwowo bo czytałam gdzieś że wyjaławia florę, robiłyście już może cytologię? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.Ja dopiero teraz mam chwilę dla siebie,no i dla Was
Dzisiaj robiłam zakupy,ogólnie produkty spożywcze do kolacji Wigilijnej uffff...
Jutro lecę na koncert do syna do szkoły rano i potem reszta zakupów.
W środę jadę do szpitala rano,bo jako tłumacz tutaj sobie zarabiam.
W czwartek znowu szkoła i koncert - u córki.
A od piątku dzieci już mają ferie i wtedy wbijam się w kuchnię
Zabiegany tydz będzie,ale postaram się zaglądać tutaj.
Ja dziś z zaparciami walczę cały dzień. Ta kreska na brzuchu robi się różnie.Nie ma reguły.U mnie np. pojawiała się pod koniec ciąży jednej i drugiej,a u znajomej już na początku.
Piersi bolą strasznie,sutki też.
PozdrawiamMargotka87 lubi tę wiadomość
-
Klaudia ogólnie co 2 lata możesz mieć bezpłatnie, ale podobno jak jesteś w ciąży to ci się należy niezależnie od tego kiedy robiłaś wcześniej, ja miałam w sierpniu a teraz mi gin znowu zrobiła
Anitko to rzeczywiście masz urwanie głowy, ciężko to chyba ogarnąć jeszcze z objawami ciążowymi na głowie:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:No calkiem mozliwe. Slyszalam, ze w 2 ciazy wszystko dzieje sie szybciej
Tak to prawda. Szybciej czuje się już ruchy dziecka, już nawet w 13 tygodniu można czuć. Poza tym sam poród tez trwa już krócej. Ja syna rodziłam ponad 11 godzin,a córeczkę 3,5 godziny - tempo było niezłe i gorzej było przyzwyczaić się do bólu,który był silny i intensywniej nachodził. Ciekawe czy tym razem zdążę dojechać do szpitala,mając taką średnią
A tutaj przyjmują na porodówkę dopiero jak się ma już regularne skurcze i 4 cm rozwarcia.