JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na szczęście chodzę do dwóch najlepszych specjalistów W Wawie, prowadza mnie prywatnie, także ufam im i wiem, że jestem dobrze prowadzona.
Co do przepukliny nie wypowiadam się, bo wiem, że rózne są przypadki, niektórzy sa kierowani do cc inni nie, takze to zalezy ponoc od wielu czynników, a nie tylko dlatego, że sie ma tą przepuklinę, lekarzem nie jestem, aby to oceniać... Ze względu na problem odkryty w ciazy z siatkówką, zostałam od razu zakwalifikowana do cc.
PozdrawiamPlumb80 lubi tę wiadomość
-
witam was moje drogie mam pytanie znowu mecza mnie skurcze i to mocne wrr i od 2 tyg bola mnie plecy i krzyz mam 6kg na + dopiero ale brzuch tak ogromny jak przy corci jak szlam rodzic juz nie wiem co mam robic wrr
-
kada24 wrote:witam was moje drogie mam pytanie znowu mecza mnie skurcze i to mocne wrr i od 2 tyg bola mnie plecy i krzyz mam 6kg na + dopiero ale brzuch tak ogromny jak przy corci jak szlam rodzic juz nie wiem co mam robic wrr
Chyba trzeba pytac ginia...bo tutaj to chyba trudno o analize co sie tam u Ciebie dzieje z brzuchemMellin lubi tę wiadomość
-
Anitko u mnie jeszcze lekarka nie decydowała czy naturalnie czy cc, tym bardziej że przepuklina pojawiła się nie dawno, widział mnie lekarz na IP, ona jeszcze nie bo wizytę mam dopiero 7.
Ale z tego co zdążyłam doczytać na forach to wiele kobiet rodzi naturalnie z przepukliną, to może zależy tez od innych czynników, ja bym chciała rodzić naturalnie więc się będę bronić.
No chyba, że mała się nie obróci ( bo na razie leży poprzecznie cały czas to jej ulubiona pozycja i ani myśli się ułożyć inaczej).
Co do tego czy nic się nie dzieje, to w sumie ciężko chyba stwierdzić, może Ty masz łatwiej bo już byłaś w ciąży ale ja nie mam pojęcia co jest normalne a co nie, w sumie mi też kilka osób mówiło że takie skurcze i bóle miesiączkowe są normalne, a jednak okazało się że nie
Także Kada jak masz mocne skurcze, twardnienie i bóle krzyża to idź do lekarza bo u mnie się okazało że się szyjka skraca. Może takie minutowe, dwu są ok, ale u mnie trwały nawet po pół godzinyPlumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykada24 wrote:witam was moje drogie mam pytanie znowu mecza mnie skurcze i to mocne wrr i od 2 tyg bola mnie plecy i krzyz mam 6kg na + dopiero ale brzuch tak ogromny jak przy corci jak szlam rodzic juz nie wiem co mam robic wrr
Kada,a lekarz prowadzący nic nie mówi na tak duży brzuch?Lepiej to sprawdź,bo często jest to objaw cukrxycy ciążowej i wielowodzia,może masz zbyt dużo wód płodowych.A wtedy taka ciąża musi być monitorowana i na pewno z cc.
Nie mnie oceniać,bo lekarzem nie jestem.Ale przy zbyt dużym brzuchu te 2 możliwości brane są pod uwagę i są poważne.
Chyba że jest ok,tylko Ty masz takie wrażenie,że brzuch jest wielki.Najlepiej skonsultować to z lekarzem.
I tak jak pisze Paula - krótkie skurcze są normą na tym etapie ciąży.Ale jak trwają długo,warto sprawdzić szyjkę.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Hej mamuski co tam u Was? Mam do Was takie pytanie. Czy ktoras z Was sie orientuje jak to wyglada jakbym poszla do szpitala, w ktorym chce rodzic, powiedziala jaka jest sytuacja to oni moga mi sami ustalic termin cc? Czy musze miec obowiazkowo skierowanie od lekarza prowadzacego? Mimo, ze lekarz do ktorego chodze wydawal mi sie porzadny i kompetentny zaczyna powoli mnie denerwowac. Na kazdej wizycie sie go pytam co z moja cesarka a odpowiedz mam taka: no juz mowilem pani, ze w 38 tyg...W piatek zaczynam 36 tydzien a dokladnej daty nadal nie znam ;/
-
nick nieaktualnyNie wiem Kochana, jak to się odbywa. Żona mojego kuzyna rodziła 2 tyg temu w Gdańsku. Miała wskazanie do cesarki. Została przyjęta na oddział, gdzie leżała jeszcze przez kolejne 3 dni. Nie wiedziała do samego końca,kiedy będzie cesarka. No i zabrali ją na salę operacyjną dopiero w dzień,kiedy pojawiły się skurcze rano. Także myślę, że możesz nie znać terminu. To zależy od lekarza i miejsca, w którym rodzisz.
-
Plumb80 wrote:Nie wiem Kochana, jak to się odbywa. Żona mojego kuzyna rodziła 2 tyg temu w Gdańsku. Miała wskazanie do cesarki. Została przyjęta na oddział, gdzie leżała jeszcze przez kolejne 3 dni. Nie wiedziała do samego końca,kiedy będzie cesarka. No i zabrali ją na salę operacyjną dopiero w dzień,kiedy pojawiły się skurcze rano. Także myślę, że możesz nie znać terminu. To zależy od lekarza i miejsca, w którym rodzisz.
No wlasnie u mnie jest to, ze lekarz ciagle powtarza, ze nie chce zeby doszlo do skurczy i ze niby mam miec planowana cesarke (obstaje przy swoim 38 tyg) ale konkretnej daty do dzis mi nie powiedzial. U mnie nie ma szans na porod naturalny bo miedzy jedna cesarka a kolejnym zajsciem w ciaze minelo tylko 4 miesiace. -
nick nieaktualny
-
to sprobuj go jakość docisnąć do ściany...,żeby podał Ci termin, bo Ty się bardzo martwisz i stresujesz...a przeciez, skoro wiadomo, ze masz miec CC to dlaczego zwleka z terminem....
Weź go pod włos-kurcze masz prawo do tego...
mam nadzieję,ze sie uda:) -
nick nieaktualnyKlaudia, daj znać jak po wizycie u lekarza Znasz ten termin cesarki?
Ale jestem dziewczyny od 2 dni ociężała. Brzuch dokucza i ciągnie ku dołowi, do tego zgaga, skurcze łydek, problemy ze spaniem, duszności. Czuję się ciężka i kulam się dosłownie. Mam nadzieję, że minie niebawem, bo trudno chodzić i robić cokolwiek
A jak u Was dziewczyny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 20:32
-
nick nieaktualnymisia_k1 wrote:Klaudia i jak???
Mnie Plumb zgaga dopadla, ostatnio prawie codziennie mam, skurcze lydek tez ale mg biore i potas. Dodatkowo mam anomalie cisnieniowe hee.urokiii ciazyyy;)
Ale dla Malenstwa wartoooo♡♥
Pewnie że warto i się wytrzyma Ja już to znam ;)Bywaja lepsze i gorsze dni, ale jaka później czeka nas nagroda !!!misia_k1 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Klaudia i jak???
Mnie Plumb zgaga dopadla, ostatnio prawie codziennie mam, skurcze lydek tez ale mg biore i potas. Dodatkowo mam anomalie cisnieniowe hee.urokiii ciazyyy;)
Ale dla Malenstwa wartoooo♡♥
ja akurat bez zgagi, ale ostatnio coraz wyższy puls, pikawa ponad 100 na porzadku dziennym, a nawet 130-150, czuje juz trudnosci w oddychaniu, dusznosci, a lekarze: to uroki ciazy, albo prosze doraznie istopin40 na puls brac i tyle brzuch ciąży, eh, a to jeszcze 2 miechy -
ja tez mam z tym pulsem skoki- i gin od razu mówiła,aby brac tabletkę jak bedzie powyzej 100..duszności, cieżko się oddycha,roztargnienie wewnętrzne;)
ja to starałam się nie brać tab,ale gin mówi, ze Dziecku bardziej szkodzą te moje duszności i problemy z oddychaniem i je stresuje tym;) -
nick nieaktualny
-
Hej kochane:) Tak naszczescie juz znam:P 38tydz i 3 dzien (to akurat wypada niedziela 1 czerwca) wiec mam sie zglosic w pon na 7 rano jak do tego czasu nic sie nie bd dzielo Wiec jeszcze 3 tyg...
lolka83, Plumb80, misia_k1, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:ja tez mam z tym pulsem skoki- i gin od razu mówiła,aby brac tabletkę jak bedzie powyzej 100..duszności, cieżko się oddycha,roztargnienie wewnętrzne;)
ja to starałam się nie brać tab,ale gin mówi, ze Dziecku bardziej szkodzą te moje duszności i problemy z oddychaniem i je stresuje tym;)
Moje skoki stają się wyższe. Często zdarza się 130, a wczoraj wyladowalam na IP bo miałam 160, tak mocno zeschizowalam, do tego ciśnienie uroslo. Lekarz tłumaczył,ze jak puils taki wysoki to ciśnienie tez wtedy podskoczy, eh. Przeszło, ale w pon mam kardiologa żeby jednak cos mi ustalił na stale...