X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Wczoraj byliśmy na usg. Nasz Victor dziś potwierdzony na usg,100% chłopak, waży 2 kg.
    Będzie jednak cesarka, za 2 tyg jadę do szpitala na ostatnie usg ( 34 tydz) i ustalą mi termin.Ogólnie miałam 2 usg. Pierwsze normalne. Nie podobało im się to łożysko i wezwali eksperta. Wtedy jeszcze jedno zrobili dopochwowo. Tam dyskutowali nad przestrzenią pomiędzy łożyskiem a szyjką. I wtedy zaczęli mnie informować o niskim łożysku, jest tylko 5 mm od ujścia szyjki, a jak mały się ruszał, to zachodził na szyjkę. Wspomnieli teraz o możliwych krwawieniach. Gdyby coś się działo, to nić do szpitala z inf o niskim łożysku i przyjmują natychmiast.
    Termin mam ogólnie na 12 lipca, ale cesarkę robią szybciej, około 38 tyg. Także pewnie sam początek lipca będzie albo ostatnie dni czerwca. Na kolejnym usg 2 czerwca już ustalą mi datę.

Klaudia, to teraz już w każdej chwili Kochana, możesz nie doczekać do daty cesarki. Pytałaś o wagę wg usg - nie sugeruj się nią bardzo, bo przeważnie wychodzą rozbieżności nawet do 0,5 kg. Także dzidzia może być mniejsza.

Pozdrawiam dziewczyny, dobrze że u Was wszystko ok ;)

No wlasnie wolalabym zeby bylo te 0.5kg wiecej a nie mniej bo w 34 tyg jak mialam to bylo ok 2.200g wiec chyba troche malo

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w tych ostatnich tygodniach waga rośnie najszybciej. Wiesz co, ja w 34 tyg mam kolejne usg, to porównamy bo teraz w 32 tyg mój mały ma 2 kg, zobaczymy ile dobrał przez 2 tyg

No ale Ty już będziesz po wszystkim pewnie ;)

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Aneczkaa a Ty naturalnie rodzisz?

Planuję naturalnie ale nigdy nie wiadomo jak to będzie. U nas w rodzinie rodzą się duże dzieci ja ważyłam 4100 mój mąż też ponad 4 kg a teściu ok. 6 kg :-0 więc trochę się obawiam....

Plumb fajnie że z maleństwem wszystko ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 21:11

Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Planuję naturalnie ale nigdy nie wiadomo jak to będzie. U nas w rodzinie rodzą się duże dzieci ja ważyłam 4100 mój mąż też ponad 4 kg a teściu ok. 6 kg :-0 więc trochę się obawiam....

Plumb fajnie że z maleństwem wszystko ok :-)

Hee to daj mi chociaz 1kg od Was bo ja znow chyba mam tendencje do rodzenia malych dzieci i w rodzinie wielkoludow tez nie ma :P

aneczkaaa1985 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Ale w tych ostatnich tygodniach waga rośnie najszybciej. Wiesz co, ja w 34 tyg mam kolejne usg, to porównamy bo teraz w 32 tyg mój mały ma 2 kg, zobaczymy ile dobrał przez 2 tyg

No ale Ty już będziesz po wszystkim pewnie ;)

No ja sie boje bo corka urodzila sie z hipotrofia i w 36 tyg wazyla 1860g. Wiec teraz jak mialam w 34tyg usg i wage 2.200g to jest duzo w porownaniu do poprzedniej ciazy no ale tez nie powalajaco. Nie licze na to, ze urodze dziecko z waga 3,5kg ale jakby chociaz tak do teg 2700-2800 dociagnal to bym sie cieszyla. A zostalo mi tylko 2 tyg do rozwiazania wiec nie wiem czy sie uda...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• BiB Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    No ja sie boje bo corka urodzila sie z hipotrofia i w 36 tyg wazyla 1860g. Wiec teraz jak mialam w 34tyg usg i wage 2.200g to jest duzo w porownaniu do poprzedniej ciazy no ale tez nie powalajaco. Nie licze na to, ze urodze dziecko z waga 3,5kg ale jakby chociaz tak do teg 2700-2800 dociagnal to bym sie cieszyla. A zostalo mi tylko 2 tyg do rozwiazania wiec nie wiem czy sie uda...

Klaudia, a zażywasz jakieś witaminy?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Klaudia, a zażywasz jakieś witaminy?

Tak biore biore :) Lekarz uwaza, ze jak na moja budowe ciala, wage sprzed ciazy to wszystko jest w porzadku ale ja jednak sie obawiam...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poczatku ciazy przytylam 13kg wiec chyba jest tak normalnie?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• BiB Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Od poczatku ciazy przytylam 13kg wiec chyba jest tak normalnie?

Przytyłaś "w normie",a jeśli lekarz uważa, że wszystko jest w porządu to się niepotrzebnie nie zamartwiaj :) Widocznie taka twoja uroda :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja mam obecnie 12 kg w ciąży na plus, myslę że jesteś absolutnie w normie. Teraz dzidzia Twoja ma już większą masę, jeszcze na pewno dobierze, nie martw się Kochana, choć wiem że to normalne że się boisz. Ale wierzę, że będzie wszystko tym razem ok.
    Moja znajoma urodziła córeczkę z wagą 2800, mała rozwija się pięknie i po porodzie gdyby nie żółtaczka poporodowa, to wyszłaby na 2 dobę z nią do domku.

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Hee to daj mi chociaz 1kg od Was bo ja znow chyba mam tendencje do rodzenia malych dzieci i w rodzinie wielkoludow tez nie ma :P

Z miła chęcią oddam Tobie kilogram ;-) Ale nie martw się Twoje maleństwo jeszcze przytyje myślę że spokojnie powinno przytyć pół kilo a może i więcej 2 tygodnie to wcale nie jest tak mało czasu.

Dziewczyny zaczyna się dla nas trudny czas pogoda da nam popalić :-) normalnie bym już leżała i się opalała ale że z brzuszkiem nie da rady... to trochę pomarudze że za ciepło. Wczoraj nie miałam czym oddychać, dzisiaj widzę że jest jeszcze cieplej oby do lipca :-)

zi13skjodn64ui4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj masz rację, u mnie też upały, mamy tutaj 24 stopnie w cieniu. Chodzę spuchnięta w ciągu dnia, a wieczorami przez to ciepło nie mogę zasnąć. Oby już szybko nam zleciało do lipca ;)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam wolę takie ciepło niż takie deszcze jakie u nas były przez cały ostatni tydzień. Fatalnie się czułam i nie miałam siły nic zrobić. A tak to słonko świeci, jest cieplutko i optymistycznie a jak siedzę w domku to tak przyjemnie chłodno. Mam nadzieję, ze mi tak zostanie i nie zacznę puchnąć jak balon..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę ciepło. Przynajmniej mogę sobie wsunąć jakieś japoneczki lub coś, a tak to już mnie męczy zakładanie skarpetek i butów bo już mi się ciężko schylać przez brzuch. 24 st to jeszcze nie taki upał, wyobraźcie sobie co będzie jak przyjdzie 36 tak jak w zeszłym roku. To ja już chyba z domu nie wyjdę. A jak ciepło to puchnę, masakra

Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa może być tak że dzidzia teraz przybiera a potem już nie będzie a nasze odwrotnie. A w sumie ta waga to też jest taka orientacyjna na podstawie wymiarów więc może dzidzia będzie po prostu długa

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb bo Ty już masz dwójeczkę, możesz polecić jakiś laktator bo ciągle myślę i nie mogę się zdecydować, nie chciałabym bardzo drogiego

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie polecę,bo u mnie nie było takiej potrzeby.Dzieci.pięknie jadły i ściągały pokarm.

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was mamuski? :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) chyba odpoczywają Mamusie na słonku...Klaudia a powiedz mi jaką masz posciel dla Maluszka??

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja chowam się przed słonkiem, bo gorąco i zaraz puchnę,no i boję się o migreny ;)

We wtorek jadę do szpitala do fizjoterapeutki, zobaczymy co poradzą mi na to rozejście spojenia i ostre bóle na dole.

Klaudia - już niebawem ;) Tylko daj od razu znać !!!

Pozdrawiam :)

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ