JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dzisiaj boli szyjka to takie dziwne uczucie czuję jakieś kłucia , ucisk może mały się rozpycha.... oby do jutrzejszej wi
Plumb z tego co kojarzę to jutro masz wizytę mam nadzieję że cię troszkę uspokoi bo dużo się dzieje u Ciebie. Trzymam kciuki. Ale chyba pozostanie Tobie leżenie do końca rozwiązania.
Misia ja też miałam takie bóle ale pomógł mi basen. Teraz od tygodnia znowu mam podobne ale to chyba dlatego że mały pozycję zmienił ,wszystko okaże się jutro.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 16:21
-
nick nieaktualnyAneczkaaa,usg mam jutro i dowiem się jak łożysko.Dam znać na pewno.
Ja mam ciężkie dni za sobą dziewczyny.Moja ciocia leala od tygodnia w Bydgoszczy w szpitalu na chemii.Nagle przyszło drastyczne pogorszenie w ciągu 24h i od 6 dni było z każdą godz coraz gorzej.Zmarła wczoraj wieczorem.Ciężko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 14:52
-
nick nieaktualny
-
Plumb mnie również przykro
Misia ja po wizycie u lekarza, powiedział, że najważniejsze że nie ma rozwarcia, kazał się oszczędzać czyli nie nosić nic ciężkiego, nie chodzić za dużo po schodach i za długich spacerów nie robić, ale nie że mam tylko leżeć.
Szyjkę mam 30mm, powiedział że mam brać 3 razy dziennie magnez, aspargin i buscopan i probiotyk dopochwowo by się infekcja nie wdała co 3 dni globulkę, bo infekcje szyjkę skracają. Nie miałaś jakiejś w ostatnim czasie?
Twardnienia i spinania są normalne, nie przejmować się, gorzej jak już są bolesne skurcze miesiączkoweKarola:), misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane Plumb przykro mi z powodu cioci...
Ja czekam z niecierpliwoscia. Dzis zaczelam 37 tydz ciazy o 10 mam wizyte u lekarza bo odpadl mi czop a do tego doszly bole jak na miesiaczke. Co chwile w nocy sie budzilam i zdecydowalam sie zadzonic do lekarza. Jestem ciekawa co mi powie Mam do Was takie pytanie. W jakim stopniu jest miarodajna ta waga, ktora wychodzi na usg? Chodzi mi o wage dziecka. Bo czytalam na necie i rozne sa opinie i roznie podaja te wachania...Czy ktores z Was moze ginekolog mowil cos na ten temat? -
Klaudia zazdroszczę Ci, już możesz rodzić Ale nawet jak odpadł czop może to potrwać tydzień lub dwa
Jeśli chodzi o wagę to może to być nawet 500gr przy gorszej jakości sprzęcie, z reguły koło 200-300 w jedną bądź drugą stronę, tak słyszałam -
Jestem juz po wizycie. Maly ulozony byl poprzecznie a obrocil sie od tamtej wizyty (dokladnie tydzien temu w pt) glowka w dol i podobno juz jest bardzo nisko. Mam zmieniona date cesarki z 2 czerwca na 30 maja (o ile doczekam)
Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość
-
paula dzieki za cenne info.tez kazal mi magnez brac ale ja i tak biore 2x2 forte,do tego urospet bo ostatnio mialam liczne bakerie w moczu i 10 dni furagin mialam brac.teraz mam pojedyncze i kazala urospet...do tego mam trivag doustnie probiotyk.hm moze faktycznie przez te nieobjawowa infekcje drog moczowych moja szyjka sie skrocila...biore tez profilaktycznie luteine raz dziennie.
dziekuje Ci za cenne info.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Plumb przykro mi z powodu cioci
Paula to nie jest tak źle musisz po prostu bardzo zwolnić i będzie ok.
Kada to kawał chłopa będzie oby jak najdłużej w brzuszku siedział
Klaudia to faktycznie już w każdej chwili może maleństwo niespodziankę zrobić
Ja tez po wizycie lekarz stwierdził że nic się nie dzieje, szyjka wysoko za górami za lasami i jest ok jakby skurcze się powtórzyły mam wziąć nospę. Pytał czy nie mam żadnego zapalenia pęcherza, czy nic nie szczypie ale ja nic takiego nie zauważyłam chodzę częściej do kibelka tylko dlatego że synek ciśnie na pęcherz.....nie wiem już co o tym wszystkim myśleć. Zapomniałam się go spytać o długość szyjki:-/ Mały waży 2300 Następna wizyta za miesiąc ale chyba się zdecyduję na wizytę prywatną do jakiegoś lekarza. Wczoraj nie mogłam wejść po schodach bo brzuch tak mnie bolał i nie wiem może to synek się tak źle ułożył czy tam coś się dzieje....
Karola:), lolka83, misia_k1, Paula_29, Klaudiaa lubią tę wiadomość
-
aneczkaaa1985 wrote:Plumb przykro mi z powodu cioci
Paula to nie jest tak źle musisz po prostu bardzo zwolnić i będzie ok.
Kada to kawał chłopa będzie oby jak najdłużej w brzuszku siedział
Klaudia to faktycznie już w każdej chwili może maleństwo niespodziankę zrobić
Ja tez po wizycie lekarz stwierdził że nic się nie dzieje, szyjka wysoko za górami za lasami i jest ok jakby skurcze się powtórzyły mam wziąć nospę. Pytał czy nie mam żadnego zapalenia pęcherza, czy nic nie szczypie ale ja nic takiego nie zauważyłam chodzę częściej do kibelka tylko dlatego że synek ciśnie na pęcherz.....nie wiem już co o tym wszystkim myśleć. Zapomniałam się go spytać o długość szyjki:-/ Mały waży 2300 Następna wizyta za miesiąc ale chyba się zdecyduję na wizytę prywatną do jakiegoś lekarza. Wczoraj nie mogłam wejść po schodach bo brzuch tak mnie bolał i nie wiem może to synek się tak źle ułożył czy tam coś się dzieje....
Loo no rzeczywiscie kawal chlopa
Paula_29, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Wczoraj byliśmy na usg. Nasz Victor dziś potwierdzony na usg,100% chłopak, waży 2 kg.
Będzie jednak cesarka, za 2 tyg jadę do szpitala na ostatnie usg ( 34 tydz) i ustalą mi termin.Ogólnie miałam 2 usg. Pierwsze normalne. Nie podobało im się to łożysko i wezwali eksperta. Wtedy jeszcze jedno zrobili dopochwowo. Tam dyskutowali nad przestrzenią pomiędzy łożyskiem a szyjką. I wtedy zaczęli mnie informować o niskim łożysku, jest tylko 5 mm od ujścia szyjki, a jak mały się ruszał, to zachodził na szyjkę. Wspomnieli teraz o możliwych krwawieniach. Gdyby coś się działo, to nić do szpitala z inf o niskim łożysku i przyjmują natychmiast.
Termin mam ogólnie na 12 lipca, ale cesarkę robią szybciej, około 38 tyg. Także pewnie sam początek lipca będzie albo ostatnie dni czerwca. Na kolejnym usg 2 czerwca już ustalą mi datę.
Klaudia, to teraz już w każdej chwili Kochana, możesz nie doczekać do daty cesarki. Pytałaś o wagę wg usg - nie sugeruj się nią bardzo, bo przeważnie wychodzą rozbieżności nawet do 0,5 kg. Także dzidzia może być mniejsza.
Pozdrawiam dziewczyny, dobrze że u Was wszystko okPaula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiB wrote:U mnie mały dziś na wizycie ważył 2400. Nie wiem czy się cieszyć, czy smucić, że będę musiała urodzić małego hipopotamka
U mnie wczoraj na usg w 32 tyg równe 2 kg, ale pamiętaj ta waga nie jest na pewno dokładna, zawsze są rozbieżności małe. -
No właśnie dziewczyny, to nie jest żadne ważenie, po prostu podają orientacyjną wagę na podstawie długości kości udowej, obwodu brzuszka i głowy. U mnie wg wagi mała też jest niby większa niż norma wskazuje na ten tydzień, ale jak to moja lekarka powiedziała - jedne dzieci przybierają więcej na początku, inne na końcu, poza tym właśnie błąd pomiaru jest aż do 0,5 przy końcówce ciąży.
Podam przykład koleżanki, poszła na usg, 32 tc, ani nóżki ani główki nie udało się zmierzyć, bo dzidzia była źle ułożona i wg obwodu brzuszka wyszło że mała waży prawie 2700...koleżanka mówi, że średnio w to wierzy...
Kurcze z tymi cesarkami o tyle fajnie, że wiecie kiedy będzie dokładna data porodulolka83, Plumb80 lubią tę wiadomość